GRATTIS ÄLSKADE CHANNIE 17 ÅR IDAG!!


Bild: Pappa Larry

Grattis vår kära Channie önskar

Mamma Addie
Pappa Larry
Syster Athina
Bröderna Colin, Yannick och Joseph
Mormor Inger, morfar  Åke och farmor Aguba
Morbröderna, mostrarna, farbröderna och Fastrar
kusinerna

samt

Gudmödrarna Maria och Nanette

Vi älskar dig och njut av dagen!


Precious time...


Foto: Annelie Sowell

Tack fina Annelie för att du skickade bilden och jag minns att ni var och hälsade på oss i vår lilla radhus i Nora. Vi hade en trevlig dag och lilleman Nick var ca 3 veckor gammal och den här bilden är härlig.


Foto:Annelie Sowell

Två år senare åkte vi upp till Härnösand och hälsade på familjen Sowell i samband med Johan Selins prästvigning.
Härliga dagar hade vi tillsammans och Härnösand är en vacker stad och hoppas besöka er snart igen.

Tiden är dyrbar och ta vara på den!

Colin dyrare än systrarna!Colin är som 7 åring tidig mode medveten och det har jag skrivit tidigare om. Det blir ofta snack och förklaringar och förhandlingar varför jag inte alltid kan eller om jag tycker det är onödigt att köpa det han vill ha.

Jag måste faktiskt säga att Colin är definitivt dyrare när det gäller kläder i jämförelse med sina systrar när de var små, så ibland önskade jag att han var som systrarna, men nåväl alla barn är olika och Colin med sin beslutsamhet vet vad han vill och pratar om!.

Bilden togs nu på morgonen innan han gick iväg till skolan

Ha en fin dag!


Dagens ära - 25 aug 2010Går till min fina och underbara vän, Carina Hed Edington som fyller år idag.

Är så glad att ha dig i mitt liv även om du bor tusen mil från mig. Vi hade flera underbara dagar i sommar med dina söta flickor och med mina pojkar och även med Rhianna.

Det märkligaste nog var att vi inte ens tog flera kort på oss tillsammans och det blev faktiskt det enda kortet på bilden som ovan och just två dagar innan du åkte hem till USA. Nästa gång måste vi bättra på oss och ta flera bilder.

Jag har måna fina minnen då jag bodde i USA och jag lärde känna Carina i USA vilket är lite lustig då jag kände hennes bror och mor. Vi var rumskamrater, studiekamrater och vi gjorde massa roliga saker tillsammans och det saknar jag.

Så ha en underbar dag och må solen skina över dig

Kram din tillgivna vän


Morgondagens bildDet är tidig morgon och pojkarna tittar tillsammans med Rhianna på filmen Avatar¨på Nickelodeon och här agerar lilleman Nick som tolk till Rhia.

Första gången jag ser honom tolka - framtidens teckenspråkstolk?

Känner mig glad!


(bild: google)

Känner mig glad att det går bra men sakta för mig med min vikt och man börjar märka det allt mer genom mina kläder och att man nu får mer och mer kommentar om att det syns på mig. För några dagar sen hittade jag ett par fina byxor, men det fanns inte i min storlek så jag lämnade tillbaka den, men sen dess har byxorna fastnat hos mig och tänkt på den mycket att jag bestämde mig att ta mig samman och testa.

Gick dit två dagar senare och såg att byxorna var kvar och i den storlek som jag definitivt inte kan ha så jag gick till provhytten och testade och JA den passase rätt jätte bra på mig och jag sken som solen och log resten av dagen.

Nu hoppas jag att jag vågar köpa mindre storlek för tyvärr köper jag fortfarande det storlek jag hade innan och då blir de lite för stora för mig så jag måste arbeta på mitt självförtroende att våga köpa mindre storlek och testa om det passar.

När det gäller byxorna så hade jag storlek 44/46 i början och nu kan jag ha storlek 40 :0)

Jag kämpar på och jag är glad att jag har bra rutin, men saknar att gå lite oftare till friskis och svettis, men trots det så går jag mycket och när tid finns så power walkar jag.

Ha en fin dag!


Pojkarnas första skoldag!

 

Nick på väg till skolan och blev förvånnad sen att det var så mycket folk på skolan att han blev tyvärr orolig och ville inte börja skolan. Ville bara hem så det var nytt för honom med så många barn på skolgården. Jag var tvungen att gå ifrån honom för att få honom att gå in till klassrummet sen gick det bättre.Colin tyckte det var en konstig känsla att få  eget skrivbord och att sitta på en hög stol. Han insåg att han nu börjar skolan på allvar och han sa faktiskt: Mamma jag vill inte gå i ettan  och jag svarade att han har inget val!

Efter en stund kunde jag cykla iväg till jobbet när allt lugnat ner sig


Colins klassNicks klass

Dagens fråga:


( bilden togs när jag var på väg till första arbetsdagen)

 Hur många av er tror att jag håller mitt löfte om att jag kommer att GÅ eller CYKLA till jobbet fram till slutet av september ?

oavsett vädrets makter så går eller cyklar jag!


Dagens första arbetsdag

Att sitta inne på Conventum och lyssna på intressanta föreläsare. Jag var jätte trött efter dagen och la mig tidigt igår kväll. Jag bloggar just nu med min mobil och samtidigt promenerar jag till jobbet. Så önskar er alla en bra dag!

Channie och Stina!De är bästa kompisar och de gör en hel del tillsammans nu på sista tiden. Förra året fick hon och Stina åka till popganda i Stockholm för att lyssna på musik och  sova hos min väninna A. Nu i sommar har de varit i Emmaboda i hela 5 dagar för att lyssna på musik och sova i tält samt umgås med vänner. I dag åkte de till Göteborg för att vara där fram till söndag och imorgon ska de lyssna på out way west eller vad bandet nu heter.

Det märks nu hur stor tösen min börjar bli och är allt mer självständigare och har sin egen vilja och åsikter. Det är inte alltid så lätt att förhandla eller diskutera med henne, men så länge hon gör något bra och vet vad jag tycker så är det helt okej!.

Channie tycker att det suger att fylla 17 år den 31 aug för vad är det så speciellt med att fylla 17 frågar hon mig?!!! Hon e rolig och har lite humor, men enligt henne är 17  en siffa som är totalt onödigt, men det är väl för att  hon vill bli 18 år!! Nä nä stortösen min du får tålamodigt vänta ett år till!.

Frukost time


Det är...


Bild: Google

skönt att veta att Nick trivs så bra på fritids och varje morgon sprider han så mycket glädje och frågar:

Ska jag till fritids idag

Ja

Yes och jag älskar vara där. Tack mamma för att jag får gå där

Det känns otroligt skönt och nu vet jag att jag kan fokusera på jobbet som börjar nästa vecka och det är inte många dagar kvar.I dag..Försökte blogga från mobilen men det gick inte så bra och det krånglade lite. I dag testade Colin att stå målvakt och han var duktig och sen spelade han och gjorde flera mål. Lilleman tjurade att hans lag förlorade mot storebror och mot ett annat lag. Tycker det är kul att det fungerar så bra för Nick nu att spela och han klarade faktiskt att spela med ett annat lag och att storebror fick spela med sitt lag.

En sak som jag troligen måste lära mina killar:

 För Colin gäller det att passa bollen till andra spelare för ärligt talat är han lite för egoiskt av sig att ha bollen och slingra sig och spriga från alla spelare.

För Nick gäller det att ta sig samman att det är ok att förlora för han accepterar inte när man förlorar och då gäller det från fotboll till tv spel och dator spel. Han kan tjura och gråta som en tokdåre så där behöver han träna på att man inte alltid kan vara duktig! .

Dagen blev lite CRAZY!


Bild: Google

Morgondagen började med att killarna mina vaknade 2 timmar för tidigt inför dagens fotbollsskola som de ska hålla på med den här veckan. De tjatade så när vi skulle iväg och jag kände mig lite stressad på deras tjat. Packade och fixade och så minns jag tydligt att Nicks fotbollsskor var på ett ställe, men där var det bara en och jag letade som en galning efter andra skon och det tog hela 20 minuter tills jag hittade den långt inne i skåpet??? vet faktiskt inte hur den kom dit. Vi var så stressad alla tre och hade bråttom iväg till fritids för att hämta stövlarna eftersom det var så blött ute så vi cyklade fort och därefter till Pettersberg IP.

2 1/2 timmes träning sen snabbt cykla hem och hade tvätttid kl 12-17 så det blev mycket springande mellan hemmet och tvättstugan och att fixa lunch till killarna och därefter få iväg dom till fritids så det var snabba ryck för min del. Hann gå upp o ner en stund innan jag fort cyklade iväg till Tullängsskolan för att träffa min blivande chef och för att skriva på anställningsavtalet och nu är det skönt att veta att man har jobb från den 16 aug.

Cyklade hem och fortsatte med tvätten och städa och röjja hemma och sen hämta killarna. Jsg fick nu för mig att gå igenom alla kläder i killarnas rum för det bildade en stor hög på ett hörn och nu tog jag mig an at fixa och gå igenom vad som ska lämnas hos myrorna och vad man ska sälja och det höll jag på med fram till 22.00!!!.

Nu försöker jag sitta ner och blogga och samtidigt varva ner och snart ska man gå och lägga sig. Det jag tänkt i dag med allt springande och fixa ditt och dax så har jag definitivt brännt en stor mängd kalorier!!

Jag hoppas dagen blir lite lugnare imorgon - det återstår att se för ni vet hur jag är!!

Pojkarna fotbollsskola


Lillebror Nick in action

Testar nu att blogga från mobilen och det är ju coolt. Just nu kollar jag mina pojkar som nu tränar fotboll. I början gick det inte så bra för Nick som plötsligt blev osäker med alla barn men när han fick spela med sin storebror var det helt ok. Nu har de match. Kul


Jag har..

Helt enkelt inte tid att blogga just nu. Just nu är det mycket som händer här hemma och man vill passa på nu innan man börjar jobba. Det har varit lugna dagar sen vi kom hem från sommarstugan och tiden går så fort.

Killarna mina har börjat på fritids och jag bestämde att låta dom få börja lite tidigare så att speciellt Yannick får vänja sig innan alla barn kommer till skolan. Han älskar fritids och säger det är mycket bättre än dagis och så slipper man se dagisungar med blöjor har han sagt - kul min lille grabb är !!.. Men skönt för mig att se att det fungerar så bra för honom.

På måndag är det fotbollsskola som gäller för både Colin och Yannick och jag hoppas innerligen att Yannick vågar spela fotboll precis som han gjorde förra året så det är bara att hålla tummarna. De kommer gå på fotbollsskola på förmiddagarna och sen fritids på eftermiddagarna så det blir en perfekt vecka för mig att tvinga dom i säng mellan halv åtta och åtta och blir van innan skolan börjar.

Tina åker på Koda läger i dag och det blir en spännande vecka med mycket teckenspråk, bus och skratt.

Jag är för ovanligheten skull mycket aktiv med att träffa kompisar, gå ut och ha kul och komma hem sent på kvällarna/nätter. Tror jag inte varit så här på flera år och ikväll ska jag på middag hos fina Elin tillsamans med två av hennes vänner och sen går vi ut en runda på stan och det blir ju sista chansen nu att ha riktigt trevligt innan det blir allvar med skola och jobb.

Just nu är det mulet ute och jag ska försöka fixa lite i mitt rum och lite annat här hemma innan man är redo för kvällen.

Ha en fin lördag!


RSS 2.0