Se Cesar Millan den 12 maj på hovet!

Bild: Google

 

Cesar Millan Live i Hovet 12 maj i Stockholm.

Cesar Millan  har med sitt Emmy-belönade TV-program "Mannen som talar med hundar" fått en enorm publik, med fans över hela världen och utsålda turnéer. I den unika showen "Cesar Millan Live" får fans och hundälskare ta del av Cesars värld när han avslöjar hemligheterna bakom en lyckligare och sundare relation mellan människor och deras hundar.

Cesar delar med sig av sina kunskaper om hur vi kan lösa problem som kan uppstå i vardagssituationer med våra hundar. Cesar visar oss även hur man ser världen genom en hunds ögon och hur det kan hjälpa dig att förändra din hund. Självklart medverkar hundar i showen!

(utdrag från ticknet.se)

Vännen A har fixat 25 biljetter till showen och jag har självklart anmält mig. Hon har 8st biljetter kvar så om du är intresserad så ta ett gyllene tillfälle och anmäl dig med. Jag riktar i första hand till döva och hörselskadade personer eftersom vi har fått tolkar till showen och fått bra platser. Biljetten kostar 530kr.

Betalningen måste ske före den 3 januari så skynda dig att meddela till mig på: addiswa.stenstrom@sdrf.se


En söt liten julklapp!

Under julgranen fanns det en liten julklapp som Yannick hade gjort till mig och den var liten som en ask.

På julaftonen så öppnade jag den och det var en riktig söt liten julklapp jag fick som han själv har gjort. Visst är tomtarna så himla söta? Kommer att spara den till nästa år och ha den framme.

Tack min söta Yannick och du gjorde mamma glad.

Buster

Vi har nu haft Buster i snart en månad och det har gått bra. Det är mycket som han behöver lära sig för han missade så mycket där han bodde tidigare. Buster är 9 månader och han är en riktig busfrö och jag är så glad som har honom.

Det är himla skönt att gå långa promenader med honom och barnen har så roligt med honom ute för Buster springer och leker som en galning ute i snön ch jag blir lycklig av att se hur roligt de har tillsammans.

Bjuder lite bilder

Att bada var inte så populär för det gillade inte Buster, men det är ett måste ibland.Älskar att se Buster sova på sitt speciella sätt på soffan.En av våra dagliga promenader och det är bara så härligt.Det betyder mycket att bli uppskattad

Jag har i 4 terminer undervisat Amerikanskt Teckenspråk till individuellt val på gymnasieskolan på RGD/RGH och jag tycker det är härligt att se entuastiska ungdomar som vill lära sig och dessutom håller jag kvar ASL så att jag inte glömmer bort det.

Ett stort tack till Carina Edington som tipsade om en jätte bra hemsida där man kan lära sig ASL och där finns det allt och även rörelse och den kom till stor nytta och eleverna utvecklade sig jätte bra. Jag låter också eleverna få se olika film/program på youtube och det är också en bra verktyg för att utveckla språket.

Innan skolan slutade inför jullovet så fick man den här av en elev

tomte med choklad smak bredvid tomten som Channie gjort. Jag kände mig så uppskattad och det är sällan man blir uppskattad. Malin som hon heter utvecklade språket jätte mycket och hon sa att hon var så nöjd och glad som lärt sig mycket.

 

Vi är dåliga på att berömma och uppskatta  varandra/andra som har gjort något bra. Det borde vi alla bättra oss på.

 


Jul med mina töserna!

Julen var som sagt fint med mina älskade töser. Jag hann gå till stan lite för att fixa det sista och så köpte jag lite mer gott till julmaten. Fixade maten tillsammans med Channie medan Athina dukade bordet och gjorde det fint. Tyvärr tog jag inte många bilder men de få bilder bjuder jag på vad vi åt och på mina söta flickor.
                             

 

 

Tack för en fin kväll Channie och Athina och även för julklapparna ni gav till mig. Älskar er mycket!.


......

Bild: från min mobilkamera


I år missade jag att önska er God Jul för jag orkade helt enkelt inte att blogga och har inte ens rört bloggsidan sen man äntligen fick ledig från jobbet. Kroppen tog nog stryk av all stress man haft under hösten så flera dagars vilande behövdes. Jag bara sov och sov och sov och idag tog jag mig samman och bestämde att nu måste jag orka och jag ska ju passa på att fixa en hel del nu när pojkarna är hos pappa sen jul och fram till nyår.  Nu på förmiddagen ska jag blogga lite vad som hänt och försöka uppdatera då och då.


Jag hoppas ni haft en fin jul för det hade jag med mina flickor och det bara vara vi tre tillsammans och med vår Buster. Konstig känsla, men måste erkänna att det var så skön, så lugn så fridfullt att bara vara och det förtjänade vi alla tre.


Första gången vi firade jul helt själva och något som jag gärna gör om igen!

 


Samtal mellan storasyster och lillebror!

Colin har nu förstått det här med chatten och han har börjat chatta med sin pappa, sysslingen Tim och nu med storasyster. Han lånar min dator och chattar på facebook eller msn och jag tycker det är roligt att se och han har utvecklats så mycket på att både läsa och skriva.

Här kommer en söt inlägg från i går då han chattade med storasyster, Johanna.

 

Han påpekade att man inte ska kalla honom för gubben visst är grabben min så söt! ..


Nu är granen fin!

Sköna söndag bestod av att koppla av och att låta barnen fixa vår julgran och den blev riktig fin. Bjuder på sköna  bilder:

Suddig bild, men vår julgran är fin!


......*~~4:e Advent*~~.......
                                


När fjärde ljuset brinner i vårt sköna hem och tomtenisse väntar med glädje på vår gran.
Vår julgran ska kläs på i vackra färger och med ljus, vår tomtenisse gläder
för dagen snart är kommen och julen då är här 

                                                                                                                                                                          Bild och dikt: Addiswa 101219
 


Söndag morgon...

Pojkarna vaknade tidig och här bjuder jag på bilder från morgondagen!

Colin äter sin tomtegröt och han hann också att klä på sig till pirat

Nick påpekade att jag också ska plåta honom så här är lilleman min.Bild på vår söta BusterFjärde ljuset brinner i hemmets vrå


Lördagens händelse!

Alla älskar att göra det man ska göra dagarna före jul. Vi hade en fin dag i går och jag bara älskade det. Barnen bakade och fixade och gjorde pepparkaks hus och det blev jätte fint. Jag gillar peparkakshuset som står fint i vardagsrummet, men för ungarna tyckte de att huset blev ful, men vem ska lyssna på dom när man känner stoltheten?

Bjuder på gårdagens bilder                   

Klart och visst blev det fint? Nu står den fint i vardagsrummet och det är mysigt att se när ljusen tänds och det är mörkt med många tända ljus i rummets vrå.

Barnen fortsatte med att baka pepparkakor, lussebullar och knäck under tiden jag hjälpte Rebeka att fixa hennes hår. De klarade sig jätte bra utan mig.

                                       Hoppas att ni hade en fin lördag....
Dagens händelse och fredagsmys!

Nu på morgonen så ville lilleman bestämt följa med mig till jobbet eftersom jag hade lovat honom det. Hans storebror fick följa med en gång och vill ju att det ska vara rättvis.

I dag med vemodig känsla så kändes det lite tråkigt att den här veckan blir sista veckan som jag undervisar mina underbara elever, sen har jag måndag och tisdag med dom och därefter slutar jag som lärare hos klassen vilket är tråkigt. Det är underbara elever och jag kommer att sakna dom mycket, men trots det så kommer vi säkert att ses i rastrummet och annat sammanhang. Jag ska efter jul undervisa bild och media elever och det ska bli spännande och det är ju helt nya elever som jag bara pratat enstaka gånger med på rasterna eller i fikarummet. Jag ska arbeta hos dem fram till mars och därefter blir jag arbetslös. Får hoppas att jag hittar jobb, men det lär jag knappast tro.

Det är fredag och då är det fredagsmys som gäller och lilleman ville bestämt att vi ha hamburgare med pommesfrites och julmust till och därefter blir det lite gott och se någon film. De skulle egentligen ha åkt hem till sin pappa som bor i Motala, men han ligger nerbäddad och är sjuk så det blir en helg med killarna och med töserna. Köpt en massa indegrienser för nu blir det bakning som gäller och barnen är glada över det så på listan blir det att göra, pepparkaks deg som jag fixar ikväll sen ska vi baka lussebullar, knäck och ischoklad och lite annat gott. Det blir en trevlig helg som jag ser fram emot att vara med barnen och med vår kära Buster.

Snögubben gjorde Channie när hon gick i årskurs 5 och den är en av min favorit.Medan ungarna valde hamburgare med pommes så åt jag pasta med bacon, torkade tomater och fetaost!.

Sen blir det att mysa och bara koppla av med ungarna med tända ljus!

Ha en fin kväll ni alla!

Tidig morgon!

Jag vaknar alltid först av alla och går upp kl 05, men ibland kan det hända att man stiger upp halv 6, men då blir man så stressad mot slutet när man ska iväg till fritids med killarna och sen jag hinna med min buss. Men sen
vi skaffat Buster så har jag gått upp och tagit det riktigt lugnt och tar en lång promenad och jag njuter och jag blir piggare och gladare efteråt. Gick en runda med Buster och tog lite bilder på oss två

 

                               

Sedan när man kom hem så var det att väcka pojkarna och se till att de inte behöver stressa. De sitter ofta och tittar på tv och kopplar av och sen fixar vi oss och går till fritids. Nu på morgonen var killarna på riktigt glad humör så glada bilder blev detKanske en liten sur min var det här, han upptäckte att han hade sina skor fel och surade över det! Fick snabbt hjälpa honom att byta och rätta till.Colin - han har två olika vantar nu på morgonen. Blir galen när vantar försvinner och nu i morse hittade vi inte hans vantar så han var tvungen att ha två olika, men vad gör det när han ändå blir varm!!..Älskar bilden och jag älskar er så mycket mina prinsar..


Från gårdagens Lucia!

Lite bilder från gårdagens lucia och som sagt var det en mysig kväll och det är riktigt skönt att de hade lucia kl 17.30 och man var inte stressad som man annars brukar vara. Flesta skolor och dagis har ju lucia så tidigt på morgonen och jag minns hur stressad jag var för att sen hinna iväg och jobba.Dålig bild, men där är Colin utan stjärna - jag visste inte att det fanns olika storlekar och jag köpte tydligen för liten och så var jag så stressad. Så Colin fick vara utan och han var sur, men ja så blir det när jag inte är så van eftersom det var första gången jag fixade Staffan dräkt!.

Nick som tomte och det var kul att seFika stund och här sitter Athina och Rhia

Mina söta pojkar och tack för en fin kväll med er


Glad Lucia!

                          

En fin dag har det varit idag. På jobbet fick man besök av elever från tolkutbildningen och mina elever och de andra njöt och tyckte det var roligt att se Lucia och alla dessa glada tärnor, pepparkaksgubbar, tomte och staffan.

Det blev lite stressigt för mig som skyndade mig hem och sen var det dags att se killarna mina som hade Lucia.

Det var jätte fint och jag tycker det är kul att se att Colin och Nick kan sjunga så många julsånger och man blir glad. Vi fikade sedan och hade så mysigt och man är nöjd med dagen.

Hoppas ni haft en fin Lucia dag!

Trevlig Afton!

Kvällens bildChannie som model på en modevisning som jag och Athina var på och stoltheten var stor när hon kom in.
....

Veckan har gått fort och jag har inte hunnit blogga så därför har det varit tyst här hos mig.

Det har gått bra och man har gjort det man gör varje dag med skola och jobb och olika ärenden.

Jag har varit på anställning intervju och i veckan får man veta om man får jobbet eller inte.

Det går så bra med Buster och vi är så glada som har en liten vild kille som är busig och  jag njuter
av långa promenader med honom.

I helg har jag inte fått koppla av för i går var det pubafton och jag jobbade och kom inte hem förän halv fyra
och tidig söndag morgon skuttade mina killar och Rhia in till mig och började hoppa och busa medan jag försökte
sova, men det gick inte så det var bara att stiga upp och fixa och sen åka iväg till Dövas förening för att fira Lucia.  Gud vad jag kämpade med mina ögon så när jag kom hem så somnade jag bums och sov i nästan två timmar och ändå är jag så trött så det blir nog att sovas tidigt.

Jag hoppas ni haft en fin helg!

Trevlig tredje advent!

16 år...


Bild: Google


Den 6 december är alltid en dag jag tänker på en speciell vän och tänder ett ljus.

år ut och år in och 16 år har gått sen du lämnade jordelivet på så orättvis sätt.

Jag saknar dig D och kommer alltid att göra det. År ut och år in så tänker jag på dig

Jag tänker på dig, de stunder då jag kan vara deppig och minnas de roliga saker du och jag gjorde ihop

Jag tänker på dig, de stunder då jag minns att vi kunde bli galna på varandra och skrika och bråka

Jag tänker på dig, de stunder när jag är glad och tänker att genom dig utvecklades jag

Jag tänker på dig, de stunder då vi hann göra så mycket ihop.

Jag är glad att jag fick lära känna dig och att du var/är en del av mitt liv och alltid kommer att vara det.

Barbro Lindrens dikt har ett stort betydelse för mig för det påminner mig att du alltid finns inom mig.


Gråt inte för att jag är död
Du har min röst
den finns i dig
den kan du höra när du vill
Du har mitt ansikte
min kropp
Jag finns i dig
Du kan ta fram mig
när du vill
Allt som finns kvar
av mig
är inom dig
Så är vi jämt tillsammansSträcker mina fingrar på ett speciellt sätt till dig, D


Du är saknad och älskad.Nu var det Nicks tur att...

Lider med barna mina att det är så ofta så att telefonen ringer och att det är försäljare. Förstår mig inte på försäljarna som envis ringer hem till oss!.

För någon vecka sen glömde Colin att jag inte hör, att jag var hörande för stunden. Nu var det Nicks tur


Bild: Google


Nick: Mamma någon vill prata med dig?
Addie: Vem
Nick: Jag vet inte men här får du luren
Addie: Mamma hör inte vet du
Nick: Ja just det.
Nick: Jag glömde bort att mamma inte hör så hej då!

Skön promenad...

Det var en riktig skön promenad nu tidig på morgonen med Buster och det var en härlig känsla.

Tänker bjuda på två bilder på Buster då han lekte ute i snön med 3 andra hundar. Han var ju riktig snabb på att springa efter hundarna så första bilden var svårt att ta, men vad gör det när han hade roligt och jag njöt.

Nu har familjen ökat...

I går åkte jag och tösen Tina för att hämta Buster som tidigare hette Boy. En dvägg pudel/mellan pudel och han är en helgo kille som behöver mycket omsorg och kärlek. Han bodde tidigare hos ett par som var rätt gamla och orkade inte så mycket med honom.

Måste säga att speciellt jag känner mig hel igen efter att ha skaffat en hund. Saknaden efter Donna fanns inom mig och jag kände mig inte riktigt hel. Nu ser jag framemot långa promenader, tidiga mornar och sena kvällar och oavsett vädrets makter så blir det långa promenader.

Vi alla i familjen är glada så välkommen till vårt hem, Buster!


Nu har lockarna fallit av....

Colin har en tid sen tjatat om att han vill klippa sig kort, men både jag och systrarna har avstyrt hans tankar att klippa sig. Han passar ju så bra med sina lockiga och långa hår, så man ville helt enkelt inte låta honom klippa sig.

Men han var så bestämd och hans pappa var nog bättre på att lyssna på honom och låta honom bestämma, så i veckan så sa jag till Colin att jag bokar tid hos frissan så att han får klippa sig och han blev jätte glad. Han blev faktiskt fin och såg äldre ut. Nu är han så nöjd och glad så när jag ser honom glad så är jag också glad.

Före:under tiden hos frissanEfter att ha badat och tvättat håret och satt på sig pyjamas så blev resultatet:Så glad är han min lilla pojke!


Underbart!

 

Jag börjar ha det lite lyx hemma, stortösen som börjar bli mästare på mat och mellan tösen som överraskade mig med att tina frysen och lägga all frysmat ute på balkongen och därefter lägga allt i ordning. Gud vad stolt jag är och älskar er så mycket, Channie och Athina - ni är helt enkelt bäst ♥


O, Helga Natt

                                                  O´Helga Natt gestaltas på teckenspråk!

Sveriges största julshow med en snittpublik på över 20 000 personer, kommer även detta år att framföras på teckenspråk – med teckenspråksartisterna Tommy Fransson och Helena Wästborn från aveProduktion. 

Ernst Kirchsteiger är allsångsledare och med honom på scenen är bland andra Måns Zelmerlöw, Pauline, den franske tenoren Avi Klemberg, årets lokalartist, Stella kammarkör och ”julorkestern”. 
Teckenspråksgestaltningen visas bild-i-bild på storbildsskärmen med riktning söderut på Drottninggatan.

I samarbete med Örebro kommun och SOUL

Välkommen till Stortorget söndagen den 5 december kl. 17.00!


RSS 2.0