Kvällens TABBE!!

Jag skäms så djupt i jorden och att jag redan gick på april skämt som sker imorgon.Himmel gud att jag gick på april skämtet.. Fick en riktig bra info som berörde teckenspråkiga o
skickade mass sms och sen visade det sig att det var april skämt - fy vad jag skämdes o skickade till
alla o sa att jag gick på aprilskämt och hade en stor skruv löst!!!Guuuvad jag skäms när jag fick svar att de skickat vidare till andra..


Varför jag gick på det trots att det är den 31 mars i dag är för att det var ett viktigt meddelande så att alla ska träffas vid rådhuset kl 12 imorgon. Så man ville ju skicka sms till alla teckenspråkiga att vara på plats men men!!.

Jag som blivit skonad av april fool i några år och inte blivit lurad och nu har antigen min skruv blivit så rostig att jag fallde för ett skämt som jag så fick skämmas över efteråt!!

Njut ni och skratta gott - Imorgon kommer jag vara på min vakt!!

Söta Rhia..

Om någon timme får vi besök och hon är så himla söt och med hennes söta lockar påminner hon mig om Shirley Temple. Pojkarna tycker så mycket om henne och det gör jag och flickorna mina och hon är vår lilla solstråleRhianna har verkligen träffat våran hjärtan och hon är så himla go och rar. Colin och Nick leker så fint med henne och de är faktiskt så himla duktiga på att teckna till Rhianna eftersom hon är döv. Jag är mer imponerad över Nick för det är så sällan man ser honom teckna och han föredrar ju att prata för det mesta, men med Rhia som hon kallas så tecknar Nick så BRA och jag insåg att han är faktiskt jätte duktig på att teckna och det är ju helt UNDERBART.Rhianna har sovit hos oss en natt för några dagar sen och nu ska hon sova hos oss i två nätter och det ser vi alla fram emot. Hennes mamma, Rebeka ska åka och träffa sina vänner som kommit till Sverige och behöver åka bort lite för att ha trevligt och umgås med vänner. Självklart ställer man upp för vänner och vi är bara glada att vi får ha lilla Rhianna hos oss.

I morgon ska jag o barnen ut till Rynningeviken och då ska vi gå ut till skogen och leka och grilla korv. Hoppas solen tittar fram så det blir lite varmare.

Ha en fin eftermiddag - kväll


Någon..

Någon som vet hur man får bort tuggummi som nu fastnat på skinstolen??? Försöker och försöker, men så himla rädd att stolen ska bli förstörd. Jag har gjort allt men det är så himla svårt och jag suckar och vill inte att stolen ska bli helt förstört.

Någon som har tips på vad man kan göra?

Stolthet.Bild:Google

Just nu vill jag bara säga hur stolt jag är över mig själv. Vi är faktiskt dåliga på att uppskatta varandra och även oss själva. Jag är jätte dålig på att uppskatta mig själv som person, men kanske ska jag bättra på att uppskatta mig själv när man känner att man gjort något bra.

Det var inte länge sen man kände sig deppig efter årsmötet, men går vidare och jobbar på min självkänsla och vet att det finns medgång och motgång på livets stig.

Just nu känner jag glad över vad jag håller på med och att jag följer mitt mål. Jag har faktiskt satsat hel hjärtat på min hälsa och att jag vill må bra och gå ner i vikt. Jag äter bra och jag motionerar och tränar hos friskis och svettis och nu är jag helt fast i danspass och även gym träning.

Våren kommer och jag ska börja springa ofta för snart kommer vårruset och sen har jag sagt ja att ställa upp och springa tjejmilen och den här gången SKA jag för jag har missat det flera gånger.

När det gäller min vikt så upplever jag ofta att det inte sker någon förändring hos mig. Jag tittar mig själv i spegeln och tycker fortfarande att jag är tjock och att mina kilon aldrig går bort. Är det spegeln eller är det min förnekelse över att jag sakta går ner i vikt? - det är något jag måste jobba med så att jag ser bra resultat.

Jag får höra positiva kommentarer när jag träffar vänner och de säger att man ser skillnad på mig och det gör mig glad för man behöver höra det.

Stolt är jag över mig själv och jag kämpar på så gott jag kan.

Till sist så tycker jag det bara är roligt att idag är det den 31 mars och att totalt 2100 besökare kollat min blogg på en månad - hur man  räknar de som kollar flera gånger om dan - det vet jag inte, men jag har iallafall över 100 unika besökare varje dag och det ökar för varje dag vilket är roligt. Jag tycker om att blogga och det är bara så himla kul.

Träningspass!Bild: Google

Känner mig glad att jag har pli på mig när det gäller träning. I dag är jag ensam med pojkarna mina och jag gnällde mycket över att jag inte kan träna danspass ikväll. Funderade länge hur jag ska göra för jag ville verkligen träna - kroppen skrek efter danspass faktiskt.

Tänkte nästan ta med pojkarna till friskis o svettis för det  finns ju lekrum där, men samtidigt var jag osäker på om killarna verkligen kan sitta lugn och leka i en hel timme?? Frågade pojkarna och de ville följa med och lovade att inte busa och att de ska sitta och rita och leka, men ändå var jag så himla osäker. De har ju lovat många gånger innan på andra ärenden, men sen har de totalt glömt bort löftet och börjat leka och busa ändå.

Grabbarnas kompis, Nemo kom och ville leka och jag tänkte perfekt nu kan jag fråga Nemos mamma.


Frågade Minna och hon sa det var helt ok att pojkarna kan stanna och leka med Nemo under tiden jag tränar hos Friskis o Svettis. Gissa hur GLAD JAG BLEV!.

Nu ska jag strax iväg och gå  en rask takt till Friskis o Svettis och få träna  danspass en hel timme

VISST ÄR DET UNDERBART!

Blivit korthårig!

För en vecka sen fixade jag till mitt hår och tog bort alla flätor vilket var lidande. Jag klippte det som var slitet och satte in lite löshår varstans och var så nöjd.

Kontaktade snabbt min frissa för att diskutera lite om mitt  hår för kände att den var fortfarande så himla sliten och vips så blev jag kort kort kooorrttt hårig och det känns så ovant. Tur nog så växer mitt hår som gräs så jag ska låta håret växa ut igen.

Jag kommer förmodligen om någon månad att fixa håret med löshår för jag trivs faktiskt i långt hår och inte i kort. Ska iallafall låta mitt hår få vila ut efter allt slitage jag gjort.  Här bjuder jag på tre bilder på en nyklippt lilla moi!. 

                                      
Stor TACK..

Till Lotta o Sabbe för en härlig kväll hemma hos er och mycket GOD mat. Var impad att ni orkade laga så mycket mat till oss alla som kom och hade trevligt. Ni två är värd många rosor och det gjorde mig extra glad att jag får vittna er speciella dag i sommar. 
Det var kul på ander.se och man träffade många som man ej träffat på flera år och man hann inte prata så mycket med alla, men det spelar inget roll, man hade såå himla kul ändå. 
Tack Alexia för att jag fick sova hos dig och att vi fick prata om allt mellan himmel och jord. 
Sitter på tåget på väg hem och är rätt trött men ack så nöjd. Man mår så himla bra när man är i Stockholm och när man får träffa vänner. Stockholm är en del av mig och staden gör mig bara så glad så glad. 

På väg till Sthlm och anders.se

Sitter på tåget på väg till Stockholm. Med nervös mage men också med spänning så hoppas jag att det blir en kanon kväll. 
Ska hem till Alexia efter att vi inte setts på ett riktigt bra tag. Sen ska vi hem till Sabbe o Lotta och träffa övriga och därefter bär vi oss iväg till
Bild: andersse.blogg.se
Jag är lite nervös men tycker också det ska bli spännande. Mycket folk och kvällens kända ord blir nog:
Hej
Men vad länge en
Läget
Titta bort mot annan som hejar
Hejdå
Hinner inte prata med alla men får man kram så värmer det en och  det blir definitivt många kramar. 
Nu är jag strax i Stockholm och ska av så önskar er alla en trevlig dag och helg

Dagens svar!

Bild: Google
Kul att många av er gissade. Den som skrev högst siffran på 500 st - host host skulle aldrig orka att kämpa för att få bort flätorna. 
Men grattis till er som var närmast och det var totalt 310st flätor så ni kan ana hur lidande det var att kämpa för att få bort flätorna. Det tog en hel kväll och en hel morgon att få bort allt. 
Mina fingrar är fortfarande ömma men det går nog över snart. 

Efter flätorna...

Jag väntar lite med att tala om hur många flätor det var och ni som inte hunnit gissa - gör det gärna.
Talar om ikväll efter jag haft möte.

Jag använde mina flätor allt för länge och det har jag mig själv att skylla för om man har flätor så ska man helst ha det i ca 3-4 månader och inte mer. Jag trivdes så bra med flätorna att jag hade det lite över halv år och nu har jag lovat mig själv att inte göra så igen.

Jag fick klippa min fina långa hår rätt mycket för det var helt utslitet och jag säger till mig själv:

Idiot lilla Addie!!

Jag fixade mitt  hår hela förmiddagen och så satte jag löshår dit och dit så att det skulle se bättre ut och nu är jag mer än jätte nöjd. Tur att man kan fixa med löshår så att man ändå blir nöjd.

Bjuder på tre bilder på mig efter mina flätor. Jag saknar flätorna så nog kommer jag fixa det snart igen.

                                                Just nu..

Jag har såååå ont i handen och fingrarna för jag började med att ta bort mina flätor igår kväll och sen fortsatte nu på morgonen. Just nu ser jag ut så här:


Bild: google

Det tog tid och det var nog ett lite helvehete att ta bort alla flätor och tösen tina räknade hur många flätor jag hade och blev så förvånnad det var såååå många och inte konstigt att mina fingrar är så ömma.

Nu ska jag fixa till mitt hår så den blir rak och fin och jag hoppas jag blir nöjd sen. Sen om några veckor ska jag bestämma mig vad för typ frisyr jag vill ha.

Har en fråga till er:

Hur många flätor tror ni att jag hade?ska bli kul o se hur många av er gissar rätt..


Dags igen för EARTH HOUR

Förra året så respekterade vi klimatet i en hel timme och ville rädda den.

Nu är det dags igenKom igen ni som inte tänkt på det ni vill väl hjälpa till?  

Kommer ni mina bloggläsare att tända en massa ljus i mörkret och bara umgås med familjen?

Det är väl härligt - jag och barnen gjorde det förra året och det var en avslappnad timme. tända ljus, äta gott och bara krama om varandra.


Tack T o har tränat

I dag fick jag besök av vännen T och det var en bra o trevlig fikastund så tack för besöket vännen.

Jag börjar bli duktig på att gå igenom saker och papper o kasta så mycket det går och snart är jag klar med allt och nästa projekt är att gå ner i källaren och få ordning och reda därinne. Det är  rena rama världskriget där inne och jag vet att det är så mycket onödiga saker där så det ska bli intressant att se hur förrådet ser ut efter all städning.

Dagens bästa göra:


Bild: google

Danspass i dag och nu har jag fått rutin att gå dit varje tisdagar och är så glad över det. Stortösen min gjorde din pass efter mig och bestämde att testa medel gympa med sin kompis.

Man blir så pigg efter en träning och varm dusch och jag känner mig glad att jag nu är bra på att motionera så mycket det går och har tid.

Ha en fin kväll ni alla!

Min kära Nick

                                                  Det var ett tag sen jag berättade om min oro över min kära Nick. Det går bra för honom och jag träffar en underbar barnpsykolog en gång i månaden. Hon inspirerar mig och är min bollplank och det känns bra att man får den stöd man behöver.

Yannick är en glad kille och nu har vi struktur för honom så att han kan känna sig trygg och är nu en gladare pojke. Han har visat så många av hans dolda talanger och det är bland annat att han är så duktig på att rita, skriva bokstäver och så mycket mer. Nick har dålig självförtroende så det vi arbetar med är att uppmuntra honom så att han kan stärka sin självkänsla.

Vi kommer att få umgås med familjer som är i samma situation som mig och det glädjer mig. Tänk att det finns så mycket som vi inte vet - att det finns verksamhet för familjer som kan göra roliga saker med sina barn och att barnen kan få en glädje av att göra saker som stärker deras självförtroende.

Vi kommer med tiden att testa och se om Nick har ADHD och det är jag som har begärt det - detta är för att min älskade lilla pojke ska ha en trygg framtid med skola, fritids, vardagsliv och att han ska känna sig trygg och slippa ha massa problem som man annars ofta möter under sin uppväxt och det vill jag inte att Nick ska ha.

Älskar bilderna på Nick och mig och vi har en fin relation och han är min lilla stjärna precis som mina övriga barn är.

Vet ni vad...

Gick till afroaffären som ligger nära biblioteket för att diskutera om dreadslock och hur jag vill ha mitt hår. Frissan tittade konstigt på mig och sa:

Skojar du med mig?

Nä det gör jag inte och jag vill ha som


Bild: Google

Hon sa att jag inte ska ha dreadslocks för det passar mig inte alls och dessutom har jag så fint hår att jag ska inte förstöra håret. Hon säger att det är inte min personlighet att ha dreadslocks.

Vad ska man tro?? ska man lyssna på sin frissa eller låta det vara?

Hon tycker jag ska ha flätor för  min ansikte är formad för det och att det är just min personlighet.

Så nu ska jag ta och fundera om jag ska fläta eller ändå testa med dreadslocks. En annan tanke är att jag kan ju gå till den andra afroaffären som ligger nära Järntorget och fråga vad hon tycker.

Kul om man kan jämföra och se om de tycker samma eller olika!.

Jag ska till Stockholm på fredag så kan ju även passa på att snabbt besöka min gamla frisör och fråga henne med.

Det ska bli intressant att få svar på vad de andra frisörerna säger.

Promenad

Solen sken strålande och jag tog


Bild: google

en o halvtimmes promenad idag. Det kändes toppen och man njöt - våren är på väg så man ler.

Ska nog senare i veckan börja jogga en runda runt Rynningeviken och hoppas att solen tittar fram alla dagar.

Hoppas ni haft en fin dag!

I två dagar


Bild: Google

Vaknade innan kl 05 och kan inte sova mer och har sovit oroligt hela natten. Sov jätte dålig lördag till söndag med och sov nog hela 2 timmar och kunde inte vila under söndagen.

I natt sov jag orolig med för det är så mycket som jag tänker och funderar över helgens händelse. Det är något i mig som säger att jag måste fundera och ta ett beslut hur jag vill göra framöver.

Jag tycker det är viktigt att man följer magkänslan och vill man må bra och ha bra samvete så ska man välja det man tycker känns bäst - Det är då som man mår bra och känner att det är värt att leva och följa det som man känner är mest ärligt att följa och leda på livets stig jag vandrar.

....

Livet är för kort för att slarvas bort. Älska de människor som behandlar dig väl. Glöm, välj bort de som inte gör det.


 Tro på att det finns en orsak till allt som sker. Om du får en chans till, så grip tag i den med båda händerna.


Om det ändrar ditt liv, så låt det ske! Ingen har sagt att livet ska vara lätt! ♥

....

Resan med båten och kursen var mycket intressant och lärorik. Sen träffade jag en vän på båten och vi har inte träffats på 12 år så ni kan tänka er att man satt i timmar och pratade om allt så jag la mig jätte sent, men orkade med dagens kurs efteråt.

I går var det årsmöte och det var spännande och en rysare och Lena vann som ordförande och jag önskar henne all lycka.

Har tänkt och funderat mycket över årsmötet och behöver smälta in i allt och man vill skriva så mycket, men att jag väljer att inte göra det.

Det som är sorgligt bara är att man vågar inte säga vad man tycker utan man är tyst även om det känns att det är fel. Varför ska det vara så? varför är man så rädd? varför inte våga stå upp för sina åsikter?

Det är bara det som snurrar i min skalle

Men ja

Gårdagens fall - inget jag surar över - Står upp och ställer upp för föreningen så

Nya tag och ny o spännande tid.

Ha en fin dag!


Sitter nu på bussen..

Just nu sitter jag på bussen och ska till Stockholm. Jag surfar så att det går fortare att komma fram. Nu höjjer säkert ni vänner med ögonbryn och undra varför jag aka till Stockholm igen!. Om 4 timmar ska jag åka tur o retur med:


Bild: Google

Jag ska nämligen på handledarkurs så de närmaste timmarna kommer jag bänka mig framför en kursledare och lyssna och bli klokare. Jag kommer att gå på handledarkurs fram till juni.  Började med kursen för en vecka sen och nu blir det vår andra träff sen blir det träffar varannan vecka.

Det är för Dövas Förening - vi har ingen annställd på vår förening och vi hoppas att vi senare får möjlighet att anställa en och att jag sedan kan vägleda personen som sen jobbar för DFÖ.

Skönt är det att komma ifrån lite och jag har lovaqt töserna mina att köpa parfym och godis till pojkarna.

Ha en fin dag!

I kväll..

Nu ikväll satt jag och flickorna och hade samtal med flickornas pappa. Vi samtalade via Skype och det är bra att flickorna får se sin pappa som bor så långt bort.

Vi bestämde nu att flickorna ska åka och hälsa på sin pappa i sommar och att det blir i två veckor. Flickorna kommer förmodligen att flyga till New York och där möter deras pappa dom och de stannar några dagar sen åker de till Washington D.C och stannar hos honom och gör något tillsammans. Jag ska kolla upp med min kusin Nina som bor i South Carolina  och se om töserna mina kan besöka henne i en vecka eller i några dagar.

Ska bli roligt för töserna för det var 3 år sen de åkte till USA och nu har de något att se fram emot.

På Lördag...

Har Dövas förening årsmöte på ånstagatan 5.  Det är många i styrelsen som ska sluta vilket är sorgligt, men viktigt att man respekterar de dom beslutat att avgå.

Jag har tagit stegen att ställa upp som motkandidat i ordförandeposten och för att ni som är medlemmar eller ni som vill lära känna mig riktigt och veta min framtid och visioner för DFÖ kolla på min andra blogg:

addiswa.bloggplatsen.se

Har skrivit två inlägg idag och kommer skriva fler senare ikväll.

Är du medlem hos DFÖ? kom och rösta och säg vad du tycker. Du som medlem är viktig för DFÖ.

Årsmötet är den 20 mars kl 16.00

Vad tror ni? Kommer jag att...

Det senaste tiden har jag funderat lite på att ta steget och våga fixa mitt hår på annorlunda sätt.
Jag har länge velat testa men alltid backat ur när jag så väl vill boka hos frisören - för jag tror inte jag passar,
men nu på äldre dar så vill jag så gärna prova och se om jag passar att


Bild: Google

ha dreadslock. Jag tycker att det är så fint på många som man ser på stan och jag blir allt mer taggad och vill testa.

Min stora tös tycker att jag SKA och kommer se kanonfin ut medan min mellan tös säger att jag inte är klok och är gammal nog att ha dreadslock.

Jag vill gärna ha som söta Blossom Tainton har - det är fint, smalt och fräscht och jag tror att jag kommer passa i hennes hårstil:


Bild: google

Vad säger ni mina kära bloggläsare - Kommer jag att passa eller håller ni med tösen Tina som tycker jag inte är klok?.

Kram miss dreadslock

Lördagen 13 mars

Solen skiner strålande ute och jag tycker det är härligt nu när våren är på väg. Det som är mindre roligt är att det är för mycket vattenpölar men så är det ju när snönen smälter. Hoppas det inte blir för stora problem nu när snönen smälter så att det inte drabbar någons hem eller att gräset blir förstört.

I dag ska jag på årsmöte som DHB har och jag är fortfarande så himla trött efter en intensiv vecka. Jag kom hem ca kl 17 i går och det första jag gjorde var att lägga mig på soffan och där sov jag fram till morgonen. Flickorna tog hand om pojkarna och jag minns inte att jag slumrade till. Tack Channie och Athina för hjälpen och ni vet ju när jag är helt slut så låter ni mig vara och tar hand om lillebröderna ni är BÄST!.


Bild: google

I kväll är det melodifestivalen och jag kom nu på att stortösen Channie ska visa kläder - det är modevisning ikväll
och den börjar kl 19.00 så vi kommer nog missa melodifestivalens final men tur att man kan se det efterhand eller så hinner vi kanske se vem som vinner.

Ska bli kul att få se Channie och hoppas att kameran är snäll mot mig så att jag kan ta bilder på henne.

Önskar er en fin dag!


Melodifestivalens final på TeckenspråkGlöm inte att Melodifestivalen teckentolkas ikväll. Njut och känn er delaktiga - även om ni inte hör, hör lite, hör mycket och hör helt - se det vackra teckenspråket på vårt språk.

Njut nu ikväll

Örebro - Teckenspråkets huvudstad!Hela veckan har jag jobbat mycket tillsammans med samarbetspartners som Örebro kommun, DHB, Teckenspråkiga Kulturskolan, RGH-D, SPSM, Tolkcentralen och fler organisationer inför 11 mars och 12 mars.

Det var intensiva dagar men ack så nöjd man blev efter den stora arrangemanget.

Fredagen ville vi visa vår tacksamhet till Örebro Kommun för att de utropas Örebro som Europas TeckenspråkshuvudstadNu vilar det i politikernas händer och jag hoppas att det blir bättre möjligheter för oss teckenspråkiga i Örebro att vi får det vi behöver. Allt kan inte gå fort, men att man hoppas nu att beslutsfattare lyssnar på oss med respekt och att vi möts halva vägen till något som är viktigt för oss alla.

Visst är det UNDERBART


Bild: Google


I dag när jag var och hjälpte till och fixa och ordna inför torsdagens tillgänglighetskonferens så fick man veta att kl 12 skulle SVT fatta ett beslut om Melodifestivalens final ska teckentolkas eller inte. Jag höll mina fingrar och tår så hårt jag kunde och med glädjande så fick man veta att MELODIFESTIVALENS FINAL TECKENTOLKAS.

WOW vilken känsla och vad glad jag blir och jag kan bara säga att det är ju lite EXTRA det här med att känna sig delaktig och en del av musikens värde. Jag älskar musík och lyssnar mycket hemma så det känns bara magiskt för mig att få se alla låtar översättas till teckenspråk.

Sitter och ler och snart ska jag lägga mig och jag kommer definitivt somna med ett leende på läpparna.

Jag beundrar Jan Sparby som aktiv arbetar i WeSign och hans medarbetare, Jag beundrar Örebro Teckenspråkiga Kulturskola för de gör något STORT för oss teckenspråkiga medborgare. DE vill att vi ska känna oss delaktiga och vara en del av hörandes kultur - UTAN dom så tror jag inte att de hade lyckats komma så långt med O Helga natt, Systerskap, ja fler förställningar de sett till att tolkas och nu Melodifestivalen. NI ÄR HELT UNDERBARA.
_______________________________________________________________________________________

Delar med er från WeSign blogg:

Melodifestivalens FINAL sänds på lördag den  13 mars i Globen. Samtliga bidrag kommer att framföras på teckenspråk direkt på sajten svt.se/melodifestivalen med hjälp av Örebro Teckenspråkiga kulturskola och WeSign.

– Att framföra Andra chansen på teckenspråk visade sig vara en lyckoträff. Reaktionerna är överväldigande, säger Jan Sparby, WeSign.

– Men, inte endast från teckenspråkiga medborgare utan även från hörande och påtagligt är att man från båda håll upplevt gestaltningen som ett mervärde.

– Det känns därför fantastiskt att få möjlighet att ännu en gång visa upp denna gestaltande konstform – teckenspråkartisteri, avslutar Jan Sparby

…om du förmodan skulle missa direktsändningen kan du denna gång i efterhand se sändningen i SVT play.


Ur: http://wesign.wordpress.com/


Dagens bild


Huvudvääärrkkk


Bild:google

Varför ska jag vakna med en fruktansvärt huvudvärk nu på morgonen???

Hoppas det går att ta huvudvärkstablett för jag har inte tid att ha ont.

Ska fixa en hel del idag och ikväll ska jag börja på handledarutbildning och det är något jag ser fram emot.

Det händer mycket i veckan så jag har inte tid att bli sjuk.

Ha en fin dag

8 mars 2010


Bild: Google

TILL ALLA KVINNOR SOM BESÖKER MIN BLOGG OCH TILL ER KVINNOR VÄRLDEN RUNT

GRATTIS TILL OSS ALLA PÅ INTERNATIONELLA KVINNODAGEN IDAG - VI ÄR ALLA VÄRDA VART NI ÄN ÄR PÅ VÅR VIDA JORD.

Kram från bloggaren

8 mars 2010 - Dagens ära går till..Min kära och underbara vän INGELA JACOBSSON som fyller år idag.
Vad ska man säga om Ingela? Hon är helt en underbar vän, en storasyster för mig, en vän man kan prata med om allt och hon gör så att jag känner mig trygg för när jag faller och känner mig deppig så kommer hon alltid och backar upp mig och det märkligaste är att hon VET när något inte stämmer med mig trots att det inte är varje dag vi ses och bor 2 timmars avstånd.


Jag är glad att du finns i mitt liv vännen min.


Hoppas du får en UNDERBAR dag och må solen och vårvärme lysa över dig.

Kram din tillgivna vän

Kvällens bild


Fotograf: Stina FSeriously!

105 unika besökare på en dag och 2 kommenterar whoa säger jag bara!!.

Är ni inte lika glada som mig att det teckentolkades på Melodifestivalen??..

En undrande

Melodifestivalens Andra chansen sänds också direkt på teckenspråk på svt.se

Jag vill rikta ett stort tack till Örebro kommun, Teckenspråkiga kulturskolan och Wesign - NI ÄR UNDERNAR. 

I kväll satt jag med barnen och tittade på tv och med min dator bredvid för att se Tommy Fransson och Helena Wästborn som framförde alla sånger på Teckenspråk. Det var helt underbart. Visar bilder i slutet av bloggen så får ni se vilken häftig känsla det var för mig som teckenspråkig att känna sig delaktig i samhället.
Pressmeddelande:

Melodifestivalens Andra chansen sänds på lördag den  6 mars från Örebro. Alla de åtta bidragen kommer att framföras på teckenspråk för döva och hörselskadade direkt på SVT Play med hjälp av Örebro Teckenspråkiga kulturskola och WeSign.


- Kultur på alla språk berikar samhället, säger Jan Sparby, WeSign. Vi vill gärna att alla tecken-språkiga medborgare i Sverige också ska kunna ta del i Melodifestivalen. Därför har vi tagit initiativet till denna specialsändning på SVT Play.


Det är första gången som Melodifestivalen framförs på teckenspråk
. Teckenspråkssändningen av Andra chansen kommer att ske ”live” i ett fönster bredvid den stora sändningen på svt.se/melodifestivalen.


- Ett stort tack till
Örebro kommun som givit SVT chansen att ytterligare bredda publiken på Melodifestivalen, säger Malin Rogström, nyhetschef, SVT GävleDala och SVT Nyhetstecken. Det är en publikgrupp som också SVT vänder sig till i andra sammanhang – i nyhetsprogrammet Nyhetstecken, barnprogram och inte minst på teckentorget i svt.seUtdrag från Wesigns hemsida:

http://wesign.wordpress.com/


 

 

Tommy  HelenaTack Tommy Fransson och Helena Wästborn ni var helt FANTASTISKA.


Lördag 6 mars

Vad glad man blir när solen går upp och att det är vårvärme i luften. Jag hoppas innerligen att det fortssäter så här i flera dagar så att snönen smälter ner.

Jag och grabbarna mina åkte i väg till Kumla för att fira söta Emina som fyllt 7 år. Fattar inte riktigt vart tiden tagit vägen och jag minns Emi så liten och söt i mor och fars famn och vips är hon en ung och vacker tös som blivit hela 7 år?!!.

Först gick grabbarna och jag till stan och jag insåg att de blivit så duktiga på att promenera utan att klaga och vi bor ju så pass nära stan så det kanske är därför. Men för min del är det perfekt att gå än att ta buss för det betyder mycket för mig att få lite motion varje dag.

På stan var det så mycket folk och jag antar för att det händer en hel del aktiviteter i samband med Melodifestivalen och i kväll är det ju andra chansen på Conventum. Bjuder lite bilder

   

På stan var det någon typ av tävling för barn och ungdomar och att den som vinner får tävla i Stockholm senare. Tror ungefär som lilla Melodifestivalen. Sen fanns det massa info och tävlingar som man kan vara med på och vinna priser och även biljetter till Globen.

  

Colin o Nick på väg hem till familjen Hedin. Så fort Nick ser kameran ska han alltid vara en clown!

 Söta Emi hela 7 år!

      

Emi öppnar presenter. Fin bild på Lea med far och sen med mor

 

Colin i sin maskeradklädsel!

 

Dax att sjunga för Emi och alla få fika och äta gott!

    Tack Emina för en superfin kalas och vi hade jätte kul hos  dig. Kram Colin och Yannick


Fredagsmys!

När man säger fredag så får man ofta höra att vi måste ha fredagsmys. För min del kan man ju välja att antigen ha fredag eller lördag som mys, men för ungarna gäller det båda dagarna hmmm!!..

Men jag gjorde dagens middag på Amerikanskt vis och barnen älskar det så mycket. Enkelt, men vanligtvis så äter Amerikaner det här rätten till frukost. Jag tycker det är ok att äta det till middag ibland.För Channie och Colin är det viktigt att ha sirap och det ska absolut vara Amerikanskt sirap och inget annat:Jag köper den här på Ica maxi och tack och lov så är det sällan Channie och Colin äter med sirap för den här är inte billig. Kan iallafall tala om att den smakar godare än våran sirap. Ungarna var glada och åt upp allt och var mätta och nöjda med dagens middag.

Senare tittade Colin och Nick påHigh School Musical 3 och jag har tappat räkningen på hur många gånger de sett filmen. Att de aldrig tröttnar på det.

Men det var en mysig kväll och jag hoppas ni hade en trevlig kväll med.


I lådor...

Att vara hemma och gå igenom mina lådor och att sortera är något som jag tycker är bra. Nu har jag en hel del saker att sälja och jag hoppas jag blir av med det mesta annars så ger jag det till röda korset eller Myrorna.

Man hittar åtminstone saker eller lite kläder som man undrat vart den tog vägen och jag blev riktig glad när jag hittade en av min varorit mössa. Det är inte långt kvar tills vinter försvinner, men det gäller att passa på nu och använda mössan så mycket det går.

  

från Tinas fönster...


Bild: google

Man kan se Svampen från Tinas fönster. Dock inte hela Svampen men halva upp till taket kan man se den. Just nu lyser det häftiga färger och det blinkar till och med på Svampen.  Jag försökte filma, men det blev inte så bra för det kanske var lite för långt bort. Påminner om Melodifestivalens färg så jag antar det är därför det är lite extra nu.


Dagens andra fynd!

Fredag

Nu på morgonen fick jag stiga upp och uppleva stressen som man alltid gjorde när man jobbade. Jag lämnade killarna till skola och dagis strax innan åtta för att sen vidare åka in till stan och träffa MS. Nu är det inte långt kvar till konferensen den 11 mars och 12 mars för aktiviteter. Gick igenom lite detaljer med henne. Sen jobbade jag på Virginska som drama lärare och i dag visade jag sånger på teckenspråk och sen fick ungdomarna spela lite så att man fick gissa vem de var.

Träffade Frida och åt lunch med henne och man saknar hennes historier och all snack som får mig att ofta skratta ihjäl mig. Det var mysigt att få se henne så kram på dig Frida om du läser det här.

Man kunde se att Melodifestivalen är på besök - andra chansen som är imorgon och det är en massa aktiviteter för oss som är i stan och det tycker jag är trevligt. Vädret var strålande och man känner sig glad när man promenerar hem.

På väg hem så kollade jag lite affärer och jag var duktig nog som kollade lite kläder åt mig för det är väldigt  sällan jag gör det. Och jag fyndade och hittade kläder som kostade totalt 100kr!!!.. Nöjd är jag så här visar jag dagens fynd.En tunn stickad klänning ända ner till knäna!


Fotograf: Yannick

vit klädsel med grå kofta som nu pasar när våren är på väg. Hittade kläderna på Indiska och Cubus.

Jag har blivit bättre på att köpa ljusare kläder för jag brukar annars klä mig i mörka färger.

Gick hem på promenad och jag sken upp som solen för att nu är det verkligen vårkänsla ute.


Fyndat...

Jag har nu kollat bilder i kameran och hittat några att blogga om och folks, ibland kan man ha bloggtorka eller hur haha!. 

Kul att höra att du tycker jag ska blogga om mina tapeter och bordet, Malin. I mina ögon tycker jag att jag bor himla enkelt och så har det alltid varit för min del och det är ju för att jag är så himla osäker men det viktigast av allt är ju att man trivs att bo hemma och här är det mycket harmoni - kärlek, skratt och lycka i familjen och det betyder allt för mig. 

För några dagar sen var jag på stan och kollade läget eftersom man inte är där så ofta som förut. Gick in till en affär på krämaren och det verkar som om den här affären låter folk sälja sina varor billigt. Tycker det alltid är något nytt och aldrig samma ägare så det är väl så att de byter och låter folk som har små företag att sälja sina saker. 

Jag hittade två fina vas


Den fina duken hittade jag faktiskt ute och den låg utanför en restaurang. Först tänkte jag att någon hämtar den, men sen låg den där i hela två veckor orörd och det snöade och det var iskallt ute. En dag när jag gick förbi för att lämna Colin och sen gå hem så bestämde jag plötsligt att ta duken. Det var jätte kallt ute och den var som en isblock så tänk er hur knasig jag såg ut när jag gick hem med någon konstig grej!. 

Jag tvättade duken och insåg att den var jätte fin och himla fin färg. En av min favorit färg och så testade jag med att lägga den på matbordet i vardagsrummet. Duken lyste upp hela vardagsrummet och nu var jag helfrälst i färgen. Jag hoppas hitta samma färg eller ungefär samma till soffbordet och sen gardiner och små kuddar till soffan. Hoppas jag hittar någonstans så om ni har tips på affärer och var så blir jag glad.


Vasen fyndade jag för 20kr styck och tyckte den var så fin. Funderade lite först på vad man kan använda den till och kom på att man kan ha gaffel och kniv i vasen. Testade och tyckte det blev fint att ha på bordet i vardagsrummet och så är det enkelt när man dukar fram och sen tar gaffel och kniv. 

Vi har köksbord i köket, men där sitter flickorna mina lite mer och gör sina läxor. Tycker det är mysigt att sitta i vardagsrummet och bordet är ju rätt stor. 

Ha en fin dag!

Lite bloggtorka!

Just nu har jag lite bloggtorka för jag vet inte vad jag ska skriva om. Ska gå igenom bilder jag tagit och se om jag kan komma på något att skriva.

En månad har gått nu sen jag blev arbetslös och jag kan säga att jag börjar känna mig utvilad och gör olika sysslor hemma medan barnen är på skola o dagis. Börjar undra när min handläggare ska höra av sig och jag försöker ringa henne men det tutar bara upptaget.

Nu har jag iallafall köpt biljett till anders.se thea party och jag tackar vännen Ingela som envisades så att jag ska komma och ha kul och jag ser verkligen fram emot att få umgås med henne och få träffa folk på plats. Det var verkligen länge sen jag gick ut bland mycket folk.

Vädret här härligt och man njuter nu för stunden för vem vet hur vädret är imorgon eller i övermorgon!

Ha en fin kväll

Addie

En kär vän fyller år den 1 mars


Bild: Pernilla själv

Förlåt Pernilla att jag snodde bilden från dig, men du är så fin och du gnällde ju senast när jag la en bild på dig med mig haha!.

Trots det så vill jag GRATULERA en underbar vän som fyller år idag. Hoppas dagen var fin trots vädrets makter.

GRATTIS IGEN och kram på dig..

Dagens överraskning

Dagen började med att det snöade för fullt ute och jag gnällde och mina pojkar frågade varför det snöar.

Vi alla gnäller nog över att det snöar och vi gnäller nog när det blir plus och att det blir så blött ute. Jag tror vi är expert på att gnälla nu eller hur?.

Jag fick en lugn avkoppling på förmiddagen och fixade lite hemma sen var det iväg till Tullängen för att jobba.

Därefter åkte jag med U till netonet och köpte ny tv. Våran gamla tv började låta och ställa till problem så jag bestämde åka och köpa en ny. Barnen visste ingenting så det blev en överraskning för dom. Valde detta model:Bild: google

Barnen blev överlyckliga och det var kul att jag lyckades hålla tyst och inget säga.

Jag vill tacka följande personer: Ingela, Jelle, Anne B-Z, Irene J, Jessica, Ami, Ingalill och Irene Å

för det fina presenten då ni köpte presentkort från netonet då jag fyllde 40 år.

Sen efter att man jobbat och gjort något gott för Dövas Förening fick man också välja vad man ville ha och självklart valde man tv så här sitter jag och njuter och är nöjd och det är barna mina också.

Ha en fin kväll

RSS 2.0