Nick

På mors dag skickade Tina ett mms till mig. Så här gullig var NickSen när jag kom hem med mc:en hörde ungarna det och då sprang Nick ut i badrock efter att ha badat och ville åter säga grattis på mors dag personligt till mig och ge mig en härlig och go kram


Älskade mor!Hade ingen bättre bild på dig kära mor, men jag gillar den här bilden på dig tillsammans med dina barnbarn.

Mor - det är mors dag och jag hann tyvärr inte skriva tidigare, men jag vill att du ska veta att du betyder så mycket för mig och du och jag har en speciell relation.

Jag vet att jag kan vara jobbig i olika sammanhang och att du kan bli tokig på mig, men ändå är du alltid där för mig och det betyder så mycket för mig.

Mor - jag vill att du ska veta att du är den bästa som finns och jag är lycklig lottad som har dig i mitt liv.

ÄLSKAR DIG MAMMA - GRATTIS PÅ MORS DAG!

Tack för presenten på mors dag!

Kom hem och fick present  från mina barn och de har även skickat bild till mig och skrivit att de älskar mig.

Härligt och de vet vad jag behöver eftersom jag ficklite spa saker med tvål och annat och jag lovar att jag ska använda dom och det behövs.

Älskar er mina barn - ni är mitt allt.

Härlig mc tur...

Jag är glad att jag lyssnade på mig själv och avstod från helgens bravader i Örebro. Inga tankar, tvång och måsten - jag ville bara vara borta och träffa två härliga vänner som fyllde år och bara umgås och ha trevligt.
Helgen var lyckad och jag hade hur trevligt som helst.

I dag åkte jag mc med Jörgen, Pam och Cace och det var helt underbar att i hela två timmar åka och även pausa med kaffe och bensträckning. Jag fick reflektera, rensa mina tankar, fundera och bara drömma mig bort under färden när vi åkte från kungliga huvudstaden till Örebro.

Bilder säger mer än tusen ord:                                       Tack Jörgen för att du uppmuntrade mig att åka och ha trevligt vill även tacka Alexia och Ingela som sa att jag bara ska åka bort från allt och till sist tack till Pam och Cace för en trevlig mc tur. Sitter här och ler och känner mig glad.

....


Bild: Google

Så känner jag för mig själv. Hur ofta tänker jag på mig själv? väldigt sällan och när jag inte ens lyssnar på mitt inre hjärta så får jag senare panikångest över mycket som händer runt omkring mig.

På sista tiden har jag fått panikångest och då insåg jag att nu måste jag ta mig i kragen och lyssna på mig själv.
I helg är det SDRs förbundsstämma och så har DFÖ/ÖDU samarbete planeringskonferens och därefter pubafton. Mycket som ska göras och tänkas och planeras och jag märkte hur stressad jag blev med tanke på helgens händelse. Jag har haft så mycket att göra på sistone att ångesten tog över.

Bestämde släppa allt och säga nej till allt och låta min ångest sakta avta. Jag var också bjuden till en fest i Stockholm och jag hade även ångest i beslut att fira min vän eller inte. Jag insåg att jag behöver komma ifrån Örebro och bara få vara mig själv och slippa tänka på andra. Efter samråd med mina nära o kära vänner så bestämde jag mig att åka till Stockholm och bara få slappna av och träffa mina gamla vänner utan press och stress.

När jag skickade sms och beslutade att inte komma så kände jag en stor lättnad och ångesten släppte. Så här sitter jag och ska planera lite innan jag åker och har trevligt ikväll. I morgon blir det en trevlig resa hem för då ska jag åka MC från kungliga huvudstaden och på motornsvägar åka hem till Örebro och enligt honom blir det en avkoppling för mig och att få rensa ut mina tankar. Vännen J har pratat mycket med mig i veckan och stöttat mig och det är tack vare honom att jag känner styrka inom mig.

Tack för att du finns

YEAH

Jag och min studiekamrat, Karine bestämde oss att gå runt i Vadstena för att titta lite i affärer och att känna atomosfären runt staden innan vi åkte till Örebro. Vadstena är ju en mysig stad med så mycket gammalt och med dess historia. Solen sken strålande och det var varmt och vi hann se 3 nunnor gå tillsammans mot klostret och det var bara så mysigt att se.

Jag ville köpa något till flickorna mina för att de stått ut med mig när jag varit i Vadstena och hittade två fina saker till dem. Sen gick vi runt och kollade och innan vi skulle hem så råkade jag se en kjol som jag blev så förtjust i och det som var perfekt var att den var billig och hade kostat 400kr. Jag ville så gärna ha den, men såg att kjolen hade storlek 42 och jag tänkte - nä tusan den kan jag ju inte ha så jag gick in och frågade om de hade större storlek, men det hade dom inte.

Bestämde mig att prova ändå och gick till provhytten. Jag sken upp som solen och gick till Karine och sa

- men titta jag kan ju ha kjolen och det är storlek 42 YEEEAAAHH skrek jag med stolthet.

                                                          

Jag har som tidigare sagt att genom kläderna märker jag när jag gått ner i vikt och man blir gladare för varje gång när man provar mindre storlek.

Jag hade tidigare 44-46 so det var en härlig känsla att jag kom i storlek 42 och jag minns inte när jag kunde ha den storleken. 

Jag har dock som mål att ha mindre storlek än 42 så  jag är fortfarande på rätt väg och jag motionerar och äter och gör min plikt som jag ska och det är jag så glad över.glada lilla jag och niger och tackar för att det går så bra


...

Jag har inte haft tid att blogga eftersom jag hade fullt upp i veckan. Onsdag till fredag var jag i Vadstena och idag avslutade jag min utbildning så det är skönt att man nu i framtiden slipper pendla och planera så att någon har hand om pojkarna medan jag är i Vadstena.

Flickorna har varit min stora hjälp och utan dom hade jag aldrig klarat det och liksom mamma också som snällt åkt till Vadstena från Eksjö för att hämta pojkarna mina och ta hand om dom i tre dagar. Sen har ju killarnas pappa varit till stor hjälp också och haft dom de dagar då man studerat.  Så tack så mycket ni alla är värd stor kram och en ros.

Jag känner mig stolt över mig själv som avslutat min utbildning och nu har jag ny erfarenhet/kunskap med rikedom i min ryggsäck! 

Kvällens kloka svar från Colin!
Channie - Tycker du att det är jobbigt att ha lockigt hår?

Colin - Men vad tror du? Nej, en massa tjejer i nian tycker att jag är jätte söt bara för att jag har lockigt hår

Kvällens bildHär är lilleman Nick som avslutat dagisvärlden och vi var där och hade familjefest. Det gick bra att sjunga och vi hade trevligt med picknick och allt.

Tänk att lilleman nu ska börja i skolan till höst och ja vad ska jag säga??

Tiden har bara gått så himla fort.

Vi är stolta över dig vår lilla Nick

Dagens bild!

 

Så fin var Colin i går när det var famiiljedag på hans skola. Temat var Bernadotte och han stod med en fin tallrik och på tallriken fanns det olika sorters kakor upptällt väldigt fint  och bjöd folk på det. Gick fram artigt och frågade om vi ville smaka.  Min söta charmtroll var duktig och det var roligt att få se honom.

....

I dag är det onsdag och jag var plötsligtvaknade faktiskt klockan 5 på morgonen och kunde inte sova mer. var så pigg att jag steg upp och fixade lite ditt och datt. Hoppas jag var tyst nog och inte störde mina grannar eller barnen. Barnen klagar nog inte eftersom de är så vana över att vi döva ofta inte tänker på att vi medför väsande ljud.

Dagens göra är att  jag ska ägna min dag åt att städa lite här hemma och sen blir det nog en hel del


Bild: google


bakning. Ska försöka hinna med att baka bullar och bröd och lite kakor. Bra att ha lite gott nu inför helgen och jag vet att min familj är expert på att fika, fika och fika och det ska alltid vara något gott till och vi blir ju många personer nu i helg.

I dag är det öppet hos på Colins skola och de har Bernadotte som tema och Colin har fått uppdrag att servera och han tycker det ska bli så spännande för han nämnde och visade hur man håller en fat med handen på så fint sätt.
Nu på morgonen packade vi hans skjorta, väst och slips och de ska träna idag. Tycker det ska bli spännande och vi alla i familjen ska gå dit. Tyvärr missar jag vårruset och hade redan anmält mig, men nåväl ibland måste man prioritera och självklart vill man ju inte missa Colin.

Ha en fin dag!

Stressig vecka!

Vet inte om jag kommer hinna att


Bild: google

blogga den här veckan för det är mycket som händer, ska hinnas och göras.

Stockholm avverkades i går och intervjun gick bra så vi får se vad som händer och man får veta i början av juni.

I dag tisdag har Colin idrottsdag hela dagen och ska spela fotbollsmatcher med sin svarta lag mot andra lag i skolan.

Yannick håller på att träna för fullt med sången Sommaren är kort av Tomas Ledin. I går kväll sjöng han och tränade med storsyrran Tina och jag tycker han var så gullig och han kan ju faktiskt sjunga och man blir glad. På torsdag är det familjedag och då får vi i familjen komma och lyssna och ha trevligt.

Tina ska i kväll träna inför hennes konfirmation som sker i helg och hon har ännu inte hunnit köpa någon klänning så lovade att ta med henne till stan eller marieberg i veckan - måste hitta en lucka så att hon hittar något till lördag och söndag.

På onsdag är det öppet hus på Colins skola och han ska visa något med Bernadotte så där missar jag min chans att springa vårruset :0(

Nu i veckan och kvällarna ska jag baka bröd, bullar och kakor så att vi har lite gott till släktingar och vänner som kommer och firar Tina.

På fredag ska jag på tjejmiddag hos vännen I och ser fram emot att få träffa er - quinnor för ni är underbara.

Fredagkväll så kommer min bror och hans familj och så kommer föräldrarna och då kommer vårt hem att vara full rulle med 8-9 barn och 5 vuxna så det blir trångt men också jätte mysigt så hoppas vädrets makter är på vår sida så att vi kan gå och besöka olika och trevliga ställen. Måste ju passa på att visa min bror och hans familj som kommer ända från Malmö att Örebro är en trevlig stad!.

Så ha en fin vecka ni alla!

Nervös inför...

Jag är nervös inför morgondagen


Bild: Google

Jag ska på anställningsintervju imorgon så visst är man nervös. Hoppas det går bra och att det leder till något positivt. Så vi får se vad som händer och jag borde egentligen lägga mig eftersom jag måste upp tidigt och ta tåget strax innan kl 7 till Stockholm.

Hoppas jag kan sova och det blir en spännande dag imorgon.

God natt till på eder alla!

...Fredagens firande för teckenspråksdag gick utmärkt och folk hade trevligt och auktionen var en succe.

Lördagen började härligt med strålande väder och jag hade Rhia hos mig och vi hade så trevligt ute på gården. Rhia som jag ser henne som Shirley Temple sken som solen och plockade blommor och var så himla glad det var en härlig stund när vi satt på gräsmattan. Vi planerade att gå till Svampen eller stan och göra något kul tillsammans.

Rhia ville gunga och hon fick göra det som hon brukar och hon var på pigg humör och gungade högt. Hon ville säga något och försökte teckna, men jag sa att hon måste hålla för annars ramlar hon ner och hon höll och gungade så otroligt högt - av någon anledning när hon var som högst uppe så såg hon något och med hennes ansiktryck med förvånnande min och munnen öppet så släppte hon ena handen och ville säga något - det gick blixtsnabbt och vips var hon nere på marken och jag förstod att hon hade skadat sig för hon skrek och grät hysteriskt.

Kontaktade Rhias mamma och vi åkte till akuten och där var vi i flera timmar och fick besked att hennes armbåge gått av. När läkaren talade om det så fick jag skuldkänslor och grät och kände att det var mitt fel. Det gjorde ont i själen och Rebeka var lika ledsen också och jag bad om förlåtelse flera gånger för att Rhia skadat sig.

Rebeka o tolken försökte få mig att fatta att det inte var mitt fel och att sånt händer och det händer så lätt med barn och att sånt olyckshändelse inte kan undvikas, men jag hade ändå så svårt att å bort skuldkänslan och mådde så dåligt resten av dagen. Stannade fram tills Rhia skulle opereras sen efteråt gick jag med min tös, Tina och åt med R och J. Tösen Tina kom också tidigare för hon ville också visa sin stöd för Rhia och det kändes bra.

På kvällen hyrde Tina och jag film för att försöka glömma allt, men jag hade svårt att koncentrera mig och tänkte på Rhia hela tiden och även på hennes mamma.

Söndagen var inte det bästa - var ledsen för det mesta och mådde så dåligt och ville bara ligga och titta på tv och göra INGENTING - sket i allt och lät det bli en liten röra hemma hos mig för jag orkade knappast fixa något. Så jag låg på soffan och sov, tittade på tv, åt inget och var så nere.

Hälsade på Rhia senare och då mådde jag mycket bättre för Rhia var sig lik, så glad och sprallig och busade som vi brukar göra. Fin pratstund med R och J och det kändes bra och jag är glad att jag fick komma och hälsa på en stund. Fick kram av Rhia flera gånger och på något sätt har vänskapen mellan Rhia och mig stärkt på ett så speciellt sätt och hon gjorde mig så glad. Även känner jag en så fin relation med R och J också och jag är glad att jag har dom som mina vänner - de betyder också mycket för mig  - Tack för att ni finns.

Sitter hemma och känner mig mycket bättre och själen i mig är gladare.

Kram på er tre

Härlig sms


Bild: google


För några dagar sedan fick jag ett gulligt meddelande från min stora tös som var så lycklig så här skrev hon:
Mamma
jag kom in i elevrådet och jag är så jätte glad över det. Klarade intervjun och ja, är så himla glad. Det måste vi fira ikväll eller hur?.


Gissa om jag blev jätte glad och där ser man att tösen min följer sin mors spår.....


Lugn..

Det har varit lugna dagar så det är inte så mycket att skriva om. I dag åker grabbarna hem till sin pappa så det blir nog lite av att få koppla av.

I dag fyller teckenspråket 29 år och det firas på olika platser i Sverige. Tänk att det var 29 år sen man godkände tsp och att nästa år firar vi 30 år. Jag ska iallafall se till att dagen blir trevligt på Ånstagatan 5 så ni som inte har planerat något så kom med din familj och ha trevligt tillsammans med oss. I kväll är det pubafton och där finns jag också och ska jobba för kvällen.

I morse vaknade jag av att jag var så sugen på att jogga, men sen tänkte jag på alla de där rad av serie våldtäkter sm härjar i Örebro. Vågar inte jogga ute på spåren helt själv så jag ska nog göra något annat pass istället.

Nästa vecka blir det fullt upp för på måndag är det anställnings intervju i Sthlm, tis utbildningsdag för handledare och resten av dagarna ska man göra ditt och datt som bla baka och förbereda inför Athinas komfirmation som sker och då kommer släkt och vänner för att titta och fira henne.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Dagens fina bilder!

I dag satt Athina tillsammans med Colin och Nick ute på gården  och lekte och tog massa bilder tillsammans. Det var många fina bilder så här bjuder jag på några.
                                                                             
Syskonkärlek - det är det bästa jag vet när jag ser barnen ha det bra och trivs tillsammans.

utv. samtal om Nick..

Känner mig glad idag efter dagens utv.samtal på Villekulla för att få information om hur det gått för lilleman Yannick.

                             

Nick är en glad och trygg kille i sig själv och han har utvecklat sig mycket på sista tiden. Det roliga är att Nickär en förebild för sina dagiskompisar och de alla ser upp till honom. Fröknarna tror att det blivit så för att han är en himla lång kille medan alla på hans avdelning är rätt korta. Nick klarar sig bra i sin roll att vara en bra förebild med bra ledarskap.

Han är duktig på att rita och träna ord och vill göra så mycket, men ibland kan självförtroendet bli ner till botten när han ser att andra klarar sig bättre än honom. Han behöver arbeta mer med sin självkänsla och självförtroendet.

Nick har också blivit så otrolig intresserad av att lära både fröknarna och dagiskompisar teckenspråk. Barnen frågar eller han visar dom hur man tecknar och detta har blivit väldig populärt. Nick har utvecklat sig så enormt mycket nu vilket är roligt.

Vi diskuterade mycket om hans framtid och att han snart ska börja i skolan. Vi bestämde att vi ska skriva kort om honom och att han behöver struktur och att det är viktigt att han får en bra struktur på skolan i höst.

Det som är skönt är att 14 barn från hans avdelning ska gå i samma klass när de börjar på OP skolan och det är ju helt underbart tycker jag. Så himla skönt och säkert stor lättnad för Yannick så att han kan känna sig trygg när han börjar skolan.

Tänk att tiden går så fort och att det var sista utvecklingssamtal idag när det gäller dagisvärlden.

Puss på dig Nick - du gör mig så stolt.

Måndag - Dagens bästa!

Måndag var dagens bästa på länge. För det är dagen då jag äntligen hade lunch date med en kär vän som jag inte sett på ett bra tag.

Nämligen kära Pernilla och vi bestämde att äta på East West och gotta oss i vår favorit mat: SUSHI.

Det var helt underbar att få se henne, få krama henne och fråga och prata om allt mellan himmel och jod. Bjuder på dagens bilder.Gav Pernilla en liten present för jag ville ge till henne efter allt hon gått igenom och hon fick ett halsband som stod: Älskad. Hon är älskad av mig för att hon är en underbar vän.                                             

Tack för en underbar sushi date vännen och snart ses vi igen och då får jag äntligen se Thyra - LÄNGTAR.


Colins match debut

Söndag den 9 maj var det premiär för Colin att spela fotbollsmatch och han hade längtat så efter att få spela mot andra. Det var poolspel och spelade mot Adolfsberg IK (a och b lag) samt Adolfsberg forward. Vädrets makter var på vår sida och det regnade inte, men dock var det lite kallt och väldigt blött på marken eftersomd et hade regnat under natten.

Colin och hans lag, Rynninge IK spelade tappert mot alla lag och förlorade mot alla, men vi hade sagt tidigare till killarna att spela och ha kul så det var inga sura miner hos grabbarna utan de var härliga och glada. Man kunde ju se att de har mycket att lära sig och speciellt så behöver de lära sig hur man ska anfalla och en hel del teknik behövs för att de ska utveckla sig. Vet med tiden att de kommer utveckla sig och förstå spelets regler.

Man fick sällskap av Sofia och Niklas eftersom deras son E spelade för AIK så det var kul att samtala med Sofia. Sen var det himla kul att lilleman lekte med deras son H och det gick jätte bra och hade kul tillsammans. Både Sofia och jag blev förvånnad över det för vi har setts tidigare och då har lilleman o H inte riktigt lekt eller visat intresse för att lära känna varandra. Vi ska försöka ta och ses en vanlig dag som passar oss så vi kan umgås och låta killarna få leka tillsammans.

Här kommer bilder från söndagens match. De  små bilderna är klickbara.

                                                                                    


Här spelar Colin mot Edwins lag (Edwin nr 10)

                   


Detta bild: Niklas Odencrants

Jätte kul att få se dig, min kära Colin. Du var duktig och det var alla i din lag. En dag så blir ni lika bra som de ni spelade mot.

Stolt mamma


Otrolig - så MAGISKT så fantastiskt

Lördag kväll så gick jag tillsammans med Colin till Idrottshuset och möte upp min goda vän, Rune för att vi tillsammans ska fira och lyssna på Karl Johans Skola vårkonsert. Konsertet var speciellt för skolan fyllde 10 år och där slöts hela 800 sångare tillsammans. Över 300 för detta elever svarade på att de kommer och firar och sjunger tillsammans med eleverna som går i skolan idag. Jag måste bara säga att det var helt magiskt ja helt fantastiskt.  En stolt mamma var jag som har flickorna som elev på Karl Johans Skola. De imponerar mig och många varje gång när de har sina konserter, men den här var helt klart bäst och jag var hänförd som många i publiken var. Bjuder på bilder

                                Tack Channie och Athina för en fantastiskt konsert och jag är glad att du Channie som gått där och att Athina som går där nu går i en bra skola med så mycket musikglädje. Det var en fin kväll och det tog hela tre timmar att visa konsertet. Vi åkte hem glada och trötta men ack så nöjda med ett leende på läpparna.Intensiv vecka!

Det har varit en intensiv vecka och helg och jag minns inte när jag var så upptagen senast, men helgen var nog den mest upptagna helg med så mycket aktiviteter och här sitter man och är jätte trött och trots det så vill jag ändå blogga om det.

Fredag kväll kom jag hem från Vadstena och bestämde att ta en lugn kväll med pojkarna mina och vi gick till tåget för att möta upp en energisk och härlig dam vid namn Olga Ritcher-Svensson. Hon sov över hos oss och det var länge sen man såg henne och ja, hon är en underbar kvinna med så mycket skratt och glädje.

Detr blev en tidig lördag morgon för att stiga upp och  förberedda oss till Coda föreläsning. Tyvärr har jag inga bilder att visa, men Rebeka har lovat att skicka bilder till mig så att jag kan visa det sen. Det gick bra med Coda föreläsning och många var nöjda med dagens kurs.

Jag hann en snabb sväng till stan för att fixa lite ärende och då såg jag en himla sööööötttt klänning och jag ville bara helt enkelt ha den. Det var inte så dyrt att jag kunde inte låta bli och köpte den. Ibland när man tittar på kläder så får man en speciell känsla att ja den där blusen eller klänningen passar mig perfekt så perfekt. Så lördagens köp visar jag den söta klänningen som jag nu tycker så mycket om.

                 


Foto: Raisy

Den här blir kvällens klädsel inför Karl Johans Skolas 10 års jubileums vårkonsert.

Om en liten stund..

Vaknade lite tidig för att ordna matsäck och kolla varma kläder så att vi inte fryser när vi ska stå ute.

Om en liten stund ska Colin spela fotbollsmatch mot Adolfsberg IK och Adolfsberg BK och jag tycker det ska bli spännande och är peppad. Det blir en hel del fotande när han spelar sin match.

Just nu är inte vädergudarna med oss. Det hänger en tung moln över oss och jag hoppas innerligen att det inte regnar under matchen så hoppas hoppas.

Helgen har farit fullt fart och jag kommer blogga senare om det när tid finns.

Ha en fin söndag!


Ny kunskap och erfarenhet..

Sitter i mitt rum ensam och njuter av tystnaden och att få lugn och ro. Barnen är hemma i Örebro medan jag befinner mig i Vadstena. Hit åker jag tre dagar i månaden och det är då jag på kvällarna får koppla av och varva ner.

Som flesta av er vet så studerar jag på distans och läser Svenska kyrkans grundurs. Kursen är ett smakprov på att lära mig om alla grunder om Svenska kyrkans arbete. Man kan senare fundera på att fortsätta studera som bland annat präst, diakon eller församlingspedagog eller göra något ute någonstans i världen och göra något bra. Vad som händer efter min utbildning vet jag inte, men jag är glad att jag läser kursen och att min kunskap ökar och varje gång får jag ny erfarenhet.

Den här gången så läser vi om Pilgrim och dess historia.


Bild: Google
I går och i dag har vi vandrat som pilgrimer. Gårdagen var längre och då gick vi i lite över 4 timmar och stannade på olika platser och diskuterade mycket om vad och hur vi tänker och känslan inombords. Tycker det var intressant och lärorikt.

Under pilgrimens färd fick man lära sig de 7 nyckelorden som jag tycker var intressant.

1. Långtsamhet
I dagens samhälle och vår kultur går allt i rasande fart. Vi lever i en tidspressad och effektiviserad livssituation och många av oss hinner inte med det.  Vi glömmer ofta bort att känna hur vi mår på grund av tidsbrist när det är så mycket måsten. Långtsamheten har blivit en bristvara för många av oss och vad kan vi göra åt det? Försök att:

Stanna upp
Andas ut och in oh var lugn
Almanackan behöver inte vara helt fullt - se till att ha lite mer tomt
Tänk på livskvalitet
stäng av TVn ibland
Gå lite långtsammare och ta  dig tid med det du gör.


2. Frihet
Frihet idag är inte vad många av oss har. Vår tidskomprimerande kultur gör oss ofta till slavar under almanackan. Vi vill göra mycket  vilket gör att det tar större utrymme och då slimmas vår liv och hinner inte med oss själva.
Gör och tänk så här:

En pilgrim vill leva i frihetens luftsikt, som fågeln med utspända vingar.
Att vandra i svenska lanskapet i långtsamt tempo är bra att avstyra från vår almanacka och det ger oss en upplevelse av yttre och inre friheten från tidens pressande stress.


3. Enkelhet
vi samlar på oss en massa onödiga saker. Vi köper och gör så att förråden blir helt fullt eller i hemmets vrå har vi allt för mycket. Hur ofta använder vi sakerna? är det så viktigt att samla på sig en massa saker?. Ett fenomen som vi lever i dagens samhälle är: materialism. Många av oss lever inte i enkelhet i dagens samhälle.

För pilgrim är enkelhet en viktig sak i livet. Det är ok att ha enkla saker, att leva enkelt och på den vägen mår man bra och ingen press eller stress behövs inom oss. En enkel människa förknipas ofta med en ödmjuk och sakmodig personlighet.


4. Bekymmerlöshet
Vi organiserar, har struktur och budget att tänka på. Mycket administration och kontroll och till och med byråkrati att tänka på - det är förståelse som vi måste ha i vår samhällsstruktur som vi har idag. För många människor är man ofta orolig i själen för att man oroar sig och stressar sig. Masn glömmer bort om själva livet.

Bekymmerlöshet är ett ord som vi så sällan säger och det ordet finns inte i vår vanligaste ordförråd. Få vet och tänker att ta den dagen som kommer  - Att leva i nuet. Släpp taget om onödiga ambitioner och var som du är. Pilgrimer tänker - Carpe Diem - fånga dagen och lev nu. Det handlar om förmågan att vara närvarande i det som sker.


5. Tystnad
Vi hör eviga ljud, hemma, ute, i affärer, restauranger och på jobbet. Ljudbrusets kultur har ockuperat
praktiskt taget hela vårt vardagsliv. Vi hör ständig prat, ljud och all brus i bakgrunden och här har tystnaden blivit en bristvara.

Att gå bort från allt och få en stilla lugn och ro och bara koppla av är vad vi behöver. Att vandra och inte bry sig om ljud och bara känna tystnaden ger oss ett inre ro.


För oss döva/hsk som inte hör så ser vi ändå mycket ljud från vår syn som t.ex i affärer är det mycket rörlighet av människor, på restauranger ser vi mycket och hemma händer det mycket. Tänker att jag sitter här i tystnaden, ingen tv, inga barn och att det är bara jag det är ett inre frid och känsla inom mig.


6. Delande
I vår stora livsprojekt har det lett till individualisering i vårt samhälle och mycket jaget. Solidariskt tänkande har snart försvunnit i vårt liv och att vi inte bryr oss om andra lika mycket som förr.

Att dela med oss och visa stöd är något som är viktigt för en pilgrim.  Att möta någon, att samtala med någon och ta tid för en betyder mycket i delandet.


7. Andlighet
Helheten är mer än delarna.
Att vi som människa är mer som ett värde
Att vi inte är mer än ett dammkorn
Att vi inte är mer som ett djur
Att vi inte är mer som ett materia
Men att vi är något mer, en andlig varelse

Många söker efter något mer än det man ser och kan ta vara på. Många frågar sig ofta snopet: Var deta allt? hade inte livet mer att erbjuda?
När ett samhälle blir för materialiskt så värjer sig människan och söker andra vägar  för att försöka förstå det svårbegripliga livet. Det är då man vill finna en lugn plats och fundera på livets mening och känna andlighet inom sig.


Det här kanske är tråkigt för er att läsa, men jag ville dela med er vad jag lärt mig och att jag kan instämma mycket att många av oss glömt oss själva. Visst mår många av oss bra att vi har det som vi har i vårt samhälle, men ibland är det viktigt att stanna upp - andas och tänka att allt ordnar sig oavsett vad det än är.


Barnens hörna!

Killarna mina har länge tjatat om att få följa med och vara i lekrummet under tiden när jag tränar någon pass hos friskis&svettis. I dag tog jag med pojkarna mina och innan hade jag en lång samtal med dom att de måste sitta i lekrummet och inte springa upp och ner eller störa andra. Jag tänkte mest på Nick som har svårt att sitta still, men jag måste ju ge honom en chans likaså storebror.

De var så lyckliga att få följa med och vi cyklade alla tre dit eftersom de ville så gärna cykla. Jag var nervös innan för jag oroade mig att de skulle störa och ställa till det.

Vi kom fram och gick ner till lekrummet

         

Det fanns inte så mycket saker i lekhörnan. Mest var det för små barn men inte i mina pojkars ålder och så funkade inte DVD:n eller videon så jag kände på mig att killarna kommer bli rastlösa efter en halv timme eller så. Det fanns  böcker och bilar och lite annat och jag sa till killarna att de får ha tålamod och försöka leka och kolla böcker.


Bröderna StenströmHär tittar Colin intressant på hur det är att träna medelpass. Han försökte en tid att härma dom men gav upp lika fort.

Colin och Nick tappade tyvärr tålamodet mot slutet och de började bråka och gnälla och var lite störande så jag fick flera gånger påminna dom vad de hade lovat. Mot slutet gick de in och tittade på när jag tränade och de tyckte det var kul, men började klaga lite om att de ville hem och att lekhörnan var tråkig.

Men trots allt gick det bra och jag var nöjd som fick genomföra danspasset.

Har mailat till ansvariga om att de behöver lite bättre saker till lite äldre barn och att de måste se till att deras tv fungerar så att man kan låta barn titta på tv under tiden.

Råd & tips!

Hoppas att ni alla mår bra och jag antar att ni njuter av att våren är här. Våren är ju inte det bästa för alla, för här i familjen lider vi av pollen och nu börjar jag undra om Colin är allergiskt eller har problem med astma efter att ha varit ute mycket. Han får hemsk hostanfall och speciellt på kvällarna och när han sover hostar han så mycket att han vaknar och försöker få luft och gråter ut. Har mailat till vårdcentralen för att kolla upp honom och det är ju bättre att kolla än att låta honom lida för det syn jag får när han hostar är inget man vill se.

Det som är roligt är att några har mailat och även skickat sms till mig för att tala om att man ser en stor förändring hos mig och att jag är piggare. Kul att få sådana mail och några har till och med frågat hur jag gör eftersom de själva inte har en så motivation som jag.

Tänker ge lite råd och tips:

Innan jag började med att motionera och tänka på min hälsa och mat så var jag faktiskt totalt ointresserad och jag orkade inte ens tänka på friskis och svettis. Jag hade en sådan attityd - SO WHAT äsch jag mår bra. Eller så sa jag som alla ungdomar säger: ORKA!!.. 

Det fanns perioder då jag försökte och sen gav upp och sa " Vad är viktigast? att jag ska vara glad över vem jag är eller äsch vem bryr sig"

Med den attityden funkar det inte - man måste ändra sig och ge sig själv en chans och i början kan det vara tufft.

Men sen så sa jag också att jag jobbade heltid och kom alltid hem trött när man hämtat pojkarna och för att fixa middag, men där måste man också tänka om och istället hitta andra lösningar eller sätt att hinna träna eller att följa det man vill göra.

¤ Det finns sena kvällspass
¤ Man kan springa tidig på morgonen innan alla andra vaknar
¤ Det finns helger som man kan träna
¤ Har man VII spel med olika sport - det funkar att träna med det också
¤ Tänk - du dammsuger, du städar, fixar och dånnar - Berömm dig själv för det - det gör JAG.

När jag började med friskis och svettis tyckte jag först att det var jobbigt, men sen blev man så van att nu längtar man alltid att gå och träna en pass eller jag älskar att gå till stan och lärt mig att inte bry mig om cyklar, bilar eller buss. Njuter för fullt att promenera så mycket det går.

Det är så mycket man kan göra utan att vi egentligen tänker på det.

När det gäller mat - så har jag slutat med att tänka och följa alla råd och tips om bla GI metoden, soppdiet och allt sånt man läser och diskuterar om.   Jag äter som vanligt med barnen, men med mindre portion och man kan ändra all fett till lätt fett.

Ofta äter jag:  äggröra med bacon och lite sallad och tomat till frukost. Lilleman Nick gillar även att äta det till frukost  

när jag fixar mat och gör t.ex spagetti med köttfärsås så ser jag till att ha
morot i köttfärsåsen och det är också bra. Sen äter man ju mycket grönsaker och ja i det mängd jag tycker är lagom att äta och jag har märkt hur snabbt det går för mig att gå ner i vikt. 

Jag hoppas att jag gett några bra råd och tips till er som undrat och som jag sa i tidigare här:

Man måste ändra sig egen attityd om man vill nå det mål man vill uppnå till. Jag ändrade min attityd mot mig själv och nu är jag så glad över att jag gjort det och på den vägen så mår jag så bra och känner mig glad. 

Lycka till! 


....

Nu har det gått flera dagar sen jag la en inlägg. Man har haft fullt upp hemma och då har datorn inte varit så viktigt för min del.

Man har haft trevliga dagar och så har man firat valborg och Colin som var så sjuk innan blev helt frisk på fredag eftermiddag och han ville så gärna gå till barnens ö. Där gick vi och träffade flera familjer och det var trevligt, men dock lyckades man ine tända majbrasan som var totalt misslyckande!!, men trots det så var Colin och jag nöjd. Därefter gick vi med R, J och R samt L med familj till slottet och kollade majbrasan och så fick man se en otrolig fyrverkeri och det regnade mycket. Vi åt på Pizza corner och till sist åkte vi hem.

Lördag var en lugn dag och det hände inte så mycket, men sen på kvällen så cyklade jag hem till Elin och där hade man trevligt med bekanta och okända personer. Jag kom inte hem förän halv fyra på morgonen så dagen efter var jag jätte trött men mycket nöjd.

Det är otroligt att Maj månaden är här - fattar inte hur det gick till men?? Vi som klagade nyss på väder och allt och där ute blomstrar det grönt och det är så härligt att se. Mycket kommer hända i maj

Maj:
Ska på pilgrimsfärd - ska bli spännande
8 maj - Coda föreläsning
8 maj - På kvällen ska jag med vännen Rune lyssna på Karl Johans vårkonsert som firar 10 års jubileum 900 som sjunger
9 maj - Colin ska ha fotbollsmatch för första  gången och ska spela mot två lag i Adolfsberg. Heja Rynninge IK

- har en hel del möten under maj
- Teckenspråkets dag
- Anställningsintervju
- Athinas konfirmation
- Wallmanskonsert
- Yannick får besöka sin skola

- Avslutar min utbildning i Vadstena

Så det blir en hel del att göra den här månaden som säkert kommer att gå fort...

Så 


        

RSS 2.0