Trevlig...

image228

Önskar Addie, Annie, Tina, Colin och Nick

I dag måndag den 28 april..

Som många av er vet så var jag för några år sen aktiv inom politik och organisation.

Jag tog timeout när jag fick mina prinsar och kände att jag ville satsa på familjen. Mina flickor såg ju inte så mycket av mig när de var små. De fick följa med på en del resor och sova på hotell och vara med på möten och de har sagt att de är tacksam över att de fick vara med och se hur jag jobbade. Det finns några lappar som jag sparat som de skrev ochj på lapparna stod det:

Nu ska vi prata om vad vi ska ha ute på skolgården. Anna vill ha gungstolar men Anton vill ha en plats där man kan spela fotboll. Vi måste komma överens vad vi ska ha. Vad tycker ni?

Härligt härligt att läsa det för det var ju ungefär så man själv pratade med styrelsemedlemmar eller på stora möten om. Flickorna förstod vad jag höll på med och jag har sparat lapparna som de skrev och det är kul att läsa för det var stora bokstäver och de kämpade så att skriva och jag minns att de då gick i mellanstadiet så ni kan tänka er hur skrivstilen var.

I dag var jag på möte  och det var på Kattungens förskola. Där träffade jag kommunpolitiker, representanter från Socialdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna, DHB, UH och några fler. Vi fick information om hur kattungens verksamhet har fungerat då man hösten 2006 började öppna verksamhet för hörande barn som har döva föräldrar. Det var intressant och man tog upp bra diskussioner om framtiden och hur det ska bli bättre på Kattungen.

Efter mötet så sa jag till mig själv: Man känner sig hemma när man diskuterar politik och att man vill se till det bästa för döva och hörselskadade.

Det är jag - det är sånt jag vill arbeta med och jag vill att vi med funktionshindrande ska ha det bra i samhället så nu har jag kraft och vill satsa på det som jag trivs där jag hör hemma.

Politikbloggaren Addie

I helg...

I helg har jag inte gjort sååå mycket förutom att man har börjat skriva en:

image225 För snart är det ju dags att flytta och listan kommer att bli superlång. Ser inte framemot alla packning men nåväl. På tisdag den 29 ska jag hämta 27st lådor som jag köpt av en kompis. Tror definitivt att jag behöver mer än 27 lådor för man har rätt så mycket saker. Ska försöka kasta en hel del också.

Sen har jag åkt  image226med kära vännen J och det var superhärlig och jag ser framemot flera härliga åkturer med dig när tiden räcker till!!

Hoppas ni haft en fin o härlig helg!

/MC bloggaren Addie

Äntligen...

Så här ser jag ut på jobbet....
image224

För idag (24/4) fick jag veta att jag och barnen nu får lägenheten som jag pratade om innan.

Äntligen blir vi ÖREBROARE...

Härligt...

Äntligen är våren här och jag bara njuter till MAX och det gör väl ni med??

image223

Små gula lappar...

I tidigare inlägg skrev jag att jag är en föreningsmänniska och det kommer jag nog att alltid vara så länge jag lever på vår vida jord.

Häromdagen städade jag en låda som jag så skjutit upp så många gånger att jag måste få ordning och reda på den. Bestämde att fixa lådan så att man ska slippa ha samvete hur stökigt det är inne i den.

Jag hittade många små gula lappar och det är roligt att läsa dom. Jag var på styrelsehelg med Dövas Förenings styrelse där jag sitter som ledamot. Vi alla fick skriva lappar om vad vi tycker om varandra och lägga den i en påse. Man fick inte öppna påsen förän man kom hem och det gjorde jag och log. Sen hamnade lapparna i lådan och det var nog bra tycker jag. Lapparna har legat i lådan i flera månader så det var glädjande att få läsa lapparna igen och uppskatta mig själv.

Så vill dela med er vad mina styrelseänner skrev om mig och det är som en kick - man blir glad och uppskattad hur andra ser mig som person.


  Har föreningskunskap


 Du är glad 
                             positiv   Engagemang och bra initiativ           

 
  Energisk och lugn som person


Bra retorik   
                           

 
    Säger vad du tycker och står för det


 Orädd och modig                     

    Duktig på olika saker


Flera positiva lappar finns men skriver ner dom nästa  gång. Tänk mina kära bloggläsare - Hur bra är vi på att uppskatta/berömma varandra?. Vi i Sverige är jätte dåliga på att uppskatta någon som gör bra för oss. Inte bara när det gäller föreningsliv utan även i hemmets vrå - Uppskatta din man/fru och dina barn, svärföräldrar, syskon och de runt omkring er. 

Vi behöver höra sånt då och då.. 

/Addie    

10 små dövföreningar...

Jag började i tidig ålder med föreningsliv. Mor och far har jag nog att tacka för eftersom jag minns som liten att de jämt var aktiva och hade folk runtomkring sig. Minns att jag någon gång följde med på deras möte.


När jag för första gången åkte till Västanvik Folkhögskola i Leksand med elevrådet så kom den där ordet "aha" det är ju föreningsliv som jag brann för. Den framlidne eldsjälen Gum Anders Andersson tände en ny eldsjäl i mig och jag blev väldigt aktiv i elevrådet när jag kom hem från Leksand.


I många år höll jag på med föreningsliv och politik och även min tid i USA var jag aktiv i olika organisationer. I USA var jag vice ordförande för Internationella klubben med över 600-800 medlemmar och jag bildade föräldraföreningen på Gallaudet och var ordförande i många år med 100-150 föräldrar som studerade.  Sen har jag varit med i så många organisationer att jag utvecklade mitt ledarskap och satsade helhjärtat på föreningsverksamhet och politik.


När jag flyttade hem till Sverige igen så blev jag nästan direkt aktiv i Örebro Dövas Ungdomsklubb och Sveriges Dövas Ungdomsförbund och jobbade till 100% eller 110% och jag älskade det.


Nu på sista tiden så är det så oroväckande att se så många föreningar och ungdomsklubbar som kämpar med sin överlevnad. Allt fler vill inte vara medlem eller är helt enkelt inte intresserad av förening. Dagens samhälle är totalt förändrad på grund av dagens teknologi.


När Gum Anders Andersson lämnade jordelivet så har en av vår tids största eldsjäl lämnat oss och fått många att tänka att han har gjort så mycket för oss. Gum vill att vi ska fortsätta med kampen och jag hoppas att ni som läser det här - ta en titt på er och fundera över hur vi ska kämpa vidare i Gum's anda.  Är det värt att förlora allt som så många av oss inom förening kämpat för?.  Vi behöver er och utan er-  ingen förening - ingen framtid och ingen kamp.


Med min hopp och tro hoppas jag att på något sätt att ni och många andra stödjer er dövförening för nu är det allt för få föreningar kvar och fler är nedläggningshotad.


Bli medlem och visa ert stöd och var aktiv ni med.  

  

Det här vill jag dela med er:

  

TIO SMÅ DÖVFÖRENINGAR...


Tio små dövföreningar fanns det förr en tia

En lades ner, sen var det bara nia


Nio små dövföreningar slet utan måtta

En slet ihjäl sig, sen var det bara åtta


Åtta små dövföreningar ville resa nu

En förening åkte vilse, sen var det bara sju


Sju små dövföreningar började baka kex

En högg ved till baket, så bar det bara sex


Sex små dövföreningar börja´ längta hem

En for hem till mamma, så var det bara fem


Fem små dövfröreningar retade en myra

Myran bet ihjäl, sen var det bara fyra


Fyra små dövföreningar ville fjällen se

En frös ihjäl, sen var det bara tre


Tre små dövföreningar i protest-march gå

De hade ingen tillstånd, så blevbara två


Två små dövföreningar satt i solen sken

En solade ihjäl sig, sen var det bara en


En liten dövförening så ensam bland alla troll

Den kämpade och slet, till sist så var det noll


Visst var det bättre förr, när alla hjälptes åt. Vart är vi på väg nu? Man blir riktigt rädd

  

Så skrev Berit Forsberg från Borås Dövas Förening och jag håller med henne

  

Man blir så rädd och orolig när framtiden ser ut så - Hur ska de som kämpar för dövas rättigheter orka kämpa för att vi ska ha det bra i samhället när inte så många hjälper till?

  

Någonstans finns det flera eldsjälar där och vi behöver er!


Man blir...

Man blir ledsen när man nu vet att Anders 42 tog livet av ett barn. Engla var bara 10 år och ett oskyldigt barn.

Vad är det för en sjuk värld vi lever i?? Hur kan Anders känslokall bara mörda Engla? förstår bara inte och jag lider med Englas familj.


image209   Måndag den 14 april stannar Sverige kl 21.00 för att hedra Engla.  Tänd ett ljus för Engla och  gör det ni med för att stödja och i den stora sorg.

Engla hade hela livet framför sig och ryktes bort helt onödigt av en man som borde ha spärrats in för länge sen.

/Addie

Söker bostad!

För ett tag sen skrev jag att jag söker lägenhet i Örebro eller Kumla och det har varit kämpigt och det är inte alls så lätt som man tror. För ca 10 år sen var det hur som lätt att leta men nu är det så otroligt svårt. Det som gör det svårare är att man söker en 4 eller en 5:a.

I Kumla kan man ju bo var som helst tror jag, men inte där det är lite för långt från stan. I Örebro är jag så fast vid att söka på BRA områden som på Norr, Tybble, Hjärsta, Adolfsberg och några områden till. Jag kan inte tänka mig att på i Vivalla, Baronbackarna, Varberga för där är det för mycket bråk och detsamma har man ju hört att Brickebacken inte heller är bra.

Men när jag tänker hur svårt det är att leta på bra områden så insåg jag att jag måste vara mer öppen för hur annars ska jag kunna flytta om jag blir så låst att tänka på en sak. I dagarna såg jag en annons och det var en 5:a i Brickebacken och jag tänkte att nu måste jag ge området en chans. När jasg berättade det på jobbet så sa flera av mina kollegor att man börjar höra positiva saker om Brickebacken och att de håller på renoveras och att andra  börjar bli mer positiva till det. Jag tänkte o sa äntligen, men mina flickor de vägrar och säger att de bor hellre på gatan än att bo på Brickebacken. Nu är det tuff för mig att kompromissera med töserna och argumentera på bra sätt. Lägenheten ägs inte av ÖBO utan av en privat fastighet och då är det en bra start att man kan ändå flytta dit och sedan byta lägenhet om några år. Området ser okej ut tycker jag och har inget att klaga på så nu får jag se hur det blir och om flytten blir av eller inte.

4 familjer var intresserad och just den lägenhet som jag kollade på - jag kände mamman och när jag kom dit blev jag kvar lite längre än vad folk gör när de kollar lyor och det kändes så bra och så trevligt. Det var fint och jag kan tänka mig bo där så nu får vi se hur det går och om flickorna ger upp och bara kan acceptera att vi nu har chans för vi har kämpat så i flera år.

Här kan man se lite hur det ser ut:

  Så här ser gården ut:     annan del av gården:


Och här är lägenheten och det är högst upp lite på vänstra sidan:image208Kram från lägenhetsbloggaren Addie

Förskoleverksamhet

image202

För några månader sen fick jag hem ett brev från Nora kommun där man erbjöd 5 åringar att börja på förskolan. I dag börjar ju barn som fyllt 6 år i f-klass men nu hr Örebro kommun bestämt att prova med 5-års verksamhet och Nora är en av försök som fått uppdrag att se om det finns intresse eller inte.


I början var jag tveksam om det var bra ide att låta Colin få börja på förskolan även om jag känner att han behöver få utveckla sig. Förskolan tror jag det inte är något fel på, men på eftermiddagarna är det fritids som gäller och det är då jag inte tror Colin är mogen för det. På fritids är det barn från F-klass till årskurs 3 och min lillgrabb är nog lite för liten för att umgås med barn i den åldern förutom 6åringar.


Jag bestämde att anmäla Colin ändå och om jag ser att han inte är redo innan höst är det bara att ändra och låta honom få fortsätta gå på dagis. Man har den senaste tiden läst om folkpartisten, Jan Björklund som säger att skolan måste bli bättre, att betyg ska ges i tidigare skede än på högstadiet och att man måste få ordning och reda på skolan och så mycket mer. Ibland kan jag hålla med Jan Björklund med hans argument när det gäller skolpolitik för det är bra att vi nu måste fundera över hur skolan ska bli bättre för våra barn och ungdomar.


Jag vet inte riktigt vad ni tycker om Jan Björklund och hans skolpolitik, men vad tycker ni om att ge betyg i tidigare ålder? Att barn ska börja i skolan tidigare?. I många länder börjar barn i mycket tidig ålder i skolan och de klarar sig bra i skolan och framtida mål som de studerar till.


Min äldsta dotter, Channie bodde de första åren med mig i USA och hon gick i skolan som 2 åring och jag tyckte det fungerade bra. Det var mycket lek och man undervisade barnen på så bra sätt och jag tyckte att deras system var bra. Så därför förstår jag Jan Björklund med poängen att försöka låta barnen börja tidigare.


När jag anmälde Colin till 5 årsverksamhet så fick jag i dagarna nu veta att Colin var den enda 5åringen i Nora kommun som ansökte till förskoleplats. Det är intressant att ingen ville anmäla sina barn. Visst behöver barn leka och få vara barn, men jag tycker bara det är så intressant att så många föräldrar tvekar till att ge barnen en chans och se om det funkar för det är ju bara en test period för att se om det är bra eller inte.


Inom snar framtid tror jag att vi måste anpassa oss till vad så många länder gör. Jag tror vi är ett av de få länder som inte gör som de andra att låta barnen börja skolan tidigare och att låta barnen få tidigt betyg.


Vad säger ni om det?


Skolbloggaren Addie


Lite ändring!

Nu har jag ändrat bakgrund och skrivstilen. Tack Pepo för hjälpen och jag börjar fatta nu hur man gör. Men tänk om man bara kan förstå och slippa fråga vänner.

Tyvärr så är jag inte så smart när det gäller koder till dator men med tiden kanske jag lär mig och vänjer mig.

Vad tycker ni om min sida?  kommentera gärna och jag ändrar och testar tills jag hittar det jag vill ha.

/Addie

Saknar

Jag tycker vi har så trist väder ute och sen är det ju rena april skämtet. Vi får konstiga väder just den här månaden och jag tror att det alltid är så i April. 

Just nu tycker jag vi har urtrist väder och saknar efter grönskan färg och sen se all vackra färger som kommer fram. Får drömma mig vidare tills verkligheten är här och och se allt man så önskar sig. Sen är det bara att räkna semestern och alla härliga sommardagar med nära o kära. 

                                                 image199

Spegel

För ca 2 veckor sen köpte jag en spegel till lilla hallen. Nu frågar jag mig själv om det var smart?

                                                                           image198

Som många av er vet så kämpar jag att gå ner i vikt och jag motionerar, tränar hos Friskis och Svettis och äter mat och noterar allt jag gör.


Innan hade jag ingen spegel i hallen utan jag tittade in hos Channie då hon har en spegel. Ofta bara snabbt för att se om kläderna är ok innan man drar till jobbet.


Nu börjar jag få ångest att se spegeln i hallen för det är där jag klär av eller klär på mig. Usch vad jag hatar att se mig själv och säger allt mer att jag inte alls tycker jag gått ner i vikt. Jag har dålig självförtroende och har komplex på några ställen här och där.


Är det så bara i mina ögon att man ser sig själv och tycker man är tjock?. Man kan se förändring när jag har kläder på mig då allt fler byxor börjar bli lite för stora och att jag nu kan ha kläder i mindre storlek.


Vad ska jag göra?? Ta bort spegeln eller låta den vara kvar och bara liksom övervinna självförtroendet?


Älskar mina barn!

                                                            image197       Rosen den vill jag ge till mina barn och det ska vara en varje ros som skiner som bilden o lyser så vackert.


Barnen, de betyder så mycket för mig och de ger mig så mycket kärlek, skratt och glädje.


Jag känner mig trygg som mor för jag vet att vår relation är bra. Vi säger alltid att vi älskar varandra när vi skiljer oss åt. På bussen säger jag det ofta innan mina flickor stiger av och när jag lämnar pojkarna på dagis så vinkar de alltid och sänder massa pussar och tecknar I LOVE YOU


Det är en skön känsla när jag ska jobba för dagen.


Häromdagen skrev min äldsta dotter på bloggen om kärlek och jag blev rörd hur hon utryckte sin kärlek till mig och så här skrev hon:


kärleken är obeskrivlig det finns ju olika sorters kärlekar. Kärleken för sin mor, för sina kompisar, för ett husdjur vad som helst. Men en sak jag vet är att jag alltid kommer att älska min mamma och hon mig.


Min ledstjärna Gum - Så här ska vi tänka i sorgens dagar!

  
 Var inte så ledsna,
jag sover inte
Jag är tusen vindar som blåser,
jag är diamantglittret på snön,
jag är solsken på mognat vete,
jag är det milda höstregnet mot din hud.
När du vaknar i gryningsdunklet
är jag det lätta suset av fåglars flykt
och sången om ett annat liv.
Jag är de milda stjärnorna
som lyser dig hem i natten.
Var inte så ledsna,
jag är hos er,
jag är i ljuset,
jag är fri!


~Okänd~

RSS 2.0