Grattis..Grattis min stora tös Channie som kom in på det program hon sökte till Risbergskaskolan. Det som är kul är att hon har så hög poäng att hon kan komma in på samtliga program hon sökte till. Hon är dock lite osäker om hon ska välja det program med inriktning på musik och teater. Hon har april månaden att fundera på om hon vill ändra det program hon hon valde som andra hand eller tredje hand.

Det är iallafall skönt att veta att hon kom in. Börjar hon på Risbergska så kommer det att kännas konstigt att hon ska gå på en skola där jag gått.

Stolt mamma

Addie

Barnens dag och Earth Hour

Det var en fin lördag trots att det snöade mycket.  Jag tog pojkarna ner till centrum för att det var barnens dag idag.  Här bjuder jag på bilder vad de gjorde och pojkarna var nöjda med dagen.


Mot kvällen förberede jag grönsaksdip och annat gott och vi bestämde att det får bli juice istället för läsk och det tycker jag är bra. För pojkarna var det mycket frågor om varför det är bra att släcka alla lampor och dra ut alla kontakter och varför man måste tänka på klimatet och jag svarade och berättade hur vår jord mår idag. De lyssnade med stort intresse och det glädjer mig. Bjuder bilderVi hade dåliga grannar för man kunde se att väldig många inte alls släkte så jag hoppas det blir bättre nästa år. Hoppas att ni gjorde det med och hade lika mysigt som vi i familjen hade.

/Addie

Du är väl med och släcker ljuset idag mellan 20.30-21.30?Den 28 mars mellan 20.30-21.30 släcker miljontals människor ljuset i en manifestation för klimatet. Världen förenas i en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme och jag hoppas ni tillsammans med oss och många fler släcker ljuset

I en hel timme utan lyse så hjälper vi vår sårbara JORD.

Gör något mys med era vänner, bekanta, familjer eller om du är ensam så koppla av en hel timme med tända ljus.Jag och barnen har bestämt att vi ska göra något trevligt, fixa grönsaker och dip, dricka gott och ha en massa tända ljus en hel timme och de längtar faktiskt.

Det är skönt att de ser det positiva och förstår hur viktigt det är att rädda vår klimat - JA VÅR älskade jordGÖR DET DU MED OCH SPRID VIDARE

Det är tidig morgon...

Det är tidig morgon och hemma hos mig ser det ut så här:


Och för en stund sen tittade jag ut och klockan är 07.30 och det börjar SNÖA!!!. Det är STORA flingor  so gissa hur min humör är just nu!!

Sjuk...

I går (torsdag) och idag är jag sjuk och inte orkar blogga. Skriver kort här för att meddela min kära blogg läsare att jag kommer när jag frisknat till.

Det är förkylningen och har världens huvudvärk. Sen är jag så sur på vädret - det är ju helt otroligt!!! Snöat idag!!!!!!

Blä för vädrets makter

Sjuklingen Addie


Nu på morgonen...

Nu på morgonen när jag var på väg till dagis med grabbarna så höll jag på att ramla för det var jätte halt ute. Tittade på mina pojkar och tänkte att de kanske inte vet hur man ska göra om mamma skadar sig och vad de ska göra om något händer med mig. Så jag frågade mina pojkar

- Om något händer mamma och om mamma gör illa sig vad gör ni då?

- Om vi är jätte nära vårat hem skulle jag ta din nyckel och springa hem och be Athina eller Channie om hjälp (Colin)

-mamma om du gör dig illa så ringer jag pappa, men jag måste lära mig hans telefonnummer först ( Yannick)

-Men det viktigaste är att vi ska först ringa till 112 för att be ambulansen komma om du är skadad ( Colin)Det är skönt att veta att mina grabbar vet hur de ska hantera en situation om jag skadar mig och då kan jag känna mig trygg.


/Tryggmamman Addiswa


Så har det hänt - Så är det att vara KODA barn

Förra veckan skrev jag om mina KODA barn och hur andra Koda barn som har döva föräldrar har det. För några dagar sen hände det något som inte fick hända, men så händer det då och då hos KODA barn som har döva föräldrar.

Min tös Tina stormade in i köket där jag satt och lyssnade på musik, Tösen min såg ut så här:Hon grät också och sa

- MAMMA JAG HAR SUTTIT UTANFÖR DÖRREN OCH BANKAT OCH SKRIKIT

- Ojdå har du?

- JA OCH VARFÖR KOLLAR DU INTE DIN MOBIL FÖR OCH HAR DU INTE DIN CI PÅ DIG??????

- Jag satt och lyssnade på musiken och tränar för att översätta på teckenspråk, men gumman förlåt mig.

-JAG HITTADE INTE NYCKELN OCH BANKADE OCH STOD UTANFÖR I 30 MINUTER OCH TILLSLUT HITTADE JAG MIN NYCKEL OCH DET VAR INGET ROLIGT ATT INGEN ÖPPNADE

- Förstår dig min älskade tös, det var inte meningen och jag var så koncentrerad på att lyssna på musiken och märkte inget

Det gjorde ont inom mig för tösen min grät otroligt mycket och man kunde se hur frusterad hon var och kände nog säkert i den stunden att det är inte kul att ha en mamma som inte alltid hör.Ni kanske tänker att man har ju storsyrran Channie och lillebröderna hemma och de borde ju höra, men Channie var inte hemma och Colin och Nick låg och sov gott och vaknade inte av bankande ljud och de är ju vana vid att sova trots all ljud som förs omkring i hemmet.


Det är inte lätt att vara Koda barn i vissa situationer

/Addiswa

Jag är sur på...Vädret för det har snöat lite och det blev kallare igen. 


Jag som vill ha vår vår vår våååååååårrrrrrrrrrrrVisst håller ni med mig? vi alla vill väl ha VÅR nuuu

Brons i år med för Cheer Unlimit Junior..

Tävlingen gick bra och flickorna fick brons i år med. För Tina och hennes lag var det nog ledsamt att få brons i gen för tredje året i rad. Som mamma sa jag till Tina att hon ska ändå vara glad över att de kom 3:e plats för de här duktiga flickor har bara tränat i 3 år tillsammans medan de övriga lag som tävlade har tränat i flera år och tävlat flera gånger.

I början kan det vara tufft och med tiden lär man sig och utvecklar sig så jag tycker att de gjorde ett fantastiskt jobb.

För Cheer Unlimit Senior så tog de hem guldet och grattis till er med. Här är några bilder från tävlingen


Seniorerna tog hem guld i årNästa år tar din lag med storm och vinner säkert Guld eller silver. Kämpa på och ni var jätte bra på tävlingen.

Cheermamma Addie


Imorgon gäller det - Tinas Cheer Unlimit...

Imorgon (lördag 21/4) åker Tina tillsammans med Örebro Gymnastikförenings: Cheerleading Cheer Unlimit och tävlar i distriktmästerskap i Uppsala. Självklart ska vi komma och titta och hejja på hennes lag. I år hoppas jag att de åtminstone placeras bätte än förra året.

Tävlingen från förra året

Håller tummarna och tår...

/cheermamma Addie

Channies sista vårkonsert...

I dag har jag bokat biljetter och äntligen lyckades jag boka första och bästa raderna för att se min stora tös sista vårkonsert.  Jag har alltid varit i god tid att köpa men ändå hinner folk ringa som tokdårar och bokar första raderna och jag har inte lyckats som jag gjorde idag så nu känner jag mig GLAD

Jag rekommenderar er att kolla på Karljohansskolans fantastiska vårkonsert de är otroliga och jag njuter varje gång när jag lyssnar på dem.Karl Johans skolans konserter tillhör Conventums mest välbesökta och
populära arrangemang. I år hålls vårkonserten i Conventums kongresshall.

Två föreställningar, den första startar kl 15.00 och den andra startar 18.00


Karl Johans Skola Vårkonsert
Söndag 19 April
Conventum Kongresshall (sittande)
Pris och biljettinformation: Ring Örebrokompaniet telefon 019-21 21 21.


Njuter av..Njuter av känslan att det är vår ute. Solen skiner strålande och dagarna blir ljusare.

Man känner sig glad och ja, jag längtar till all snö försvinner och att man slipper
så mycket kläder på sig.

Jag log för det mesta idag för det är bara så härligt och när jag hämtade pojkarna
från dagis och sen kom hem så log man inte längre

Jag har glömt att pojkarna så lätt släper med sig all sand och jag suckar bara

De tog av sig skorna och vips strömade det full av sand just i hallen

Ja ja jag ska bita ihop och vara tapper - ska ändå glädja mig över att våren är kommen!.


Sandkramar från Addie

Tiden går för FORT för FORT!

I går tisdag kväll satt jag tillsammans med min tös  och letade sommarjobb.

Vad ska jag göra??? Hur kan jag få tiden att stanna lite??

Att sitta med henne och planera vilka veckor hon kan jobba i sommar känns så overkligt och vi försökte anpassa och se till att hon även spenderar sin sommar med mig och syskonen. För mig är det heligt att vi är i vår sommarstuga varje sommar och det var inte så lätt, men så här kommer det nog att vara varje sommar.

Tiden går bara för FORT för FORT! Jag måste nog acceptera att min tös är på väg ut mot vuxenvärlden..

/Addie

Boken - Kan din mamma luktaFlera har frågat var man kan få boken: Kan din mamma lukta

Ni kan gå in på www.spsm.se  hemsida och där kan ni skriva ut  och troligen kan man även beställa om ni vill helst ha en bok.

Trevlig läsning!

Addie

Mina barn är unika...


Bild: Bilden togs sommaren 2005 i USA utanför Vita huset


Jag är fyra barns mor som alla är KODA (Kids of Deaf Adults) och jag måste bara säga att mina barn är unika. Det är nog alla KODA barn för de har ett liv att leva i två världar.

Häromdagen läste jag boken: Kan din mamma lukta och i bokens flera avsnitt så fanns det många berättelse som jag kan skratta åt, men också har förståelse för mina barn hur de är att vara unika i vårt samhälle.
Kan din mamma lukta handlar om hörande barn som har döva föräldrar och hur det är att leva i två världar. Jag rekommenderar er stort att läsa den för er som har hörande barn och för ert barn som har döva föräldrar för den ger så mycket att man förstår varandra mycket bättre.

Ibland upplever jag att flickorna är frusterad över små saker som lätt irriterar dem, men efter jag läst boken förstod jag mina flickors frustration bättre. Bland annat som är vanligt bland Koda och CODA barn är när de får kontakt med en telefonförsäljare.

För några veckor sen sa min tös Tina

- GUD VAD JAG HATAR TELEFONFÖRSÄLJARE

Givetvis kan jag förstå att många ringer hem till oss, men att hata så mycket som hon gör hade jag svårt att förstå att jag var tvungen att fråga varför

- NÄR DE VILL PRATA MED DIG OM REKLAM ELLER ERBJUDANDE SÅ SÄGER JAG ATT MAMMA ÄR DÖV

Ja men det stämmer ju?

- JO MEN NÄR JAG SÄGER ORDET DÖV TROR DE ATT JAG SÄGER ATT DU ÄR DÖD OCH BEKLAGAR SORGEN

Jasså det där är inget kul att höra

jag har i bland undrat om det verkligen är så svårt att skilja på ordet döv och död?? försökte uttala det och lyssna.


När jag läste boken så var det flera KODA/CODA barn som upplevt samma sak och att de hatar telefonförsäljare och att de nu säger att mamma eller pappa är hörselskadad och det gör båda mina flickor med idag.

Här kommer en till exempel på vad jag läste i boken och det var så att en KODA tjej skrev att hon trodde att alla barn lyssnade på kassett/CD för att lyssna på godnatt sagor men när hon började på dagis/skola så insåg hon att alla inte gjorde det

För mina barn använde jag både CD och läste saga för dom på teckenspråk och jag vet att det är vanligt bland döva föräldrar att sätta på kassettband.

Att ha ögonkontakt är väldigt viktigt för KODA barn och mina töser tycker det är jobbigt när man måste anpassa sig när man är så beroende av att ha ögonkontakt och det kan vara jobbigt på lektionerna eller med vänner som de umgås med för de uppför sig på ett annat sätt när det gäller ögonkontakt. För hörande är det ju så att man pratar och vänder sig om eller tittar bort men så är det inte för oss döva/hörselskadade

En rolig sak från boken var att när man är på toaletten och upptäcker att toapappret är slut och att mamma eller pappa inte hör så gör man allt möjliga att kasta allt som finns tills någon av förälder upptäcker alla sakerna som ligger utanför toan och visst kan man med förvånande min undra varför alla sakerna ligger utspridda på golvet

Channie, Athina och Colin har alla gjort det förutom Nick.  För Colin var det nog inget roligt att kasta så mycket som han gjorde för han började gråta till slut och jag hade tagit bort min CI apparat innan och jag upptäckte röran och såg Colin gråta och titta på mig

MAMMA JAG SITTER HÄR OCH GRÅTER SÅ MYCKET FÖR ATT DU TOG DIN TID ATT FATTA ELLER SE ALLA SAKER JAG KASTADE OCH JAG VILLE INTE GÅ FRÅN TOAN NÄR JAG BAJSAT FÖR DET ÄR INGET KUL ATT GÖRA DET

Stackars Colin han grät så mycket att det tog tid att trösta honom.

Ni föräldrar till hörande barn - känner ni igen er?

Jag kommer då och då att skriva lite om mina KODA barn och hur det är att vara förälder och visst självklart om allt annat som kommer ur mina tankar.

Trevlig Afton!

Addiswa


Blev utmanad av Minds..

Jag blev utmanad av Minds
Berätta för dem utmanade att dem är utmanade1. Vad heter du? Addiswa
2. Ett ord på fyra bokstäver: Alla
3. Flicknamn: Alma
4. Pojknamn: Andy
5. Yrke: Apotekare
6. Färg: Aprikos färg (eehh kan man säga så?)
7. Klädesplagg: Adidas
8. Mat: Annanas  paj
9. Sak i badrummet: ?
10. Plats/stad: Arjepolog
11. En orsak att vara sen: Alltid glömmer nåt hemma
12. Något man skriker: aaaaajjjjj
13. Film: American Beauty
14. Något man dricker: Alkholist blir man väl?
15. Band: A-teens
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Apelvägen
18. Bil: Audi
19. Sång: A time to remember
20. Aktivitet med mer än en deltagare: armbrottning (dock förerdrar jag att titta på)

Jag utmanar mimmipussepig, tancasjoe, rainred, anne-maj


...

Klockan är kvart i sju på morgonen och jag har tvätt att tänka på så det blir tvättstugan o hemmet att springa fram och tillbaka till.

Gårdagens summering var att årsmötet gick bra och att man måste ha extra årsmöte. Det är väldigt svårt att få in folk till styrelsen och jag saknar den gamla tiden då alla var villiga och konkurrerade för att sitta i en styrelse. Tänk att dagens samhälle har förändrats så mycket idag.

Melodifestivalen, ja vad ska man säga?? Folket har röstat och att skicka Malena till Moska vad säger ni om det?? Jag tycker det är synd om Molly Sanden för jag tyckte hon sjöng så fint och det är märkligt att hon bara fick 2 poäng och att hon inte fick ett enda poäng från svenska folket!!..

Märkligt märkligt.

/Addie


I dag lördag den 14 mars

Jag vaknade kl 10 idag och det var skönt att man fick sova så länge för så länge hinner jag aldrig få sova med små pojkar i hemmets vrå.

I dag blir det nog hit och dit att göra - ja jag vet att ni som sa så kan jag inte sitta stilla


Men den här gången har jag orsak till att jag måste göra en hel del nu hela eftermiddagDet är att Dövas Förening i Örebro Län och Kommun ska ha årsmöte  och jag sitter som ledamot. Jag hoppas att dagens årsmöte blir bra. 

Efter mötet ska jag direkt hem och vara med stortösen Channie och vi ska kolla MELODIFESTIVALEN med lite gott som ska stå på bordet och många tända ljus som lyser vårt hem.

Vem tror ni vinner årets Melodifestival?


Ha en fin dag mina bloggläsare!


/Addiswa

Ikväll..

Jag har tagit det lugnt faktiskt, inte  gjort något speciellt förutom att jag suttit och chattat med mina Amerikanska vänner hela kvällen.


Jag tycker bara det är så härligt att man kan chatta med vännerna som bor så långt borta men ändå så nära på något sätt.  Jag åkte till USA första gången som 15 åring och var utbyttes student där i ett år och läste på Model Secondary School for the Deaf , MSSD och det var ett minnesrikt år för mig sen blev det hela 7 år innan jag flyttade hem till Sverige igen.

 Nu ikväll fick jag veta att skolan planerar återträff för alla som gick på MSSD nästa år och dit vill jag gärna för att återuppleva tiden och träffa alla mina vänner.Nu har jag något att se framemot...

Trevlig kväll!

Addie

I morgon fredag!!

Jag längtar till Fredag och jag tycker att veckan har gått otroligt fort. I morgon blir det det min första komande helg utan grabbarna. i två månader har jag haft en eller båda killarna varje helg och nu längtar jag att få vara fri och bara koncentrera på mig själv och flickorna.

Gud vad jag längtar.Kvällens fråga:  Tror ni att jag kopplar av och kan sitta still?

/ Addiswa

Svar del 2 från frågestunden

Postat av: Lilla Rose


Någon land du drömmer om att vilja resa till? :)


Svar: Det är många länder jag drömmer om att resa till, men jag skulle vilja resa till Malviderna och bo i en mysig hydda nära havet och bara koppla av.


Vilket yrke du skulle vilja jobba med (drömjobb)?


Svar: Ska jag säga att det är ett drömjobb eller? Men faktiskt är att jag drömmer om att jobba som politiker. Det kanske är tråkigt för många, men för mig är det en dröm som jag hoppas blir i verklighet en vacker dag.


Postat av: Åsa


trivs du bra ditt jobbet?? Är du fast jobb?

Svar: Ja jag trivs jätte bra på jobbet och har nu jobbar på Tullängsskolan i 4 år. Tyvärr är jag inte fastanställd, men jag ska istället tänka att så länge jag har jobb så ska jag känna mig trygg.


 Saknar du Nora där du bodde förut?

Svar: Åh JA, jag saknar Nora mycket och det är ju en mysig stad. Men tycker det är skönt att slippa pendla och stressa så mycket som jag gjorde förut. Till Nora kommer jag och barnen säkert att åka när det är varmare ute och definitivt på sommaren för det är så fint där. vad ska du göra om du till PÅSK


Svar: Har inte riktigt bestämt mig än vad jag och barnen ska göra i Påsk så vi får se hur det  blir. Jag hoppas att vi kan åka bort i några dagar och bara ha trevligt tillsammans. Älskar du "papper jobb" tex dövförenings papper och alla föreningsliv papperjobb.... ( där gillar jag aldrig att jobb med S Jag förbild du tycker om sånt jobb ?? kanske jag har fel )


Svar: Jag älskar föreningsjobb men inte alltid det är roligt med pappers jobb om det är så du tänker med att sitta med en massa papper och skriva på . Men föreningsliv är jätte kul även om det kan vara tufft uppdrag. Men jag är en sann föreningsmänniska så ska egentligen inte klaga på det.

  


Postat av: Jessica


Vad kul med frågestund! Jag har faktiskt tänkt lite på dig ibland och undrat, så nu får jag nog passa på!

Var kommer du ifrån?


Svar: Jag kommer från Etiopien. Föddes i en stad som heter Jimma.Du är väl adopterad?


Svar: Ja jag är adopterad och kom till Sverige som 3 åring. Kom till en härlig familj som betyder mycket för mig och som jag ser upp till.När flyttade ni till Sverige från USA, och varför?


Svar: Jag flyttade hem till Sverige från USA julen 1995. Jag väntade tösen Athina som sen föddes januari 96. Anledningen att jag flyttade hem var för att jag saknade min familj sen också för att jag separerade från flickornas pappa. Sen var det så att framtidens utbildning för mina flickor är bättre i Sverige än i USA.

Hur var det att få två småbarn på kort tid?, då tänker jag på pojkarna! :)


Svar: Ja du det var nog inte så lätt men kan säga att som ung drömde jag om att få tvillingar när jag blir stor och det kan man ju nästan säga att jag fick smile. Det var rätt tufft även om jag fick bra hjälp från omgivningen och sen kan jag säga att jag är glad att pojkarna har varandra när mina flickor är så pass stora.


Postat av: AnnaN fran washington DC


jahapp....Lat mig fundera.....

If you could change the world, what would you do?

Om du kunde forandra varlden, vad skulle du gora?


Svar: Det där var en svår fråga. Jag vet att världen är sårbar och det är inte så lätt faktiskt och inte alls lätt att förändra världen. Men om jag hade en chans så skulle jag nog vilja ha en dreamteam att jobba med. Då menar jag världens makter som verkligen förstår vad vi behöver förändra på vår vida jord. Min dreamteam skulle då bli Barack Obama, Morgan Tsvangirai , Nelson Mandela, Kofi Annan, Bill Clinton, Angela Melker och Al Gore för de vet verkligen hur viktigt det är att vi måste förändra världen. Varför jag valde dessa personer är för att om man ska få en möjlighet att förändra världen så är det viktigt att man har världens ledare så man kan diskutera om saker och thing som är viktigt. Utan dessa personer kan jag ensam inte förändra världen som jag vill och drömmer om.Postat av: Britt

  

har du funderat att flytta tillbaka till USA?


Svar: Ja faktiskt det har jag. Jag och mina flickor har pratat om det flera gånger så kanske det blir så en vacker dag. Om jag blir arbetslös och inte lyckas få jobb eller så, så kan jag tänka mig att flytta och jobba over there i några år. Vi har flera gånger funderat på att flytta tillbaka under de år vi bott hemma i Sverige.


har du besökt i Etiopien (visst var du född där)


Ja jag är född i Etiopien och jag besökte mitt hemland julen 1993 tillsammans med min familj. Channie var då 6 månader och det var en intressant och lärorik resa. Jag fick i alla fall många pusselbitar som besvarade mina frågor om mig själv och min identitet.


Trivs du bra att ha CI?


Svar: Ja jag trivs att ha CI och tycker det fungerar bra för mig. Det tar lång tid att vänja sig, men jag tränar och tänker positivt och mår i alla fall bra och det är det viktigaste.Det som glädjer mig mycket är att jag nu lyssnar på musik och hör rätt bra och börjat översätta på teckenspråk och det är något som jag känner mig hel i att åter få det jag saknat mycket.  Borde nog berätta lite om hur det gått för mig efter min andra CI operation för det var ett bra tag sen jag gjorde det.Tack för alla frågor och det gjädjer mig mycket. Det är ok att fråga på under frågestunden om ni andra även vill fråga mig.


Här kommer svar del 1 från frågestunden...

Postat av: pepo


Har du någon dröm som du önskar att du hade upplevt/gjort? I så fall vad? Kramar


  Svar: Ja det fanns en dröm som jag velat göra och det var när jag var i Australien och att det fanns ett ställe där man fick simma med delfiner. Jag älskar Delfiner och har gjort det i många år, de är helt enkel mina favoriter och i en låda har jag full med olika fina prydnadssaker som har med delfiner att göra. Jag önskade så att jag badade med dem vilket jag inte gjorde. Hoppas drömmen blir sann en vacker dag.Postat av: maria bra

  

 Ska ni åka till Usa till sommar ? Ni allihopa ?


Svar: Nej tyvärr åker vi inte till USA i sommar som vi tänkt från början. Det är sås mycket annat ivägen och vi bestämde att försöka satsa det till jul/nyår istället för att se hur Amerikaner firar jul. Passa på att åka till Kalifornien där jag har många vänner och då är det ju ändå sommarväder där.
Postat av: Mio & Ira


Åhh frågestund .. hihi om det blir en ny hund ( vet du saknar att ha hund ibland)


Svar: Tyvärr blir det ingen ny hund fast vi så gärna vill. Men i framtiden hoppas jag att jag köper en hund om jag inte jobbar så mycket som jag gör nu. Det räcker med att vi får låna andras hundar ibland och då är glädjen stort hos oss i familjenvad skulle det bli för ras nästa gång?


Svar: Åh det var en svår fråga faktiskt. Alla typer av hundraser är så söta så vi får se den dagen då jag skaffar en hund.När blir det Sthlm nästa gång?


Svar: Jag hoppas att jag kommer till Stockholm snart och det var faktiskt länge sen. Saknar kungliga huvudstaden så när jag vet så får du självklart veta och hoppas ses över en god middag som består av sushi ;-)


Ska det bli kul få besök av oss i april? (haha)


Svar: JA det ska bli så KUUUUL att få besök av er och jag LÄNGTAAAAR


Morgondagen...Morgondagen vaknade jag som alltid kl 05:00

Det var mörkt och jag var förvirrad för jag var nog riktig yrvaken och inte riktigt förstått varför det var så mörkt. Ute var det kolsvart och man kunde se tända ljus på vissa fönster utanför. Jag vet inte om jag drömde eller kanske gick i sömnen men det kändes så.

Efter en stund kom alla ljus, lamporna började lysa ute på gården och grannarnas lampor tändes.

Det var först då jag insåg att det var strömavbrott i hela Brickebacken..

/En yrvaken Addie

Internationella Kvinnodagen den 8 marsVill sända varma kramar till er alla KVINNOR på vår speciella dag.

Kram Addiswa

Kanon helg med film, vänner, filmgala
Det är så sällan man får gå ut och roa sig och jag kan bara säga att jag är supernöjd och sitter här och ler för jag hade verkligen kul med många vänner man fick träffa.

Ni kan förställa er att jag faktiskt ler och är mer än jätte nöjd med helgen. Vill tacka min tös, Tina som tog hand om lillebröderna så jag fick komma ut med mina vänner. Fick ju också besök från Stockholm och de sov hos mig så ni kan ju ana hur mycket snack det blev och med god vin.

Bilder säger som sagt mer än vad man behöver skriva här. Så här kommer några bilder.


 Fin klädd och redo att gå ut          Alexia och jag

 Värdarna Alexandra och Patrik          


                                                                              
  Vad stolt man blev att Mikael som är elev på mitt jobb kammade hem hela 5 priser.


 Vänner som satt på samma bord som mig och kul umgås för det var länge sen


 Carina T och jag            Visuell Filmgalas staty


  Vännen Juli och jag och det var en härlgt att få se henne efter ett bra tag


 Min kollega och vän, Ingalill        Juli och Alexia som jag kännt i över 20 år nu och tiden bara rusar....


Jag är mycket nöjd med helgen och nu har man även fått inspiration att kanske göra en film till nästa års filmgala så vem vet om jag gör det?


/Galakramar Addiswa

.....

Nyfiken på vem jag är? Vill du lära känna mig mer?


Fråga vad du vill och jag ska svara så gott jag kan.Frågor som jag anser är stötande eller nervärderande svarar jag inte på.Jag tar bort de inlägg som jag anser för personliga eller stötande gentemot mig eller någon annan.Välkomna med frågor så shot on....


dags att...I dag var jag på visuel filmgala som startar nu i helg. Jag gick dit tillsammans med mina kollegor och våra elever.

Det som är TRIST är att många av våra elever verkligen inte kan uppföra sig. De väsnades, de gick ut och in från biosalongen, lekte med mobilen, pratade och ja vad ska man säga mer??

Dagens ungdomar är verkligen inte så intresserad av kultur som jag var i deras ålder. Många gnäller över att historia är inte intressant, teater eller nåt koppling till dövkultur är inget som intresserar dem. Det är så trist så trist att se deras attityd.

Dags att lära dagens ungdomar om etik och moral för det behöver de verkligen i dagens samhälle så som många uppförde i bio salongen.

Idag...I dag är det torsdag och då blir det en kort arbetsdag för mig. Jag ska jobba i några timmar och sen ska jag tillsammans med teckenspråkslärare ta alla våra elever från årskurs 1-4 till bio Roxy. Nu i helg blir det Visuel Filmgala och då får man se filmer som flera döva personer har producerat filmer.

Jag tycker det ska bli spännande att få se de filmer de kommer att visa och det är extra roligt att det är döva personer som producerat filmerna. Inombords känner man sig stolt över det för det är roligt att se att många ser möjligheterna istället för hindren.

Imorgon får man besök från Stockholm och de sover över här till söndag. Ska bli kul att få gå ut och roa sig lite för det är så sällan jag gör det. Nu har jag iallafall en helg att se fram emot.

Ha en riktig fin dag ni alla

/Addie

Vår längtan...

Längtar till vår och vill känna den härliga vårluften.


Det är så trist ute nu och nu är det plask här och där och inget kul väder kan man säga. 


Men jag står ut, jag ler varje morgon nu när jag går med pojkarna till dagis


Det är ljust ute och man ler och då  vet man att tiden närmar sig till våren  


Åh vad jag längtar och längtar


/Addie

Dagens tankar…

Det senaste tiden har det skrivits så mycket om CI hos olika bloggare och jag har funderat och tänkt mycket efteråt. Alla har rätt till sin åsikt och får tycka som man vill, men ibland måste vi bara mötas och förstå med respekt. Jag har själv CI på båda sidorna och jag känner mig nästan hel. Jag ser teckenspråket som ett vackert språk och tryggheten finns där. Det är svårt för vissa att förstå hur jag tänker, men om man känner mig, vet min bakgrund då förstår många mig bättre.. Jag ser föräldrarna på ett annat sätt, sjukvården på sitt sätt, barnens rätt till teckenspråk är en viktig väg till trygghet, jag ser och lyssnar på vad andra tycker om det och det. I mina ögon ser jag att allt för många som inte vill lyssna och förstå - vi har alla våra åsikter, men det är väldigt viktigt att man lyssnar med respekt.
Du förstår migDu lyssnar på migJag förstår digJag lyssnar på digVi lyssnar på varandraVi respekterar varandras åsikterVar och en kan ha sin åsikt och tanke med olika värderingarVi har inte tid att gå olika vägar och att vägen sen splittras åt olika hållLåt vägen bli hel - du möter mig och jag möter digJa vi lyssna på varandra med respektGör vi det så kommer vi långt och då kan livet bli enklare för var och en, att gå hand i hand  så
gör vi världen bättre till en trygghet för oss alla.
-skrivet av Addiswa 090302


Visdomstankar..

En sann vän bidrar mer till vår lycka än tusen fiender till vår olycka.


Marie von Ebner-Eschenbach


Av alla de gåvor som en vis försyn givit oss,
för att forma livet absolut lyckligt,
är vänskapen den skönaste.


Epikuros, 341-270 f. Kr., grekisk filosof


Colin och Emina..

Det sägs att den man träffar för första gången på vår vida jord finns det en speciell band mellan efteråt.

Colin och Emina, de har en stark band  och de träffades för första gången när Colin bara var 2 timmar gammal och Emina var då 4 månaderTiden har gått allt för snabbt och jag älskar verkligen bilderna på Colin och Emina tillsammans, bilder säger mer än tusen ord

                                                               I dag är det söndag den 1 Mars och Colin är överlycklig att Emina ska komma och hälsa på med sin lillasyster Lea.

Colin tänker mycket som jag inte tänkte som 5 åring för jag tänkte inte ens på pojkar på den tiden. Till oss säger han att Emina är hans flickvän och med henne ska han resa jorden runt, skaffa barn och bo ute på en hästgård och uppe i Norrland med hästar och skoter.

Hur många barn i hans ålder tänker så?? min Colin är bara för go för go...


RSS 2.0