Alla Hjärtans dag!

image154
Sänder tusen varma hjärtekramar  till er alla på ALLA HJÄRTANS DAG!

Kram Addie


Supertisdagen - Presidentvalet!

image148

I dag smäller det  och jag tycker det är spännande. Vet inte om jag orkar kolla valet då 24 delstater ska rösta fram favoriterna hos Demokraterna och Republikanerna.

Jag tycker det är otroligt vilken stor stöd Amerikanska folket ger till sina favorit kandidater. I Sverige är det dött lopp anser jag för man ser inte så mycket supportar runt omkring och då är det väl inte så konstigt att många av oss är soffliggare eller helt enkelt inte vet så mycket hur det fungerar med valet.

När vi hade val och att Alliansen vann så tog jag upp det med mina elever men många av dem var helt ointresserade och visste inte så mycket om valet och det tycker jag är tråkigt.


I Dagens tidning stod det att Moderaterna och Socialdemokraterna röstar på Demokraterna precis som jag..

Nu åter till det Amerikanska valet - spännande och se vem som får flest röster:image149     Hillary Clinton     VS


image150  Barack Obama


Eller


image151     VS


image152 John Mc Cain för Republikanerna

Presidentvalet i USA

image146

I dagarna har jag kollat och läst om presidentvalet i USA. Jag tycker faktiskt det är spännande att läsa och se vad som händer i USA. När jag bodde i USA fick jag uppleva när George W Bush blev president  samt när Bill Clinton blev president. När jag kom för första gången till USA var Ronald Reagan president så man kan säga att jag har upplevt 3 presidenter under min USA vistelse när jag bodde där.

Jag tycker det är intressant hur Amerikaner diskuterar politik och vem de ska rösta och så vidare. Jag minns att när jag studerade på Gallaudet så ordnade elever många debatter och det var elever som tror på Demokraterna och andra elever som tror på Republikanerna och jag var med och lyssnade varje gång med stort entuasim och intresse. Jag gillar ju politik så det kanske var därför jag var med och diskuterade och lyssnade. Det är roligt när så många ungdomar gärna pratar politik och tror på vad som är bäst för USA:s välfärd.

Jag tycker det är svårt att välja vem jag vill se som USAs president. Jag gillar Demokraterna och det är ju tufft när två tunga politiker som Barack Obama och Hillary Clinton konkurrerar varandra. Tänk om de kan stå sida vid sida och vara president och vice president.

Barack Obama är bra och det är med glädje att han kommit så långt för att vara en Afroamerikan. Amerika behöver förändring och jag är imponerad att Obama lyckats. För många år sen försökte en annan Afroamerikan som hette Jesse Jacksson kämpa för att bli Amerikas nästa president, Jesse kämpade mycket tillsammans med Martin Luther King som mördades när han kämpade för svartas rättigheter i USA på 60 talet. Jesse lyckades aldrig så långt så det är med glädje att se Obama göra ett fantastik jobb.

Hillary Clinton är en kvinna som jag beundrar mycket  och tror mycket på. USA behöver se att kvinnor kan styra ett land precis som männen kan. USA är ganska konservativa av sig att låta kvinnor styra så jag tror att Amerikaner behöver ändra på den attityden. Jag har läst om Hillary och det är en stark kvinna som har gått igenom så mycket i sitt liv.

De här två kandidater är just vad Amerika behöver så visst är det jobbigt när två Demokrater konkurrerar varandra. Jag vill hejja på båda men bara en som kan vinna så jag hoppas på något sätt att Barack och Hillary åtminstone tittar på varandra och ger varandra en titel som president eller vice president och styra USA tillsammans WOW vilken dröm det skulle bli.

Må den bästa vinna och hejja Demokraterna

                         image147


Tack till Channie

Tack min älskade tös för hjälpen med  bilderna ovanför.. Det sägs att barn födds direkt till dator för de lär ju sig snabbare än vad mor och far gör.

Bloggen har jag haft i 2 år och inte fattat hur man gör när det gäller att göra en finare sida. Det tog en hel dag för mig att fixa bakgrunden, men du kunde fixa på en hel kväll och du startade med din blogg 2 dagar innan.

Önskade så att man var lika smart som tösen min så ett stort tack till dig. Du får bli min lärare och lära mig mer om hur man gör bloggen finare

Puss mamma

RSS 2.0