Helgen..

Helgen gick fort och jag visar i bilder och skriver några rader vad jag gjort..



Somnade tidigt på fredagmorgon och vaknade halv ju på lördag morgon pigg och glad. Bestämde mig att baka bröd och insåg att sist jag bakade bröd var i Nora eftersom jag inte unde hitta min andra brödform och var tvungen att ta kakformen haha!. Men det var himla länge sen jag bakade bröd och brödet var så unberbar GOD.



 Promenerade i det härliga vädret till Ånstagatan 5 för att informera föräldrasektionen om medlemskap hos DFÖ.



Det var hindersmässa i Örebro och det är traditionellt varje år. I år köpte jag INGENTING rots det gick jag runt och kollade, men nix inget i år så jag ska ge beröm till mig själv.



Föräldrassektionen hade Bio mys för barn och E satt framför för att översätta på tsp eftersom två st var döva. Tycker det var mysigt och synd att pojkarna mina missade det, men det kommer flera tåg. 

Under tiden pratade jag och informerade jag lite om vad man kan göra för föräldrassektionen.



Efter mötet gick jag hem samma väg och solen sken strålande. Väl hemma fixade jag enkel mat till Tina och mig och därefter förberedde jag mig inför kvällens pubafton på Å5 och ska jobba hela kvällen.. Man hoppades att folk ska komma och ha trevligt.

Här är söta Maria J in action och gör bra service till besökarna. Det var rätt många som kom och kvällen var lyckat. Ni som missade pubafton - ni har chans den 27 februari så notera det i er almanacka.

Det var trevligt att få jobba tillsammans med er, L, M, K, T, L och din kompis och ser verkligen framemot att få jobba igen i februari.

Sprid gärna och informera era vänner om pubafton så kom och ha trevligt.








Det härjar nog verkligen..

MAGSJUKA överallt nu..

Nick fick sin magsjuka i torsdags och nu på morgonen fick jag sms från pojkarnas pappa:

Colin spydde inatt hela sängen full
Sen hela natten i en hink



Så hemma blir jag med min Colin och jag hoppas han frisknar till snart. Nu håller jag bara tummarna att ingen av oss blir sjuka efter det - knack knack knack på bordet!!

Nu är pojkarna på väg hem från Motala och jag hoppas att Colin klarar resan bra hem.

Fin väder ute och jag som tänkte gå till Conventum för att se kattutställning och hejja på min väninna Frida som ställer ut sin Marco Fluffy!!

Fredagsmys omvandlades till...

Tina och jag var ensamma utan storsyrra och lillbröder. Vi pratade om att ha en mysig fredag och att det ska bli skön med en lugn kväll. Vi tände ljus och tittade på tv men.....

Jag somnade och jag minns inte riktigt när jag somnade, men jag sov och var så trött. Jag minns att vi tittade på CSI sen vaknade jag halv tre på natten och såg tösen sitta med sin dator. Bad henne stänga av tvn och att hon borde lägga sig, sen slumrade jag till igen.

Halv sju på morgonen vaknade jag pigg och glad och kunde inte somna igen. Tog en kort promenad ute och köpte lite vad som behövdes och sen började jag baka bröd. Det var nog evigheter sen jag bakade, men fick plötsligt för mig att baka.

Jag ska gå en kort runda snart till Hindersmässan och sen ska jag till Å5 för att informera lite om hur man blir medlem hos dövas förening och därefter hem en stund och sen åter till Å5 för att jobba då det är pubafton ikväll.

Bor du i Örebro eller lite utanför och inte har planerat något för i kväll? Kom till Ånstagatan 5 och träffa vänner eller ha en trevlig kväll med oss.

Ha en fin lördag och det är strålande väder ute.


Lilleman Nick sjuk likaså Tina

Nu härjar det sjukstuga hemma. I går var Tina hemma från skolan och kände sig inte riktigt bra. I natt vaknade jag av att Nick väckte mig och vips så kräktes han. Tyckte synd om lilleman och sen på morgonen var han så törstig och ville ha vatten och gick till köket med mig och när han drack och ville på toa så kräktes han igen och det var så jobbigt för honom.

I min skalle snurrade det och jag pratade med mig själv

- Jag kan ju inte stanna hemma för jag måste JOBBA
- Äsch vabba och stanna med lilleman
- Det går inte för jag måste göra de sista grejjerna innan jag slutar
- Kolla om Tina mår bra eller fortfarande känner sig dålig för att stanna hemma

Kollade med Tina som hade huvudvärk och hon åtog sig att ta hand om lillebror så att jag kunde åka iväg och jobba.

Väl på jobbet kunde jag tyvärr inte slappna av och hade så dålig samvete och tänkte hela tiden

Tänk om Nick blir sämre

Kollade upp med Tina senare som sen sa att Nick är ok och ej kräkt något sen jag åkte iväg.

Min chef lät mig åka hem direkt efter fikat för hon förstod att jag var orolig och dessutom hade jag avslutat allt och tycker det var helt ok.

Väl hemma så fick man se Nick som sov och inte var så pigg



Han vaknade precis när jag tog kort på honom.

Jag hoppas innerligen att resten av oss slipper bli sjuka så nu får vi se vad som händer de närmaste dagarna.




Avtackning...

I dag var det sista dagen på jobbet och fick avtackning från min chef och avd chef när vi alla fikade halv tre.

Trevliga ord fick man höra och veta om hur de sett mig som medarbetare och det kändes vemodigt att lämna
ett arbete som jag brinner för.

Jag fick en stor blombukett med vackra tulpaner och det första jag tänkte på är att jag längtar till sommaren med tulpanernas vackra färger.







Nu är det nya tag och utmaning och jag hoppas innerligen att jag hittar jobb snart.




Dagens fråga...

Nu kommer det en ny fråga om mig som ni får gissa. Frågan är alltså från min 40 årsfest och ni som var med får inte skriva och svara  S O R R Y!.

En fråga som de fick som till och med fick mina flickor att titta på mig med frågetecken, men flesta har väl gjort det någon gång som barn/ungdom???



Svara ni och gissa, ni okända, ni som vet vem jag är, ni som läser men aldrig ger kommentar - KOM IGEN!

:0)


Jag är less..

Visst är det härligt att vi nu fått en riktig 4 årstid period som vi så sällan får. Hösten, vinter, vår och sommar hag ju inte alltid varit som det ska och det är nog första gången på flera år som om årstiden nu är rätt.

Visst är det härlig med snö, men jag är riktigt trött på snönen nu och fått nog och det har bara blivit för mycket.




Från balkongen.

Nu längtar jag efter våren och hoppas att tiden går fort även om jag har sagt att tiden inte får gå så fort när det gäller mina barn smile!


Jag kommer att sakna att arbeta

På Resursbiblioteket. I morgon är det sista dagen jag arbetar där och jag kommer att sakna det. Det var alltid spännande att få jobba och gå igenom material och kolla upp om böcker kan översättas på teckenspråk. Sen att man håller koll på myndigheterna vad de beslutar och att man ska se till att dövgruppen inte glöms. Alla trevliga människor jag mött i olika sammanhang som möte, på jobbet och nere på biblioteket. 

Här visar jag bilder hur det var att jobba där och som jag kommer sakna

       

       



  





Det var lärorika dagar och jag hoppas med hela mitt hjärta att de fortsätter jobba för att förbättra böcker som kan översättas på teckenspråk och att många teckenspråkiga besöker biblioteket för det finns en hel del material som man kan hitta på teckenspråk.

Jag kommer att sakna några av mina kollegor. Med det här jobbet tar jag nu min erfarenhet och stoppar ner i min tunga "ryggsäck" som jag kallar där jag bevarar min arbetslivserfarenhet.

Med....

Förvånnande min så har flesta av er rätt och det är min lilla


Bild: Yannick med kusin sofia

Yannick och jag blev lite förvånnad att så många kunde se att det var han. Måste ta och hitta en bild på flickorna mina för att sen fråga er vem som är vem för de är ju så pass mörka att det ännu är svårare att gissa :P

Men grattis till er som gissade rätt. På Bilden höll Channie lillebror Nick när han bara var 3 timmar och det är ett fint ögonblick på dom två.


Om en liten...

Stund ska jag iväg med pojkarna till skola och dagis. Eftersom Colins skola och Nicks förskola ligger åt olika håll så brukar de få turas om vem jag ska lämna först för det underlättar för mig, men ibland såljer killarna med o vi först lämnar någon av dom och sen vidare till nästa.

Jag ska nog gå till jobbet idag om jag nu inte blir så stressad och jag behöver det för att känna mig pigg. Jag blgogade ju för 4 timmar sen för att jag inte kunde sova så idag blir jag säkert jätte trött under dagen.

Fritids stänger tidigare idag pga APT möte och Colin har sin fotbollsträning som han alltid har på måndagar och han längtar.

Önskar er en fin dag

Miss

Kan inte sova..



Jag är som Lisen, jag kan inte sova. Jag somnade tidigare ikväll ca halv tio för jag var så trött, men av någon anledning vaknade jag och sen kan jag inte somna igen.

Tankar snurrar i min skalle och jag tror att jag känner oro för framtiden. Sista veckan jag jobbar helt och sen får jag se vad jag gör med min framtid.

Nu tittar jag på tv och försöker bli trött och jag hoppas jag somnar om igen om en liten stund för innombords är jag så trött så trött.

Natti

....Grabbarna...

Grabbarna mina var på kalas hos Adrian och Sebastian. De bestämde att se ut som gansters



Coola grabbar



När de kom hem ville de sitta och rita en stund. Båda ritade fina bilder.



Colin ritade sitt framtida band. Han vill bilda ett band och på bilden förställer det Colin som sjunger, Yannick som spelar trummor och deras kompis Nemo som spelar orgel. Colin drömmer om att få sjunga och turnera i ett band i framtiden.



Här har Yannick ritat sina kompisar som är ute och leker.

Fina teckningar från fina grabbar.

Fortsätt att gissa vem storsyrran håller hälsar Colin och Nick

trevlig kväll!

Dagens fråga!

Här sitter Channie med en av sina bröder. Som ni vet så fyller både Colin och Yannick i juli månad och det skiljer alltså ett år mellan dom

Vem är det Channie håller?



COLIN ELLER ÄR DET YANNICK??

Spännande med svar


söndag

I dag  händer inget speciellt förutom att Athina är på konfirmandkurs och att pojkarna ska på kalas hos Adrian och Sebastian och deras gemensam tema är Maskerad. Killarna har bestämt att klä ut sig till raggare så hoppas kameran funkar så att jag kan sätta bild på dom sen.

Själv ska jag vika kläder och få ordning och reda lite hemma och när pojkarna har åkt iväg med Colins klasskompis Albin så ska jag iväg till gudtjänst och lyssna i en timme. Läser ju i Vadstena så en del uppgift är att läsa från söndagens predikan och skriva om mina tankar till nästa träff.

En tanke jag tänker på nu är att det är sista veckan jag kommer arbeta för fullt och sen nästa vecka är jag helt arbetslös förutom att jag jobbar på måndag eftermidag på Tullängsskolan. Nu på tisdag ska jag träffa en på virginska och kanske ev får jobba lite några timmar på fredag - det återstår att se.

Ha en fin dag ni alla!

Hjälp och donera pengar till Haiti

Det senaste tiden har jag läst mycket om vad som hänt i Haiti. Det gör så ont i själen när man läser det som händer i landet. Det är oroväckande att det händer så mycket på vår vida jord och vår jord är så sårbar.




Det är hjärtskärande att se folk kämpa och behöver mycket stöd och hjälp för att överleva


Bild: google

I kväll ska jag se galan som ordnades av artister och skådespelare och jag beundras över hur generösa de är för att stödja och hjälpa till. Självklart är vi också bra på att donera och vara snabba med hjälp och skickar hjälp från Sverige.


Bild: Aftonbladet

Madonna sjunger liksom Bruce Springsten och många flera artister på kvällens gala.

Deras mål är att få i hop 7 miljarder kronor

Har du inte donerat än?? öppna ditt hjärta och ta upp plånboken eller din mobil och stöd till följande:


Så här stödjer du Läkare utan gränsers akutfond:

Internet:

www.lakareutangranser.se/

timme

Plusgiro: 90 06 03-2

Bankgiro: 900-6032


 
Din gåva går först och främst till Haiti, i andra hand till Läkare utan gränsers akutfond.

  Akutfonden, som finns till för att stötta krisinsatser över hela världen, hjälper Läkare utan gränser att agera snabbt, att arbeta där behovet av hjälp är som störst, och att stanna kvar så länge hjälpen behövs.

Här kan du också ge ditt bidrag:

Röda Korset

Sms:a AKUT200 till 72900 för att skänka 200 kronor eller sms:a AKUT till 72900 för att skänka 50 kronor (debiteras via telefonräkningen). Du kan även sätta in valfritt belopp på plusgiro 90 08 00-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen med Haiti. Eller skänk pengar via www.redcross.se

Rädda Barnen

Sms:a HAITI200 till 72950 för att skänka 200 kronor, KATASTROF för att skänka 50 kronor eller 10KATASTROF för att skänka 10 kronor. Du kan också sätta in valfritt belopp på plus/bankgiro 90 20 03-3. Ange Katastrof. Du kan också ge ett bidrag på www.rb.se

Unicef

Sms:a haiti till 72900 för att skänka 50 kronor – eller sätt in valfritt belopp på plusgiro 90 20 01-7 ­eller bankgiro 902-0017. Märk talongen Haiti. Du kan också ge ett bidrag direkt på www.unicef.se

Hoppets Stjärna

Sms:a haiti till 72930 för att skänka 200 kronor. Katastrofkontot, postgiro 90 02 53-6, står öppet för gåvor till hjälp för de drabbade. Eller skänk pengar direkt på www.hoppetsstjarna.se

SOS-Barnbyar

Sms:a SOSHAITI till 72930 för att skänka 50 kronor. Du kan också sätta in valfritt belopp på plusgiro 90 02 29-6 eller bankgiro 900-2031. Ange Haiti. Eller skänk direkt via www.sos-barnbyar.se

Svenska kyrkan

Sms:a Haiti till 72950 för att skänka 50 kronor eller sätt in valfritt belopp på plusgiro 90 01 22-3 eller bankgiro 900-1223. Märk betalningen Haiti. Du kan också skänka pengar direkt via www.svenskakyrkan.se. Märk gåvan Haiti.

Läkarmissionen

Sms:a Haiti50 till 72930. Du skänker 50 kr till Jordbävningsoffren. Du kan också köpa ett hygienpaket till en familj på www.webaidshop.se Skänk valfritt belopp på www.lakarmissionen.se

Radiohjälpen

Radiohjälpens konto 90 19 50-6 står öppet för insamling till Haiti. Märk din inbetalning med Haiti. Du kan också ge en gåva direkt via www.radio­hjalpen.se

Svenska FN-förbundet

Sms:a FN till 72909 så skänker du 50 kronor – ­eller sätt in valfri summa på plusgirokonto 90 00 79-5. Skriv Haiti i meddelanderutan. Du kan också skänka pengar direkt via www.sfn.se

Plan Sverige

Sms:a HAITI till 72910 för att skänka 50 kronor eller sätt in valfritt belopp på plusgiro 90 07 31-1 ­eller bankgiro 900-7311. Märk betalningen Haiti. Eller skänk pengar direkt via www.plansverige.org

Erikshjälpen

Sms:a katastrof till 72930 för att skänka 50 kronor eller sätt in valfritt belopp på plusgiro 90?09?28-3. Du kan också skänka pengar direkt via www.erikshjalpen.se

Action aid

Sms:a Action till 72930 så skänker du 50 kronor. Eller ge din gåva via plusgiro 90 00 83-7 eller bankgiro 900-0837. Märk gåvan Katastroffond. Du kan också skänka pengar direkt via www.actionaid.se

Lions

Lions genom Lions Clubs International Foundation (LCIF) ger katastrofbidrag direkt till Haiti. Sätt in valfritt belopp på plusgiro 90 19 48-0. Märk gåvan Haiti.



Bild. Hope for Haiti

Jag hoppas att ni, mina kära bloggläsare stödjer Haiti. Vem vet om det drabbar oss en vacker dag?!.


Gudmor Maria...

Vi fick oväntat besök av gudmor Maria som ville överraska Athina. Kul bild på de två
Stora Maria gapskrattade hela tiden när Athina gjorde roliga figurer på datan och det var härligt att se. 

Vi kallar Maria för STORA Maria för att när Channie och Athina var små  så förstod dom inte varför det fanns flera personer som heter Maria. De tyckte det var jätte konstigt att till och med deras kusin hette Maria. 
Det var så att de blev alltid osäker när jag sa: Nu ska vi skriva till Maria, nu ska jag ringa till Maria eller nu har vi fått brev av Maria och då frågade de alltid vem av dom jag menade.  Channie sa spontant:

Vi kallar vår gudmor för stora Maria och vår kusin för lilla Maria 


Sen dess har vi alltid sagt stora Maria eller lilla Maria ända sen flickorna var 4 och 2 år. 

Gudmor Maria skriver till och med alltid på presenter eller brev " Kram från stora Maria"
Det var mysigt att få ha henne hos oss en stund och Tina blev nöjd med presenten hon fick. 

I dag valde hon till lunch: Amerikansk brunch  och till middag grillad kyckling med potatis kroketter, sås och sallad. 

Nu ska hon iväg och hälsa på sin väninna Bella och de ska med några tjejer göra något kul ikväll. 

Dagens ära går till



Älskade Athina som fyller 14 år idag den 23 Januari. Jag kan bara inte förstå att tiden gått allt för fort och jag vet inte hur jag kan bromsa tiden för jag vill inte att min tös ska bli för stor. Men tösen min jag ÄLSKAR DIG.

  Jag minns dagen då du föddes jag var hemma med Channie och hade  värkar hela dagen. Vi bodde i Eksjö i en mysig lägenhet. Channie var 2 år och jag kämpade mot smärtan och vid tolv kom mamma för att fixa lunch. Jag sa åt henne att jag hade värkar och hon tyckte jag var galen som var hemma och hade channie och ringde genast kusinen Lena som kom på en gång och vi åkte in och var där ca kl 13. Tolken Sanna kom och jag kände mig trygg. Du kom ut kl 17.20 och jag tyckte det gick fort och så bra och minns inte så mycket om jag hade så mycket smärta som jag hade med storasyster Channie.

Du växte upp och tillsammans med din storasyster Channie ni var som bästa kompisar
även om ni var så olika med er personlighet. Du var mer som en pojkflicka och var inte ens intresserad av dockor eller klänningar. Du föredrog att leka med pojkar och klättrade gärna och du har frågat mig några gånger:

mamma varför föddes jag som flicka? jag vill vara en pojke för pojkar gör roliga saker


Du hade nämligen keps och byxor för det mesta för du ville helt enkelt inte ha kjol, man fick liksom tvinga dig att klä i kjol när det var högtidsstunder.  Jag ska försöka hitta en bild på dig att scanna - Tina med sin keps. 

 Åren gick och tiden har gått så himla fort och idag är du en skönhet som är mode medveten och noga med vad du klär på dig och hur du ska se ut. Du kan till och med säga " himmel mamma ska du ha på dig det där" - ja en rak på sak är du som person.


Foto: H&M

I dag är det din dag och du bestämmer hur och vad du vill göra, du får välja mat, dagens aktiviteter och ja vi buggar för dig och önskar dig

EN HÄRLIG DAG.

VI ÄLSKAR DIG SÅ MYCKET

Mamma
Channie
Colin
Yannick

och din kära kanin Hugo

Testar

Nu har man en mac dator hemma så jag testar lite med bilder  
Tänk att man kan se sig själv och jag tycker det är rätt coolt och även när man blir arg på sig själv
Det händer ju ibland att jag kallar mig själv för klantskalle när det är något jag har missat eller så. Men ibland kan man tycka om sig själv och ler
En allvarlig bloggare kan jag vara då och då 
Kul med en mac och jag hoppas att jag lär mig med tiden och kan 
Nu önskar jag eder alla god natt och flesta av er sover nog säkert just nu
Natti natti 

What?????

Vägerprognos säger:



Bild: aftonbladet.se

Nu kommer iskylan tillbaka!!!!!!!

Nu räcker det med kyla och snö och jag har fått nog.

Jag räknar bara dagar som förmodligen blir eviga dagar att våren ska snart komma och att jag slipper frysa som jag redan gör.

En trött och frusen

Nu kan jag...

Det kom ett paket - ett paket som jag själv beställt och vet att jag behöver







Jaaa en minidator så klart. Jag har lånat töserna mina för jag hade ingen egen dator..


Fotograf: Colin

Nu kan jag göra vad jag vill, blogga, läsa, fixa o trixa, chatta och mycker mer utan att behöva förhandla med töserna mina.

Det känns så himla skönt!

Fjärde blogg inlägg...

Det är nog rekord att jag bloggar 4 inlägg på en dag men jag har nog fått bloggmani idag :o)

för att inte glömma bort vad som hänt på förmiddagen idag (tisdag) så känner man sig lätt på axlarna och stor tung sten fallde ner.

Det kändes så BRA och jag vill säga:



till VilleKullas dagis för att de tar min lilleman, Nick på allvar. I dag på fm så lämnade jag Colin en kort stund hemma för att snabbt gå till Villekulla och ha möte med specialpedagogen och en av fröknarna. Vi hade en mycket bra samtal och nu är det bestämt att vi börjar med utredning och det kändes så BRA.

Jag gick med ett leende på läpparna hem och inom mig kände jag mig mycket lättare för stenen som hände tungt på mina axlar har ramlat ner - HELT UNDERBAR KÄNSLA.

Det kommer ordna sig för Nick och jag är glad att jag får den hjälp jag behöver.

Äntligen är det någon som lyssnar på mig



Skype och ooVoo

Jag har många vänner både hemma och i hela världen. På sista tiden har mina vänner från olika världsdelar frågat om jag har skype eller ooVoo och det hade jag inte tills nu. Min bror, Tomas som bor i Zimbabwe och även kusin Nina som bor i USA har Skype och  nu står deras namn fint på min skypes lista. Jah hoppas få prata med dom två när tiden passar mig och dom.


Bild: google

Min skype fungerar inte riktigt än det är något som är fel då jag är online så är jag offline hos andra och även de är offline hos mig så jag har inte riktigt löst problemet hur jag ska ändra på det. Jag provade att prata med vännen I och en annan vän som heter J och det gick bra fast det hackade sig och bilden stannade flera gånger så ska ta reda på varför det blev så.

Sen finns det ett annat program som heter ooVoo och den verkar också bra. Vänner från USA och Australien har tjatat på att jag ska skaffa ooVoo och jag har varit lite skeptiskt till det. Men bestämde att ge det en chans...

Det som är bra med ooVoo är att man kan


bild: google

prata med en person eller så kan man prata med


bild: google

tre samtidigt eller till och med 4-6 personer samtidigt och det tycker jag är helt coolt. Ska testa sen med att prata med fler på en gång och om det verkligen går med tanke på tsp haha!!.

I går testade jag ooVoo och fick kontakt med min kompis, Margie som bor i Australien. Det var evigheter sen jag såg henne och vi både studerade på Gallaudet och var lika aktiv i olika organisationer. Tror det var 5 år sen vi sågs när jag var i USA sist.

Vi hade så mycket att prata om och det var så roligt att se Margie och det känns så himla bra att man inte behöver tänka på att det kostar att ringa eftersom jag har bredband. Margie och jag pratade nog i över en timme och när jag sa att klockan var mycket här hemma och att jag borde lägga mig så sa hon att det är tisdag och att klockan snart är 9 på morgonen. Gissa om jag tappade hakan och sa: What???? är klockan verkligen 9 där????

Måste  säga det är så BRA, jag menar sååååå COOLT att tänka att här sitter jag och pratar med Margie en måndag kväll medan det är tisdagmorgon där. Här är det vinter och hos henne är det sommar och ja, världen bara skrymper för varje dag och jag ser verkligen fram emot att få prata med mina vänner som jag har varstans på vår vida jord.

Ni kan ju också skaffa Skype eller ooVoo och en annan tanke är ju att ni kanske inte har bildtelefon eller att era föräldrar inte har bildtelefon och självklart släktingar att tänka på - Skype och ooVoo är något som är super för oss som kan hålla kontakt med våra nära och kära och se att de mår BRA.



Jag är besviken...


Bild: google

Jag är så besviken på Idrottsgalan och det känns så orrätvis att vi döva med funktionshinder så sällan blir uppmärksammad.

Jag hoppades så att


Bild: Svt.se

Damerna i Basketlaget som äntligen vann över USA och tog GULD i Deaflympic eller


Bild: SDI

Anna Polivanchuk utmärktes till Idrottsgalans stjärna med funktionshinder. Det förvånnade mig att Anders fick titeln.

Det känns som om döva är väldig lågt prioriterad för att få uppmärksamhet och ja jag var så besviken faktiskt.
Vi får sällan bekräftelse att vi gör något bra för samhället så jag bytte kanal direkt efter man fick veta vem som vann för det var inget kul och man var deppig.

Jag är stolt över Anna och Basketlaget och ni ska ha stor applåd från mig..

Upplever ni inte att vi ofta är lågt prioriterad och att ofta hörande med funktionshinder får mer uppmärksamhet än vi?..

Besviken

Gårdagen..

Colin mådde lite bättre under dagen och mot kvällen men vi är hemma idag med för att vara säker på att han blir frisk till 100%.

Vi tog det lugnt och han fick koppla av och det var nog skönt för honom. Jag passade på att städa hemma och vika kläder.

Colin agerade fotograf och tog bilder på mig under tiden jag bloggade

   


till middag gjorde jag Festligt kasslergratäng för jag ville prova något nytt



Det smakade gott!



Recept:

Festligt kasslergratäng ( 4port)

240g pasta
400g kassler
1 påse bearnaisesås
2 dl mjölk (3%)
400g krossade tomater
100g gratängost


Koka pastan och lägg över i en gratängform.
Strö över finstrimlas kassler (blanda gärna i pastan)
Rör ner innehållet från en påse bearnaisesås i mjölken, låt koka upp.'
Blanda ner krossade tomater i såsen.Bred såsen över pastan och kasslern.
Strö över riven ost


Gratinera i ugn 200  i 20-30min
Serveras tillsammans med en fräsch sallad.


Smaklig Måltid!


Hemma med Colin



Colin vaknade säkert 10 gånger i natt och han var varm. Ville ha vatten hela tiden och sen ville han gå upp för att det var så varmt. Men jag var för trött och försökte få honom att sova bredvid mig och fortsätta sova. Men blev väckt flera gånger så just nu är man ganska trött.



På morgonen sov han länge och sen la han sig på soffan för att titta på Bolibompa. Det är inte ofta man ser honom sjuk och jag hoppas att han blir bättre under dagen.

Jag ska passa på att baka en god bröd som jag smakade av väninnan Tine och älskade brödet, så nu har jag bara haft brödet i tankarna och vill baka och HA hemma.

Ha en fin dag ni alla

Ny veckan och nya tag

Det har varit en fin och lugn helg. Pojkarna hos pappa och jag tagit det lugnt. I dag gick jag från mitt hem ända till Ladugårdsängen och det kändes så BRA.

När jag kom hem var pojkarna hemma och Colin var redan gnällig och ville vara hos mig lite och sen leka med sin klasskompis Kevin som bor mittemot oss över gatan.

När Colin kom hem var han ännu mer gnällig och klagade på huvudvärk och så ville han inte äta mat.

Senare så hade han feber och ville bara ligga så jag antar att vi blir hemma imorgon om han nu inte blir bättre.

Men trots det är det en ny vecka och nya tag som kommer imorgon

Jag önskar er alla en fin vecka

Helgen!

Tösen Channie hade


Bild: Google

tjejmiddag hemma så jag höll mig undan. Tycker det är härligt att hon tar hem kompisar och de hade nog hur trevligt som helst. Jag var vaken till 1 på natten och då blev jag nog en tjatkärring till mamma som fick påminna ungdomarna att vara tysta för folk vill sova. La mig sen så har ingen aning hur länge de var vakna. Två tjejkompisar stannade och sov över här och de sover än.

Idag ska jag på



och som ni alla vet så sitter jag som ledamot för Dövas Förening i Örebro Län. Och jag har bestämt mig att genomföra min mål och det är att



gå från mitt hem till Ladugårdsängen för att få motion, men dock ska jag se till att jag inte svettas för inte är det trevligt att lukta när man kommer till mötet. Mina ben är lite ivriga av sig efter att jag börjat gå nu varje dag på väg till jobbet. Jag saknar faktiskt att promenera så ska promenera till och från idag och längtar.

Grabbarna mina kommer hem senare och visst längtar jag att få återse dom med.

Önskar er en fin dag mina bloggläsare!

Vet ni vad....

Jag pratade med mig själv och sa


Bild: Google

Om ca 2 veckor kommer jag att sluta på mitt jobb. Man har inget val av att man ska vara


Bild: google

hemma och inte på jobbet, men så är livet. Men ni som känner mig riktigt bra, ni vet hur rastlös jag blir. Så jag skrev


Bildd: google

Lista på vad jag ska göra och gett mig själv ett arbete tills jag hittar ett jobb som jag hoppas på.

Så här såg listan ut:

1. Första dagen - gå till AF och skriva in mig att jag är arbetslös och prata med min handläggare.

2. Kolla min CV och jobba med den så att den blir riktig BRA

3. Storstäda förråden nere - Ni anar inte hur mkt jag har och trots det har jag flyttat och lyckats kasta mycket
    men nä - den behöver rensas mer och få mer ordning och reda.

3. Gå genom pojkarnas saker och städa alla skåp och plocka undan det som inte behövs.

4. Gå igenom alla rum här med och se vad som ligger och dammar och få bort det.

5. Gå till Friskis och Svettis - NO EXCUSES

6. Gå långa promenader - Blivit mästare på det redan :0)

7. Samla alla saker som inte behövs och lämna till Myrorna

8. Sälj grejjer och få pengar som kommer till nytta

9. Kolla varje dag på lediga annonser

10. Se till att gå ut och träffa  vänner som är hemma på dagstid

11. Blogga om livet och dela med dina bloggläsare


Så ser listan ut än så länge och jag tror att jag inte blir så rastlös om jag följer min egen råd.


Avkoppling

Det var en lugn


Bild: google

Med tända ljus i vardagsrummet, tv på och äta lite gott och med förvånnande min tog jag även


Bild: google

och jag som knappast gör det, men kände för att bara njuta och koppla av. Senare på kvällen kom söta L över och hon ville så gärna träffa mig eftersom det var så länge sen. Söt mage hon har och lill*n kommer ut i juli och jag  skojade med att hoppas på Colin eller Nicks dag som ungen tittar ut. Ska bli spännande och jag är så glad för din skull L.

Vaknade och kände mig pigg och det här behöver jag nog då och då. Inga barn, lugn och tyst och bara få vara jag.

Lördagens göra är att städa lgh och tvätta kläder samt se till det blir lika mysigt här innan jag drar iväg och hälsar på en kompis. Tösen Channie ska ha tjejkväll här hemma och de ska laga mat tillsammans och jag hoppas de får en fin kväll.

Ska nog gömma vinet så de inte frestas av den för vem vet????.. Skojar bara, men man vet ju aldrig!!.

Ha en fin lördag ni alla och njut av det mildra vädret.

Kramen




Hur ofta får man chans :0)


Bild: google


Inga barn sover hemma ikväll och jag njuter av tystnad i hemmets vrå.


Koppla av med tända ljus och mysa framför tvn och bara få andas ut


Så sällan jag får möjlighet till det så nu njuter jag att få vara jag och


just att få ta hand om mig själv.


Ha en skön kväll!

Det är skönt...

Det är skönt att man är ledig på fredagar för då slipper jag stressa så mycket som man annars gör när jag ska lämna killarna på dagis och skola och sen skynda mig iväg till jobbet. Jag har nu på sista tiden börjat gå varje dag och det känns så bra och man känner sig också piggare på jobbet och även när man kommer hem.

Ute på morgonen är det så vackert med all snö och snönen som hänger fint på trädet. Bjuder på morgondagens bilder då jag först lämnade Colin och sen lämnade Yannick. Varje morgon turas man om att först lämna någon av dem och ene stannar hemma under tiden och ibland så är båda med och vi lämnar den som är först och sen vidare går till nästa.



Dålig bild och jag darrade kanske. På bilden ser man Colin



söta Colin på väg till skolan



Självklart bild på mor och son!





Min söta lilla tokiga Nick



Nick måste kasta snöboll ner till vattnet som är under bron



Även bild på oss två så klart!

och till sist får jag väl



visa med ett leende bild på mig och önska er en riktig trevlig H E L G!







Min söta Colin...

När jag kom hem från föräldramötet så ville Colin stolt visa vad han lärt sig idag.



Han tycker ju om att sjunga och han ville med sin charm och leende visa mig och började sjunga på engelska:


I say good morning to you,
I say good morning to you,
I say good morning, I say good morning,
I say good morning to you


Översättning:


Jag säger god morgon till er,
Jag säger god morgon till er,
Säger jag god morgon, säger jag god morgon,
Jag säger god morgon till dig


Och han tecknade faktiskt teckenspråk på Svenska medan han sjöng på Engelska och hans röst var så fin och det var så gulligt att se honom sjunga.


Colin var så stolt och sa at han kan sjunga på Engelska.

Min gulliga lilla Colin!

Jag är dålig...

Jag är jätte dålig på att köpa kläder till mig själv. Mina töser tycker jag är hel kass på det och säger ofta att jag inte får glömma mig själv och det är ju sant också.

I dag gick jag in på HM för att kolla lite runt och då hittade jag en din klänning som jag länge önskat, men inte trott att jag passar i. Eftersom det fortfarande är rea så slog jag till och köpte klänningen som kostade 50kr

        

Och i dag känner jag mig gladare



för jag tycker att jag blivit bra på att ta långa prommenader och att jag trotsar vädrets makter och nu gått till och från jobbet varje morgon och när jag slutat jobba. Nu tycker jag det är så lätt och nu längtar jag faktiskt att få gå längre prommenader när jag snart blir hemma på dagarna.

Dessutom har jag blivit tillfrågad om jag kan tänka mig jobba några timmar på en skola och en annan verksamhet och självklart tackade jag JA.

Däribland kanske som dramalärare och vet ni - jag log för jag som ung var mycket teaterintresserad och höll på med olika dramapjäs och så var jag en aktiv dansare som sjöng och tecknade på teckenspråk. Saknaden att få göra sånt har alltid funnits inombords och nu känns det bara så bra, men först och främst får vi se om det blir av.

Till  sist - jag ska ge mig själv beröm som köpte något till mig själv eftersom jag så sällan gör det.

Ha en fin kväll

Glada

....


Bild: Google

Sitter och äter min macka och dricker te och just då när jag läste texten: Äntligen

Jag tittar upp ute nere på vägen och ja ÄNTLIGEN så släppte kylan loss och det var inte så kallt när jag lämnade grabbarna mina. Man frös inte och ett leende kom fram.  Hoppas det blir lite varmare ute nu i fortsättningen för jag har inte lust att uppleva kylan igen.

Men morgondagen började inte perfekt för jag var så himla trött och det märks att jag inte fått rutin på mig och visst man vaknade lite onödigt sent så det blev springande hit och dit och att lämna pojkarna. Jag och Nick lämnade Colin och sen gick Nick och jag mot hans dagis.

Jag råkade bara titta åt ett annat håll i några sekunder och så vinkade jag till Colin som gick glatt till skolan och visst vad hände???

Nick satt fast igen med tungan och stolpen och grät hysterisk och jag tänkte faktiskt

Men Nick - NÄR ska han lära sig att inte återupprepa saker som han gjort och som gör så himla ont?

Den här gången var han fast med nästan hela tungan och det var jobbigt och allt jag försökte var att få så mycket snö som möjligt på tungan och det lossnade rätt snabbt och han blödde inte men han grät. OK han grät och jag förstod det gjorde ont men jag var IRRITERAD OCH STRESSAD!

Blev faktiskt arg på honom och frågade vad han höll på med och varför han gjorde så när han fått uppleva det strax innan nyår!!!!!!!!!!!!.

Lilleman grät och sa att jag var dum och ville hem till pappa

Men sen tog jag hans hand och jag pratade med honom om hur viktigt det är att låta bli att testa farliga saker och att har man upplevt det en gång ska man inte göra det igen och därefter kramade vi varandra och gick till hans dagis.

Bra start på morgonen!

Nu ska jag rusa till Colins skola och där ska det bli hälsoundersökning och sen ska jag promenera till jobbet.

Har faktiskt blivit bra på att gå till jobbet

Ha en fin dag ni alla!

Skönt att kylan släpper...

God morgon på er mina kära bloggläsare! Det är tidig morgon och snart ska jag väcka grabbarna. Hade en sådan lust att skriva ett inlägg innan jag väcker killarna och fixar frukost och sen till slut tar killarna till skola och dagis.
Helgen var bra och jag är nöjd och det är först nu som dagarna kommer att bli normalt och jag är glad att flickorna äntligen la sig tidig inför skolstarten. De har faktiskt varit vakna sena nätter och ofta lagt sig efter kl 3 på natten. Jag hoppas att de lägger sig tidig i veckan nu så att de ska orka med skolarbete.

Jag tycker det ska bli skönt att


Bild: google

kylan släpper nu och att vi slipper ha så kallt ute och jag tycker det har varit jobbigt. Jag fasar över vad jag får för elräkning sen för vi har ju varit tvungna att höja den rätt mycket för våra rum var rätt kallt och vi frös ofta.

Lilleman Nick är känslig mot kylan och han har alltid som liten haft problem med eksem. Vi har haft  mildare väder på vintern och då har hans eksem varit okej, men den här gången var det jätte jobbigt för Nick.





Han kan också klia sönder huden vilket gör att jag måste ha koll på honom och se till att hans naglar inte är långa. 



 kylan lamslog oss alla, men den lamslog nog vår lilleman som värst. Eksemet kom överallt, på benet som ni ser och även runt hans handled och då kliar han så mycket att det blir så mycket sår. Han har två olika salva mot eksemet och en hudlotion som gör att eksemet lindras, men eftersom kylan var extremt så funkade det inte så bra.

Nick måste ha långkalsonger och varma sockor och bra vantar så att inte det blir för kallt för honom. Han frågade i går kväll och undrade när det ska sluta vara så kallt ute som det är och jag sa att det ska bli bättre nu och varmare.

Han såg lättnad ut efteråt och jag förstår min lilleman

Puss på dig min söta Nick


Tro på dig själv...



Häromdagen så lyssnade jag på olika musik på youtube. Jag tycker om att lyssna och jag har många favoriter. John Mayer är en av min favorit sen kommer många fler som Madonna och Peter Jöback.

Det var länge sen jag lyssnade på Hero med Maria Carey och jag tycker låten var bra. Då minns jag att Matilda Bergman översatte låten på teckenspråk och jag tyckte hon var så otrolig bra. Matilda är en mycket bra översättare och har gjort flera musikvideo på teckenspråk. Det är roligt att fler och fler döva/hsk börjar med musikvideo som bland annat Signmark som kommit väldig lång i karriären.

Det finns stunder när jag oroar mig inför framtiden, men samtidigt är jag en sådan som alltid trott på mig själv och tror att jag kan gå igenom alla barriärer som hindrar mig. När jag har mål, så kämpar jag för att nå till målet, men det har hänt att jag även misslyckats med mina mål.

Många av oss som är döva, hörselskadade, ci eller om vi ska säga vi som har funktionshinder så har vi dålig självförtroende och många av oss vill bli något, men ofta så hindrar vi själva och säger " det är omöjligt"

Den här musikvideon på teckenspråk är en inspiration för dig och mig att vi ska tro på oss själva.

Tro på dig själv

Tina gillar mode och att styla...

Tösen Tina är en mycket modeveten tjej och hon är noga med vad hon har på sig och hur hon fixar hennes hår.

hon agerade frisör idag och fixade killarnas frisyr och grabbarna gillar det så mycket att de vill ha så imorgon.

Vi får se om de får som de vill för vi vaknar så tidigt och går iväg innan kl 07!

Tog bilder på grabbarna mina och deras lockar är helt borta - charmiga o söta är mina killar..











Coola bröder!



Syskonkärlek!

....

Det märks att man åter fått vardagen med jobb och allt annat. Jag hinner ju inte blogga så mycket när jag jobbar och kommer hem väldig trött. Jag hämtar Colin kl 17 och sen lilleman Nick kl 17.15 och så är vi hemma ca kl 17.30 och då är det middag som gäller.

Så man orkar inte blogga och så vill man försöka slappna av och varva ner.

Vi har iallafall haft fina dagar även om det varit himla kallt ute.

I går lördag var jag hos en väninna, Frida och vi pluggade tillsammans och därefter spelade vi Wii. Jag har inte skaffat mig Wii för jag tycker det är så himla dyrt, men nu gillar jag verkligen Wii att jag nog ska köpa det någon dag. Vi får se när vi skaffar det och jag tror att det är iallafall lite bättre än att mina ungar sitter framför datorn varje dag och flera timmar. Ni anar inte hur mycket jag tjatar på ungarna att gå ifrån datorn!..

I dag är det söndag och hemma är jag med grabbarna. Ska egentligen vara på möte och städa, men det är svårt med killar hemma för att ta med dom är ingen bra ide för de blir så rastlösa av sig.

Snart kommer Colins klasskompis Adrian på besök och det ska bli skoj och han längtar.

Ha en fin dag!

Tösen Tina är ju värre än vad jag var som tonåring!!

Jag minns som tonåring att jag gillade klackade skor. Jag gick inte med långa klackade för på den tiden var det inte mode med så långa högklackade skor som man ser överallt idag.

Tösen Tina tycker om att klä sig fint och hon har verkligen bra smak tycker jag. Som tonåring gillade jag att klä i min egen stil och för min del var det viktigt att ha stil som inge annan hade. Channie går i min fotspår och har också  eget klädstil.

Tina



Tycker om att köpa skor och jag har alltid varit nöjd med de skor hon köpt. Givetvis har hon köpt klack skor flera gånger, men de har alltid varit låga. På mellandagarna så köpte hon ett par nya och gissa vad jag som mamma tänkte!!

Min tonåring till tös är ju värre än mig i den åldern som jag var 

Tösen kom hem med sky höga klackar



Jag frågade henne om hon verkligen kan gå i dom och självklart svarade hon ja och att hon älskar skorna.

Jag försökte prata med henne att hon behöver bättre skor och dessutom är det vinter ute, men enligt henne så har hon alltid önskat de här skorna och blev glad att hon köpte det till bra pris på mellandagarna.

Hon påpekade att många i hennes klass går i sådana klackade skor och tycker det inte är så konstigt.

Men jag tycker det är konstigt och jag måste säga till mig själv att jag kan inte jämför min tid och hennes tid. Hur hade jag varit som tonåring idag??

Köpt samma typ skor som tösen min eller??

Vad tror ni?




När vi välkomnade

år 2010 så var det glädje för många. Nyår är ju alltid mysig och med all fyrverkeri och att vi passerar ny era  för varje år.

Men om man ska känna stor glädje för mig så var det nog upp och ner även om jag hade en underbar nyårsfirande med familjen Lindroth.

Just nu



känner jag vissa dagar glad över livet och vissa dagar kan jag känna mig helt nere. Jag ska arbeta fram till den 28 januari och sen blir jag arbetslös och det är nog det som man ofta känner nere för och oroar mig för framtiden.

Jag kan känna och samtala med mig själv om vad jag har åstadkommit i mitt liv och visst är det mycket som jag borde ha gjort som bland annat studera mer och få mer kompetens i olika områden. Jag kom hem till Sverige från USA för 13 år sen och jag har haft tur alla de år med barn och jobb och inte varit arbetslös.

Jag har haft flera och bra jobb och jag är tacksam för att jag lärt mig så mycket och utvecklat mig själv som person och fått en så rik erfarenhet.

Nu känns det rätt tungt och jag oroar mig faktiskt för hur det ska gå för mig och barnen. Det är så många konstiga regler nu i dag när det gäller arbetslöshet och vad man får göra och inte göra. Det är så mycket som är nytt och jag ringer och frågar mycket och undrar över saker och thing.

Jag tycker det är helt sjukt att man inte får studera om man är arbetslös för då får man inte akassa

Ska man studera så får man ta lån

Colin får sluta på fritids och när jag frågade om de dagar och timmar som jag måste gå till AF och har tid så måste jag ta med Colin eller Nick (tänk om jag måste ta båda???) vilket liv det blir med två grabbar som säkert inte kan sitta stilla. Vad är det för miljö för dom och vad är det för en stress för mig som ska klara det?.

Det är så mycket nytt och jag tycker att det finns så många regler som inte alls är bra och det gör mig bara så deppig och jag undrar hur det ska gå till.

Får man brev från AF så måste man söka och det är självklart och det ska man respektera. Gör man inte det så blir man avstängd och får inga pengar. Men det som oroar mig mest är att de skickar annons från städer som ligger långt utanför Örebro och JA jag måste ändå söka dit och det vill man inte, men vad har man för val.

Jag fick frågan från min handläggare hos AF om jag kan tänka mig söka jobb i andra städer och jag sa NEJ, men att det är ok att söka i Hallsberg, Kumla, Nora, Arborga, men att det ändå kan bli tufft för att man är ensamstående och att jag inte kan åka hur långt från Örebro. Jag hoppas handläggaren inte gör det svårare för mig.

Ja vad har man mer att säga, ja att jag säger till mig själv att jag borde ha studerat mer under de år jag jobbat, men det är ju inte så enkelt för jobb är det man behöver och sen är ju studier ett måste om man vill bli något och sen bli fastanställd så för mig är det en komplicerad tanke om vad jag borde ha gjort och inte gjort.  Jag studerar just nu i Vadstena och läser Svenska Kyrkans Grundkurs på distans och ja jag har alltid haft en baktanke att läsa till diakon, men vi får se hur jag känner mig efter jag har studerat klart.

Just nu är man både glad och ledsen, men jag kämpar på och försöker tänka positivt.

Trevlig kväll på er alla!




Iskallt ute - brrrr



Gud va kallt det är ute. Man kan ju knappast andas och så känner man att man blir ju själv nästan som en is staty!!

Röra på sig det kan man knappast för man fryser ju nästan ihjäl sig trots att man har tjock vinterjacka, mössa och vantar.

Nu vill man drömma sig bort till varmare platser

Jag blir tokig av att frysa så mycket som jag gör både inne och ute!

Suck..

Julfest



I morgon ordnar Dövas Förening tillsammans med pensionärsförening, föräldrasektionen samt frälsningsarmen julfest för stora och små.

Kom till Kungsgatan 24 och ha en trevlig stund och låt barnen få träffa tomten för sista gången innan vi åter går till vår vardagsliv.

Jag hoppas att många kommer

Ha en fin kväll!


Underbar nyårsfirande med fam Lindroth

Bjöd familjen Lindroth hem till mig och vi hade en underbar nyårsfirande. Kamera hade jag inte så det blev inga bilder och min mobil är ju så pass dålig att det var ingen ide att försöka ta bilder.

Jag är jätte nöjd med att avsluta år 2009 med Pernilla, Johan och söta Albin. Vi åt förätt, huvudrätt och efterätt och så blev det en massa snacks efteråt att man var jämt så proppmätt.

Vi skulle gå till Örebro slott, men sen bestämde vi att vi stannar hemma och så märkte vi att folk som redan satte igång med fyrverkeri ute så kunde man faktiskt se perfekt. Colin som var övertrött vid det laget var så ledsen över att vi inte gick till slottet så han var inte på bra humör.

Men jag måste säga att det var så coolt att man kunde se fyrverkeriet perfekt från vårt vardagsrum och det var härligt att se och så är det ju skönt att vi slapp klä på oss massa kläder för att gå till slottet.

Nu är det ett nytt år med nya tag, nya mål och möjligheter

Jag beslutade att inte ha några nyårslöften för det fungerar helt enkelt inte för mig.

GOD FORTSÄTTNING MINA BLOGG LÄSARE!

RSS 2.0