Fy och trist...

I går kom jag till jobbet och där fick man se en enda röra på bordet där jag sitter och arbetar. Suck... ännu ett inbrott här hos oss och precis samma sätt som innan då vi hade inbrott för 2 mån sen. Förra gången stals vår enda och viktiga dator för oss döva/hsk lärare --- att kunna ringa viktiga ärenden, ha bra kontakt med föräldrar och våra mentorselever --- ja den viktigaste av allt får bildtelefon.....

Den här gången försvann 5 datorer och en av dem var en viktig projekt som skolan har i samarbete med EU. Vi känner oss så frusterad och det är tråkigt att sånt ska drabba oss.

Visst det händer överallt, vad är det som gör att tjuvar är så desperata att tjäla saker från andra?? Det gör mig irriterad, så irriterad....

Vi spekulerar och diskuterar... Är det vangliga tjuvar, är det insider?? några av våra elever?? våra elever kommer hit när de vill prata med oss, de ser ju vad vi har ---) men jag säger man ska inte PEKA UT någon och absolut inte misstänka våra egna elever--- men ändå har vi sådana tankar för saker försvinner ju som om personen vet exakt vad han/hon vill ha..

Fy och trist att det finns sådana personer som gärna förstör andras behov och tillvaro för att ha dator i sitt arbete.

/Addie

Kära läsare

Att man inte har bloggat på ett tag så är det nog för att jag tycker det är svårt att tänka och komma på vad man ska skriva. Jag är imponerad på de bloggare som bloggar varje dag och alltid är så kreativa och vet vad de ska skriva om. Många som jag besöker borde bli journalister eller författare, den egenskapen har inte jag och då blir det ganska långt mellan för mig att skriva här.

Jag är säker på att ni besöker mig ofta eller då och då eller mindre nu när jag inte skriver så ofta. Familjen tar min tid och kraft och det är ju ofta att man är trött efter alla aktiviteter och jobb och inte får en fungerande hjärna att komma på vad man ska skriva om.I helgen var jag i Leksand och föreläste till tolklinjen om hur det kom sig att jag ville CI operera mig och hur processen gick och vad som hänt efteråt. Det var väldigt länge sen jag föreläste så man var jätte nervös men det gick jätte bra och många rekommenderade mig att jag ska åka runt och föreläsa om min CI och mina tankar. Jag tar upp både bra och positiva saker när det gäller CI och jag tar också upp kampen om hur viktigt teckenspråket är för barn och unga som äldre CI opererar sig. Jag räds inte åt läkare eller personer som säger att det är bättre att inte teckna och använda talet mer och det kan jag rak på sak säga ifrån och argumentera. Efter föreläsningen satt jag och funderade på om jag ska åka runt och föreläsa det kanske är något för mig så får se hur det blir.

Just nu njuter jag bara av att se snön och kylan och att äntligen får man känna att det är vinter. Jag oroar mig dock att vi får en dålig vår och sommar men än så länge ska jag bara njuta av och ha roligt med barnen, åka pulka, gå ut och grilla och ja bara njuuttaa avvvvv…

Ha sköna dagar nu i vinterkylan önskar jag eder alla kära bloggläsare.

Addiswa

Nya tag..

Jag har inte tagit mig tid åt att skriva här på min blogg på ett tag förutom att jag önskade er alla God Jul och Gott Nytt År! Så nu bestämde jag att skriva lite så att man inte har dålig samvete. Jag sitter faktiskt och kollar mail och olika sidor varje dag men tar mig inte tid åt att skriva här och det är väl lite konstigt det tycker jag.

Julledigheten var riktigt skönt och man behövde få koppla av och bara njuta av att få sova och vara med barnen. På julafton firade jag med ensamma personer, utsatta familjer tillsammans med dövkyrkan och jag hade riktigt trevligt faktiskt och sen på kvällen var man själv och bara slappnade av. Frågade mig själv när jag var ensam sist utan att någon stör mig eller vill hela tiden att jag ska göra det och det. Tror det var bra för både mig och min själ att få lugn och ro och bara samla in krafter så jag ångrade ingenting att jag beslutade fira jul ensam. Nyår firade jag med mina barn hemma och vi tog det riktigt lugnt och åt ingen lyx middag det blev kycklingsallad med vitlöksbröd och god dryck till för mig och barnen. Alla var vakna fram till tolvslaget och vi kunde se alla fyrverkerier ute - ja man kunde se allt från hela Nora eftersom vi bodde högt upp. Vi ska minsann fira nyår hemma med vänner så de får se hur vackert det är att se alla fyrverkerier. Inget nyårslöfte för min del för det är bättre att man tänker och försöker än att man ska ha nyårslöfte och sedan som många av oss lätt bryter med.

Jag har börjat jobba igen och tycke det var skönt att man återgick till rutinen för barnen var vakna så sent och sov så sent på förmiddagarna. Jag har nu avslutat en kurs i Engelska och klarade både del 1 och del 2 och det känns toppen så nu väntar jag bara på resultaten – betyg så att man kan ha det i min kunskapsväska som jag vårdar ömt. Jag har bestämt att inte läsa någon kurs i vår utan nu ska jag satsa på körkortet – det är målet inför vårterminen för efter det så vet jag hur fri man blir när körkortet är i mina händer.

Ha en bra dag och god fortsättning på eder alla!

Bloggutmaning

Bloggutmaning - önskningar för 2007
Jag har fått en bloggutmaning från Anne-Maj Magnström. Min lista över fem saker jag vill/hoppas/drömmer om ska hända i år är följande:

1. Världen
Att alla har det bra oavsett hur man lever, i rikedom, i fattigdom, i så mycket annat man får stå ut med i dagens globala samhälle.

2. Min familj
Att min familj har det bra och mår bra.

3. Min hälsa
Att min stress blir mindre nu när jag inte studerar och satsar istället mer på familjen och jobbet som tar tid och kraft.

4. Målet
Jag har många mål som jag vill göra i år, men det viktigaste målet för mig just nu är att ta körkort så att det blir mer fritt för mig och barnen.


5. Min hobby
Tyvärr hinner jag inte med någon hobby som man verkligen vill, men jag hoppas att jag hittar tid åt att måla och läsa böcker.

Jag skickar bloggutmaningen till: Tine, Ira, Mallansson, NordGold och Supermamman.
Labels: Annica Tiger, bloggutmaning, kulturbloggen, Nyårsönskan

RSS 2.0