Kul dag på Buslandet

Söndagen spenderades på buslandet med grabbarna mina och de hade kul med andra barn.

Det var en trevlig och avkopplad stund och att få prata med föräldrar som kom medan våra barn lekte.

Tack för en trevlig sällskap!

I morgon är det åter skola och dagis och lite jobb för mig.

Ha en fin arbetsvecka!

Jag älskar Pomelo

När jag och barnen firade lilla julafton med släkten så bjöd min kusin Lena på en frukt som heter Pomelo.

             
Bild: Google

Jag blev helt fast i den och den är så himla god och nu köper jag frukten rätt ofta och njuter av varje gång.

Det är inte många som vet om Pomelo så här kommer lite information om vad det är:

Pomelo

Pomelo är en mycket stor citrusfrukt. Smaken är frisk, fin och söt. Den påminner litet om grapefrukt, men är inte påfallande besk.

Man brukar säga att pomelo är en familjefrukt. Man skär upp det tjocka skalet i ca 3 cm breda strimlor från toppen mot botten av frukten.Skalar av det till hälften, skär några jack i fruktköttet och ställer fram hela frukten på ett fat, så att var och en kan "plocka" bitar av fruktkött ungefär som man tar vindruvor från en klase.

Ni som inte har smakat  - GÖR det och jag lovar att flers av er kommer gilla den.


Dagens fina bilder och sång på barndomsvännerAthina och Isabella är barndomsvänner sen de var ca 1 1/2 år. Jag minns de två söta som små med knubiga ben med blöja. Tina med sin napp och Bella med sin socka och tumme som hon sög. Tiden har gått så himla fort och här är två sköna och vackra tonåringar.

Även om de två så sällan ses så är det märkligt nog att när vi ses så kan man se att Tina och Bella har samma klädsmak och de har flera gånger köpt samma typ av kläder trots att de inte bor nära och ej ses varje dag.
Man kan säga att det är telepati mellan dom när det gäller mode och klädstil.

Jag och Bellas mamma är så glad att ni än i dag är goda och bästa vänner

Ni är underbara - Athina och Isabella

Kram

Om en stund

Får jag träffa mina härliga grabbar. Jag längtar faktiskt att få lite liv här hemma. De har varit hos sin pappa under sportlovet och idag kommer de hem.

Man fick sköna dagar och det behövdes och nu är jag redo att åter ha all energi för pojkarna mina.

Älskar er så mycket mina prinsar

Snabbvisit till StockholmBefinner mig i Stockholm nu och hälsar på en vän. Dert blev helt plötsligt i sista minuten, så sorry vänner som bor i Sthlm vi får ta och ses en annan gång. Vännen tjatade så och bjöd mig på resa tur och retur och tycker jag behöver komma ifrån lite  och passa på nu när pojkarna mina är hos pappa.

Så här är jag och Stockholm har lika mycket snö som Örebro. Tog bussen eftersom jag inte litar på sj efter allt man läst i tidningarna och jag åkte med inga problem och bussen kom i tid till Stockholm.  Stannar bara en natt och imorgon är jag hemma igen.

Tack ni som kommenterar om Tommy Z och jag håller med er att han borde sitta inne på livstid. Vi i Sverige är faktiskt lite för snälla när det gäller fångar och det finns stunder då jag vill att Svenska fängelske ska vara som det Amerikanska systemet, dock inte dödstraff, men att man är inne på livstid utan att ha möjlighet att komma ut.

Kram till er alla

Det svider i själen, men vad gör man?

Varje gång när män läser något och påminner om nåt man inte ens vill att det ska ske så är det svårt att tycka om vad Tommy Zethraeus vill.

Sköt ihjäl fyra – nu vill han bli frisläppt

Tommy Zethraeus, 40, dödade fyra personer när han sköt rakt in i krogentrén.

Han dömdes till livstids fängelse.

Nu vill han komma ut.

— Jag är djupt ångerfull, skriver han till rätten.

Det har gått drygt 15 år sedan Tommy Zethraeus och Guillermo Márquez Jara nekades inträde till nattklubben Sturecompagniet i Stockholm.

(Aftonbladet)

De två tog min, familjen, släkten och vänner omkring Daniella som var full av liv med stora framtidsmål. De slocknade hennes liv. Alltså hamnade Daniella i skottlossningen en kall vinter dag i dec 1994.

15 år har gått och då läser man det här i Aftonbladet. vad ska man säga - det svider i själen men vad gör man. ska man förlåta eller icke förlåta - ska han få gå fri eller vara inne på livstid.

Vi får aldrig tillbaka Daniella så hur olustig är känslan att han ska gå i det fria.

Det gör ont i själen och jag saknar Daniella även om det gått så många år. Hon är/var en speciell vän och har  en stor plats i mitt hjärta.

 
Läs hela artikeln på:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6660289.ab


Strålande väder ute

Strålande väder ute och jag som sitter inne och jobbar lite med ärende. 
Ögat min börjar läka och snart är det röda färgen helt borta. 
Har städat och gått igenom kläder som jag ska försöka sälja. 
Om 2 timmar ska jag träna danspass hos friskis och svettis och gissa om jag LÄNGTAR!
Ha en fin tisdag!

Med sorg i hjärtat

För en stund sen fikade jag med vännen M och hon berättade att polisen kom och hämtade Esantila och hennes familj i går kväll (söndag).

Nu befinner de sig på Arlanda och kl 16.00 flygs familjen till Albanien. Ett land där Estanila inte har någon FRAMTID.

Det är med sorg att myndigheterna inte lyssnade och de tog hennes framtid. Mina tankar går till familjen och jag hoppas innerligen att de på något sätt får komma tillbaka eller får ett bra liv där trots svårigheterna.

Ibland får vi genomgå händelser som är så orättvis på vår vida jord.


IKEA med töserna

Jag lovade stortösen Annie  att vi ska ordna hennes rum under sportlovet. Jag har varit dålig på att satsa och göra det riktigt fint i hennes rum. Hon har inte klagat på de åren som gått för hennes rum har varit så himla enkelt i flera år. Tack Annie för tålamodet och nu förtjänar du att ha finare rum.


Mellan tösen Tina är den som gärna inreder sitt rum och vet vad hon vill och har för smak. Hon kollar på olika inredningar och säger till oss vad vi borde ha hemma. Jag har som tidigare sagt att jag inte är en som inreder i vårt hem för jag kan helt enkelt inte eller tycker bara det är svårt. Det är liksom inte min starka sida så mitt hem har varit som det är och det är helt enkelt.

Men nu tycker jag att Annie förtjänar att få inreda sitt rum och vem var det som gav henne råd och tips? självklart lillsyrran Tina. Det var mysigt att se töserna mina diskutera vad som är viktigare nu att köpa och vad man kan köpa senare. Bjuder på bilder på vår dag

     
Bild: Addie, Tina och Annie

 

       

Bilder: IKEA

Channie köpte hylla, låda, spegel, filt och klädhängare som visst är populär bland ungdomar i dag. Man ska hänga kläderna och inte i en garderob eller så.


     

Man förundras över hur billigt det egentligen är att handla på IKEA. Det blev inte så dyrt som man trodde och man köpte ju rätt mycket till tösen min. Ett måste är alltid att köpa korv med bröd och det är ju så gott med glass efteråt. Det blev lite tungt att bära sakerna och här ser ni på sista bilden då Tina drar på platspåsen haha!.


Så här glad blev Channie. Det är den här klädhängaren som ska vara och inte någon garderob. Intressant tycker jag och nu ska det bli spännande att se hur rummet kommer se ut sen för just nu håller Annie på med sitt rum tillsammans med lillsyrran Tina.


Lovar att ta en bild sen när rummet är klar!


Tack mina älsklingar för en fin dag med er två

 

 


Starbucks

 

Såg på någons blogg att STARBUCKS öppnat i Sverige och jag JUBLADE och letade VAR..


Men WHAT????


Den hade öppnat på Arlanda???????????


Varför där av alla ställen??? Varför inte i STOCKHOLMS INNERSTAD??????


Inte tänker jag åka till Arlanda bara för att njuta av mitt favorit kaffe.

S U C K A!!!!!


Man blir glad när solen skiner...

Härligt att vakna och se att solen skiner ute. Man blir faktiskt piggare av att se solen och mer gladare.

Om en liten stund ska jag och flickorna dra till IKEA och titta runt lite och sen gör vi något trevligt tillsammans. Det var länge sen jag var med flickorna mina så nu ska jag ta vara på tiden och bara vara med mina älsklingar.

Ha en riktig skön söndag!


Kära vädrets makter...

Nu ber jag och skriker och tecknar så hårt och tydligt jag kan

Nu räcker det med snö för vi har alldeles för mycket ute så lyssna på oss som har TRÖTTNAT.

Vädrets makter - hör och se här vad tycker du själv av vad du ser?

Tog kortet i morse och när jag kom tillbaka från årsmötet har det hunnit komma ännu mer snö!Jag trotsade vädrets makter på väg till stan och det var helt sjukt - det blåste hela tiden och folk trotsade och gick ut ändå trots att man varnar och ber folk stanna inne.


Efter årsmötet med Dövas minigolfklubb och sen gick hem så var det helt galet för det blåste ännu mer och det gick knappast att gå hem.


Så kära vädrets makter - sluta nu och låt oss se till att våren kommer.


Min kära o viktiga öga..

Gårdagens besök hos vårdcentralen gick bra. Fick vänta rätt länge så jag missade lektionen jag skulle ha på virginska, men tyckte det var viktigt att kolla upp min öga då jag hade så ont.

Jag fick först träffa distriktsyster som var så osäker då hon tyckte det såg rätt hemskt ut. Hon bestämde att prata med en annan person som tidigare jobbat hos ögonkliniken. Det tog jätte lång tid och jaag fick sitta och vänta och konstigt nog så kom inte den andre läkaren för att kolla.

Sen kom hon tillbaka och sa att jag ska få träffa en läkare som kan kolla och ge mer bedömning. Fick träffa Dr. Wentzel som är min och barnens läkare så det kändes bra då man tidigare har träffats ett antal gånger. Han gick igenom noga, frågade, testade, ville jag skulle testa bokstäverna för att se om jag kunde se. Kollade ögat flera gånger med en liten lampa.

Eftersom jag såg bättre och bättre så klarade jag se bokstäverna. Jag känner fortfarande öm i ögat men efter noga koll så sa han att jag hade fått en riktigt resjäl blåtmärke. Flesta brukar få det på ögonlocket och utanför, men jag fick just i ögat och det är som en riktig blåmärke där. Så det var inget att oroa sig för och att jag kan ta det lite lugnt och med tiden försvinner såret.

PHU skönt...

Men tog jag det lugnt?

Nä för jag hade nästan direkt möte på Birgittaskolan om Örebro2010 och sen stack jag hem och handlade lite mat och förberedde lite och sen till sist på tjejmiddag hos M och det var jätte kul.

Nu är det lördag förmiddag och om en stund ska jag iväg till Å5 i ovädret och vara årsmötetssekreterare!.

Jag undrar om mötet blir av det är ju helt sjukt väder ute och jag som bara vill vara inne och slippa gå ut, men har ju inget val!!!!..

Hoppas hoppas man får sms snart att mötet är inställt. Fick sms i går från en som var hemma i Göteborg och han skulle nämligen åka på morgonen till Örebro för att vara med på mötet, men såg nu att flera tåg ställdes in och inga bussar ersättes.. Ska bli intressant att se hur många som kommer.

Ha en fin lördag..


Vänstra ögat blöder!

Häromdagen gjorde jag mig illa med vänstra ögat. Slog mig på stolens hörn och det var länge suddigt och såg dubbelt i flera timmar.

I går tänkte jag avvakta, men efter att vänner och flickorna mina sagt att ögat verkligen är rött och att det kan vara inre blödningar så har jag fixat tid hos vårdcentralen. Jag hoppas att jag hinner till Virginska efteråt eftersom jag ska ha drama lektion med mina elever.

Inga fina bilder men så här sårigt är ögat


Jag hoppa att det försvinner snart för det gör lite ont och ögat är känslogt mot starkt ljus nu  när det är så mycket vitt ute.

Får se vad läkaren säger.

Ha en fin fredag!


Esantila med mor fick enormt fin stöd

Ur FN barnkonventionen står det:

 • Alla barn har samma rättigheter och lika värde.

 • Varje barn har rätt att få sina grundläggande behov uppfyllda.

   
 • Varje barn har rätt att få skydd mot övergrepp och utnyttjande.

 • Varje barn har rätt att få uttrycka sin mening och bli respekterat.  Foto: Addiswa  Artikel 23
  Varje barn har rätt till ett bra liv. Om du har ett funktionshinder, har du rätt till extra stöd och hjälp.  Foto: Addiswa


  Det här är två fantastiska ungdomar, Frida och Desiree som tog intiativ och ordnade protest för utvisning. De har även skrivit i facebook och berättat om Esantilas öde och fått in mer än över 1000 medlemmar för att visa stöd för familjen. 

 • Foto: Addiswa  Bilder: Addiswa


  Vi lyssnade på DHB ordförande, Jan Carlsson och SDRs ordförande, Ragnar Veer och de tog upp om FNs barnkonvention och hur viktigt det är att sprida kunskap och information om döva och hörselskadade som ofta blir utsatta och utvisas tillbaka till ett land där döva inte får möjlighet till ett bra och värdigt liv.

  Det kändes bra att se många som kom och visade familjens stöd, men det värsta känslan som jag hade när jag gick därifrån var om de är i Sverige om en vecka. De har bara en vecka på sig och jag hoppas innerligen att efter nyheterna och press som kommer at tvisas och publiceras så hoppas man på mirakel.


  Pratade med en av lärarna på Birgittaskolan och hon berättade att Esantila utvecklat sig så mycket och det är så mycket liv i flickan, en glad och öppen tjej som gärna pratar med alla. Jag hoppas att hon får fortsätta vara glad och vara trygg som hon är nu.


  Ni kan också se tvärsnytt från dagens protest:


  http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/orebro?videoId=1.1516576&selId=1.1062710&currPage=0
  Cross my fingers hard so hard


  LÅT ESANTILA OCH HENNES FAMILJ STANNA...

  Det finns en familj som kommer från Albanien, och familjen har varit här i 3 år och 3 månader. Esantila är 10 år, går på Birgittaskolan och är gravt hörselskadad/döv. Hon har utvecklats enormt sedan de kom till Sverige och fått börja på Birgittaskolan.

  Idag kan hon både svenskt teckenspråk och svenska och är en glad och pigg tjej som älskar att lära sig mer. Innan hon kom hit hade hon inget språk. I Albanien som familjen kommer från finns ingen skola för henne. Det är ju helt galet att skicka tillbaka henne till Albanien och ta ifrån henne sina två språk hon fått lära sig här. Hennes pappa är hämtad av polisen och sitter i förvaring tills familjen ska skickas tillbaka nästa vecka.

  TV4 har intervjuat familjen förra veckan, och i intervjun såg man henne att teckna till mamman ”Jag kan inget albanska, bara Svenska. Jag vill stanna kvar i Sverige.”

  Pappan i familjen har överklagat många gånger, och även min pappa (Janne Carlsson) har jobbat mycket med detta. De har gjort nästan allt som går att göra – kontaktat myndigheterna, tidningar, TV men det är segt. Jag tror att de kommer om ni barn och ungdomar och ni vuxna engagerar er i Esantila och hennes familjs fall.


  /Frida Carlsson & Desiree Kalm


  Bor du i Örebro eller nära Örebro?

  Kom och visa ditt stöd och visa hur viktigt det är för Esantila och hennes familj att få stanna i Sverige.

  Kom till Birgittaskolan idag (torsdag den 18 feb) kl 14.00  och protestera mot utvisningen. För att stoppa utvisningen måste vi vara så många som möjligt på plats .

  TV, tidningar, radion och tolkar kommer att vara på plats.

  KOM IGEN OCH HJÄLP TILL!

  Sprid detta vidare - kopiera och sätt det på din blogg.

  Hans upp till er..

  Bild: Google

  Jag vill visa min uppskattning till er som hojtat till och att det är flera nya personer som jag inte hade aning om att ni läser min blogg.


  Jag klappar mina händer i luften och vill säga hur glad jag är och ni motiverar mig att fortsätta blogga som jag gör. Det är bara så roligt och ni alla vet att man uppskattar kommentar då och då. Det gäller inte bara min blogg även andras blogg man besöker också. Det kanske vi alla ska bättra på.

  Ha en fin dag

  Kram från en glad


  Med förvånnande min...

   

  För några dagar sen så pratade jag med en bekant på msn och det är ju inte alltid någon hojtar till även om man har dennes namn på msn. Det dök upp ett mycket intressant samtal som jag blev så förvånnad över.


  Bekanten sa att hon läser min blogg och tycker min blogg är bra och intressant. Jag har ju tidigare sagt att jag då och då stöter på någon som säger att han eller hon läser min blogg utan att kommentera.


  Men det som förvånnade mig var att bekanten sa att hon aldrig kommenterat något jag skrivit för hon visste inte hur hon skulle göra. Hon sa till och med att hon inte vet om jag skulle gilla eller om jag reagerar att hon är en trogen läsare så därför lät hon bli.


  Jag är jätte förvånnad för jag har ju inte lösenskyddat min blogg och då är det ju självklart att alla får läsa bloggen och det är ju jag som valt att ha det så. Häromdagen när jag kollade min blogg som jag nyligen lagt så var det nämligen 12 personer inne samtidigt och läste och jag tänkte: Någon kommer att kommentera men  efter några timmar hade NOLL kommenterat.


  wow tänkte jag - 12 personer samtidigt och noll kommentar!


  Är det verkligen så att flera av er tänker precis som hon??

  Tror flera av er att jag inte gillar att ni läser min blogg?? OM det är så, så tycker jag att ni ska slappna av och jag säger:

  NI ÄR VÄLKOMNA OCH LÄSA OCH KOMMENTERA


  ATT FÅ KOMMENTAR GER OCKSÅ EN BEKRÄFTELSE ATT NI GILLAR MIN BLOGG

  Så enkelt är det  - jag blir bara  G L A D!

  Jag hoppas innerligen att jag bröt isen här och att ni som jag känner, ni som är bekant med och ni som jag inte länner

  Varsego och signera er  (") (") här!

  (obs det är inget tvång att ni måste svara, men gärna då och då och jag blir G L A D)


  Bloggaren


  Jag är stolt över ...

  Mig själv faktiskt. Jag har blivit så bra på att promenera långa promenader och går nästan varje dag på en timmes promenad. Jag har märkt hur glad jag är efteråt och dessutom har jag också börjat med GI - mat och följer det så gott det går. Fick iallafall bra tips från vännen T att det är bara att ta bort potatis och pasta och ändå äta det man lagar som t.e.x korv, kyckling och att man kan ha mycket sallad till.

  Ärligt talat är det inte så lätt när jag ofta tänker på hur lätt jag går upp i vikt och hur lätt jag blir kraftig och sen inte kommer i mina byxor. Jag avundas er som har hög ämnesomsättning och inte ens behöver tänka på hur mycket ni äter. Jag måste jämt tänka på det och det finns perioder då jag skiter i allt och bryr mig inte, men sen mår man inte bra och får en så dålig självförtroende.

  En annan sak som gör det svårt för mig är tösen C. Min stora tös behöver inte ens tänka på sin vikt och det är det som är problemet med henne. När hon märker att jag kämpar med vikten så vill hon också göra det och säger att hon är fet där och här och där och bla bla.. Jag har lärt mig att inte säga att jag känner mig tjock eller att jag behöver banta, för när jag gjorde det så kunde till och med Colin säga att han också behöver gå ner i vikt och det är inget bra alls. Så är det ju i dagens samhälle att allt för många barn tänker tidigt på sin vikt och är kroppfixerad.

  Men jag är så motiverad nu och jag hoppas att det går vägen för mig och jag har iallafall märkt att min kropp har förändras och jag orkar mer och känner mig så lätt inombords.

                                                                                                                          Här tog jag två bilder på mig innan jag stack till friskis och svettis

  Efter passet var jag så nöjd och jag hade verkligen tur för jag var den sista innan det var fullbokat alltså var det hela 90 personer som tränade tillsammans. Jag tycker det är en härlig stämning och jag längtar redan till nästa vecka. Har ännu inte hunnit prova afrikansk danspass än, men ska försöka se om det är ok för flickorna att låta mig gå dit imorgon så jag håller tummarna att det går vägen för mig.

  Trevlig afton önskar jag eder alla!


  Känns bra

  Dagarna känns bra och jag har börjat att gå igenom mina saker och kastat en hel del som inte kommer till något nytta. Jag ska gå igenom kläder som jag sen ska försöka sälja på loppis. Det blir nog en hel del saker också som ska bort.

  Channie vill att jag ska fixa hennes rum så det är en byrå som jag ska måla vitt och sen sätta upp svarta gardiner och lite annat som hon vill att jag ska göra medan hon är i skolan. Jag hoppas att hon gillar sitt rum sen för jag är väl inte en sådan som är inredningsmart, men jag gör nog så gott jag kan.

  Snart är det sportlov och då ska jag försöka hitta på något med barnen och vi blir nog hemma i Örebro och åker ingenstans för just nu har jag ingen aning om hur min ekonomi ser ut de närmaste månaderna så det gäller att hålla plånboken H Å R T!

  Hoppas ni får en fin vecka!

  Dagens bild..

  En fin dag var det i går på alla hjärtans dag och två härliga bilder fick jag från mina söta pojkar.  Hoppas ni fick en fin dag med er käresta, med familjen, med släkten elle någon som ni tycker om.

  Önskar er en fin vecka!


  Tina och hennes Sony Ericsson

  Här är Tina med sin barndomsvän Isabella  Jag vet att mobiler inte har något liv i sig och inga känslor men jag måste kalla mobilen " 9 kattliv".

  Tina har haft tur flera gånger med sin mobil och jag fattar fortfarande inte att hon lyckas få sin mobil tillbaka.

  På bilden kan ni ju se att så där tar ju dagens ungdomar bilder med sin mobil och det är så att Tina gör det ofta och jag hittade just den här bilden på Tina och barndomsvännen Isabella för det var just då det hände att Tina var hos henne i Leksand innan de skulle till teckenspråkslägret som var i januari.

  Bella och Tina gick ut på promenad med Bellas hund och av någon anledning så sprang de hem bara för att två gubbar gick bakom dom och att de hade hund med så man undrar lite varför de sprang, men nåväl tonåringar inbillar sig ibland.

  De upptäckte senare att Tina hade tappat sin mobil och de fick leta och gå samma väg som de gick och även försökte de ringa och inget ljud hördes. Det var mycket kallt och mycket snö så nog hade hon tappat den för alltid.

  Jag försökte ringa till polisen i Leksand för att höra om någon lämnat mobilen och så fick man spärra sms kortet.

  För någon vecka sen ringde min kära vän Maria (Bellas mamma) och sa att en kvinna hittade mobilen och att hon hade lagt den på ett träd där den låg med hopp om att någon skulle hitta den, men hon upptäckte dagar senare att mobilen var kvar. Det var verkligen kallt ute och flera minus grader så inte i vår vildaste fantasi skulle mobilen funka, men efter några dagar fick Maria mobilen av kvinnan och testade och den FUNKADE WOW!!.

  I dag mötte jag upp vännen Jonny som varit i Leksand och fick mobilen av honom och nu är Tina så glad över att få mobilen tillbaka. Hon har inte haft någon mobil på nästan en månad.

  Nu hoppas jag att hon tar vara på sin Sony Ericsson för vem vet om man inte får tillbaka mobilen nästa gång!!!

  Alla hjärtans Dag!

  Solen skiner strålande på Alla Hjärtans Dag och jag och barnen ska ut och åka pulka och skridskor.

  Gårdagens händelse var att Yannick stannade hemma med storasyster Athina vilket förvånnade mig, men en klok liten kille som jag har. Han sa själv att han inte kommer att sitta stilla i Stadsbiblioteket för att lyssna på saga på teckenspråk. Bättre vara hemma med Tina och koppla av med henne sa lilleman. Gulligt och smart tänkt av honom.

  Colin och jag stack till stan för att först köpa present till E som fyller år och som han senare skulle till. Därefter gick vi till biblioteket och  det var kul att se hur C, S och I berättade saga och ni gjorde ett toppen jobb faktiskt. Jag hoppas att flera barn kommer den 20 mars kl 13 så notera det i er almanacka. Colin och jag åkte sen hem och av någon anledning så missförstod vi Isaks föräldrar som skulle hämta Colin för att köra till kalaset, för de trodde att Colin skulle komma till dem. Kalaset ligger uppe vid Rynningeskolan nära rynningeviken så jag fick snabbt ta fram cykeln och skjutsa Colin dit och det var jobbigt för jag gillar inte att cykla ute i snön, men det gick bra.

  Lugn kväll och kollade på Melodifestivalen och det var rätt att låta Eric Saade och Andreas Johnson att komma direkt till finalen.

  Vi vill önska er


  Bild: Google

  Trevlig dag på alla HJÄRTANS DAG  och krama om varandra och visa att var och en betyder mycket för varandra.

  Den 14 Februari fyller en underbar vän som jag vill gratulera  Min söta och goda vän i mer än 20 år

  GRATTIS IRENE PÅ FÖDELSEDAGEN OCH HA EN UNDERBAR DAG.  KRAM din tillgivna vän


  Lördag 13 feb

  I dag gör vi något som vi så sällan gör

  Tina  tar Colin och åker skridskor och jag tar lilleman Nick och promenerar till Stadsbiblioteket och är med på sagostunden på teckenspråk.

  Skönt för bröderna att få vara ifrån varandra lite idag och det behövs ibland.

  Ni som bor i Örebro eller nära och inte har planera riktigt för dagen

  Kom till sagostunden på teckenspråk i Stadsbiblioteket kan vara skönt för våra Koda barn att någon läser böcker på vårt språk.

  Ha en fin lördag


  Trevlig fredagsmys!

  Vill önska er alla en trevlig och mysig fredagsmys.. Vi har precis ätit  snart ska vi sitta framför tvn och äta popcorn och bara njuta för stunden. Det blir skönt med en lugn helg.

  Önskar er alla en trevlig kväll!

  I Veckan!


  Bild: Google

  Jag är inte så van att min schema är tomt och att man inte har så mycket att göra. Veckan har gått fort och jag har gjort lite ärenden. Men jag är van att se en fullspäckad schema som nu inte är det längre.

  Lämna pojkarna varje morgon och att slippa stressa är något jag gillar, även om jag känner att när jag ser folk gå till jobbet så har jag blandade känslor för jag gillar egentligen inte tanke på att jag ska gå hem och sen göra små saker som man behöver göra.

  Hemma har det varit relativt lugnt och jag har ringt olika ärenden som är viktigt för mig och familjen.

  Hann med danspass och det kändes så bra

  Jag försöker få ordning och reda hemma, men har lite svårt att komma igång och gör det snart.

  Jag har varit på återbesök hos hudkliniken eftersom jag har en stor fläck som växer hela tiden på min rygg - har inte berättat det tidigare för kände som det är lite privat, men nu är det ok att berätta det och fått besked att det inte är något allvarligt och ingen cancer eller så, men att man inte vet riktigt varför fläcken växer så snabbt. Man har inte hittat vad som är fel och nu har jag fått en massa recept att hämta ut för att testa och se om fläcken försvinner. Återbesök i maj.

  I morgon ( fredag) ska jag och Nicks pappa ha möte med BUP för att diskutera om Yannick och jag är så glad att någon tar tag i det här och att det blev snabba ryck. Jag hoppas att mötet leder till något så att man kan utreda honom snabbt. Han börjar ju i skolan i höst och jag tycker det är så viktigt att han ska få den hjälp och struktur som han behöver.

  Veckan har gått fort och det blir nog en lugn helg för min del med familjen

  Trevlig kväll!

  Härlig danspass...


  Foto:friskissvettisuddevalla

  Wow säger jag bara. Tyckte det var jätte kul med danspasset och man svettades mycket. I tonåren så var jag en dansare och showade mycket med en dansgrupp och det kändes härligt att få röra på kroppen och dansa loss.


  Det här är danspass:
  Passet består av steg och dansstilar till musik ingen kan stå still till. Det spelar ingen roll om du brukar jympa på Bas eller Intensiv Danskänslan kommer direkt från start. Efter uppvärmningen följer ett dansavsnitt på en halvtimme. Därefter nedvarvning i cirka tio minuter. Passet ger bra konditionsträning men innehåller ingen styrketräning. Rörelserna är enkla, med mycket känsla och attityd. Det är bara att härma och släppa loss. Gillar du att leka med musik, rörelse och uttryck och att showa lite grann, gillar du danspasset.
  Friskis&Svettis


  Nu har jag bestämt mig att se till att jag tränar danspass varje tisdagar och jag hoppas att Tina ställer upp och passar pojkarna för Channie tycker också det var kul och en bra motion. 

  Nu längtar vi till nästa tisdag. 

  Jag vill även testa Afrikansk dans pass som friskis och svettis har varje onsdagar


  Bild: Google

  Afro-dans:
  Afro- Powerdance är ett härligt frigörande danspass till trumrytmer
  och med enkla, stora och fria rörelser. Passet är inspirerat av afrikansk dans
  och musik och dansas barfota. Träna kondition och muskelstyrka och ger närvaro
  och rörelseglädje. 


  Jag hoppas få testa det nästa onsdag och längtar faktiskt!.

  Ha en fin dag!


  Danspass

  DANS

  Låt dig inspireras fullt ut av musik, steg och dansstilar.
  Det kan vara disco, jazz, latino, funk, swing...
  Rörelserna är enkla att hänga på och det är mycket känsla, attityd och karaktär.
  Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul.
  Det är lekfullt, svettigt, fritt och inga krav på exakthet. Gillar du att showa gillar du garanterat danspasset.

  Vältränad eller inte, alla kan hänga på och göra danspasset till sitt eget.

  Precis som på dansgolvet.

  Citat: Friskis o Svettis


  Snart drar Channie och jag till Friskis och Svettis och testar danspass i 55 min

  Får se om jag får ont i kroppen efter det trots det så tycker jag det ska bli spännande att testa tillsammans med tösen min.

  Önska mig lycka till!


  Ingen stressad mamma...  Pojkarna mina tycker nog säkert att det är skönt att ha en lugn mamma nu varje morgon. När jag hade jobb så stressade jag jämt, tjatade, gnällde och bad pojkarna skynda sig för de är lite tröga på morgonen. Nu vaknar vi lite senare och tar det lugnt på morgonen och man ser att pojkarna mår bra av det och de går glada iväg till dagis och skola.

  Just nu tycker jag det är skönt att slippa stressen på morgonen!.


  Härlig söndag..

  En underbar söndag och solen sken strålande. Bestämde att ta pojkarna ut för att åka pulka. Härliga bilder blev det.

   
       Undrar vad Colin höll på med!!

          

  Ego bilder på mig!!!

  Efter två timmar ute så fixade jag chocklad med grädde för att värma oss.  Colin har blivit helt tokig i Michael Jacksson och kan lyssna på honom om och omigen. Han kan några låtar utantill och även försöker han dansa och vill kunna hela dansen!.

  en fin dag hade vi och vi är jätte nöjda!


  Potatis- & purjolökssoppa

  Tidigare i veckan så kom Colin hem och sa att han åt en jätte god soppa som jag måste göra i helg.

  C: Mamma jag har ätit en jätte god soppa som var så good så good
  A: Vad heter soppan?
  C: Jag vet inte, men du och jag måste göra soppan i helg
  A: hur ska jag göra det när du inte vet vad soppan heter?
  C: hmmm

  Några dagar kom han hem lycklig och sa:  C: mamma, jag bad fröken att få recept på soppan vi åt och här kommer lappen
  A: Vad gott med Potatis och purjolöksoppa
  C: JA och det ska du och jag göra tillsammans i helg
  A: OK

  Hoppas bara att jag gör en lika god soppa för jag är inte en som är bra på att göra soppor. Ärligt talat så äter vi så sällan soppa hemma förutom när vi ska äta pannkakor så blir det antigen spenatsoppa eller tomatsoppa innan!

  Ha en skön söndag!

  Lördag - en härlig dag
  Jag började min morgon med att baka morotsbröd som snabbt blev populär hos barnen.

  Mina grabbar saknade sin kompis Albin och frågade om vi inte kunde kontakta Albins mamma
  och höra om vi kan ses en stund och så blev fallet och killarna var superglada och jag glad
  för att äntligen få se vännen Pernilla efter ett tag.

  Pojkarna är barndomsvänner. Colin och Albin har lekt med varandra sen de var små och ofta var det då vi bodde grannar i Nora. Vi blev lyckliga när Albin med familj flyttade till Örebro efter att de tidigare bodde i Malmö.  Alltid härligt att få umgås med Pernilla - en KÄR vän som betyder mycket för mig.  När vi kom hem så bestämde jag att fixa örtkyckling - den här recepten gjorde jag från Edwugos blogg och den är gudomlig god och Fia tipsar ofta om olika och härliga recept på mat, bröd och annat gott. Brödet som jag gjorde i morse var även tips från Fia. Ni hittar receptet hos henne på www.edwugo.blogg.se sen klickar ni på recept. Lovar er att den är superGOD.  Jag njöt och maten var så GOOODD och det tyckte barnen också. Storsyrran Channie var inte hemma så jag fick påminna ungarna att inte ta slut på maten för jag lovade spara till Channie.

  Sedan var det


  Bild: google

  Jag tycker kvällens bidrag var ok så vi får se hur det blir framöver. Tycker att Dolph gjorde ett bra jobb.

  Nu ska jag slappa och kolla lite på tv innan jag går och lägger mig  Trevlig helg!


  Bild: google

  Valde den här bilden för att önska er alla en trevlig helg. Blomman skiner så fint och jag längtar verkligen efter våren för nu är jag rätt trött på vädrets makter och nu hoppas jag att vi slipper se mer snö framöver.

  Hur många av er som kikar förbi är tröttna på vädret??


  Vad gör man...

  När storsyrran försöker lära sin lillebror att se ut som en fjortis?
  Han är ju bara 5 år!!!
  Kan tala om att Nick och Tina är lika på många sätt. Nick är en busig kille och det var storsyrran Tina med i hans ålder. Nick är familjens clown och det var Tina också som liten. I vissa situationer så uppför dom sig lika trots att det skiljer 7 år mellan dom. 
  Mina härliga ungar

  Hemma är det


  Bild: google

  Det har varit rema rama sjukstugan hemma. Först Nick sen Colin och så drabbades Channie och jag samtidigt.

  Det är först idag som man börjar må bättre och är piggare och nu hoppas jag att jag orkar storstäda så man får bort alla baciller som snurrar i luften - det känns så för man har inte orkat att städa riktigt noga eftersom man själv var så svag. Givetvis har jag städat toaletten det är bara ett MÅSTE men de övriga rum har man inte riktigt orkat.

  Nu ska jag försiktigt sätta igång och städa  för jag har inte så mycket kraft inom mig. Har knappt ätit något och känner fortfarande ingen sug av att äta nåt.

  Hoppas ni överlevde ute i stormen det var ju hel sjukt väder ute, man kunde se att det blåste som tusan.

  Ha en fin eftermiddag - kväll

  Tisdag morgon!

  Nu 'på morgonen känner jag

  Glad och ingen stress inombords och jag tjatar inte på pojkarna

  Så känner jag just nu och man har ju ingen anledning att stressa som jag alltid gjorde för att hinna med allt.

  Ska strax lämna Colin och sen lämnar jag Nick kl 9.

  Morgondagens händelse:

  Jag ger killarna kläder och hämtade en kalsong till Colin. Då sa han plötsligt till mig

  MEN MAMMA DET ÄR JU INTE SÅ SEXIGT MED  ATT HA DE HÄR KALSONGEN 
  OCH DET BORDE DU VETA.

  Jasså borde jag?

  JA SÅ HÄMTA MINA BOXERS  DOM ÄR SNYGGARE OCH SEXIGARE


  Det snurrar i min skalle och jag säger bara inom mig HUR GAMMAL ÄR  MIN COLIN EGENTLIGEN?????

  God morgon eder alla och ha en fin dag!


  Okej folks här kommer svaret!


  Bild: Google

  Var jag en liten ängel som inte snattat?? som på bilden får man visa och försöka se oskyldig ut.

  Men ni som svarade två gånger så hade ni rätt.

  Två gånger snattade jag som ung och det var med mina klasskompisar när vi gick på Norrbyskolan och läraren fick veta och kallade till våra föräldrar och vi fick en riktig utskällning.

  Jag tror att nästan alla har snattat som ung eller hur?

  Förresten kul att någon blev förvirrad att jag skrev noll, men det är ju också så att det finns ju folk som aldrig gjort det. Göra det lite svårare på frågan..


  Måndag den 1 febuari

  Hemma idag extra med Colin och Athina som inte har mått så bra, men i dag  var de rätt pigga så skola blir det för båda.

  Tack vare Athina så kunde jag

   gå till  för att anmäla mig som arbetslös på nästan heltid.  Jobbar ju lite på Tullängen och Virginska, men nu så fick jag förvarning att jag får jobba max 75 dagar och sen måste jag antigen leva på det lilla om jag vill fortsätta eller släppa det helt och vara arbetslös på heltid. Jag tycker det är helt sjuka regler men!!!..

  Kom hem och ringde massa samtal via bildtelefon och gjorde det jag måste göra. Ringde till Alfakassan och kollade upp och även till min fack för lite frågor. Tror nog att min bildtelefon kommer till mer användning nu när man behöver ringa olika ärenden.

  På eftermiddagen undervisade jag ind val i Amerikanskt Teckenspråk och wow vilka härliga elever jag hade. Det återstår att se om de fortsätter komma och visa motivation som de hade idag och jag tyckte det var jätte KUL.

  när jag kom hem så gjorde jag dagens middag :  Lasagne till barnens lycka - de älskar lasagne och nu så har jag gjort med spenatplattor och rivna morötter så vi får se om de gillar det lika mycket. Tror inte de kommer märka något.. Lasagnen är just i ugnen nu och är snart klar.

  I morgon ska jag göra lite ärenden med att ringa och gå till FK sen hemma och börja städa lite grejjer som behövs lägga undan.

  Jag har bokat bort för loppis i mars för det är mycket man vill bli av med.

  Snart börjar Biggest Losers och senare Outsiders så det blir en lugn kväll.

  Ha det gott ni alla

  RSS 2.0