Grattis...Grattis min älskade tös på 15 årsdagen idag (31 aug)

                                                                              

Du betyder mycket för mig och jag hoppas att dagen var fin för dig.

Puss mamma

Blir jag en smart inredare?

Jag tycker att jag har så dålig fantasi när det gäller heminredning. Har en riktig ide' torka faktiskt och det är ofta så att jag avundas vänner som har och gör så bra inredning hos sina hem.

Jag har försökt lära mig och lyssna på vänner, men ändå känner jag mig så fantasi lös och inte vet riktigt vad jag ska göra och hur jag ska börja. Vi bor rätt enkelt och har inte så flotta och fina saker som många har hos sig. Mina flickor tycker att jag borde vara bättre på att fixa vårt hem och jag försöker.

Nu kan jag iallafall känna lite stolt över att jag valde rätta tapeter i hallen och vardagsrummet så lite smart är jag nog och det är först nu som flickorna tycker att vi bor finare men att det är mycket att göras här hemma. Jag ska som sagt ta bilder och sätta upp det här på bloggen så att ni får se förändring med tiden.

Det jag vill ha i hallen är:


Mattan kommer från Ellos  och det kanske är lite märkligt att man vill ha röd matta, men när man besöker många så är det liksom en standard att alla ser nästan lika ut. I hallen vill jag ha lite starka färger och väggarna är vita så jag är sugen på att inreda med lite gladare färger  och då är det rött, svart och någon annan färg man vill ha.

I vardagsrummet vill jag ha den här mattan:Mattan är från Ellos. Väggarna är vita med mönstrad former som jag tycker är fint. Våra soffor är röda men ska köpa sofföverdrag som blir svart och sen kuddar i olika fina färger att kombinera med. Gardinerna kämpar jag att leta till den jag vill ha för just nu har jag tappat räkningen hur många affärer jag gått för att leta gardiner. Har en väninna som är duktig på att sy gardiner och hon ska komma hit och ge mig råd och tips.

Mitt rum ska även tapeteseras och jag vill inreda den med en typ Afrikanskt stil - vet inte varför men det är väl för att jag är född i Etiopien och vill ha nåt med Afrikansk still i rummet. Den här tavlan är jag förtjust över och vill ha :Den kommer från Jotex och jag vill ha något med vinrött eller rostbrunt på väggarna. Jag får se om jag utvecklar mig till en bättre inredare och jag försöker lära mig så gott det går.

Ha en skön dag!

/Addie

Vill önska er..

En trevlig helg och att vädret blir fint som det var i dag (Fredag)

I morgon är det Nora Marknad och dit ska jag o familjen åka - det gäller att hålla plånboken HÅRT!!..

Sen har jag lite ångest över att min stora tös, Channie blir hela 15 år på söndag!!!!!!! Tiden är för dyrbar nu inser jag..

/Addie

Smile

Kl är 05.30 och stiger upp från sängen och går till hallen och då kom det här som sken upp från min ansikte:


Nu är det klart i hallen och i vardagsrummet och jag och barnen tycker det blev så fint att vi känner oss gladare och nu kan man trivas bättre än vad vi gjorde tidigare. Det saknar lite fina saker till så jag hoppas hitta det med tiden och snart blir det helt klart. Nästa projekt är att fixa flickornas rum och ska försöka fixa det så snart det går - den här gången är det jag som får  fixa tösernas rum och det kanske kan ta tid, men ska försöka så att man slipper tonåringarnas tjat.

Nu är det Fredag och så blir det helg och imorgon ska jag till Nora marken, det är en så stoooorr marknad och ni som bor i Örebro missa det inte. Det ska bli extra kul att få besöka vår tidigare hemstad för vi saknar Nora rätt mycket - det är så mysigt där.

/Addie


Så här såg jag...

När jag kom hem från jobbet och läste en lapp från målaren som fixar hallen och vardagsrummet så förvandlades jag till:På lappen ville målaren att jag ska välja omöstrad tapeter och jag protesterade direkt och skickade nog tusentals sms till min hyresvärd och det höll på fram tills halv tio på kvällen. Mobilen var nog varm efter alla sms och att jag bråkade och var envis.

Allt det här kom så snabbt, de förvarnade mig aldrig och jag kände att det förstörde lite av mina planeringar. Jag menar att jag vill planera och att allt ska gå som det ska utan att man ska känna sig stressad.

När jag och hyresvärden gick igenom vilka tapeter jag ville ha, så kom vi överens med de mönstrade jag var förtjust över.
Att få en lapp där det stod omönstrad fick mig nog att hornen kom fram och jag blev arg och med min envishet så envisades jag så att jag ville ha det som de lovat innan.

Till min glädje godkände värden efteråt - kanske gav han upp efter alla sms jag skickade? men!!.. I hallen blir det mönstrad och vardagsrummet blir omönstrad och jag tror det kommer se fint ut så ser verkligen fram emot att inreda sen och jag längtar!..

Ha en bra dag!

Addie

Tapsering

I morse ringde min hyresvärd och bad mig att komma omgående till kontoret för att välja tapeten som jag ska ha i hallen. Jag var som stor frågetecken??

Vi kom överens om att jag väljer tapeter och att de betalar för allt och att jag sedan anlitar några vänner som själv jobbar som målare/tapserare att fixa det åt mig.

Men värden sa att de bestämde att de fixar två rum så jag behöver inte tänka på det. Så ni kan ana hur glad jag är just nu även om jag var helt oförberedd på detta. Tur att man inte har så mycket saker i Hallen så jag sa att dete var bara att plocka undan lite.

Önskade så att jag tog kort först innan för att visa före och efter, men kanske det finns chans att göra det idag så att ni själva får se hur det ser ut. Det ska bli jätte spännande och när jag kommer hem från jobbet måste jag bestämma mig hur jag vill göra med vardagsrummet och det kommer bli SVÅRT att välja så får se hur det blir.

Jag hoppas bara de hinner fixa klart innan vi får gäster från Göteborg nu i helg.

/Addie

Alla ska få festa i Lund!

Så här stod det i Metro tidningen går när jag läste på väg till stan:Alla ska få festa i Lund

Kalas. Om man ska dela ut inbjudningar till ett kalas i en skolklass ska alla bjudas. Det skriver Lunds kommun i ett svar till justitieombudsmannen som granskar ett omskrivet fall i Lund. En åttaårig pojke på en skola bjöd in alla klasskamraterna på födelsedagskalas - utom två. Då fick barnen lämna tillbaka inbjudningskorten.
   Pojkens pappa JO-anmälde skolan, som menade att detta var praxis och skolförvaltningen håller med. 
                                                                                                                                                                              Från Metro 22 aug 2008

Vad säger ni om det? är det rätt eller fel att göra så?. Jag minns denna händelse och läste tidigare om det i våras eller om det var under sommaren. Pojken bjöd alla förutom två pga att de två mobbade pojken och att han inte mår bra av att vara med dessa två.

Hur svårt är det att allt ska vara rättvis för alla?. Jag vet inte hur jag som mamma gör när det gäller kalas inbjudningar. Just nu är det inte så stora problem när mina killar går på dagis och att jag låter dem bestämma vilka som får komma på deras kalas.  Men vad händer  senare när de börjar i skolan och att man måste tänka på alla i klassen?.

I skolans värld är jag medveten om att i många olika situationer är det både negativt och positivt när det gäller kalas eller nåt som ska hända som är kul.

 det finns mobbare  på skolan som är någons plåganda - ska denne tvingas bjuda på kalas när man fyller år?

Det finns barn som aldrig blir bjudna på kalas och känner sig ensam.


tvingas man att bjuda alla så är det ofta så att man blir  tvungen att bjuda tillbaka men hur är det med dessa utsatta barn som med ekonomiska svårigheter hemma inte har råd att bjuda alla?

Positivt för att känna sig lika värde att man bjur bjuden på kalas

Det finns för och nackdelar i allt det här men vad säger ni blogg läsare om det här fallet i Lund?.

Jag har blandade kännslor och vet inte riktigt själv. Tycker det är viktigt att låta mina barn få bestämma själva vem de vill bjuda då blir deras kalas meningsfullt.

/Addie
paket från polismyndigheten!

Morgondagens dag så damp det ner en post från Polismyndigheten i Örebro Län!! Man blir ju skitskraj av att få nån post från polisen - tror nog att vi flesta blir det när man inte har någon aning om varför man får just från polisen. Det var en brun kuvert med ganska tjock sak i så man var lite förvirrad och bestämde snabbt öppna den. Hade en vän hemma hos mig då som åt frukost med mig.

När man väl öppnat brevet så fick jag mitt livs chock och blev så förvånnad. Där låg en äcklig gammal plånbok som jag tappade - fullt med mögel och så mycket smuts och jag blev ännu mer förvirrad med stort frågeteckenDet var faktiskt 5 år sen jag tappade den - ja jag skojar inte och så har man fått den efter 5 år!!!  Jag tycker det är lustigt att polisen skickar den efter 5 år - där låg ingenting förutom gamla kort och all mögel och sånt - det var äckligt att ta på den. Tydligen hittades den någonstans ute i skogen och det måste ha hänt nyss som det ser ut. Jag minns inte riktigt var jag tappade den och den kommer gå raka vägen till papperskorgen för har ingen nytta av den ändå.

Kommer att minnas den här dagen för det är väl sällan man får nåt som man tappat efter 5 år!!

/Addie

Skolstart för flickorna!I morgon onsdag är det dags för mina flickor att börja skolan efter en lång sommarlov. Tiden har gått för fort tycker vi alla här hemma.

Det som för mig som mamma är det med vemodig känsla att inse att min stora tös, Channie nu ska börja i nian.

Hon ska dit på morgonen och samlas med klassen för sista gången och sjunga in läsåret och välkomna årskurs 4 som ska börja där. Tänk att tiden har gått så fort, jag minns den dagen då hon började i F-klass och minns det så tydligt, hon hade en rosa klänning med rosa blommig kofta, fläror i håret och en söt ryggsäck och var så glad att få börja i skolan. 

Måste bara fråga - VAR SJUTTON tog tiden vägen egentligen? nu blir det så mycket tankar om Channies skolgång för året och det är mycket som hon ska göra med bla få mer information om gymnasiet och att välja vilken program hon ska ta. Jag kommer att lyssna på henne och stödja henne hela vägen tills hon bestämt sig hur hon vill göra.  Det ska bli spännande att se vad hon väljer.

Hoppas detta läsår inte går så fort för jag är inte riktigt redo att släppa min stora tonåring ut från grundskolan.

Athina ska börja i 7:an och jag tycker att det även går för fort att se tösen min nu gå i högstadiet. Man säger ofta till sig själv att tiden går fort och tiden är så dyrbar med barnen.

För pojkarnas del går det jätte bra och det känns bra att allt fungerar som det ska.

/Addie

Det gick bra...

Det gick jätte bra med inskolning för pojkarna och personalen var så trevliga. Grabbarna smälte in direkt och lekte och tittade runt och pratade och det var inte så lätt att få hem dom. De längtar redan till imorgon och vill att tiden ska gå fort.

Det som var intressant var att hela avdelningen har teckenspråk undervisning med barnen och att de har det en gång i veckan. Barnen får då lära sig grunderna i teckenspråk, vardags ord och sånt som kan vara bra att veta. Jag frågade personalen varför och de berättade att det är bra för barnen att utveckla språket bättre och för många är det lättare om de har svårt att utrycka sig i ord. Jag är GLAD och tycker det är helt kanon och en personal sa till Colin:

Bra att du kan teckenspråk för då kan du ju lära oss hur man tecknar

Jag som mamma var tvungen att rycka in och säga:

Det är ok att Colin lär er lite men gör det inte så att han får jämt lära er för då kan han tappa intresset för teckenspråket. Låt honom få vara den han är och får leka och vara med när ni lär er teckenspråk men se inte till att belasta honom att han blir er teckenspråk lärare.

Det är viktigt att markera att även om jag är döv och att mina barn är unika pga att de lever i både hörande och dövas värld så ska man värna om att våra hörande barn ska känna sig att de är som alla andra och de behöver få vara sig själva och utveckla sig som de ska och att de inte ska känna tvång att göra något på grund av att man har en döv mamma.

Ni förstår väl vad jag menar?! Det handlar ju så mycket om vad våra hörande barn får uppleva i vardagen och hur många gånger har hörande personer inte förstått att de inte ska använda våra barn som tolk eller så när de vill kommunicera med oss som inte hör. Jag tycker det är jätte viktigt att jag skyddar mina barn från sånt som händer. Jag är ju precis som alla andra - ja jag har en funktionshinder men so w hat jag klarar mig jätte bra trots allt man får uppleva i vardagen.

/Addie

Inskolning

Kl är halv sju på morgonen och jag har tv'ätt tid nu fram till kl 09. Fortfarande ovan att man ska ner till tvättstugan och tvätta kläder.  Dagen börjar sen med inskolning för pojkarna på förskolan MobilenHoppas det går bra och att jag inte behöver vara med hela veckan ut. Det är lite kneppigt när alla eleverna kommer till skolan idag (måndag) och att lektionerna börjar på allvar på onsdag. Vår samordnare får redan skaffa en vikarierare de dagarna eftersom jag tog ut min mammaledig fram til lfredag.

Nu är det bara att hålla tummarna att det är bra personal, miljön är bra och att pojkarna lätt smälter in bland barn och inte ser mig och dessutom kastar ut mig för då kan jag jobba tidigare och det behöver jag ju!!..

/Addie

GRATTIS MADONNA!Grattis Madonna 50 år!

Hon är en av min idol och jag beundrar henne så mycket. En otrolig vacker kvinna i hennes ålder och jag har suttit framför tv:n o sett dokumentären om hennes liv och minns alla de filmer hon spelade.

Grattis än en gång och hoppas dagen var fin som den säkert var

Du hyllas av många folk på vår vida jord.

Grattiskramar från Addie

Äntligen fredag!

Tycker att veckan har gått fort och bra och nu ska jag bara njuta av helgen med barnen. Nästa vecka börjar pojkarna på dagis så snart kommer vardagsrutinen igen.

Ha en skön helg!

Addie

Gick bra..

Det gick bra att återgå till arbetet idag och jag tycker det är skönt få träffa arbetskamrater. Nu är det ett läsår att tänka på och jobba på och det ska bli kul att få se eleverna igen.  Jag får räkna med att det blir tufft och alltid något som händer, men det är skönt att man har något att göra än att försöka planera för varje dag  med barnen så att de inte ska bli så rastlösa.

Hoppas ni läsare också hade en bra dag om ni nu har börjar jobba igen!

Kram Addie

Halv 6!

God morgon!

Just nu är klockan 05.30 och jag hade svårt att somna och sov nog inte riktigt bra nu i natt och gav upp nu. Får väl vara vaken nu fram tills jag ska sticka iväg till dagens första arbetsdag!!!. Har varit hemma i nästan hela 10 veckor!!!!! Vart tusan tog tiden vägen?? att det skulle gå så fort tänkte jag inte ens på.

Egentligen tycker jag det ska bli skönt att komma igång och jobba igen och slippa försöka planera dagens aktiviteter med barnen varje dag. Mina flickor får nu agera barnvakter hela  veckan eftersom pojkarna intw börjar förän den 18 aug och jag tycker det är lite synd om dom men vad ska man göra?!..

Får önska er och ni flesta som börjar jobba idag en trevlig dag och vi hörs o störs!

Addie

Iväg på familjelägerI morgon fredag den 8 aug ska jag med familj åka upp till Orsa - Grönklitt och besöka familjeläger. Det ska bli skönt att få spendera de sista dagarna uppe i det gröna innan jobbet tar allvar på måndag. På lördag ska jag föreläsa om CI och två språkighet och det ska bli spännande.

Jag hoppas att det blir bättre väder och att man kan vistas i naturen och  ta långa promenader.

Får önska er en trevlig helg och jag antar att för flesta av er bloggläsare så är väl arbetslivet åter i gång på måndag.

Kram Addie

Hurra...

Det lönade sig att tjata och bråka med skolförvaltningen om dagisplacering för pojkarna. Jag var envis och krävde att grabbarna måste få dagisplats och det blev ju en bra resultat efter alla samtal och email man gjort..  Bäst av allt är att grabbarna fick dagisplats här i Brickebacken.


                                                                 

Hej Addiswa

Jag har kollat med rektor och personal och det är klart med placeringen av dina barn till förskolan mobilen, det vore bra om du kunde ta kontakt med dem för att höra när de kan ta emot dina barn för inskolning.

Avdelningen heter Skogsgläntan och förskolan MobilenMvh

Eva Josefson Barnomsorgssekreterare

Skolförvaltning Sydost


Sommaren lider mot sin slut!Nu är det min sista semestervecka och jag ska försöka passa på njuta av och koppla av så mycket det går även om man har haft nästan 10 veckors semester.

Vi har varit hemma i vår vackra Svedala hela sommaren och hunnit bland annat:

Flytt till Örebro
Saltsjö Boo och tog varväl av Humleboo
Sommarstugan
Bad
Lite korta resor
Mycket hemma i Brickebacken.

Lägger ut några bilder som vi gjort i sommar

     

     

     

Hoppas ni alla bloggläsare haft en skön sommar!

Kram Addie

RSS 2.0