Önskar er


Bild: google

Underbar film

Tänk om jag fick uppleva det här underbara ögonblicket - helt underbart


How to cuddle with an elephant seal @ Yahoo! Video

Dagens leende


Bild: Google

För en stund sen fick jag mail och jag fick dagens leende.

I mailet undrade de om jag kunde komma på anställningsintervju den 17 maj och självklart svarade jag att jag kan.

Det är 75% vikarietjänst i Stockholm så vi får se hur det går. 


 

Ett år - skillnad?

Som många av er vet så motionerar jag och äter som jag gör förutom mindre fett. Jag har provat allt möjligt, men det är som sagt inte så lätt med tonårsdöttrar som ofta ser om jag ändrar något som har med mat eller motion att göra. Det blir många om och men när jag försöker förklara att de är så pass unga och inte alls behöver tänka på sin kropp och vikt, men vad gör man åt tonårsdöttrar?.

Jag bestämde mig att jag äter som vanligt och nu när jag motionerar så pass mycket så har jag ändå märkt att jag blir piggare, gladade och orkar mycket mer. Nu har man börjar märka genom kläderna som jag tar på mig, vissa kläder har varit lite trångt att ha på sig, men nu är det inte så längre och jag blir bara så glad när man ser skillnad på det sättet.  

Hittade en bild på mig som togs för exakt ett år sen och sen bild på dagens glada jag. Jag vet inte om ni märker något, men bjuder på bilder på mig nu och det är kanske inte så stor skillnad, men jag märker skillnaden och dasgens outfit som jag hade på mig igår - den kunde jag knappast ha på mig för några månader sen och nu passar den perfekt på mig.

                           Dessa bilder togs förra året

I dag:                          


09:

10:

Det jag tänkt noga mig för är att jag  vill inte bli ett offer på varken chamridge dryck  - att man bara dricker i flera veckor, eller att följa alla points och att läsa alla råd som har med mat att göra. Utan jag gör det på min sätt med egen vilja och tanke och balans och jag har märkt att det funkar och man mår bra och känner sig riktigt GLAD.


Frustration..


Bild: google

Som ni vet så kämpar jag med akassan och man gör allt för att slippa en massa strul och följer riktlinjerna.

I går fick jag brev från akassan att det är helt klart att man beviljar mig pengar och hur mycket jag får, men till min stora frustration så vill de att jag ska skriva om mina arbetstider från vecka 5-10 och gissa hur FRUSTERAD JAG BLEV

Jag kände ilska och fick panikångest för jag har skrivit med nogrannhet och ärlighet på mina stämpelkort och skickat det till akassan i god tro att de ska tro på mig. Nu får man det här kallduschen att jag måste skriva om igen för att allt ska bli rätt och att man sedan får pengarna som är 3 månader försent.

Jag kommer ringa och be dom att acceptera mina kort för varför ska jag göra allt från början när jag gjort som det SKA. Det pratas mycket om att de håller på så med byråkrati och att många ger upp efteråt och inte fortsätter kämpa för sina rättigheter och låter det vara och vänder istället till socialen. Jag mår illa av att man blir behandlad så, men med mig ska de inte bli av med så lätt.


Stortösen - på väg mot vuxenlivet...


Bild: Tina

Man börjar inse att tösen min är på väg mot vuxenlivet. Det är mycket som händer runtomkring henne och jag kan inte jämföra henne med mig i hennes ålder och när jag gick på gymnasiet. När hon har bekymmer och frågar om råd och sånt som jag själv inte minns hur jag hanterade det som ung så är det inte alltid så lätt att vägleda henne, men jag gör så gott jag kan.

Vi som pluggade i Örebro och hade våra föräldrar i en annan stad, flera timmar från oss och inte alltid så lätt att nå, vem anförtrodde vi oss åt med våra problem?. Jag minns inte ens om jag fick den stöd  jag hade med  mina problem, hur tufft det var på gymnasiet eller så mycket mer - vem vände jag mig till? minns inte det alls. Frågade mor min om jag tog upp problem när jag kom hem på helgerna och så var det i fallet inte. När man kom hem så såg man alltid till att göra saker tillsammans och att det var sällan vi satt oss ner för att prata om hur det är i Örebro och hur det går med studierna. Jag tror säkert många av er känner igen det här eller hur?.

Jag gör så gott jag kan med Channie och hon är trygg i sig själv och trygg med det stöd hon får från mig. Vissa situationer kan det vara tuff, men så är det som mor att vägleda sin dotter.

Just nu har stortösen en söt pojkvän som hon nu träffar mycket och det är en konstig känsla att se min flicka ha en pojkvän. Vad hände egentligen med tiden?? hon var ju så liten nyss med toffs på håret och med stora ögon och ja - vad hände?.

Det som är intressant är att man ser knappast turtduvorna när de är tillsammans. Så fort hennes pojkvän kommer så går de in i hennes rum och kan sitta där i timmar och till och med fram till morgonen. Hmmm undrar om de har så mycket att prata om eller??... Jag vågar knappast störa dem så om jag vill Channie något så skickar jag sms till henne och hon gör det med ha ha!!. Men jag hoppas att de vågar komma ut snart och umgås med oss så får man lära känna pojkvännen som är så blyg av sig.

Det är bara att konstatera att stortösen min är på väg mot vuxenlivet!..

Helgen

Helgen var fin och vi gjorde inte så mycket förutom att pojkarna o jag stack till stan på lördagen och gick till biblioteket för att det var sagostund på teckenspråk. Rebeka, Jinna med Rhia var där med och det var kul att se barnen.  Därefter fick ungarna äta på mc donalds och det var evigheter sen de åt där och sen gick vi hem.

På kvällen var det pubafton - cowboy pubafton som blev stor succe och kul att så många kom trots att det var sm innebandy i Sthlm.

Söndagen gick åt att ta bussen till Willys med Tina och Colin för att storhandla och det gick bra och mycket mat blev det för vår kylskåp och skåp gapade tomt så det känns bra att man har mat hemma. Fortfarande impad är jag över att vi tar buss och storhandlar och klagar inte.

Till sist - bild på mig och mina älskade barn som betyder mycket för mig. Bilden togs i påsk då vi var på Naturens hus.
.

Bild: mormor Inger

...Att jag kunde ta på min gamla jeanskjol


Att det märks genom kläderna att jag går ner i vikt och inte genom att kolla vågen


Gått på promenad ca en timme idag


Tränat medelpass hos friskis och svettis


Att jag kan avstå från all sött som man ser


Att jag mår så himla bra och känner mig så glad, pigg och lycklig
*~~~**~~*Bild: Google
En vän är den som känner dig som du är,


förstår var du har varit


accepterar vad du har blivit,


och ändå låter dig varsamt växa*~William Shakespeare~*

Utvecklingssamtal
Foto: Addie

Hade ingen bättre bild, mem gillar bilden på storasyster och lillebror.

I dag var det utvecklingssamtal för Colin och jag tyckte innan det var spännande för det var ju faktiskt länge sen man gick på utvecklingssamtal i en ålder som Colin. Tina är ju så stor nu att det var ju evigheter sen.

Det enda skillnaden på utvecklingssamtalet var att Colin fick vara med och lyssna och visa vad han kan och har gjort. Det gjorde man inte med både Channie och Athina när jag hade utvecklingssamtal så de fick alltså leka medan man satt med fröken och diskuterade om utvecklingen.

Tyckte det var bra och Colin berättade glatt om vad han tycker om att göra, vad han kan och så mycket mer så visst var man stolt som mamma. Kul se att han kan så mycket och sen fick man höra att han är en bra ledare och är omtyckt i skolan och det betyder mycket för mig.

Efter utvecklingssamtalet så följde två av hans bästa kompisar med oss hem och nu leker de och har skoj.

Hoppas dagen var bra för er!

Tänk att little Sunshine

Kallar Rhianna för litte sunshine för hon skiner som solen när hon ler och är så glad.


Bild: Raisy.se

Jag förundras över lilleman Nick som leker så fint med Rhianna och tänkt att en tös som Rhia har ökat Nicks självförtroende när det gäller


Bild: Google

teckenspråk. Tidigare så tecknade Nick inte så mycket till mig  och han har som tidigare visat ointresse för teckenspråket och jag har aldrig pressat honom att lära sig teckna. Det är viktigt att låta honom själv bestämma och det viktigaste är att kommunikationen fungerar mellan honom och mig.

När vi träffade Rhianna för första gången så fick vi direkt kontakt tillsammans med hennes underbara mamma, Rebeka. Rhia och pojkarna mina fann varandra direkt och det var en härlig syn för mig och även för Rebeka.

När Rhia är hos oss så förundras man över Nick för han tecknar till henne hela tiden och jag visste inte att han kunde teckna så MYCKET jag blev bara så förvånnad men ack så stolt över honom. Han har utvecklat sig sen dess och tecknar nu mycket mer när han och jag pratar med varandra och det är härligt.

I dag när vi hälsade på Tine och att hon hade Lea hemma så hade Tine förberett tösen att hon måste teckna till Rhia. Tine fick samma reaktion som jag med Nick.  Lea tecknade faktiskt till Rhia och så fick man se hur mycket hon kunde teckna till henne och Tine blev lika förvånnad och impad över sin dotter. De lekte så fint tillsammans och hade roligt och gjorde mycket skoj och kommunicerade hela tiden på teckenspråk.

Tänk att little Sunshine kan göra under och på så naturlig sätt öka någons självförtroende när det gäller teckenspråk.

Det är bara så härligt så härligt.


Rhia hos oss

           

När Rhianna är hos oss så är mac datorn populär. De tar en massa bilder tillsammans och gör en massa lustiga grejjer med mycket skratt och det gillar jag.

Rhia sov hos oss nu i natt och i dag har hon och jag varit och hälsat på T med söta L och det var en trevlig dag, så tack för dagen vännen.

Hoppas ni hade en fin dag trots att det har snöat och varit kallt - men det är ju Aprilväder så varför klaga!


Dagens premiär: Joggningstur

I går kväll bestämde jag med Rebeka som bor nära mig att vi ska jogga tillsammans.

Solen sken strålande och det var lite kallt ute, men jag längtade så att få börja jogga på förmiddagen.

Har inte joggat på ett riktigt bra tag så jag räknade med att jag säkert blir helt slut fort så att man även pausar med powerwalk.

bjuder på bilder

                        

Det märktes hur slut man blev efter en tids springande så det blev flera gånger powerwalk för mig och Rebeka och det blev 3km idag.Jag känner iallafall stolt över att jag motionerat ute och snart så blir man van att jogga och jag har som mål att springa hela 3km utan att varken powerwalka eller gå långtsamt - utan springa nonstop.

Glad att jag har Rebeka som bor så nära och vi kom överens om att vi ska jogga tillsammans när vi har tid - det har vi säkert och det känns skönt att ha någon vid sin sida och stötta och peppa upp varandra.

Jinna: Spring gärna med oss också om du är hemma  - bara skoj ha fler.

Jag har planer att ordna powerwalk en helg - lördag eller söndag och då är tanken att man motionerar runt Rynningeviken och sen till naturens hus för fika och därefter hem. Ni som är intresserad av  att hänga med - meddela mig så kan vi bestämma datum som passar oss alla.

Ha en fin eftermiddag önskar


Roar och jag har något gemensamt!
Bild: Camilla Berlin

I helgen åkte jag till Norge tillsammans med dövkyrkans och dess teckenspråkiga arbete. Det var intressanta dagar som jag kommer senare att berätta mer detalj om.

Men jag fick träffa en speciell person och lära känna honom lite. Roar jobbar som präst hos dövkyrkan i Oslo och vi har något gemensamt

Både han och jag är födda i Etiopien och det var intressanta samtal vi hade. Det är ju inte ofta jag får träffa någon som kommer från Etiopien och inte med någon som är teckenspråkig så självklart var det en speciell känsla att få träffa en som vet mycket om mitt eget hemland.


bild: Google

Jag berättade för Roar att jag föddes i en stad som heter Jima och att jag ännu inte besökt min egen hemstad. För 16 år sen besökte jag Etiopien tillsammans med mina föräldrar och min bror och även Channie som då var 6 månader. Vi var där i en månad och det var härliga och intressanta dagar minns jag. Jag minns inte riktigt varför vi inte besökte Jima men en dag hoppas jag att få besöka min egen hemstad.

    

Roar berättade mycket om landet och det var intressant. Han föddes i Adis Abeba och hans föräldrar var missionärer och bodde där fram tills han var 5 år sen flyttade de hem till Oslo men har besökt Etiopien flera gånger.

Roar kunde till och med berätta om min egen hemstad Jima och han beskrev staden som en stor och vacker stad med natur och mycket mer. Jag kände mig varm inom mig för att det handlar ju om min egen historia där jag kommer ursprungligen ifrån så det kändes bra att få veta mer om Etiopien och dess kultur. Roar kunde även mitt språk - Amaharic som jag tyvärr aldrig lärde mig prata innan och som tre åring till Sverige minns jag inte mycket av det.

Om jag reser till Etiopien en vacker dag så hoppas jag att Roar kan följa mig som tolk och guide så att jag får veta mer om landet och min egen historia. Jag hoppas det kommer att ske en vacker dag.

Jag berättade för Roar att jag som liten hade kejsarens efternamn - Haile selassie och han tyckte att jag skulle värna om efternamnet och återta det eftersom det är en speciell efternamn. Min mor har även sagt och uppmuntrat om att jag ska återta min flicknamn. Visst vill man, men jag tvekar mycket på grund av dagens samhälle - att ha svenskt efternamn underlättar nog för mig med framtida jobb. Hemskt att tänka så men så är det ju så jag sa till Roar att i mitt hjärta kommer jag alltid vara en stolt


Addiswa Haile selassie


På onsdag den 21 april...

Vet att jag ofta säger att tiden går för fort och det gör ju den så det är inte så konstigt att jag upprepar det vissa dagar och månader.

Men ja tiden går för FORT

På onsdag är det en speciell dag för lilleman minHan ska nämligen få träffa sina blivande klasskamrater och de ska leka ute tillsammans och ha matsäck med sig.

Nick tycker det ska bli så spännande och han längtar och att det äntligen händer något för han har tjatat och undrat när han ska börja på OP skolan. De ska träffas några gånger i vår och även få besöka OP skolan tillsammans.

Förstår inte riktigt - han föddes den 25 juli 2004??? Vad hände? tände jag ett raket som flög som blixt eller??

dagar, sekunder, minuterna och timmar den bara går fortare och fortare - HUR STOPPAR JAG DET??

Trots allt så är jag glad för Nick och att han har något att se fram emot till höst.

Lilleman vill redan att sommaren ska vara över men det vill definitivt inte jag.

:0)


Walking and walking

I strålande sol trots att det var lite kallt så har jag gått så mycket idag. Från mitt hem till Teckenbro sen till Tullängsskolan och åter hem.

Jag är så glad att jag tar långa promenader och jag avundas inte folk som tar


bild: google

BUSS ELLER


Bild: Google

CYKLAR

Om ni tycker jag skryter så få ni gärna tänka så, men jag är så stolt över mig själv och jar har märkt att jag är så glad över mina prestationer.


Kvällens positiva tanke till er mina bloggläsare:

Beröm dig själv när du tycker att du gjort något bra och berätta det för dina vänner hur stolt du är. Det är ok att säga det för gör man det så mår man BRA!


funderar och funderar!

Sitter och funderar mycket och läser en tidning jag köpt för att se om jag passar eller inte.Jag har på senaste tiden funderat om jag ska starta ett eget företag och om ni undrar vad jag funderar och vilken typ av företag så vill jag inte avslöja så mycket just nu. Men jag läser mycket om hur det är att starta ett eget företag och vad som krävs. Jag ser just nu ut som tjejen nedan


Bild: google

Fundering kring att starta ett eget är inte alls så lätt det krävs mycket jobb och jag är ju så pass aktiv så frågan är om jag har tid eller inte. Någon inom mig säger att jag SKA ta chans och testa i en liten skala och sen se om det fungerar.

jag är bara så rädd att jag ska misslyckas och det är nog det som står lite i vägen för mig, men ska det hindra mig att försöka?

Jag läser mycket och kollar information noga och sen kan man ju också prata med AF och se om man kan starta eget och ta reda på vad som krävs om man gör genom AF.

Jag har iallafall beställt en bok:


Bild: Google

Ska ta och läsa och sen bestämma mig om jag ska chansa. Jag har länge funderat på det och det är först nu som jag pratar med några vänner och min familj om det och det kanske är något inom mig som säger att jag är redo.

Det återstår att se

Ha en fin måndag!

Sunshine


Bild: google


Att vakna på morgonen och se en klarblå himmel och solen tittar fram


Jag ler och känner mig glad


Det är det bästa jag vet!Ha en fin dag mina kära bloggbesökare!

På väg hem..

Just nu är jag på väg hem till Örebro efter 3 underbara dagar i Oslo, Norge. Det har varit intressanta dagar och man har skapat nya kontakter och jag kommer att skriva om min resa och besök när jag har tid.

Jag hoppas att ni haft en skön helg och önskar er en bra vecka.

Får se om jag kommer blogga ikväll för man blir ju så trött när man kommer hem efter en lång resa

Ciao

Grattis..

Stort grattis till min underbara och trogna vänPernilla och hennes man och storebror Albin


Bild: google

Till en söt liten Thyra som var gudomlig söt.

Önskar er all lycka och njut av er lilla mirakel och jag längtar så att få träffa er och hålla om Thyra.

Kram från oss alla i familjen genom

Härligt

Det är så härligt ute och jag skiner som solen och tycker det är så skönt att våren börjar komma.

Jag hoppas dock att det inte blir varmt allt för tidigt för om vi får för tidig värme så tror jag att sommaren blir sämre så hoppas vi får lite varierande väder i april och delvis maj sen får solen gärna titta  fram riktigt när det är juni och juli.

Kan berätta att jag sökt ett jobb och sen har jag blivit frågad om jag vill jobba 50% på ett annat jobb. Jag hoppas innerligen att jag hittar jobb snart och så länge jag försöker tänka positiv så kommer det nog att gå bra för mig snart.

Önskar er en härlig sen kväll och att solen fortfarande tittar fram så här sent för här skiner solen än och det är bara så härligt så härligt.

:0)

Att ta med...

Barn till  hur smart är det egentligen????

Roligt?? N O T

Men vad gör man när pojkarna inte får vara på dagis och fritids så mycket på grund av att jag är arbetslös.

Det är helt sjukt att regeringen bestämt så och så och ja trots man klagar så får man bara svar: Så är det!!!

Barn till arbetslösa föräldrar och de som går gick på fritids får inte gå på fritids och när mor eller far är arbetslösa så måste de söka jobb och gå till AF när man måste och JA man måste ta med barnen och där sitter man länge för att vänta på sin tur.

I dag var jag tvungen att ta med lilleman Nick och jag förvarnade honom, diskuterade med honom att han måste tålamodigt sitta still och inte springa runt eller hålla på.

Gick det bra?

NÄ!!!

Han blev redan rastlös efter några minuter och ville springa ut och in, leka med dörrarna och jag var hela tiden tvungen att ta honom, tjata på honom och försöka att inte väsna så inför folk som satt och väntade.

Men allvarligt!!

Om man har en sådan situation att så många är arbetslösa och har småbarn och så illa tvungna att ta med barnen till AF  se då till att  F I X A

Lekrum till barnen - hur svårt är det?? Inte så svårt - kostar det så får det kosta

nu har jag fått vräka mig ur min frustration om dagens händelse, men ja man blir ju inte klok på alla regler man måste följa - man häpnar varje gång när jag måste fixa det och det och det.

Ha en fin solig eftermiddag och trevlig kväll!


Framtids mål

Ofta har vi alla mål som vi vill göra om det är något man vill satsa på, vissa mål lyckas man inte och gör man inte det kan man alltid kämpa på och nå de mål man vill göra. Tar det dagar, månader och år så är det helt okej, men om man inte lyckas så ska man aldrig känna sig misslyckad på grund av det och det tycker jag var och en av oss ska veta och tänka att det är OK att misslyckas.

Jag har blivit hel frälst i träningspass hos friskis och svettis och frågar mig själ tusen gånger varför jag var så dålig på att träna trots att jag hade årskort. Ska jag skylla på att jag hade jobb då eller var det min motivation? det hjälper inte att grubbla över det utan det är bättre att se framåt och uppskatta mig själv för att jag hittat något som jag trivs så BRA med. 

    och Drömmar och mål det är det jag gör just nu och frågar mig själv

Passar jag som framtidens instruktör hos Friskis & Svettis?

Nä det tror jag knappast jag gör

Man måste nog ha mega bra kondition och vara en riktig sportmänniska

Men om??

Hmmm äsch nä det går inte för man måste ju kunna alla takter  och ja till och med musik

hhmm ja kanske det


Så har det varit - jag pratar med mig själv hela tiden om det och drömmer om att bli en instruktör en vacker dag.

I dag pratade jag med M som själv är teckenspråkstolk och som tidigare var instruktör hos friskis och svettis och frågade ut henne lite om hur det är och vad som krävs för att bli antagen. Hennes svar var intressant och det verkar inte så svårt för att testa och hon berättade lite.

Sen började vi prata lite om att det skulle vara kul om man kan satsa till instruktör och sedan ha en teckenspråkig medelpass - ja alla teckenspråkiga såväl döva, hörselskadade och hörande en gång i veckan. Vi pratade upp oss och blev lite ivriga över det.

Men nog måste jag ge mig själv en chans att träna och utveckla mig själv och se om jag verkligen kan tänka mig bli instruktör en vacker dag.

Drömma kan man, men samtidigt påminna mig själv att ingenting är omöjligt 

SE MÖJLIGHETERNA ISTÄLLET FÖR HINDREN.
Dagens ära går tillMin söta, fina och goa väninna, Ira Cokoris som fyller år idag den 12 April.

Jag valde den här bilden för bilden är min favorit bild på oss två tillsammans. Vi var på väg till anders.se första release party för 3 år sen tror jag.

Jag lärde känna Ira för lite över 10 år sen när både hon och jag pluggade på Västanviks Folkhögskola, hon på tsp lärarlinjen och jag på fritidsledarlinjen.

Jag minns inte riktigt när på den tiden vi bekantade oss, men minns bäst av allt vår trevliga resa till Teneriffa med våra vänner och det var då bandet knöts och vänskapen blev riktigt till och det är jag glad för.

Jag är glad att du finns i mitt liv och du betyder mycket för mig och även om vi så sällan ses så vet du att du är en underbar vän som jag ska skatta mig lycklig till.

Ha en riktigt fin dag och solen skiner så strålande över dig, miss Cokoris.

Kram din vän

Ger lockarna chans!

Många undrar varför jag alltid plattar bort mina lockar och jag svarar ofta att har man lockar vill man självklart ha rak hår, har man rak hår vill man ju ha lockar - så tyder meningen hos många eller hur?.

Nu har jag bestämt att ge lockarna chans och sen får jag se om jag trivs att ha lockar eller inte.

Nu när man är korthårig så blir ju håret ännu kortare så det är ovant för mig, men bjuder på bilder på mig med lockarna så får ni se hur jag ser ut.

                                              
Ha en skön lockig solig måndag!

Härlig söndag!


Bild: Mormor Inger Stenström


I natt drömde jag om mina barn, men minns inte riktigt vad men det var en bra dröm vet jag för jag log när jag vaknade och så såg jag att solen tittade fram så en härlig söndag blir det nog.

Älskar mina barn och de sprider så mycket glädje och jag är lycklig som har dom i mitt liv. 


Krama mig ofta
 
Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,

låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.

Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,

för även om jag klagar är ni ändå bäst.

Visa mig i handling vad respekt är för någonting,

lär mig se det vackra i världen runt omkring.

Tala om att jag duger just precis som jag är,

och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.

Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.

och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor!!!


Av: Stina Norén

Vill sända mina...

Jag vill sända mina varma kramar till min underbara väninna


Pernilla Lindroth som har det tufft och kämpar på. Jag är imponerad över dina positiva tankar och att du står ut. Du är alltid så positiv och säger som det är och du har en så stark vilja och det är det som är så bra med dig.

Saknar dig och sänder massa kramar till dig.

Känn kramen vännen min.

Tina ----) framtidens sminkös

Hur många 14 åringar har så mycket smink som tösen min?  

                                            Jag hade iallafall inte så mycket smink i hennes ålder och jag sminkade mig knappast så mycket på den tiden.
Men Tina hon har allt och hon har blivit himla expert på att sminka sig och har även en egen liten sida som hon filmar och visar hur man sminkar på olika sätt och sidan är visst uppskattad av många tonåringar.

Jag säger ofta till henne att hon borde utbilda sig till sminkös och sminka framtida kändisar eller åtminstone till tjejer, kvinnor som vill bli sminkad i olika samanhang som bröllop eller så.

Hur många av er minns att hon sminkade och omförvandlade lillebror Nick till en flicka?

  
Jag minns att jag var så imponerad att hon kunde förändra lillebror till en söt liten tjej och hon har utvecklat sig mycket sen dess. En dag ska hon sminka mig och jag lovar att lägga ut bild på mig efteråt - före och efter.

Ha en fin eftermiddag

Kram sminkmamman

Lugn helg!


Bild: Google

Det blir en lugn helg för min del och det tycker jag är skönt. Pojkarna är hos pappa sen i ondsdags och kommer hem imorgon och det var ett tag sen pojkarna var där.

Vaknade kl 10 och utvilad för det är så sällan man får sova så länge på morgonen. I går (fredag) fick jag besök av fina Elin och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Tack Elin för besöket och för det goda vinet som jag gillade och den var riktigt good. Att prata om intressanta saker och sen upptäcka att klockan nästan var kvart i ett kan man fråga sig varför tiden ska gå rusa iväg så himla fort.

I dag ska jag bara ta det lugnt och koppla av. Tina sitter i sitt rum och kopplar av medan Channie fixar och trixar innan hon ska iväg till Hjalmar Bergmans teatern för att ge sista förställningar som hennes klass och alla som går på EST har. De har nämligen vårkonsert och har visat nu några kvällar i veckan så ikväll gör de sista förställningen.

Önskar er en fin och härlig dag mina bloggläsare..

Kvällens bild


Foto: Linnea Svensson

Älskar bilden på tösen Tina och så tänker jag på att flesta av er glädjs över att våren nu är på väg och all snö börjar försvinna. Vårkänslor här och där är nog vad många av oss känner.

Jag avslutar med att önska er en underbar jätte skutt hopp helg!

Just nu..


Bild: google

Just nu känner jag stor frustration över min akassa. Jag fattar NOLL hur politikerna har tänkt med direktiven när det gäller a-kassa. Varför ska saker som fungerade så bra förr bli till sämre?? Ska det inte vara TVÄRTOM??? Saker som blir bättre ska bli dubbelt bättre.

Jag börjar förstå mina vänner som varit arbetslösa en lång tid och vilken kamp de hade mot a-kassan i början när de blev arbetslösa. Nu är jag liksom i deras sits och det är frusterande för mig.

Jag följer allt som man ska göra, fixa arbetsgivarintyg och allt och skickar, men får återsänt med komplettering och skickar men fortfarande blir de inte nöjda????. Så länge inget är rätt så får man inte pengar och tiden går och jag har varit arbetslös nu i 2 månader och NOLL pengar.

Strax innan påsk fick jag åter brev att de ville jag ska fixa mer som behövdes med kompletteringar och då fick jag nog och ringde och bråkade och ställde frågor som jag gärna ville ha svar på varför de behöver det och det när man REDAN har skickat allt de behöver.

Handläggaren jag pratade med sa ofta att hon inte visste varför, men inget kan göra eftersom det är min egen handläggare som bett om det och då bad jag om att få direkt kontakt med honom, men gissa vad denne sa???!!!

Jag får varken hans nummer eller hans email adress och det enda som hon kunde göra är att be honom ringa upp till mig??!! WHAT???

Ska jag sitta och vänta och tro att han ska ringa upp??  Det är helt otroligt tycker jag och man blir så ledsen för man slösar bara tid på att ringa och fråga hos a kassan där de bara kan svara på frågor eller sånt, men inte djupare frågor när det gäller papper man hela tiden får som inte ens min egen handläggare blir nöjd med och de på centrala telefonlinjen inte kan svara på min fråga.

Att A-kassan kan leka med folks känslor - känslokalla och inget kan göra  DET ÄR HELT OTROLIGT.

undrar så när mardrömmen ska gå över så att jag kan känna mig trygg för jag har  barn och lgh och alla räkningar att tänka på - Det skrämmer mig och jag oroar mig för framtiden.

Det suger just nu att det inte  fungerar som det ska.
Känner mig som turist


Bild: Google

Det var inte länge sen man ändrade bussarna från blå till lila och man är fortfarande inte riktigt van vid det. Jag minns blåa bussarna när jag flyttade till Örebro för första gången 1981 så det tar nog tid att vänja sig vid lila bussar som vi har idag.

Just nu känner jag mig som en turist i min egen hemstad och det lär nog ta en bra tid tills man fattar var alla bussar åker till. Den 1 april så blev det en stor förändring för invånarna - bussarna ändrades med nya bussnummer och väg man ska åka till och det är många nya platser så det gäller att ha koll på vart man ska åka.

Tidigare idag kollade jag hur man åker till Birgittaskolan för att lyssna på en föreläsning och det kändes konstigt att man ska leta och ta reda på hur man åker dit. Jag kollade noga och kände mig säkert och tog buss nr 24 och sen bytte till en annan bussnr som åker till Birgittaskolan.

Det visade sig att jag tog fel buss och blev så himla osäker på när jag skulle gå av och hur jag nu skulle göra för att komma till Birgittaskolan. Jag bestämde att gå av och fick gå i ca 15 minuter till BSK och när jag promenerade till Birgittaskolan så kände jag

Whoa - jag bor i Örebro och vet inte ens hur man kommer till en plats där jag ska - Coolt att känna sig som en TURIST i sin egen stad.

anders.se

För över en vecka sen var jag på release thea party inför andra säsongen av anders.se. Nu visar de sin andra säsong och jag njuter av för varje stund när jag kollar på filmen. Filmen visar i 8 delar och jag tycker ni ska kolla på den.

Jag är imponerad på Mindy Drapsa och Filip Burman och jag ser fram emot många framtida filmproduktioner som de säkert kommer att göra längre fram.

anders.se visas varje söndag/måndag och den är ute i en vecka sen är det ny avsnitt varje gång. 

Ha en rolig tv stund på ert härliga språk: TECKENSPRÅKETwww.svt.se/teckentorget

Härlig Påskhelg!

Det märks att man inte haft tid att blogga eller så är det så att man vill satsa mycket tid åt att umgås med mor och far. Det var  trevliga dagar och vädret har ju varit strålande så vi hann gå ut till Naturens hus och även till Wadköping.

Jag brukar alltid ta en massa bilder när vi har påsk, men i år gjorde jag knappast det, men det var mycket trevliga dagar som sagt och vi är supernöjda.. Tomt nu när mormor och morfar åkt från oss, men snart ses vi i gen så tiden kommer att gå fort.

              
Mina underbara barn i närheten av Naturens hus. Sällan man tar kort på dom tillsammans.

Hoppas ni hade en underbar påsk med nära o kära..

GLAD PÅSK!


Nick, Colin och Rhia innan de ska ut och knacka dörr och önska folk Glad Påsk!Vi önskar er alla GLAD PÅSK och ha en underbar helg!

RSS 2.0