....


Årskrönika

Så var det dax att summera år 2009 och minnas de dagar och månader som året gått.

Tina, Colin och jag välkomnade 2009 uppe i Piteå tillsammans med familjen Carlsson

                   

I Januari månaden:

                  

Stortösen Tina fyllde år         Channie valde gymnasieprogram

Februari:Yannick fick sharlakansfeber och var hemma i hela 3 veckor och var så himla sjuk.Mars:Visuell Filmgala

April:

   

Channies sista vårkonsert på Karl Johansskola och en vemodig känsla för mig som mamma att min stora tös så småning om inte går i grundskolan.
Maj:

                                   

Vårbal för Channie och alla niorna på skolan    Får reda på att vi flyttar från Brickebacken

Juni:Skolavslutning för Channie som slutar grundskolan och så kom det tårar för henne och klassen medan jag med föräldrar stod i ett hörn och smågrät vi med.Härliga dagar i sommarstugan och så var hela familjen samlad - härlig och viktigt för oss.

Juli:Flyttade till Rynningegatan från Brickebacken :)

      

Colin och Yannick fyllde 6 och 5 år

Aug:Madonnas konsert - helt underbart och tack Irene och Joakim för att ni förgyllde min dag.
Tösen Channie fyllde 16 år

September:

Dövas dag i Örebro och har inga bilder från det just i den här datorn.

Oktober:min kära bror fyller 40

November:Kära lilla jag som fyller 40. Älskar bilden som vännen Irene J tagit..Tinas julkonsert som var helt toppen

December:Det enda jag tänker och det bästa är att vi har så mycket snö och jag NJUTER.. Årtal sen vi hade så mycket snö faktiskt.

I morgon är det årets sisda dag och då ska jag och pojkarna fira med familjen Lindroth

Hur blir eran nyår?

Från posten fick man paket som någon skickat

Det kom en paket och jag undrade vad det varColin ville självklart hålla paketetååååhhhhhMin favorit godis och jag som har saknat att få äta. Tack min söta vän, Sandi... Jippieeee..Min favorit klubba. Minns hur galen jag var som åt klubban  när jag bodde i USA. Nu ska jag bara N J U TA och ska även se till att jag inte tar slut på all godis och definitivt gömma lite från barna mina. Ibland måste man vara lite egoisk när det inte finns sådana typ godis i Sverige

Ha en fin kväll

Dagens händelse!

Fick sms från Villekullas dagis och fick meddelandet att

Yannick drog ut tungan och slickade på stolpen och vips var han fast. Fick bort tungan och det blödde mycket och personalen fick stopp på blodet till slut genom att Nick fick doppa tungan i en kopp med vatten.

Nick var rädd och chockad och rädd efter dagens händelse

Han gnällde och ville hem och ville till mamma

Hämtade honom och vi var hemma på em och tog det lugnt

Glad är han nu och har glömt vad som hände tidigare

Dock får jag tvätta overallen som har blod varstans!


Tänk vad positiva våra Amerikanska döva vänner är..Hittade den här på youtube och det är så kul att se så många jag känner som är med här och visar stolt att

DÖVA KAN GÖRA ALLT UTOM ATT HÖRA
.

Här ser man Döva som utbildat sig till:

Tandläkare
Rektor på Universitet
Brandman
Affärsman
Advokat
Skådespelare
Läkare

och mycket mer!

Tänk om vi bara kan nå våra drömmar och mål och bli något stort som hörande ofta i vår samhälle tror att det inte går.

Visst kan vi

JO DÖVA KAN...

Vi önskar er alla
Det känns som man är i Narnia!

Det är så vackert med så mycket snö och jag tror det var flera år sen vi hade så mycket snö ute. Här är några  bilder  från vår sommarstugan och det känns som man är i Narnia på något sätt.Tidig på morgonenVår bastugungan hänger fint kvar!

Härlig tur till Ullared och sen komma till en otrolig vacker sommarstuga med så mycket snö!

Vi vaknade väldigt tidigt på morgonen och klockan var halv fem, men eftersom vi har lång väg så klagade ingen av oss att det blev så tidigt.

På väg till Ullared så sov vi för det mesta så vi alla var pigga när vi kom fram till Ullared

Glada pojkar som ska till barnhörnan undertiden vi handlar. Rekommenderar stort att lämna barnen där. Det är så skönt att strossa runt och handla och sen hämta glada killar när man är klar.Tummen upp för UllaredDet var lagom med folk och vi tycker det inte var så tokigt att julhandla dagen före och inga långa köer var det. Man kände sig inte stressad och så hittade man en hel del julklappar så vi kan tänka oss att åka och julhandla nästa år igen precis dagarna innan jul.

Vi handlade i ca 2 1/2 timme och det var lagom och vi åkte mot Småland och sommarstugan direkt efteråt.

Det är så mycket snö och så fint det såg ut när vi kom framJulgranen som är utanför dörren ska vi sätta upp på julaftonSöta mormor och morfar väntade på oss en hel dag och så hade de dukat fram lite gott till kvällen. Tomtegröt och annat julgott.syskonkärlekColin ville bestämt sova i den här lilla soffan och han somnade gott.Datorn ska följa med vart man än åker. Här sitter Channie och surfar sent på kvällen

Det är härligt att vars i sommarstugan även om det är rätt kallt inne. Vi har brasa och ser till att det är varmt.
Tisdag den 22 dec

På förmiddagen åkte vi till Marieberg och det var skönt att vi kom precis när de öppnat för då var det inte så mycket folk.

Vi köpte en hel delDet känns bra att man hann köpa trots att det var i sista minuten, men det blir mycket att handla imorgon när vi tidig på morgonen åker tillNågra vänner säger att jag är lite tokig som åker dagen före, men det kommer att gå bra och det är bara att tänka positiv. Man fick ju dessutom veta att det finns barnpassning och där kan pojkarna mina vara under tiden. Det kostar 50kr per timme och det tycker jag är helt ok, så man kan ju se till att de är där ca 2 timmar eller lite mer.

Se deras verksamhet för er som inte vet:

http://www.ullared.se/Nyheter/Nyheter/tabid/131/newsId/19/Default.aspx

Efter Ullared så åker vi till sommarstugan och firar jul med släkten och det ser vi fram emot. Mycket snö och det blir mysiga dagar.

När jag kom hem från Marieberg så hämtade Colin och jag Nick och sen gick vi till USÖ och vi bor så nära USÖ att det var skönt att få promenera dit. Det var alltså dags för pojkarnas

 andra vaccin mot svininfluensan. Det gick rätt fort förutom att när Colin tog vaccinet så sa han att det gjorde verkligen ont och började gråta och typiskt nog så såg Nick det hela och därefter blev det tvärstopp för lilleman.

Han vägrade och sa att han inte ville för att storebror grät och att det gjorde ont. 3 sjuksköterskor fick förhandla med honom och det tog hela 20 min att få honom att ta vaccinet. Tack och lov var det ingen kö och en sköterska mutade Nick genom att ge goda pepparkakor och saft och hon fixade det medan Nick tittade på och under tiden så gav den andra sköterskan vaccinet till honom utan att han märkte det och vips så var det klart. Nick blev riktigt förvånnad och frågade flera gånger om han fick vaccinet och han hade svårt att tro det. Skönt att det gick till slut för jag tänkte nästan ge upp och komma igen efter jul så skönt det iallafall blev överstökat.

Nu ska jag städa lite hemma och få ordning med klapparna och packa och se till att allt ser fint ut här innan vi åker imorgon bitti.  Skönt ha allt i ordning innan så att man kommer hem från Småland sen och inte ska behöva tänka på att man måste fixa något hemma efteråt.

Ha en skön kväll!

Varje år...

Varje år säger jag att jag SKA köpa julklappar i god tid, men vad tror ni om mig?? Det blir aldrig så!!Det är min första dag av min ledighet och det första är att jag och barnen ska dra till Marieberg och handla våra första julklappar. JA det är alltid så att vi handlar i sista minuten och vi har lärt oss att inte gnälla om köerna är långa.

Men faktum är att vi alltid köper riktigt bra saker och man kanske är klokare i sista minuten?? Vem vet..

Nu hoppas jag att jag hittar allt som barnen önskar sig och sen åker vi hem och slår in alla julklapparna.

Imorgon bär vi oss iväg till vår kära sommarstuga och det är långt ute i skogen och där är det så mycket snö, så himla kallt men så mysig så mysig och jag längtar så att tända brasa, få upp värmen och klä upp julgran med barna mina.

Vi firar med vår kära mormor och morfar och sen dagen efter kommer släkten.

Åhh vad vi längtar


Trevlig sista advent!Önskar er en skön fjärde advent.

Det är jätte kallt ute att jag föredrar att vara inne hela dan och då ska jag försöka fixa lite hemma.

Nu är det inte så långt kvar tills vi åker till vår sommarstuga och firar jul med mor och far.

Kram

Lördag den 19 dec

I dag har Colin och Yannick gått på varsin


Bild: Google

kalas. Nick till kompisen Malte och Colin till sin klasskompis Kevin. Nu börjar det märkas att de har olika kompisar och det kunde man inte innan då de jämt var tillsammans och hade samma kompisar.

Jag antar att jag får fixa två kalas nu till killarna mina för de har helt olika kompisar nu.

Dagen har varit såååå himla kallt och man frös trots att man hade mycket kläder sig.

Min dag har inte varit så bra för


Bild: Googleoch inga värktabletter hade vi hemma. Kunde knappast röra mig och inte i det stadiet som jag var så orkade jag inte gå till apoteket. Så dagen har varit med att jag låg på soffan och kollade på tv och somnade flera gånger.

Nu ska jag koppla av och dricka glödd och ta en lussebulle och drömma mig bort att snart åker vi till vackra Småland och firar jul hos mor och far.


Colin och Nicks julsaker

Jag tycker det är alltid kul att de kommer hem med något de gjort på dagis och skola. Nu är det juletider och då har de gjort fina julsaker.

Vi fick hem ett kort från YannickColins julsaker och visst är de finaDen här har Yannick gjort och är också finLillebror Nick är längre än storebror Colin och så kan ni se på Colin att storasyster har kammat bort Colins fina lockar. Så blir det när man har syrror hemma!

ÄNTLIGENÄntligen fick jag ett brev från personalen på groddan där Yannick vistas varje dag medan jag jobbar.

Specialpedagogen har kollat Nick extra och hon tycker att vi ska utreda honom och efter jul kommer vi
att ha möte och då hoppas jag det är startet så att lilleman min kan få svaret på vad han har och sen få det hjälp han behöver.

Han är en go kille och jag älskar honom så mycket och han förtjänar att få må bra och känna trygghet i sig själv.

Älskar dig gubben min!

Kvällens bild...


Bild: Channie

Förundras över att Channie är så duktig på photoshop. Jag är avundsjuk och vill lära mig, men jag och datorn fungerar faktiskt inte ihop tyvärr!

Men gillar bilden på henne

Trevlig kväll

Life...


Bild: Google

Life is so hard - så tyder det på engelska och med bildens budskap sägs det mer än vad man tror och så är det på livet stig.

Vi alla får uppleva medgång och motgång och för mig är det motgång just nu efter gårdagens möte med cheferna.

Alla får veta före eller senare men ja - jag blir arbetslös den 1 februari 2010 och det första jag tänker


Det är trist att cheferna inte inser hur viktigt Resursbibliotek för Döva är

De har nog inte förstått vilket stort miss de gjort, men nåväl om det är ekonomin så kan jag inte klaga på det, men jag tycker de ändå ska lösa på något sätt.


Nu är det alltså hörande som ska styra verksamheten, alltså hörande som har så lite kunskap om döva och nu är det två av oss som försvinner som är expert på Dövkultur och vad man bör tänka på, men det blundar cheferna för.

Jag buggar och tackar för tiden jag fick jobba hos Resursbibliotek för döva och fick nya kunskaper och gav också en hel del kunskaper. Jag fick kontakt med så många som ville samarbeta, men allt det rinner nu ur sanden och det är så trist.

Just nu känner jag att jag bor i fel stad för det är allt för många döva/hsk som är arbetslösa och jag oroar mig att det kommer att ta tid för mig att  hitta jobb, men trots det försöker jag tänka positivt och har redan sökt ett annat jobb och varje dag får jag kolla på ams hemsida för att se om något jobb passar mig.

Det är tuffa tider för många och rädslan inom mig är rätt stor för jag har läst så mycket om att flera drabbars hårt av arbetslösheten och hur tufft många har det. Tänker på att jag också kommer ha tufft med familj och ekonomi skrämmer mig mycket, men det är bara att

HOPPAS HOPPAS OCH HOPPAS PÅ DET BÄSTA!

Nicks lucia och Channies lussebullar...

Yannick och hans avdelning hade lucia i går (måndag) och jag och Colin gick dit för att titta och lyssna.
Barnen sjöng ute på gården och det var kallt men mysigt. Som vanligt krånglade kameran och den ville
inte funka suck, men sen när vi var inne och fikade så funkade den - T Y P I S k T


pepparkaksgubben Nick som fikar


Storebror Colin som tittar och funderar på pepparkakan!


Glada NickNär vi kom hem så hade stortösen gjort lussedeg och sen ska göra lussekatter - WOW hon klarade det utan mig!
När lussebullarna var klara så åt vi allihopa och drack glögg och jag måste erkänna att Channies lussebullar var  G O D A och mycket bättre än mina lussebullar som jag brukar göra.

Trevlig kväll!!


Stortösens allergiTösen Channie ser nog så ut med tanke på att hon måste ändra sina matvanor. Hon har en tid haft problem med vissa mat och det har varit jobbigt för henne. För ca en månad sen fick hon träffa läkare och ta blodprov för att få veta vad problemet är.

Det visade sig att hon är allergiskt mot mjölksocker och att hon  ska undvika mjölkproduktioner.

Det första hon tänkte på var:Men mamma hur ska jag klara mig utan chocklad och godis som jag älskar så??


Hårda bud tösen min, men vill man må bra så måste man bara acceptera det.

Det här är inget nytt för mig eftersom Yannick var extrem allergiskt mot mjölk som liten och att han bara fick äta tofu eller havre produktioner så det var lite tuffare för mig att hitta mat som passade honom och oss alla så att vi alla kan äta samma typ mat som Yannick. Jag minns att det i början var inte så lätt, men man blev van till slut.

Yannick friskförklarades i våras och det kändes så skönt och så blev det ju billigare för mig också för det var väldigt dyrt att köpa Oatley eller havreproduktioner och det sved i plånboken, men man hade ju inget val.

Nu är jag iallafall gladare att vi nu bara ska köpaOm man jämför med Yannicks allergi som han hade tidigare så har Channie mer tur som nu bara får äta laktosfria produktioner och det är så mycket man kan köpa och lättare för mig att hitta så att man kan laga det mat som vi alla kan äta tillsammans. Valio har blivit riktigt bra tycker jag och de ökar med flera produktioner hela tiden.

Dessutom kan Channie ta:När hon ska hälsa på sina kompisar, åker bort på läger eller till våra släktingar. Det underlättar mycket för henne än vad det var med Yannick då man ofta fick ta med egen mat till honom för att andra var osäkra på vad man ska ge Nick.


Det kommer att gå bra tösen min, jag vet att det svider att du inte kan äta så mycket chocklad som du älskar så, men du kan unna dig ibland när du tar tabletten, men låt det bara inte bli en ful vana!  Smile

En härlig motiv på väggen!

Colin och Yannick fick en fin present från Casper Sundström när de fyllde år. Vi bestämde att vänta med att sätta upp en pirat motiv tills killarnas rum var klara.Så här fint blev det. Egentligen ska det vara ca 20 cm upp från kanten men jag tyckte det var finare att ha från kanten och jag tror inte killarna bryr sig så mycket om att mäta sig själva så det spelar egentligen inte roll. Killarna blev jätte nöjda och jag tycker det ser så fint ut när man kommer in i deras rum.


Tack Casper och vi är jätte nöjda  - Kram Colin och Yannick

Underbar Lucia helg!

Jag är så nöjd med helgen även om jag är så trött så trött.


Bild: google

Gårdagens Lucia  vaka på Ånstagatan 5 blev en succe. Dövas förening i Örebro Län, Örebro Dövas Ungdomsklubb och föräldrasektionen arbetade tillsammans och ordnade Lucia vaka med pubafton.

Det var jätte roligt att så många ungdomar som kom och där samlades både unga och gamla tillsammans och för mig var det så härligt att se.

Minnen kommer tillbaka då jag minns att jag tyckte det var kul som ung att gå till gamla Billan och få träffa de äldre, jag var med på lucia vaka varje år, var med på många aktiviteter som både unga och gamla gjorde tillsammans.

Så är det inte i dag vilket är tråkigt, men i går var det så SKOJ att få se  blandade ålder.

Jag jobbade på pubaftonen och jag bara njöt av kvällen även om det var så mycket man ska göra hit och dit och att små saker hände som löste sig till positivt.

Det roligaste var att ungdomarna var så nöjda och de ser verkligen fram emot att få komma till Ånsta flera gånger då vi ska ordna pubafton igen nästa år!

Tack för en fin och härlig Luciavaka!.


Söndagen

I dag var jag och grabbarna till Ånsta igen och jag började med att hjälpa till lite då det blev lite oväntad att SÅ mycket folk kom. Många barnfamiljer och även kom äldre också och så var jag lika GLAD igen för det är sååå roligt att se så många komma till våra aktiviteter.

Vi oroade oss om allt skulle räcka för vi hade inte räknat med att så många kom, men det räckte precis.

Kul få se ÖDU ungdomar sjunga och barnen klä sig till tomtar, peparkakor, tärnor och det var så vackert.

Jag är riktigt nöjd med helgen och jag kan bara säga att det var en succe helg för

DFÖ, ÖDU och Föräldrarssektionen

TUMMEN UPP FÖR ER!

Erik VS Calle

I kväll gäller det och då ska jag o tösen min se FINAL i IdolErik

VSBild: Jnytt
Calle

Jag hoppas mycket på Erik för han sjunger såååå bra så nu ska jag hålla mina tummar o tår.


Tända ljus blir det och lite gott som hör kvällsmys till!
Lyssna på mig - det är jag som mamma som vet!


Bild: google

Sitter och funderar lite om man blir respekterad för det är ofta man känner att respekt finns inte hos många.

Just nu är jag frusterad över att BVC inte ens vill lyssna och respektera mig som mamma till min lilla son, Nick.

Min Nick är en härlig pojke, men han är överaktiv och som mamma och tidigare lärare, jobbat med barn och ungdomar så vet jag att min Nick har en viss diagnos  ADHD.  Jag vill att lilleman ska få en riktig utredning för jag misstänker att han är över aktiv och behöver bra struktur i sitt liv och det är inte så långt kvar tills han börjar förskoleklass.

Jag bad systern hos BVC, men där fick man svar att man först ska rådfråga pedagogen och personalen på dagis vad de tycker om Nick. Där fick man svar att de tycker han är go, rar och leker bra och att det inte är något fel på honom.

Då tycker BVC att man inte ska skicka remiss för utredning och då känner man sig träffad - att jag som mamma inte är trovärdig.

Har personalen verkligen bra koll på lilleman med så många barn runt omkring sig?Har pedagogen verkligen suttit och granskat honom och hans aktiviteter?


Det tror jag knappast

Hemma är han fin o rar han med, men hans  humör är som berg och dalbana och det är så att jag själv ser att han behöver få kontroll över sitt liv.

Jag har pratar med mina vänner vars barn har fått diagnos väldigt väldigt sent i livet och fått svar att de hade ADHD.

Ska jag vänta år ut och år in att kämpa och föra talan om att min son verkligen behöver testas och se om han har det med.

Nä jag tänker kämpa med all kraft och det är jag som MAMMA som vet vad som är fel och då ska de på BVC och sjukvården verkligen lyssna och visa respekt att som människa ska de lyssna och förstå en mammas oro.

Nu är det bara att kämpa på - för min skull - för Yannick skull för det är viktigt att han ska må bra och känna sig trygg i sig själv.

Skönt

Att helgen är här och jag är jätte trött. Ska koppla av nu ikväll (fredag) kolla på Idol och bara mysa med tjejerna mina.

Imorgon ska jag rensa killarnas saker för de har så mycket skräp i ditt rum och ska passa på nu när de är hos pappa i Motala.

Önskar eder alla en skön fredag!


Nu är grabbarnas...

Vi har som ni vet haft stökigt hemma pga tapetsering. Här kommer bild före och efter från killarnas rum

Efter

Än är det inte klart än så det är en hel del att göra.. Ni som varit hos mig har ju sett hur det såg ut före och nu efter och jag är nöjd med valet av färg på väggarna.. Ljusare och trevligare tycker jag.

Ha en trevlig kväll

Bowling time...

Söndagens aktiviteter med Sweden Sport Academy var att få spela BowlingGrabbarna mina och en suddig ColinColin spelar bowlingSom vanligt vill inte Nick vara med och spela

Senare på eftermiddagen så gick jag och grabbarna för att se O helga natt med Tommy Franson och Lovisa Björk.
Måste säga att Tommy är hel otrolig

Tack Tommy för att du framförde sångerna på teckenspråk och tack Örebro för att ni gör det tillgängligt för oss döva.Kul att få vara en del av...

I helg så firade vi Örebroarna att Dövas Förening i Örebro Län fyllde 100 år..

Tänk att vår förening har levt i 100 år och det känns helt otroligt tycker jag. Jag var med och firade men också att jag jobbade och hade utställning för jobbet och informera om Resurs Bibliotek för Döva. Det är bara så synd att inte många kom och tog en del av en så viktig händelse, men det var kul.. Här kommer två dåliga bilder som togs från min mobil kameraHär väntar vi på att fira och Birgittaskolans rektor, Roger Holmström som ska hålla tal. Givetvis var vår första ordförande, Sofia med och firade med oss.Här ger rektor, Roger blommor och bidrag till DFÖs ordförande, Kenny Åkesson.

På lördagen var det utställning och sen på kvällen blev det en lyckad och jätte fin fest i Örebro Slott.Bild på mig strax innan o iväg till Örebro SlottVärdparet Anita och Kenny ÅkessonLandshövdningen Rose-Marie med sin manEfterrätten kom


Glömde att ta kort på förrätten, men här är efterrätten och den var jätte godDe här tre är helt fantastiska

Paret Norberg har varit medlemmar hos DFÖ i hela 40 år och Erik Wiik har varit medlem i hela 60 år det är otroligt tycker jag och de är alla tre en sann och lojal medlem mot Örebro Dovas Förening.Här är jag med Anette Ekberg och Maria Sundholm. Vi hann prata om olika minner vi minns som har med DFÖ att göra.

Kvällen var jätte trevlig och jag åkte hem nöjd och glad över att fått vara med och fira Dövas förening

Det har varit...

En händelsrik helg med att Dövas Dörening i Örebro Län fyllde 100 år och kul att få vara med och fira föreningen.

Jag kommer att sätta upp bilder för helgen senare i veckan.

Nu är det måndag morgon och jag ska fixa till här hemma innan man lämnar grabbarna och sen jobbar några timmar och därefter åker jag till Stockholm för att besöka Språkrådet som har öppet hus.

Vill önska er en fin dag!Att man inte kan...

Lämna kändisar i fred.. Är trött på allaDet är ju heltsjuk att man ska lägga sig i folks liv för att de är kändisar. Jag tycker det är synd om Elin och Tiger och nu ska ju hela världen veta deras problem. Det är sjukt att man kan forska sig så in på en privat människas liv.

Jag är tacksam att vi i Sverige inte är så hemska som Amerikanska och Engelska tidningar är. Mina flickor drömmer om att bli kändisar en vacker dag och jag påminner dom ofta genom att kolla på alla dessa skvallertidningar  hur tufft det är att vara känd bland folk.

Sen kan vi ju vända oss till hur dövvärlden är:Hur många av er känner stor press på att se till att ha ett privat liv så mycket som möjligt?.

I mitt fall så känner jag stor press och jag värnar verkligen om mig och min familj. Många vet ju vem jag är och det är stor press hos mig och ja ibland tar kraften på bara för att jag oroar mig över vad döva säger om mig och det kan jag tycka är jätte jobbigt.

Vi är en så liten grupp och tabbar man sig riktigt stort framför någon så vet hela dövvärlden om det och det är det jag tycker är trist och jag vet att för många är det jobbigt för där är man stämplad för livet.

Varför ska det vara så hos oss har vi inget bättre för oss att respektera varandra och inte snoka så mycket om hur andra har det?.

Vad tycker ni själva om det?

Att blogga är inte alls så lätt för jag vet att det är väldig många som läser min blogg och jag har lärt mig var gränsen är att blogga om mig och min familj. Men jag är heller inte förvånnad om det går tissel och tassel om min blogg och att det sen blir en historia som blir till ett helt annat än vad det är från början.

Men är det meningen att jag ska känna så mycket begränsningar av att blogga? varför inte få blogga fritt? Det går ju helt enkelt inte för ja så är det ju i dövvärlden:

Jo vet du vad, du vet bloggaren Addiswa hon skrev bla bla bla..

Jag vet att det händer så - det är väl bara att accepera...

Just nu...

Är det så himla stökigt hemma och där vill man inte vara för nu är det två rum som skaAlltså Channie och pojkarnas rum så alla saker är i vardagsrummet och i hallen både uppe och nere och det är irriterande, men får härda ut och snart blir det klart.

Ska bli spännande att se sen vad Channie sen bestämmer att göra med sitt rum för hon ska få köpa lite nytt till sitt rum. Killarnas rum ska jag försöka inreda på bättre sätt så att det blir lättare för killarna att leka med allt de har som spel, tv och annat.

Ska ta kort sen när det är klart.

Ha en bra dag!

I går fick jag hem...

I går fick jag hem sex fina svarta stolarDe står fint nu runt bordet i vardagsrummet där vi har vår lilla matsal. Jag har länge letat efter stolar för att byta ut mina gamla stolar jag hade tidigare. Nu är man så himla nöjd och tycker det ser så fint ut.


Sååå gooooottttt

Jag avskyr ädelost och har aldrig gillat det, men jag var modig nog att testa efter att så många pratar om hur gott det är

Nu på sista tiden säger väldigtr många att det är så gott med ädelost och pepparkaka. Jag tänkte först på ädelost

- usch o tvi


Men gav det nu en chans och blev hel frälst i det och tycker det smakar så gott. Har ni smakat?

Om inte - jag lovar att flesta av er kommer gilla det.

Äter nog bara ädelost till pepparkaka och inget mer!

Ha en fin dag!


Nu på morgonen...

Det var väldig lätt at väcka grabbarna mina som annars har det lite svårt att att vakna varje morgon när det är skola och dagis.

Nu är det tid för


Bild: Google

för att varje morgon vakna och öppna en lucka. Pojkarna vaknade av glädje att det är första december idag och att de får öppna en lucka som innehåller en chockladbit i varje ruta. Nu har de något att se framemot, men
min fråga är:

Hur bra är det att låta killarna öppna en lucka med chocklad varje morgon??

Jag vill gärna att de öppnar på eftermiddagen när de kommer hem från skola och dagis, men det vill dom inte.

Hur gör ni?

RSS 2.0