Flickorna i Staterna...

I går (tisdag) lämnade jag mina flickor och usch vad jobbig det kändes med seperationen.

Sov så dåligt i natt och vaknade halv fem för att se om de var online och yeppee det var dom och man fick chatta med töserna så nu kan jag som mamma lugna ner mig.

De mår bra och resan gick bra och det är varmt där och de har även hunnit äta sin favorit pizza - papa john och jag som gärna vill smaka jag med.

Nu får jag ro om mina grabbar och räkna dagarna tills flickorna kommer hem.

Ha en bra dag alla blogg läsare!

Addie

Moderkänsla...

Nu har jag den här moderkänslan med seperationsångest

Det svider så i själen men livet är så och jag måste nog träna på det

Mina stora prinsessor Channie och Athina åker till USA imorgon (27 mars) för att  hälsa på sin pappa.

I årtal har jag följt med dem till staterna ända sedan de var små för att de ska träffa sin pappa som jag tycker är väldigt viktigt, men nu är flickorna så pass stora att det är dags att släppa taget och låta dem resa själva för att träffa sin far.

För mig är det en härlig känsla trots ångesten och hur det smärtar inombords. Är det så man känner när våra barn som bara är till "lån" och flyttar hemifrån en vacker dag?.

Jag har aldrig kännt så här, ja mor och dotter bandet mellan naveln det känns som det skär och man har ont i själen. Inte av glädje eller sorg, men att flickorna ska resa så långt långt bort från mig. Det här är väl en bra träning för mig på livets stig och så småning om lär jag nog att hantera det.  Jag kommer definitivt inte kunna sova imorgon kväll och vi har redan bestämt att vi ska chatta kl 4 på morgonen på onsdag för jag vill se hur de mår och att allt är väl med dem.

Resa hela 14 timmar - undrar hur jag mår...

Moderkänsla det är vad jag har nu  - haft det många gånger, men det här är helt något annat.

Ha en trevlig vår - solen skiner strålande med värme och blommorna tittar fram visst är det härligt.

Kram Addie

Nu vill jag veta...

Hur många besöker min blogg egentligen??..

Ska jag fortsätta skriva här eller helt enkelt lägga av? jag funderar mycket för jag tycker ofta att jag slösar min tid att skriva något här när man ändå inte får någon kommentar eller så.. Visst jag kräver inte att alla ska kommentera, men jag har tidigare sakt att det är märkligt folk gärna kommer fram och säger att de läser min blogg men inte säger hej eller så.

Det finns så mycket annat att göra som är roligt, men jag älskar att skriva också och då vill man gärna veta om det är intressant eller inte.

Det är inget tvång att svara, men läser jag andras blogg så får de en massa svar - jag ska inte jämföra med andra bloggare som är skickliga på att skriva och få en "publik" för många skriver saklig ocfh intressant.

Jag kanske inte skriver nåt som är så intressant för många, men det är bra att man får tips och att man sedan får bättre självförtroende och vågar skriva något.

/Ha en bra vecka

Addie

Inredning

Att inreda i hemmet är något som är en av min svagaste sida. Jag tycker ärligt att jag är så dålig på att komma på ideer om hur man ska göra vårt hem trevligt. Jag frågar mina vänner om råd och tips och de kommer med bra förslag, ändå  har jag inte den viljan eller kraften att försöka inreda hemmet.

Vännen A sa att börjar man så blir det lättare efteråt och det är ju det jag vill försöka göra. Jag avundas ofta när jag hälsar på nära och kära och ser hur fint de har det och hur bra de gör med heminredning och önskade ofta att jag också har den förmågan.

Men nu har jag den kraft och ork och jag har bestämt mig att första projektet för att fixa lite här hemma är att börja med pojkarnas rum. På blocket hittade jag en våningsäng som jag länge letat efter och den fanns kvar så nu hoppas jag få hem den till helg. Och jag har nu också bestämt grabbarnas rum som bamse tema för de är helt galna i Bamse, Skalman och lilleskutt. Tror inte så många familjer har det så det är nog kanske lite annorlunda. Här visar jag pojkarnas rum hur det ser ut nu och kommer plåta efteråt hur den ser ut när rummet är klar.

Dags o kavla och sätta igång med mitt livs första projekt.

Ideer o tips tas gärna emot  jag blir bara glad om jag får lite knuff på vägen..

Så här ser killarnas rum ut nu..


colrum
   grabbrum p?jkrum sang pojkrum

Ska bli spännande och se hur det blir sen...

Följer trenden...

Nu provar jag med bilddagboken och ser om det är något för mig.  Jag älskar att fotografera och nu när våren kommer så kommer bilder att säga mer än tusen ord.

Jag avslutar inte min blogg utan skriver när jag har något att berätta.

adressen till bilddagboken: http://addie.bilddagboken.se

God kväll

Addie

Influensa...

Många av mina vänner har klagat och sagt hur tufft det är med influensa och olika sjukdomar som dyker upp i familjen.

Det är väldig många som blivit sjuka på sistone och jag hoppades så mycket att min familj inte behöver genomgå det MEN....

Förra veckam blev Tina hastig sjuk i hög feber liksom Colin.. Nick kräktes en gång men sen var det okej. Colin blev sjuk igen i hög feber fram till i går (måndag).

När jag skulle hämta Nick på dagis ( måndag) så låg han där helt utmattad och med sky hög feber. Jag frågade:

Hur länge har han legat så där?

Fröken: Ja hmm låt mig tänka det började nog efter kl 14.00 tror jag och han har bara legat där och vi tror han har hög feber.


Jag som mamma tittade med STORT frågetecken och frågade varför de inte kontaktade mig på en gång eftersom jag var hemma med Colin.  Och svaret var:

Oj vi trodde du jobbade och sen undrar vi om er telefon funkar eller inte. (vi har problem med vår telefon pga internet telefoni)

Jag bara liksom inombords gapade o bara tittade och undrade vad de höll på med. Jag var hemma med Colin och där trodde de att jag jobbade. Pojkarnas pappa jobbar i Norge och det vet dom så vem ska annars passa Colin..

Nåväl efter det så tog jag hem Nick och han hade sky hög feber och troligen fick han feberkramp eller nåt och det var jätte jobbigt.

Trots sjukan satt jag o sa till mig själv: hur dum är du Addie som inte har körkort än och tänk om man måste köra in honom till akuten. Nåväl det blir väl ambulans i sådanfall men körkort jaja det är nåt jag måste fixa.

Vännen Tine påpekade mig  att inte tänka på det och istället tänka på Nick och barnen som e sjuka så tack för att du fick mig på andra tankar.

Nu idag tisdag mår Nick bra och är glad och äter som han ska. Nästan svårt tro han var så sjuk i går. Nu är det bara att hålla mina fingarar och tårar att jag inte  blir sjuk nu efter all vård jag gjort när barnen varit så sjuka.  Jag har inte tid att bli sjuk just nu för det är mycket annat som händer framöver bla fotbildning, träff med kompisar och annat som jag tycker ska bli kul att få göra.

Ha en fin dag o vecka..

Addie

Utmanad igen av Rainred

 

Spelreglerna.
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. 

1: När jag går upp från sängen tidigt på morgonen oftas ca kl 4 eller 5 så diskar jag gärna eller städar bort småprylar, dammar tills jag blir nöjd och sen går jag och lägger mig igen. Det kan hända jag gör det på vardagar då och då men ofta är det på helgerna!!


2: Mina döttrar älskar att plåta sig själva med sina mobiltelefoner eller med webcam vi har här hemma och nu har jag börjar göra det också trots jag är en mamma på 27 år och kan larva mig lite som döttrarna gör när de plåtar sig så..

3: I min skalle så kommer det ofta musik och då kan jag dansa utan att tänka om andra ser mig och undra vad jag gör.

4: Jag sover ofta med min CI apparat tills jag hör någon snarka och stänger av den ehh!!.

5: Jag är en äkta hamster som har mycket saker och sagt tusen gånger till mig själv att jag måste släna all onödiga skräp man inte använder men slänger jag bort/säljer dom så får jag ångest av det.

6: är en bra organisatör på jobbet men inte hemma! :(

De jag vill utmana är:
Cokoris
NordGold
Anne-Maj
ElinLeticia
Pepo
Askungen


Utmanad av Cerine

1. Vilken svordom använder du mest?

Jäklar och skit också - gör det iallafall sällan och inte att barnen hör det2. Äger du en iPod?

Japp det gör jag3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

Vardag kl 5 pga barnen o planering samt en runda med hunden. På helger inget för pojkarna kommer ändå och väcker mig mellan 6 och sju på morgonen.4. Hur många resväskor äger du?

Ehh? Bra fråga men iallafall har jag kanske 3-5 resväskor - äähh måste räkna..5. Använder du flip-floppar?

Ja på sommaren och ibland hemma6. Var köper du dina matvaror ifrån?

Willys och Coop Forum7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Föredrar inte vara med, men jag kanske vill nu när mina flickor plåtar så med sina mobiltelefoner.8. Vilken var den senaste filmen du såg?

Har ingen tid att se filmer det är så sällan jag kollar.9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?

Familjen så klart dom är viktigast för mig men jag hittar luckor där jag ser till att träffa nära vänner med.10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

Bra fråga det är svårt.. Hus kanske..11. Har någon någonsin kallat dig lat?

Jadå men sällan man får höra det.12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?

Nej13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?

ABBA ? Svenska versionen! Supergoooo!! TACK Ingela! Tar detta från Tine och håller med och lyssnar det med min ipod.14. Vilken är världens bästa artist just nu?

Ehhhh det där måste jag fundera på...15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?

Måste tänka - JO men vem ska veta?? Har man lovat ingen säga så får ni inget veta ;-D16. När var senast någon stötte på dig?

 Uffe17. Vad åt du till middag senast?

Pizza - vet det e förbjudet men ibland får man njuta av det.18. Använder du huvtröjor?

Hemma om man fryser.19. Kan du vissla?

Ja det kan jag och tycker det e kul.20. Vem var den senaste som ringde dig?

Ingen har ringt till mig men senaste sms var från kära Tine21. Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?

Ehhh jag har blivit gammal och gillar inte åkattraktioner längre. Enligt flickorna är jag världens tråkigaste morsa för att jag är så kaxig och föredrar titta på.22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Det slipper man aldrig undan ? men ärligt talat ? Jag skiter fullkomligt i det.. * gäspar * Tines rader tar jag med.23. Vilket riktnummer befinner du dig i?

058724. Tittade du på tecknat när du var liten?

Ja som Bamse och Kalle Anka och ja det fanns fler.25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

Mariebergs Köpcentrum som ligger ca 45 min härifrån men så sällan man åker dit.26. Hur många syskon har du?

Två bröder, Tomas 40 år och Peter 37 år.27. Är du blyg inför det motsatta könet?

Njae28. Vilken film kan du alla replikerna till?

ööhh det har jag inte ens tänk på..29. Äger du några popband t-shirts?

Nope30. När flög du senast?

Sommaren 2005 med barnen till USA och åter hem från USA. Frågar mig själv hur jag klarade ensam med 4 ungar.31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?

6 st32. Läser du för skojs skull?

Ja om man hinner med det.33. Pratar du några andra språk?

Japp Teckenspråk både i Svenska och Amerikanska samt Svenska o Engelska34. Diskar du din egen disk?

Ja och det gör jag flera gånger i veckan har ingen diskmaskin och sagt i ett år att jag ska köpa men...35. Har du gråtit offentligt?

Oja, många gånger36. Har du en stationär dator eller en laptop?

Jag har båda.37. Försöker du alltid lära dig nya saker?

Ja det gör jag och tycker det är alltid spännande38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

inget av det.39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

Nu tycker jag det spelar inget roll.40. Kan du kasta macka?

Ja så klart det är ju lätt som plätt!


41. Har du någonsin varit på Jamaica?

Nej men drömmer om att få besöka landet.42. Vad har du med dig in på bion?

Någon vän, barnen och popcorn som vi alltid poppar hemma innan.43. Vem var din favoritlärare och varför?

Måste tänka... Margareta Sahlquist som var min engelsk lärare i högstadiet och som trodde på mig när jag ville satsa så mycket med livet jag hade framför mig.44. Har du dejtat någon av en annan religion?

Ja det har jag och det var tufft och lärorikt.45. Vad har du för väder?

Just nu är det tjock dimma ute.46. Har du en blogg?

Om inte vem ska läsa min utmaning här?47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

Historia :o (Jaaaaa!!) - Tine o jag gillade visst samma ämne.48. Gillar du att flyga?

Svårt svara på den formulering men om det är med plan är det åk men att hoppa fallskräm och flyga nää glöm det!49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Att dela 50/50 och ha respekt för varandra och att man ska ha humor.50. När sov du senast på golvet?

Det minns jag inte51. Vilken är din favoritdrink?

Vitt vin52. Gillar du din boende-situation?

Gillar min stora lya men måste få i ordning och sätta igång och måla och fixa lite här så man gillar det ännu mer.53. Vilken är din mammas hemstad?

Stockholm54. Din pappas hemstad?

Stockholm55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

Bra fråga för varje kväll blir det olika tider. Men man vill gärna sova mer än 6 timmar56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Halvbokade och så stressad är jag inte.57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Njaee? Kommer inte riktigt i håg58. Vilken är din favoritfrukt/bär?

Röda äpplen59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

Försöker60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?

Sägs det inte att det passar inte fråga om hur gammal du är eller blir??61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

Nja ibland det beror på vad man ska skriva. Skriver man själv så är jag inte noga men i blogg kanske jag försöker trots att jag vet man har stora brister i stavning och grammatik.62. Tror du på liv på andra planeter?

Vet inte riktigt.63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?

Ehh? Det blir ju så att mina prinsar ibland gör dumheter och inte lyssnar då blir man arg på någon av dem då och då.64. Tror du att Gud är man eller kvinna?

Det är en man.65. Vad var det senaste du åt?

Pizza och försöker se oskyldig ut just nu66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Vad är det för en fråga?? knasig fråga tycker jag.67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?

Hag är adopterad och jag hette i början Lotta och sen Eva-Lotta men har frågat mor och far varför jag fick Lotta och det var nog för att man på den tiden tänkte på att ovanligt namn var nog inte så bra på 70 talet. De var rädda att jag då blir mobbad. Men sen ville jag ha Addiswa som jag hette från början och fick det när jag var ca 14 år. Namnet Addiswa fick jag av den framlidne Kejsaren av Etiopien Haile Selassie och jag hade också Haile Selassie i efternamn. Han ägde barnhemmet som jag bodde innan jag kom till Sverige.68. Gillar du senap?

Ja bara på korv och falukorv inget annat.69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

När jag inte alltid följer viktväktarnas förslag och att man ska kämpa med målet att gå ner i vikt. Ibland så faller jag och äter skräp som chips och godis och sånt..70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Never71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?

Bra fråga det har jag ingen aning om.72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?

Nej.73. Tycker du om att krama folk?

Älskar att krama om dem jag tycker om.74. Skulle du säga att du är trendig?

Jag vill vara en trendig mamma och klär jag mig lite trendigare så  frågar mina döttrar vad jag håller på med??!!72. Äger du en digitalkamera?

Njae den finns någonstans i hemmet men mobilen har tagit allt mer över.73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Bill cosbys fru i The Cosby Show och Oprah Winfrey74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?

Nej75. Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?

Gömda av Liza Marklund76. Tycker du att du är attraktiv?

Njae det beror på. Ibland kan jag tycka det men det är ofta man inte känner sig attraktiv.77. Vad är du allergisk mot?

 pollen och tror laktos eftersom jag ofta får problem med magen.78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Nej,79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Tror Addisu eftersom pojkarna på barnhemmet fick Addisu medan flickorna fick Addiswa.80. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?

Hmm låt mig tänka nu....Det får bli Pepo..


Döv och Hör inte!

Hej bloggläsare...

Jag vet inte vilka personer som kikar in här på min blogg men här är veckans fråga som jag pratat med mina arbetskamrater om.

Här kommer dagens fråga och tankar

Anna är i Stockholm på besök och hon hittar inte till Järntorgsskolan och frågar:

Hej ursäkta mig, men vet du var Järntorgsskolan ligger?

Personen svarar:

Jag hör inte

Hur tror ni att Anna reagerar och gör?

En annan situation:

Lennart är i stan och ska handla lite prylar. Han hittar inte till Ide och Hobby och frågar en kvinnan:

Jag söker efter Ide och Hobby men hittar det inte så vet du var den ligger?

Personen svarar:

Jag är döv

Hur tror ni att Lennart reagerar och vad gör han då?

*******************************************************


Tror ni att ordet döv och hör inte gör någon skillnad på hur personen svarar till den som frågar?

/Addie


Nu är det klart...

Idag damp det ett brev som var tung från Worldtravels och då insåg jag att biljetterna är klar och att flickorna ska helt klart åka till USA över påsk. Det är med blandade känslor för mig som mamma, men samtidigt är det bra att flickorna får träffa sin pappa som dom inte träffat på 2 år.

Den här gången åker de helt själva utan mig och de ska vara borta i lite över 2 veckor. Jag har sett till att de får en "ledsagare" från starten till ankomsten och även när de reser hem. Skönt för mig som mamma att veta de är i tryggas händer.

Nu tränar flickorna för fullt med mig med Amerikanskt teckenspråk för att de ska kunna kommunicera med sin pappa. Förut var jag alltid den som fick tolka så nu har de inget val och jag tror det kommer gå rätt bra.
En till två gånger i veckan pratar vi med Larry (flickornas pappa) via webcam och det är kanon och man kan diskutera om saker inför deras resa och jag se hur det fungerar mellan oss som föräldrar.

Jujst nu är jag inte nervös eller orolig men när tiden närmar sig till den 27 mars kommer jag nog vara det och första natten kommer jag definitivt få en dålig sömn.

/Addie

Ha en fin vecka!

Ha en fin vecka önskar jag er alla.. Ny dag och nya tag.

Helgen var fin och jag passade Elli och Luc. För pojkarna var det kul att ha en killkompis att leka med trots att det blev lite bråk mellan grabbarna som ville leka själv med Luc.

Elli var med flickorna och det är alltid kul för dem med besök.

Nu är det en ny arbetsvecka så ha en fin vecka..

Dator...

Jag både älskar och hatar dator vi har i dag. Vad ska man göra när vi lever i dagens teknologi.

Jag avskyr vår dator för att:

Den gör mig stressad i olika situationer
Är jag bortrest där det inte finns någon dator får jag absinest eller vad ska man kalla det!!!
Sitter jag vid datorn så vips är de dyrbara timmarna borta
Barnen föredrar datorn än att umgås och ha trevligt
Man känner sig maktlös när flickorna surfar och inte vet vad de gör bakom mig
En del av strömmen tynger elräkningen till ett högre pris

Tummen upp för vår dator är:

Att man kan betala räkningar
Hitta information som spar tid
Hitta något som kommer till nytta för mig och familjen
Ha regelbundet kontakt med nära och kära
Chatta via webcam med mina vänner som bor varstans i världen
Man känner att jorden är så liten när så nära kontakt sker
Att man kan plugga på distans
Blogg
Ja det finns en hel del man kan göra som leder till positivt.

Bäst av allt:

Fick jag kontakt med min barndoms  vän Helene som bor i Tyskland
Flera av mina Amerikanska vänner har hittat mig efter så många år
Genom Dövas Nätverk fick jag kontakt med flera gamla klasskompisar och kompisar som man så sällan ser.

******************************************************************************************************************

Trots data/mobil/Plasma revolution fattar jag fortfarande inte hur våra förfäder klarade sig och hur vi själva klarade oss utan dagens teknologi.

Det som skrämmer mig mycket  hur framtiden kommer se ut. Teknologin förbättras för varje dag, timme och år och folk kommer säga att de inte förstår hur man klarade sig förr som vi gör nu idag.

Vad händer i framtiden? man ser så mycket har förändrats, vi träffas mindre för att vi kan ha kontakt via mail, vi kan ringa videosamtal på mobil eller bildtelefon, man kan ha möte via videokonferens och så mycke mer. Hur är det med den fysiska biten blir det  ínga varma kramar  eller just att sitta och dricka över en kopp kaffe?? Träffar vi varandra mindre eller vad tror ni kommer att hända i framtiden?.

Det skrämmer mig på något sätt.....

RSS 2.0