Underbar konsertMåste bara säga att det var en kanon bra konsert som flickorna med Karl Johansskola framförde till ca 4500 åskådare!!.. Första delen sjön de julsånger och efter pausen blev det mycket blandning av rock och allsång och lite mer.
Hoppas få lite fler bilder av vännen M eller någon annan av flickornas vänner så får ni se vilken bra skola med musikprofil de har.

Både jag och mina föräldrar med lillebröder njöt av musiken och tyckte att det var det bästa konsert man varit på..

/Stolt mamma Addie

Det bästa...

Det bästa jag vet är att få ha mina päron hos mig och barnen  för det är så sällan man ser mor och far.

I mina barns ögon finns jag inte - de bara ser mormor och morfar


Då är det den tiden jag får koppla av och andas ut och då känner man sig mindre stressad


Mor och far koncentrerar sig på barnen och det känns helt underbart

Julkonsert med Channie och Athina


Karl Johans Skolas traditionella julkonsert

Den 29 november är det dags för den mycket omtyckta och årligen återkommande julkonserten från Karl Johans Skolan. Biljetter finns att köpa på Örebrokompaniet.Karl Johans Skolas traditionella julkonsert spelas på Conventum i Örebro. Det kommer att ges två föreställningar, en kl. 15.00 och en kl. 18.30, inklusive pause med fikaförsäljning.

Plats: Conventum kongresshall

Datum: 29 november, 2008


Underbar helg...

Hade en underbar helg.. Fredagen bjöd jag vänner som kom till ljusparty som jag ordnade. Det var vänner i olika åldrar och jag bjussade på grönsaksdip och lite annat gott. Efter ljuspartyn stannade fler och vi pratade sent mot kvällen och det var bara så mysigt att få sitta och snacka om olika saker.

Lördagen var det öppet hus på Tullängsskolan och Virginska så jag åkte till jobbet och var där en stund. Sen kom I och N med tösen min och vi tittade runt lite och sen stack vi till Virginska och det var lika trevligt där. Channie har lite svårt
att bestämma sig med alla information hon får om gymnasiet. På min tid var det så få linje man kunde välja men nu är det så många att man blir lite förvirrad av alla program och krav man ska ha, så jag tycker det är synd om Channie.

På kvällen hade vi det lugnt och jag njöt att bara koppla av med mina söta prinsessor, storprinsessan I och lillprinsessan N och det var helt enhelt en myskväll med tända ljus och snack om allt mellan himmel och jord.

Söndagen var det Sinneshögmässa och jag var delaktig och det var en fin två språkig gudtjänst. Därefter gick
jag till min kollegas homeparty om skönhetsproduktion och det var intressant.


Jag är nöjd med helgen..

Helgens plus


Att få umgås med I och N
Öppet hus
Att man kände sig avkopplad och inte ens en stress inombords


Helgens minus

Att det är så KALLT ute
Att lillpojken Nick hostar så och enligt hans pappa låter det som astma
Att lillpojken Nick åter får svåra eksem och kliar sönder sig - det är lidande o stackars lillen
Att Nicks salva o medicin kostade kjortan!!!!.
All det tråkiga man läser i tidningar om olyckor och hur kallt det ska bli längre fram


Ha en skön vecka!

inget...

Just nu är det lugnt och jag är inte så pigg på att blogga, så här skriver jag några rader bara för att ifall ni undrar så får jag se när jag bloggar igen. Har inte så mkt att dela ut med mina tankar, men det kanske kommer senare,

Imorgon blir det en tung dag - då ska jag ta farväl av en otrolig och fantastisk person: Johnny Schelander

Han är en av vår stora förebild - en dövprofil som gått ur tiden och allt hände så snabbt och många av oss kommer sakna hans kamp, men vi kommer föra kampen vidare i hans anda.

På fredag kommer tända ljus att lysa över hemmet då har jag ljusparty och fina o härliga vänner kommer över och visst blir det en trevlig umgånge också.

Men den bästa gästen som kommer hem till mig och min familj är underbara vännen I och hennes söta dotter N och vi alla längtar efter er och det ska bli trevligt att få ha er hos oss i helg.

Lördag är det öppet hus på Tullängsskolan och Virginska och dit ska jag springa mellan  och det kommer nog gå bra.

Ha en bra kväll och dagar innan helgen kommer.

/Addie

Tina o jag - inga konstnärer!

Min tös, Tina och jag bestämde att sätta motiv i lilla toaletten så att det blir lite trevligare där.  Att följa en bild var inte alls så lätt, så vi gav upp så vi spontant försökte så gott vi kunde med vår egen konst och det blev ändå fint.
I ärlighetens namn är vi absolut inga konstnärer, men vi gjorde så gott vi kunde och så här blev det när vi blev klara.Vi gjorde så gott vi kunde och blev nöjda. Lite trevligare är det ju att besöka vår lilla toalett för innan var det rätt trist så nu har vi iallafall gjort något fint!.

/Natti natti

Addie och Tina


Ide' torka...


Har ingen aning om vad jag ska skriva så just nu så får se när jag återkommer med något att berätta  - mina tankar och ord..

Ha en skön kväll!

Addie

Äntligen...

Det här kommer nog att förvånna många av er men idag fick jag äntligen ett brev där det står:

Vi har mottagit remiss från Audiologiska kliniken PPH och du kommer att kallas till Röst- och talvårdsenheten om cirka 3 månader.


Med vänlig hälsning
Röst- och talvårdsenheten


Ja ni läste rätt och jag vill faktiskt träna på att lyssna på ljud, träna att höra och uppfatta tal. Jag skrev för en tid sen att jag fick en kris dagarna efter jag fick min andra processor. Det var en massa känslor inombords mig och det var bland annat att jag kände att jag inte tränat tillräckligt med att lyssna, träna att höra tal och sånt som jag nog behöver, men att jag inte får den stimulans i vardagen.

Jag arbetar dagligen med döva och stortrivs och jag tror att det är det som gör att jag på något sätt inte får den stimulans att utveckla min hörsel med tal och ljud och kände därför att jag verkligem behöver få träna sånt. Tyvärr fanns det inte en sån möjlighet för en vuxen person som jag för det finns bara för barn på hörselvården. Så CI teamet och hörselvården här i Örebro har hjälpt mig mycket och det känns så skönt att få den fina stöd man får och att de verkligen lyssnar på mig. De tycker det var intressant att jag ville så mycket  som har med tal och hörsel att göra, för det är inte många vuxna med CI som frågar om sånt.

Jag tänker ju att det är självklart att inte många vuxna som har CI opererat frågar det för de flesta vuxna som opererat sig har ju hört en längre period än vad jag gjort, de opererar ju sig ganska fort efter de förlorat hörseln på så kort tid och då fungerar det bättre för dessa personer.

Kära mina teckenspråkiga vänner, döva och hörselskadade som hörande och CI - misstolka mig inte, jag ser självklart teckenspråk som en viktig del av mitt liv, men jag vill ha den stimulans att träna min hörsel och uppfatta ljud mer än vad jag gör idag. Det är nog en av de pusselbitar jag söker för att känna mig hel. Jag måste få följa mina känslor och gör jag det så vet jag att jag kommer att må bra.

/Teckenspråkig Addie

Tummen upp och ned...

Till Channie för att hon är en top elev på skolan efter dagens utv.samtal. Skönt att veta att du kommer klara samtliga ämnen innan du slutar nian.

För att Colin är pigg och glad och att dagis blir det imorgon.

Att jag känner mig pigg och glad


Att nya spelet WOW släpps ut i natt för då kommer det ännu tröttare elever till mina ektioner


Säger Athina för att jag känner för många personer i Örebro. Det är irriterande att man
 stannar och pratar den och den som jag känner och hälsar och snackar kort med.  Enligt Athina är det botten att gå med mig för då får man inte ha sin mamma i fred. .  


Beundrar Hannah Jones

Jag beundrar Hannah Jones som beslutat att dö hemma och jag förstår henne självklart. Jag blir så trött på sjukhusets folk för idag kan de inte ens lyssna och respektera patienter som vill säga sitt.

Jag vet vad jag pratar om för min lilla son Nick har i många år haft problem med sin hälsa och sin allergi och det har alltid varit tufft för mig att som mamma som vet sin son bäst säga vad man tycker och tror. Läkarna tycker ofta helt tvärtom och det gör mig trött och ledsen.  Det tog lång tid att hitta den läkaren som lyssnade och kom med så kloka ord. Tyvärr jobbar han i Lindesbergs Lasarett där vi tillhörde förut när vi bodde i Nora.

(för er som inte vet, Yannick har haft en svår eksem som dock blivit bättre idag och han tål inte mjölkprotein, ägg och vissa mat produktioner)

Vi träffade en ny läkare här i Örebro och nu är man tillbaka på rutan 1 för denne  läkare tycker helt annat  trots att han fått en tjock bunt med PAPPER SOM STÅR OM YANNICK tidigare problem, Ja det är Nicks journal som man skrivit så mycket om - våra turer från hemmet till sjukhuset sen han föddes!!l. Det är anmärkningsvärd hur sjukvården är idag.

Läs Hannah beslut och vad sjukhuset tänkte göra det är ju inte klok - trots det fick hon som hon ville.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3740375.ab

Kommer att tänka på henne och hennes mod.

Söndag...

Dagen började med att jag kände mig så krasslig - världens huvudvärk och ont i halsen. Vad gör man när man har små grabbar som är så pigga på morgonen suck - de stiger alltid upp mellan sex och halv sju och jag försöker så gott jag kan för att tillfredställa dem med att  tittar på disney chanel och att de har något gott att äta till frukost framför tvn. Det funkar ett tag, men sen väcker de mig ständigt mellanrum


" mamma jag är törstig och vill ha vatten"

" mamma Colin är dum mot mig"

" nu vill jag ha macka kan du hjälpa mig?"

" Jag ska på toa så du måste komma när jag är klar"

"mamma när ska du gå upp?"


Så kan det hålla på från när de vaknat  på morgonen tills jag ger upp och stiger upp mellan 8-9, men i dag hade jag en sån fruktansvärt huvudvärk att jag led när de höll på så hela morgonen.

När jag äntligen orkade gå upp så fixade jag till lite och var lite piggare men hade så ont i halsen. Channie klippte Colins hår lite kortare medan jag klippte Yannick och de blev så fina.

På eftermiddagen var det bollkul för killarna och det blir så nu varje söndagar i en timme. Kul för pojkarna att göra något och att de får röra på sig lite. Bollkul var skoj och de längtar redan till nästa söndag. Här bjuds det lite  bilder från min mobilkamera..


Colin


Kul bild o visste inte man kunde göra så med mobilen!


Nick i farten!

Ha en trevlig skön kväll. Ska lägga mig och hoppas innerligen att jag är frisk nog att jobba imorgon.

/Addie

Nu testar jag bloggläsare som kikar här!Hur väl känner du mig som person?  gå till länken nedan  och kommentera sen här så blir jag glad :-)


http://www02.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=0811080111047967&a=1&&

Lycka till!!

Till vilken nytta är det….
I förrgår hände det något liknande efter alla frågor som Colin frågade mig på väg till dagis i måndags. Channie kom med en massa frågor hon med, sen sa hon så här:


"Mamma, det går bra för mig i skolan men ibland undrar man varför föräldrar inte ens kan svara på frågor man frågar om läxor. Mina kompisar har föräldrar som läst på högre nivå som t.ex. matte lärare, ingenjör, universitetslektor och flera med bra utbildningar, men när man frågar något om läxa eller så, så kan de inte ens svara. Till och med när man ber om hjälp i matte så kan inte många föräldrar svara på några  tal. Till vilken nytta är det att läsa på gymnasiet och sen på högre nivå som Universitet? Man blir ju ändå inte så smart om man som förälder inte kan svara sin unges fråga."Vad ska man säga? Jag har läst i hela mitt liv, grundskola, gymnasiet och på Universitet och läser ibland några ämnen på Universitet då och då. Jag kan erkänna att jag inte alltid kan svara på frågor som töserna undrar över när de har läxor att göra, men man försöker som mamma så gott det går. Jag har tyvärr inget svar på varför vi vuxna inte alltid är så smarta!.Vad säger ni om det?


......


Efter presidentvalet…


Jag undervisar Samhällskunskap och det är blandade reaktioner från mina elever. Vi har arbetat mycket med presidentvalet och följt med intresse. Här är några kommentarer som mina elever sagt efter presidentvalet."Äntligen har Amerika vad de förtjänar och att Barack nu kan visa att han är precis som alla andra""Barack Obama har en fantastik ledarskap och jag tror det är hans karisma som gjorde honom till president""Förstår inte riktigt varför hela världen med spänning tittade mot Amerika, vad är det så speciellt med presidentvalet där. Att Barack är en svart man so what, han är ju bara en vanlig människa precis som vi""Jag tror det blir en ny upprepning av Lincoln,Kennedy och Martin Luther King, frågan är bara när det händer"" Barack Obama är så modig tänk att han har det psyket att han lever farligt, att han vet att det finns folk där ute som vill slockna hans liv, men det bryr Barack inte om och det imponerar mig."


Grattis Barck Obama - 44th president!Grattis Barack Obama - Vilken härlig känsla att det är just du som vann presidentvalet


Nu sitter Dr. Martin Luther King uppe i det blå " I have a dream"  - Drömmen blev sann så sann!

klockan...

Klockan är snart 05.00 jag har sovit mellan varven och sen kollat med spänning på presidentvalet i USA. Så svårt att sova och just av allt vill jag se Barack Obama som president.

Varför kan ni vuxna inte svara på allt?!


Häromdagen gick jag med lillprinsen Colin till dagis medan Nick låg hemma sjuk i feber. Det var en tidig morgon och kylan svepte över oss och på marken var det frost och det var rätt lite kallt.Colin ville att vi skulle cykla till dagis, men jag ville inte i rädsla att han eller jag halkar då det var så frostigt och is kunde man se överallt.


Vi gick till dagiset och Colin började granska allt omkring sig och började ställa en massa frågor


"mamma varför är marken så vitt och att gräset blir ännu vitare och ser nästan ut som snö?"


"Det är för att det är kallt och på marken så är det nog lite mindre blött så det kanske är därför marken är lite vitt och sen är gräset mer blött och mer frost det blir"


"Okej, men varför går det inte att cykla till dagis, jag har ju hjälm på mig och jag klarar nog att cykla ändå även om det är halt på marken?"


"Det är bra att du har hjälm, men ibland är det inte lika lätt att hantera en cykel när man inte vet exakt var det är som halast"Precis då kom en kvinna och cyklade förbi med hjälm.  (tusan också tänkte jag)


"men mamma, hon cyklar ju då kan ju vi också göra det?"


"ja men det går inte grabben min, hon är nog mer säker och modigare än vad jag är"


"måste man vara modig för att cykla ute i kylan?"


"Nej det måste man inte, men några personer kanske är osäkra på att cykla som jag.


"ok du är inte modig men det är jag så jag kan ju cykla"


Sen bytte han samtalsämne och frågade


"varför glittrar det så på marken när det är så kallt?"


"eh det är väl naturens lag att det är så"


"ja men varför mamma, var kommer all glitter som glittrar så?"


"Tja jag vet bara att om det är lite fuktigt och marken blir kallare och att det blir vitare så glittrar det på något sätt"


"morsan, du kan ju inte alltid svara på mina frågor, varför kan inte ni vuxna veta allt och ha svar på de frågor man fråga?r"


" Vi vuxna har svar på många frågor, men ibland finns det inte alltid svar som vi kan ge och vi försöker så gott det går"

" När jag blir stor och vuxen så ska jag svara på allt och då kan du ju fråga mig och då kan jag svara och hjälpa dig med de frågor du får"

Snack om att han tror att han blir framtidens Mr. Einstein!!!

Tack..För alla kommentarer och det förgyller mig dag. Det känns bra att veta att ni gillar det jag skriver och som vännen Irene K säger så ska man uppskatta att besökarna blir fler och fler för då vet man att det finns folk som gärna kommer tillbaka och läser det jag skriver.

Men att få feedback (kommentar) då och då från kända o okända kan betyda lika mycket för mig då man kan ha den här extra motivationen att fortsätta blogga. Så självklart slutar jag inte med bloggandet  smile!..

Kram på er folks!

Fler svar gör mig glad...

Sitter och funderar lite - men har ju tagit upp det ett antal gånger tidigare och det var då när jag inte ens visste hur många besökare jag får. Nu får jag se att jag dagligen får cirka 40 besökare eller mer och nu är det upp till 300 besökare i veckan och kanske blir det fler och fler.

Men om jag räknar genomsnitt av att jag får ca 40-60 besökare per dag så är det märkligt att jag bara får en eller två kommentar och ibland fler om jag verkligen har skrivit något intressant och vissa dagar noll kommentar!Ok jag ska inte tvinga er att kommentera, men jag älskar att få svar precis som kvinnan ovanför, för då vet jag om jag skriver något vettigt. Jag skriver precis ur mitt hjärta och det jag känner för att skriva idag  och det kanske inte intresserar er och det är helt ok.

Det som stör mig bara är att så många som kommer till min sida ändå inte säger något, def får min att undra om jag ska fortsätta att blogga eller inte.  Jag tänker ofta att jag utvecklar mig inte om man får något svar , tips eller så, för ibland behöver man feedback för då utvecklas man mer och mer med tiden och så kan även bloggandet vara något kul för mig för då vet jag att jag har läsare som gillar min blogg.

/ Addie

Syskonkärlek...

Mina prinsar har svårt att skiljas sig åt och man kan nästan tro att de är tvillingar. De är tillsammans i vått och torrt - om man ska ta med någon av dom blir de så förtvivlade att man ofta måste förhandla med pojkarna. Tycker det är härligt att se prinsarna leka så fint tillsammans, men visst finns det stunder då de är besvärliga och slåss och skriker på varandra.

Delar med er några bilder på prinsarna min - de är båda mina ögonstenar.

                                      

                          


Givetvis händer det att de bråkar och gråter:                   


Fin dag..

Fin dag var det idag - solen sken strålande och man såg kyla ute och is överallt med fross och jag tycker det var vackert att se det. Man ler när solen tittar fram och för många av oss betyder ljus mycket än att det ska vara mörkt, grått och trist.
Prinsarna var på Halloweenfest som föräldrarsektionen för Dövas Förening i Örebro Län ordnade. Colin som spiderman och Yannick som gladiator. Barnen lekte och busade och det var cirka 25 barn och man hann med en spökvandring och det var kul att se alla barnen med spända ögon av nyfikenhet. Tyvärr var min mobil helkass så det blev inga bra bilder att sätta upp här. Vill rikta ett stort TACK till Föräldrarssektionen för att ni ordnade en kanonkul Halloweenfest och grabbarna kom hem glada och helt utslagna - de somnade typ kl halv åtta så för dom var det en succe'Fixade tacos - barnens favorit och vi åt gott och hade en fin stund och i hemmets vrå lyser många tända ljus och det är så mysigt när mörkret faller utanför och att man bara kan sitta med barnen och mysa - det är det bästa jag vet.

Önskar er en fortsatt skön lördag

Addie


Allhelgona. ljuset sprider sig - 1 NovemberTänder ett ljus för:

Farmor               Judith Stenström
Farfar                Sten Stenström
Morfar              Bertil Svebeck
Mormor             Elsa Svebeck
Faster             Margit Svebeck


Vännen           Daniella Josberg
Vännen          Vestie Jennings
Vännen          Gum Anders AnderssonOch flera andra som jag träffat och lärt känna lite  - Ni är alla i mina tankar och det är ni som är i centrum idag!

RSS 2.0