Det är underbart att....

Snart för en vecka sen åkte jag och barnen tillsammans med Carina och hennes familj till Astrid Lindgrens värld. Det regnade mycket men det är inget att göra åt - vi får acceptera vädrets makter trots vi planerat för dagen.

Carinas flickor, Tilde och Tindra är hörselskadad och döv och så hade vi Rhianna med oss och mina tre barn som alla är Koda barn. Vi åkte just den dagen den 25 juli för att det var teckentolkade visningar och det är bra för våra barn och ett gyllene tillfälle för alla teckenspråkiga som får möjlighet att ta en del av Astrid Lindgrens värld. Jag tänker speciellt på att det finns många döva personer, stora som små som inte får samma möjligheter som hörande personer, ja att ta en del av sagovärlden som är en viktig kultur för stora och små.

Jag minns att jag för första gången bokade tolk för flera år sen när mina flickor var små och då var det en annan familj som var med och andra gången bokade jag när vi var flera familjer tillsammans som sov hos sov hos mig i sommarstugan.

I år har man gjort det här så att man tolkar flesta förställningar och då är med i ensemblen när de spelar teater och det tycker jag är otroligt bra. Barnen tyckte det var kul och det var speciellt roligt för Rhianna som gapade och följde med stora ögon och för mig känns det underbart och viktigt att hon som döv får veta mer om Astrids fina sagovärld. För Tilde och Tindra var det också spännande och hennes mamma var super duktig som tolkade från Svenska tsp till ASL och jag tyckte det var roligt att se. Undrar lite om tolken undrade varför en mamma tolkade till sina ungar ha ha! Men bjuder lite bilder från förställningarna.

Jsg rekommenderar er stort att åka dit nästa år för både ni och era barn kommer att uppskatta det.


Teckenspråkstolkarna Dan och Tanya in action


Tolken Dan som tolkat till barnens förtjusning

Tolken uppe på balkongenDet var en fin dag trots regnet och jag vill rikta ett stort tack till Astrid Lindgrens värld och tolkarna Tanya och Dan som tolkade och gjorde det möjligt för alla teckenspråkiga att få vara med och bli en del av alla de fina sagoberättelser från Astrids böcker.


den 25 juli 2004

Jag hade ingen möjlighet att skriva om min kära lillemans stora dag den 25 juli så nu gör jag det efter 3 dagar!
Lilleman Yannick fyllde 6 år och jag säger bara som jag säger om mina andra barn att tiden går så himla fort.

Lilleman hade dock bråttom att komma ut och allt gick så fort minns jag. Meningen var att den dagen skulle jag åka hem till Örebro från Eksjö och lämna de andra barnen hos mor och far, men när jag tidigt på morgonen bestämde mig att klippa gräsmattan på föräldrarnas tomt så kom vattnet och sen kom smärtorna nästan direkt. Ringde min kusin och bad henne komma och hon beställde taxi. Taxikillen ville inte låta mig åka i hans bil för han var rädd att jag skulle blöta ner den, men vi blev arga och sa att vi inte hade tid att tjafsa med honom och tog massa papper och handukar för att få tyst på killen och bara dra för så ont hade jag!!.. Sen är resten en historia och fick en underbar liten kille och bjuder på bilder från årets gång:


Yannick med kusin Rafael


med kusin Sofia
Nick går med  gudfar Peter tillsammans med kusin Rafael och bror Colin


Jag med min söta lilla pojke


Bllåååsss

Till din dags ära så åkte vi till Astrid Lindgrens värld och trotsade vädrets makter. Det regnade mycket, men trots allt hade ni kul och så fick du fira tillsammans med familjen Edington och vi hade alla trevligt.

Älskar dig så mycket min pojke

Kram mamma

Njuter av i sommarstugan!

Märker att jag inte bloggar så mycket nu, men det är för att man haft släktträff och så har man bror m familj som nu i dag åker hem. Dagarna har varit fina och det har regnar, åskat, varit varmt och ja som en sommar ska vara. Vi är här i 5 dagar till sen åker vi hem till Örebro och då är det ungefär 2 veckor kvar och därefter så börjar jag jobba och barnen börjar skolan.

Bjuder lite bilder


Colin med kusinerna Antonio och Rafael - de hade fiskat och fångat gädda


Rafael och Colin lär sig hur man ska rensa bort skinnet!
Här sjunger Nick med syssling Tim


Nick med syssling Minnea och så håller hon vår lilla Hugo. Hugo hade en otrolig bra tålamod då alla kusiner och sysslingar ville hålla honom. Han var snäll och lugn och hur ungarna än höll honom så var han lika snäll och lugn.


Jag med söta Elsa Randone. Härligt att hon och hennes familj kommer till Sverige eftersom de bor i North Carolina, USA.

Fler bilder kommer sen med sommarens händelse..

Ha en fin dag!

14 Juli 2010

Först och främst - Grattis kronprinsessan Victoria på födelsedagen!

I går firade vi min mor som fyllde år och det blev en trevlig dag fram tills det började spöregna på eftermiddagen. Tänk att det faktiskt var flera veckor sen man såg regn!! Det var skönt tycker jag och man behöver få lite svalt mellan värmen.

I morse var det mulet och sen kom solen och nu är det jätte varmt ute och man har slitit och klippt gräsmattan och är man inte klar än. Tomten ute är stort och allt ska hinnas innan lördagens släktträff. Min bror med familj är här och i morgon börjar folk komma likaså på fredag och sen på lördag är det släktträff och jag älskar det.

Jag och brorsan ska göra någras frågor till tipspromenaden och givetvis blir det den traditionella femkamp som vi alltid gör på varje släktträff och det är mysigt tycker jag.

Bjuder på dagens bilderChannie och jag krattar gräs.

Det är mycket som ska klippas och hinnas med innan lördagMan svettas och kämpar på.. Jag njuter med BRA samvete för man klipper gräsmattan och går mycket och rör sig och så krattar man och det kallar jag för motion när man nu inte har näras till friskis och svettis!Vår älskade sommarstuga och det är alltid så härligt att vara där varje sommar.

Ha en skön dag!


Jag är min egen frisör!

Det är  mycket sällan jag går till frissan. Det kan ta flera år och jag gillar att fixa håret själv.

Nyligen i helg så var jag på bröllop och innan hade jag bestämt att ha toffs och och en fin hårspänne, men när dagen var kommen så ville jag göra något med håret och agerade mig själv som frisör. Jag blev så nöjd och insåg att mitt hår börjar växa och att det kanske är dags att klippa eller ska jag låta det växa igen?. Många säger att jag passar i kort hår och det tycker jag med så jag får ta och fundera hur jag vill göra med håret.

Här visar jag resultatet på  mig själv - Gillar min hårstil och tror jag ska ha så ett tag nu.


På väg till Hörtingen!

Sitter på tåget på väg till Hörtingen - ja vår älskade sommnarstuga som vi åker till varje sommar. Det ska bli skönt att bara slappna av och hjälpa mor och far med stugan. Vi ska ha släkträff i helg så det ska bli skoj.


Här är jag med vår lilla Hugo. Han är en speciell kanin för han uppför sig nämligen ofta som en hund faktiskt!.
Ska ta och berätta om vår Hugo någon dag!.Hugo blir nog  överlycklig som får sin stora bur som jag och Tina byggde åt honom för två år sen. Nu får han skutta fritt i sin stora bur och han älskar att vara ute. .

Önskar er en fin dag!

All lycka önskar jag er S & L

Vaknade halv sju i morse - ONÖDIGT!!!!

Vill ju sova lite längre för att orka med dagen och natten lång för att fira två vänner på deras speciell dag.


bild:googleJag är glad att jag får vara med er idag tillsammans med era släktingar och vänner och fira er dag.

Solen skiner strålande och det blir en underbar dag och snart om några timmar kommer vänner som ska sova här och då blir det prat, dusch, fixa håret och se till att man hinner med allt innan vi ska iväg till kyrkan i god tid. Hoppas så att vi slipper stressa oss och gör det som vi planerat innan.


Bild: Google


Till S och L

Jag önskar er all lycka och ni är som gjorda för varann. Jaghar sett så mycket kärlek hos er när jag träffar er och på middagarna jag varit hos er. Säger bara helt enkelt att ni var menat för varandra och jag är glad att jag får dela er dag idag.

Inte många timmar kvar och jag kan ana hur ni har det just nu med allt som ska hinnas innan ni tågar in i kyrkan.

Önskar er all lycka

Kram

9 Juli 2010

Dagens ära går till en fin, härlig och underbar supermorsa som fyller år idagGrattis fina Maria på födelsedagen idag och jag hoppas att du njuter av dagen med dina nära och kära.Den här bilden är en av min favorit på oss tillsammans. Tänk att det har gått hela 13 år sen den dagen vi träffades för första gången. Vi blev som systrar och våra flickor lekte så mycket tillsammans och vi har många fina minnen under alla de år som gått och många fler år kommer det att gå framöver.

Jag är glad att du dök upp i mitt liv och trots det senaste tiden vi inte har sett varandra så vet du att du är en speciell vän och kommer alltid vara det. Glad att du kommer vara i Örebro lite mer i höst och då måste vi se till att ses.

Njut av dagen och GRATTIS ÄNNU EN GÅNG

Din tillgivna vän


Friends are precious and few...

Hittade en underbar filmklipp igen på Athina och Isabella och vilken otrolig fin och stark vänskap det är mellan dom två. Tårarna började komma när Isabella tackade mig och sin mamma för att de möttes som små och jag ska skatta mig lycklig som har Maria som min goda och kära vän. Visst är Isabella och Athina underbara Maria?.

Underbar film som jag vill dela med er
Sitter nu på bussen..

Det är tidig morgon och jag sitter på bussen på väg till Stockholm. Lekte lite med min webcam och tog kort men inga bra biler blev det för man är ju så himla trött G Ä S P!Försökte ta bra bilder, men ska man egentlige ta bra bilder för att visa sig? äsch den här bilden får man vara nöjd med.  Tycker det är bra att man kan surfa eller till och med blogga som jag gör nu  så att tiden kan gå fortare och man snart kommer fram.

Jag ska spendera dagen med Ira och hennes söta Mio och det var ett tag sen vi sågs. Det blir mycket prat, Sushi och att inspektera hennes nya hem där jag ännu inte besökt så det blir en skön avkoppling för mig. På kvällen åker jag till Tyresö och hälsar på Annika och Pelle och sover där  fram till söndag och man fick nu veta att det är många som ska sova hos där så det blir bara så himla  mysigt. Flesta är ju gamla gänget från skoltiden och det blir säkert en kanon helg.

Testade klänningen och allt i går kväll och gick nästan som en model för tösen Tina och hon sa att jag var kanonfin och allt såg så perfekt ut. Underbar färg jag valde på klänningen jag köpt och jag lovar visa bild på mig sen efter helgen.

Nu ska jag ta och surfa lite och så hoppas jag att jag hinner sova en stund. Det blev ju så sent i går kväll då jag fick besök av Carina och döttrarna Tilde och Tindra. Det var speciellt mysigt att se Tilde och Tina tillsammans och de kommunicerade obehindrat på Engelska och de förstod varandra och det som är mest intressant är att en 7 åring och en 14 åring delade på samma inteesse att det blev glädje snack och fnitter om Justin Biel, Disney chanel och ja allt för de hade verkligen mycket att prata om och det var så mysigt att se.

Låt mig få presentera...

För några veckor sen fick jag en underbar fråga av min vän Pernilla och hennes man, Johan och glädjen var så stor så stor och med tårar så tackade jag självklart JA att åta uppdraget att bli


GUDMOR till underbara Thyra Lindroth.

Det var en underbar känsla och jag kommer att vara där för Thyra och ser fram emot hennes utveckling, uppväxt och vara hennes ledstjärna på livet stig som hon kommer att vandra. 

                                                              

Den dagen var det bästa för mig och tack Pernilla och Johan för förtroendet och det betyder mycket för mig.


8 juli 2010

Idag ska jag tillbringa dagen med söta

                                                  

                          

Rhianna idag. Nu på morgonen har hon hjälpt mig med tvätten och att fixa lite här hemma. Senare ska vi till stan och sen vidare till Lundby för att tillbringa dagen med min goa och kära väninna Carina och hennes döttrar, Tilde och Tindra. Vi får se vad vi gör hos dem och jag antar att dagen blir varmt så kanske vi drar och badar eller ja det återstår att se.

Rhianna har tjatat ihjäl mig och frågat när hon får leka med Tilde och Tindra och jag vet inte hur många gånger jag har hört deras namn nu. Tycker det är roligt för Rhianna och det är ju kul att se hur de kommunicerar med varandra eftersom Rhia tecknar på svenskt teckenspråk medan Tilde och Tindra tecknar Amerikanskt teckenspråk och ändå på något sätt förstår de varandra. Supermysigt att se tycker kag.

Förresten har jag fått mer färg eftersom solen steker så och jag älskar mig själv på sommaren än vad jag gör på vintern. Min hy blir så fin och man slipper sminka sig så tänk om man bara kunde få ha den här färgen året om!.

Jag kanske är lite knasig men!!..

Ha en fin torsdag!

Den 6 juli 2010

Tänk att tiden går så fort så fort. Jag minns fortfarande den dagen då jag gick från min väninna, Tines hem ända till USÖ och hade sammandragningar väldigt tätt och jag minns att Tine var rena rama nervraken på väg dit. I dag kan jag skratta åt minnet och jag fick ju en underbar liten kille som blir hela7 ÅR IDAG - GRATTIS MIN ÄLSKADE COLIN HARRY MICHAEL PÅ FÖDELSEDAGEN IDAG.

Du befinner dig i vackra Hörtingen med mormor och morfar, morbror, moster och kusiner som firar dig idag.

Du har på 7 år skapat en egen identitet och vet vad du vill och kan och du är också en bra förebild för oss, för andra och du vet vad du vill och kämpar på när du tycker det är svårt att klara saker man vill göra. Du gillar att vara cool

Med lillebror Nick kan du ha kul och ni båda har humor

 Du är glad och blir sällan sur

Som liten gillade du att klä ut dig som riddareNär du och lillebror var små så trodde många att ni var tvillingar. Här firade vi er tillsammans när vi var i USA en hel sommar.
               

Du älskar fotboll och med åren har du utvecklats mycket som fotbolls spelare och spelar för Rynninge IK

                       

Men mest av allt så vill du och längtar att få börja på Karl Johans skola för att sen en vacker dag bli

 Colin med mikrofon

framtidens sångare. Det ska bli spännande att få se dig på livets stig och STORT GRATTIS TILL EN UNDERBAR KILLE

Mamma, Channie, Athina och Yannick

Saknar mina grabbar

Det har nu gått över en vecka sen jag såg mina pojkar och saknar dom mycket just nu. Tittade på förra årets bilder på pojkarna mina och då saknar man dom ännu mer

      Älskar er så mycket och jag vet att ni har det bra hos mormor och morfar och med morbror och sysslingar som ni leker och busar med. Snart ses vi om en vecka och då ska jag bara krama, pussa, busa och koppla av med er.

Puss från mamma

Den 5 juli 2010Dagens ära går till min älskade far, Åke Stenström som fyller år idag. Du är min ledstjärna och hjälteför du är där för mig även om du kämpar på med hälsan så finns du ändå där för mig. Jag beundrar dig mycket för du kämpar på och hur många gånger har du fallit och ändå reser upp? jag är imponerad för att du kämpar och att du inte ger upp så lätt.

Jag är tacksam för att du finns i mitt och barnens liv och du betyder så oerhört mycket för oss.

Älskar dig så mycket min far ja min ÅKE

Grattis på födelsedagen och hoppas dagen var fin.

Kram


RSS 2.0