Trevlig sommar!

Tar nog timeout här eftersom jag inte skrivit på flera dagar.

Ska till Kungliga huvudstaden i dag och där är jag en hel vecka och därefter blir det sommartuga, bröllop och släktträff.

i sommarstugan hinner man nog blogga lite så vi får se hur det blir.

Önskar er alla en trevlig sommar!

Kram

Dagens bästa

Detr är sällan man känner sig så glad och i dag blev jag glad över bra händelser som hände idag.

För det första så fick man sms från vännen Johan som meddelade mig att jag nog kommer få ett jobb i höst.

Minuter senare fick jag sms från rektorn U som frågade om jag ville jobba på Tullängsskolan sär och jag tackade ja till erbjudandet. Så blev det fler sms mellan oss och kom överens att jag kommer senare i sommar och skriver på att jag börjar jobba hos dem. Man fick en väldig trevlig välkomnande från henne.

Så dagens ros vill jag ge till Johan för att du hjälpt och sett till att jag får jobba hos er och det ska bli trevligt att bli din kollega. Tack så mycket och det betyder så mycket för mig.


bild: google

Så har jag sagt till mig själv hela dagen och vet ni jag längtar redan att få börja jobba efter att man varit hemma i 4 månader så visst längtar man, men självklart vill man njuta av sommaren först.

Senare på eftermiddagen åkte jag och pojkarna för att fira min väninnas dotter som fyllde 4 år idag. Det var speciellt härligt och en av de bästa  händelse att just få träffa min kära  vän, Carina som kommit med sina flickor ända från USA. Alltid härligt att få se henne och hennes leende och jag har verkligen saknat henne mycket så välkommen hem kära Carina och även välkommen Tilde och Tindra.Hade ingen bättre bild på mig och Carina, men det här togs för tre år sen då lilla Tindra döptes. Jag gillar faktiskt inte att se mig själv här för jag känner mig så tjock när man ser bilden på mig.

Men ja dagen var TOPPEN och jag sken som SOLEN HELA EFTERMIDDAGEN.


Tänker fortfarande på lördagens speciella händelse!


Bild: Aftonbladet

Jag var hemma hos Simone m familj och såg lite av bröllopet, det var inte så lätt att man ville se och umgås med Simone och våra pojkar leka tillsammans. Sen fanns det ju en tonåring som ville titta på VM i fotboll så det var ju två stora händelser som konkurrerade med tittarsiffrorna.

Men man hann iallafall se när Prinsessan Victoria sa JA till Daniel och det var så fint ja en underbar och sagolik bröllop var det och de två vackra och fina duvorna spred så mycket kärlek.

Det var trevligt att besöka Simone och killarna mina hade kul med Nico och det måste vi göra om så tack för besöket och fikat :0)

Väl hemma så fixade jag middag och sen fick pojkarna leka liten stund och därefter bänkade jag mig framför tv:n resten av kvällen och tittade på


Bild: Aftonbladet

Jag hade även datorn på så att man kunde se teckentolkningen och ni var fina Tommy och Helena.

Prins Daniel har tagit mig och många med storm - hans fina tal var helt otroligt, ja så magiskt att jag började grina. Tänk att man kan grina över två lyckliga par som gift sig och inte ens känner och deras dag var så speciellt.
Det som är så fint är att de visar så mycket kärlek för oss och man kan se att de verkligen älskar varandra det är något magiskt mellan de nyblivna paret.

Jag önskar er all lycka Prinsessan Victoria och Prins Daniel och jag vill tacka för att vi fick dela er speciella dag.


Det är måndag och jag har fortfarande inte smält den speciella händelsen för två dagar sen.
Det förvånnar mig...

Som många av er vet så skadade Nick sig för ungefär två veckor sen då han hoppade studsmatta.

Jag har de senaste dagarna märkt att han verkligen kan röra på sig handen så mycket, ja så mycket att jag tänkte och funderade om det ska vara så. Sen så tyckte jag det var så löst och det lossnade lite på bandaget och eftersom det var vitt så blev det ju så himla smutsig.

Jag bestämde att ringa och boka tid för att byta på bandaget och eftersom jag själv inte vågar göra det så är det bättre att låta experter göra det.

Till min stora förvåning så blev läkaren så förvånnad över att Nick kunde röra sig så mycket och han ska egentligen inte kunna göra det. Enligt henne hade det gått sönder och att de måste göra ny och allt från början.

När de klippte bort allt så blev jag så förvånnad över att det var mycket som var sönder och likaså var läkaren det för de på akuten i Eksjö hade verkligen inte gjort ett bra jobb och det anser läkaren inte var bra eftersom Nick hade brutit två ben på två olika ställen så är det viktigt att man har det rätt och att han inte ska kunna röra på sig mycket.

Jag var väldig besviken men också glad att jag följde min magkänsla och bokade och kom dit för jag kände att något inte stämde.

Bjuder på dagens bilder då Nick fick ny gips och det bästa med allt - BLÅ bandage och Nick var superlycklig.  Nick ville definitivt ha blå för röd färg var för tjejer enligt honom.Stereotyper och fördomar

I dag var jag på stan och mötte upp Tine med sina söta flickor. Vi åt lunch och sen gjorde vi lite ärenden. Colin och Nick ville ha en rasta jacka som jag först tvekade till, men efter råd av Tine så köpte jag den billigt då försäljaren sänkte priset.

Colin och Nick blev överlyckliga och när jag tittade på dom så tyckte jag det var fint på killarna.

När man kom hem så fick man gnäll från systrarna som sa:


Seriös mamma, köpte du det här?? Det är ju bara fjortisar som har såna.


Inom mig tänke jag: Konstigt att det finns i deras storlek då!!! Men vaddå???!!


Men det är intressant att många av oss tittar på stereotyper och har fördomar och vi borde bättra oss på att inte vara så negativa utan ändra det till positivt att allt har sin mening att vi har så i vårt samhälle! 


Försöker förstå var och hur det kom sig att just den här klädseln som Colin har:

blev stämplad som fjortis - att bara fjortisar har på sig den!!..

Intressant


....

Det märks att man har bloggtorka just nu. Det är sommarlov för barnen och då är det annat man har att tänka på.

Men ska svara på dagens fråga: Alla hade rätt att det var Yannick som bebis och bara några timmar gammal.

Det är lugna dagar och det händer inte så mycket här hemma.

I dag fick jag besked att man ska börja tapetsera hallen i augusti och det ska bli kul att välja tapet och jag tror för det mesta att vi väljer vitt med fondvägg.

Det blir också ändring i mitt rum för även där ska det tapetseras och jag är glad för det för allvarligt talat trivs jag inte i den färg som det är nu och jag har inte ens satt upp gardiner eller gjort rummet fint för jag trivs helt enkelt inte att vara eller sova i rummet. Så är glad och jag längtar att få välja färg och att få rummet  klart - jag hoppas då att jag får motivation att göra mitt rum fin efteråt.

Jag kommer att sätta upp bilder från olika tillfällen som hänt i vår och sen tror jag inte att jag bloggar så mycket i sommar.

Ha en fin vecka!


Nicks glada besked


Bild: Addie - togs sommar 2009

Efter skolavslutning så gick jag och Nick till barn och ungdomskliniken på USÖ för att kolla upp hans allergi.

Som liten hade Nick stora allergi problem med mat och hälsan och jag minns hur jobbigt det var.
För ca ett och halvt år sen bestämde vi att Nick fick börja äta vanlig mat och det har fungerat jätte bra.

Han har problem med sin eksem än, men det är inget vi kan göra åt och fortsätter med behandling som han får vid klåda och besvär, MEN vi fick det goda beskedet och ger


Bild: google

att Yannick friskförklarades från allt som har med mat att göra och nu kan han äta ALLT utan att behöva tänka på vad han måste vara försktigt med.

Det var en stor lättnad och Nick var en pratglad kille som sa till läkaren att han mår faktiskt bra och att det ska bli skönt att inte behöva tänka på vad man ska äta utan bara äta ALLT och NJUTA.


Den blomstertid nu kommer...Här sjunger Colin med sin klass och nu har han sommarlov.

Kändes konstigt att sitta och titta på honom för han var ju så liten för några år sen

I dag var det hans första skolavslutning och det var fint att se på.

Ha en fin kväll!

Sommarlov!

Sommarlov börjar komma


Channie slutade förra veckan och spenderar för det mesta med vännerna. Hon fick sommarjobb och är överlycklig!
Nick slutade veckan innan Channie och nu är han inte någon liten dagisbarn längre utan börjar i skolan i höst!Tina hade sin i går och jag insåg att det är bara ett år kvar tills  hon går ut i högstadiet. Det var tufft att se niorna sluta och så var det en rörd rektor som fick många kramar eftersom han slutar som rektor på skolan. Många tårar var det.Colin slutar i dag och i höst börjar han lågstadiet och jag försöker förstå att min pojke börjar bli stor.

 Nu är det sommarlov sommarlov sommarlov som barnen älskar!

Så här ser planerna ut:

Sommarstugan
Emmabodafestival
Channie jobbar
Döva Nordiska Kulturfestival
Besök av familjen Edington från USA
Storebror hälsar på oss i Sverige
Släktträff
Bröllop
Tsp läger
Resor
Friskis o Svettis skytteparken - tisdagar
träna löpning inför tjejmilen i sept
Umgås med nära och kära
Fotbollsskola

Och det blir mycket mer så gör listan kort!

Ha en fin dag!

Rhianna och Yannick!

För tre veckor sen bröt Rhianna armen och i lördags bröt Yannick sin arm. Det är inte ofta man får se två barn ha gips samtidigt så det kändes lite konstigt att ha två springande ungar med gips. Här är de tillsammans


Bild: Raisy

Kul händelse:


Vi åkte tåg från Småland till Örebro och på resans väg hade vi faktiskt publik för folk tittade åt vårt håll och säkert snett och med frågande min.


Självklart kan jag förstå dom för där satt två ungar med gips och på vänstra handen och nästan exakt likadant och ja hur ofta får man se det.


För mig kändes det lite konstigt för vad tror folk om mig?? haha!..


Konduktören stannade till och med och frågade vad som hänt och hur kom det sig till att man ser två ungar i gips!


Kul resa och kul med publik!

Dagens fråga


Bild: Addiswa

Vem är det som sover så sött?

Colin eller Yannick?


Hittade...

Hittade några bilder på barna mina och man glömmer så fort hur små de var.. Bjuder på några bilder
Blir ni inte...Blir ni inte nervösa när era barn hoppar studsmatta?. Jag blir nervös och ibland som en nervrak när de hoppar och testar olika hopp stil. Varje sommar så har mina barn blivit skonad från att skada sig och jag pustar alltid ut när hopp säsongen är över.

Men den här gången hände något som inte fick hända. Jag hann dessutom inte bli så nervös som jag brukar för man hade fullt upp att prata med släkten. Barnen lekte ju så fint tillsammans och hade så kul för de sprang, hittade på en massa olika lekar och så hoppade de studsmatta då och då.

Man hörde barnens skratt och sen plötsligt hörde man lilleman Nick gråta och han grät och hade så ont. Ramlade från studsmattan och vi var lite osäkra hur allvarligt det var. Nick fick gå in och titta på tv och ligga på soffan och då blev han lugn och klagade inte sedan ville han ut och leka med de andra och då tänkte vi att det är ju skönt. Det som störde några i släkten var att Nick lät handen vara nere hela tiden och han lyfte inte upp den utan handen var som en trashand om ni fattar vad jag menar!. Efter några timmar så var handen och armleden svullen och flera i släkten tyckte att han ska åka in till akuten så vi åkte in och ni vet hur väntan är så man fick vänta i timmar.

Efter röntgen visade det sig att han bröt två ben på två olika ställen runt handen och måste ha gips i 3 veckor. Jag suckade och bara tyckte det var jobbigt, men nåväl sånt händer och det är bara att acceptera. Nick grät så mycket när de skulle gipsa honom och tre sköterskor var tvungen att trösta och försöka gipsa honom och jag led verkligen med min pojke. När allt var klart så fick Nick en fin diplom och där stod det att han varit jätte duktig och tapper på akutmottagningen.

Vi kom in till akuten halv nio och fick åka hem klockan ett på natten så man var jätte trött och vi somnade bums när vi kom hem.

Snart ska vi åka hem till Örebro och det första jag tänker på är om folk kommer att reagera att man åker hem med två ungar som har gips - ja alltså Rhianna och nu Nick.

GLAD NATIONAL DAG ÖNSKAR JAG ER ALLA.


...

Befinner mig just nu i Småland eller rättare sagt i Eksjö som är min barndomshem. Alltid trevligt att åka hit och få se hur mysig staden är.

Resan blev mycket längre än vad man hade räknat med och tåget var jätte försenat redan från Örebro. Vi fick sitta i en timme och sen åkte vi i väg. På vägen blev situationen inte bättre för flera tåg var också försenad.
Märkligt tycker jag med tanke på att det är sommar, över 23 grader varmt och att det egentligen inte borde vara problem. Tänkte mycket på hur tåget ställde till när vi hade mycket snö och det är ju ett stort kontrast till att tåget krånglade till.

Vi kom fram efter halv elva och för oss var resan och väntan lång. Vi fick åka taxi från Nässjö till Eksjö eftersom vi missade förbindelsen med buss mellan Eksjö och Nässjö. Tack och lov att man slapp betala taxi resan!.

Nu på morgonen ska vi kolla lite i stan och sen hem och fixa oss inför min kusins dotter, Alexandras stora dag. Hon tar nämligen student i dag och ja det är på en lördag. Här i Småland tar eleverna student på en lördag och sådan har traditionen varit i många år.

Solen skiner strålande och det ska bli en trevlig och härlig dag att få se Alexandra och att få träffa släktingar som kommer från Stockholm, Kopparberg och flera andra orter.

Vi har med oss lilla Rhianna och vi tycker det ska bli spännanade att få se och visa henne alla djur som Alexandra med sin familj har.

Får önska er en underbar lördag!

Låt livets stig leda er


Bild: google

I dag är det en speciell dag för det är dagen då tusentals elever tar STUDENT!.

Jag ska till Tullängsskolan och önska mina fd elever all lycka på livets stig. Det är många elever som jag haft som tar student så det är en konstig känsla och jag minns att de längtade så efter den dagen då de tar student och nu är det plötsligt här.

Solen skiner strålande och jag tycker det ska bli spännande att titta på alla glada och lyckliga ungdomar.

Colin och Yannick ska med sin pappa till It Gymnasiet och där ska de få se sin bror ta student så GRATTIS PÅ DIG NIKLAS.

I kväll åker jag och barnen till vackra Eksjö och imorgon tar Alexandra student så tjocka släkten ska ses och fira hennes stora dag. I småland tar man student på en lördag och det tycker jag är kanon.

Till sist önskar jag er alla på er stora dag

MÅ DIN VÄG TILL MÖTES OCH MÅ DINA VINDAR VARA DIN VÄN,
MÅ SOLEN SKINA VARMT I ER KIND OCH MÅ LYCKANS VÄG LEDA ER TILL
DEN STIG NI SÅ ÖNSKAR ATT BLI

MÅ SOLEN SKINA TILL ER  I DAG OCH MÅ  NI VRÅLA HÖGT JAAAAA HUUURRRAAAA

I dag...

I dag ska jag träffa en underbar vän - sist vi sågs var för 13 år sen ungefär och tiden har gått så otroligt fort.

Hon är i Örebro nu tillsammans med sin familj. Hennes man från tidigare förhållande har en dotter som nu tar student från RGD så de har åkt hela vägen från Tyskland för att uppvakta henne och glädja hennes dag.

Jag måste presentera min underbara väninnaSatu Worseck som jag lärde känna när vi tillsammans studerade på Gallaudet. Vi delade också lägenhet tillsammans med C och L och vi var alla skandinaviska tjejer som också delade med L som var Amerikan. Jag har många fina minnen från vår tid och jag minns hur vi impade Amerikanerna på hur bra vi var på att laga mat för de var ju hel kassa på det.

Vi såg också till att tillsammans med våra internationella vänner att ordna kunskapsvecka om olika länders mat, kultur och mycket mer för amerikanerna visste knappast var Sverige eller Finland låg eller till och med var Italien var. Vi visade Lucia och folkdans och så åkte vi till olika ställen runt naturen och tog med våra amerikanska vänner som förundrades över de vackra bergen och naturen - att de ens tänkt på det som bor i sitt eget hemland.

Det har gått 13 år sen vi sågs och jag är glad att du trogen har hållit kontakt med mig, att du har varje år skickat julhälsningar och till och med skickat gratulationskort till mig.

Nu längar jag så mycket att få se dig och vi har nog massor att prata om.

Välkommen till Sverige och till MIG - det här kortet vill jag ge till dig.


Bild: google


Dagens CitatHemligheten om hälsa för både sinnet och kroppen är inte att sörja för vad som har hänt, oroa sej


för framtiden eller förvänta sig problem, men att leva i nuet, vis och ärlig.


                                                                Buddha


Jag har hittat

två härliga tidningar som gett mig så mycket inspiration och jag tror att det är tack vare de här tidningar som jag förstått hur jag är som person och vad jag behöver och det har ökat min självkänsla och självförtroende.


Bild: Google

Jag har nog alltid tyckt att Blossom är speciell och jag fascineras av hennes personlighet. Och jag diggar hennes frisyr som dock inte min frisör tycker att jag passar, men nåväl det är väl bara att acceptera och det är ju inte alla som passar att ha en sådan frisyr som Blossom.

Men när det gäller Blossom så har jag läst mycket om hennes råd och tips om personlig hälsa och välbefinnande och jag bestämde att premunera på tidningen till ett billigt pris och ända sedan jag fick tidningen hem så har jag blivit så fast och är riktigt nöjd med tidningen. Hon och hennes medarbetare tipsar om många bra saker som mat, hälsa och mycket mer.

Jag har läst andra tidningar som har ungefär samma, men det har inte gett mig så mycket. Sen premunerar jag påBild: Google

Den här tidningen ger också många bra tips om min personliga utveckling och ofta känner jag mig träffad i olika artikel ssom jag läser och som gör att jag måste tänka om. Som det står på tidningen: Våga vara lagom -Steg till lägre krav på dig själv.

Många av er vet att jag har lite för höga krav och jag vill för mycket och sen när inte det funkar så sjunker jag ner till botten liksom.

Det finns så många bra tips och råd och man läser mycket psykologi som gör att jag förstår mig själv bättre.

Tycker att tidningen passar till er som ofta är stressad och har så höga krav på er själva.

När jag får dessa tidningar hem så ser jag till att få tid att läsa och koppla av och jag känner mig alltid piggare efteråt och ler precis som jag gör när jag tränat en pass eller gått en ång promenad.

Ha en trevlig och skön kväll!Nu har jag...

Anmält mig till


Bild: google

Jag har missat att springa tjejmilen så många år på grund av att stortösen fyllde alltid år just den dagen. Nu är det i september och nu har vännen Cerine skrivit upp mig och att vi anmäler oss tillsammans med flera andra. Så nu har jag en stor uppgift

ATT SPRINGA OCH TRÄNA MIL FÖR MIL HELA SOMMAREN och hur det än blir med vädrets makter så ska  jag SPRINGA OCH SPRINGA och TRÄÄÄNNNAAA!

PEPPAD PEPPAD SÅÅÅÅ PEPPAD!!

RSS 2.0