FACEBOOK - DET BÄSTA!!!!

Hej kära bloggläsare!

Jag vet inte om jag får flitiga besökare längre eftersom jag uppdaterar min blogg så sällan nu. Men så är det när man har jobb och barn att ta hand om och det är inte alltid man kommer på vad man ska skriva.

I tidigare inlägg skrev jag att världen är så liten så liten och det stämmer ännu mer för mig, ja jorden liksom skrymper ju närmare man känner sig med speciellt facebook.

  - Det skrivs mycket om Facebook att den är både bra och dåligt men för mig är den helt TOPPEN för jag har fått kontakt med över 30 vänner - de flesta bor i USA och några varstans på vår vida jord.

I början fick jag meddelande från min  väninna, Lisa Hastings som bor i Seattle, Washington State i USA hon uppmuntrade mig att bli medlem men jag ville inte det för ju mer man blir medlem i någon sajt ju MER man klistrar framför datorn och det är ju inte  meningen att jag ska göra det.

Sen var jag hos min väninna Ira och sov hos henne och då visade hon sajten och nu förstår jag varför Lisa envisades så för där fanns väldig många vänner som var medlem och som jag inte har sett eller hört i evigheter.

Jag bestämde mig att bli medlem och WOW!!! Det är det bästa jag gjort  faktiskt och glad är jag som åter fått kontakt med så många.. Här kommer några fina meddelanden från mina goa och rara vänner och ni är SAKNAD - är så GLAD att vi fått kontakt igen.

Jag översätter på Svenska  vad mina härliga vänner skrev till mig:

WOW!! Det är så underbart att se en bild på dig igen!. Det har gått så många år sen vi sågs. Hoppas du mår bra  och livet är bra för dig och din familj. Du ser så vacker ut på bilden och du är alltid vacker vet du Addie.

image120- Love Kathy McPhail, Austin Texas

*************************************************
Heeejjjj och WOWWW!!!
Det var evigheter sen jag såg dig. Hur mår du vännen min och var bor du någonstans?. Jag saknar dig så mycket och du är en av min bästa och goa vän man har i livet. Snälla skriv till mig så fort du kan här på facebook.

- Love Susan Straight, Germantown Virginia

*********************************************

HERREGUD....
Visst kommer man ihåg dig. Jag är så glad att du hittat mig. Hur mår du efter alla år som gått? Snälla berätta hur du har det.  Kan bara säga WOW och måste tacka FACEBOOK som fick oss att hitta varandra.

image121-Love Toni Fuller, New Jersey

****************************************************
HEY!

Jag är så lycklig att få höra från dig Addie. Hur mår du och var är du nu?. Jag pluggar just nu på Gallaudet för att läsa Master utbildning och hoppas ta examen våren 2008.  Tack vännen för att du hittade mig - Bästa dagen i mitt liv.

image122-Love Peggy L. Prosser, Indianapolis Indiana

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ÅHH HERREGUD Addie!

Det var så länge sen. Jag är säker på att dina flickor är STORA nu. Nate är 10 år och går i klass 5. Var bor du nu? 

image123-KRRAAMM Rachel H. Krauss, Illinois Chicago

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hey Addie

Jag kan inte tro att dina flickor har blivit stora och vackra som skönheter. De  var ju så små sist jag såg dem i Maryland. Hey, jag glömmer aldrig hur kul jag hade när jag kom och besökte dig och dina föräldrar i Sverige. Bor du kvar där eller?. Förresten välkommen till Facebook.

image124-Love Lisa Hastings, Seattle ,Washington State


Efter alla de här kommentarer så är jag GLAD över att vara medlem och just nu är det toppen och ta väl hand om vänskapens värde - det betyder mycket för mig och säkert för er.

Dagen efter jag skrev här så skickade min väninna Linda en bild på oss tillsammans med våra vänner. Koret togs 1995 och vi hade då Snowball som arrangerades i december.

Tack Linda för bilden - alltid kul och du skrev College memories och det håller jag med om.

image125
            bild från vänster: Linda D, Amy Gregurich, ?, Tiffany Basse och jag. 
Addie

Världen är så stor så stor...

Världen är så stor så stor,
Lasse, Lasse liten,
större än du någonsin tror
Lasse, Lasse liten


Känner ni igen låten? Osäker på mina döva och hörselskadade vänner om ni kan visan, men den sjöng jag mycket som liten med min mor, far och mina bröder. Visan skrevs av Alice Tegner, hon skrev många kända barn sånger som bland annat Bä bä vita lamm och många fler.  Varför jag tänker just på den här visan är att jag istället borde ändra visan lite till att det ska låta:

Världen är så liten så liten,
Lasse, Lasse liten,
mindre än du någonsin tror
Lasse, Lasse liten

Det var inte så länge sen jag tyckte att världen var så stor som Lasse Liten tyckte. För cirka 10 år sen eller lite mer så bodde man så långt från nära och kära och även om det var i Sverige så tyckte jag ändå att man bodde långt från familj och vänner som betyder mycket.

I dag har samhället förändrats i rasande fart och världen skrymper allt mer och mer. När jag bodde i USA så var det inte lätt att ha så nära kontakt med min familj och vänner. På den tiden var det fax som gällde eller att man tålamodigt skrev brev och skicka och sedan vänta på svar som ibland tog allt för lång tid. Jag minns på den tiden att jag var inte så bra på att svara eller så var jag så pass upptagen på att svara vänner och även till min egen familj. Min mor ringde ibland till skolans administration för att höra om allt var väl med mig och det kan jag förstå när en dotter bodde så långt borta från henne och tryggheten.

I dag är det så unik med internet och allt möjligheter vi har tillgång till. Mobil, dator och webcam. Jag har vänner världen runt och nu känner jag att världen är så liten så liten som Lasse liten egentligen ska tycka nu. Det är otroligt, jag har en blogg som jag tyvärr skriver på Svenska, men att jag snart ska fixa en sida så att mina vänner som bor på olika platser på vår vida jord också får ta en del av mina tankar, funderingar och hur jag har det med min familj. Ett sätt för mig att skaffa en sådan blogg är ju att hålla min Engelska vid liv så jag ska försöka få igång det så snart det går.

Den 30 september fick min kusin Nina Randone (Svebeck) en dotter som ska heta Elsa efter vår mormor/farmor och det var helt otroligt. Nina har en sida som hon skriver om sig och sin man Dave och hur de har det. Daves syster Dora tog över och skrev när Nina och Dave åkte in till bb och för varje timme skrev hon hur det gick för Nina, att hon sov, att hon är 2cm öppen till 10 cm öppen och nu ska krysta och att vi sedan fick se första bilden på Elsa och Nina tillsammans. Jag säger bara WOW!! Älskade kusinen Nina som bor i North Carolina i Staterna var miljontals mil borta från mig och släkten och ändå fick vi ta en del av kampen för Nina och Dave som var på BB för att bli föräldrar för första gången. Jag grät av lycka att man fick veta hur bra det gick för henne och visst håller ni med låten av Alice Tegner som lite ändrats nu till:

Världen är så liten så liten,
Lasse, Lasse liten,
mindre än du någonsin tror,
Lasse, Lasse liten


RSS 2.0