Blodomloppet

Sprang blodomloppet den 18 aug och det var kul men tuff då man i dagarna hade varit lite lat med löpningen. Jag insåg att jag måste köpa nya löparskor/gymskor så det är bara att snällt göra det för att slippa ha ont efteråt.
Jag bjuder på bilder och som vi alla vet säger bilder mer än vad man skriver. 

Simone sa något att man skrattade, men vad minns jag inte


Sen sa Cina något i samma veva som jag ville bli plåtad av Tine så jag lyssnade på Cina och var på väg att ge tummen upp - hade ingen aning att Tine fotade mig!Tiny 
Cina och Simone


Medalj får man när man sprungit in!
Tack mina underbara vänner och det gör vi om igen. Å-stadsloppet nästa?  S J Ä L V K L A R T!!
Fritids!
I dag började killarna på fritids och jag antar att det känns bra för killarna så att de får ha något att göra. Sen är det bra för speciellt Yannick att få vara där lite innan skolan börjar för han är lite osäker på omgivningen när det blir mycket folk och så blir det en hel nya barn som ska börja på förskolan. 

Det som var nytt är att Colins klass har flyttat upp till andra våningen och så ska han på fritids där och Yannick ska på sin fritids på nedre. Jag tycker det är bra att killarna nu blir mer från varandra på dagarna för de är så tajta tillsammans och ska jämt leka och vara med samma kompisar. Jag hoppas att det det leder till att de får sina egna kompisar och de behöver vara ifrån varandra och jag tror det kommer att gå jätte bra!
Jag längtar att det är...För då får man åter struktur på vardagen. Nu gäller det att lägga grabbarna tidigare och än så länge är det en massa bortförklaring från dom att trappan är varm om kvällarna, men jag ger inte upp och snart ger de upp. 

Ska bli skönt när de börjar skolan och att dagarna inte blir så långa när man är hemma just nu.

Det är din dag idag, Danni och jag saknar dig så

I dag skulle du ha fyllt 39 år och åren går och varje gång då det är din dag så tänker jag på dig. Du anar inte hur mycket jag saknar dig och det kommer jag alltid att göra.

I den tiden som fanns efter 
dig.  Var du i nuets
puls och i mina
ögonblicksbilder

Jag försökte fånga
det som var kvar av 
dig och jag kom fram till:

Det finns något
som är starkare än döden.
Det är närvaron
av de frånvarande
i minnet hos de levande.

-Lindermann

Fina Colin som målvakt


Sommar 2011


Lördagens händelse:
I går var jag på kräftskiva hos Tanja och Jocke och med nice folks och det var jätte trevligt och sen drog vi till O´lerays och träffade flera folks och det var hur trevligt som helst!. 

Jag kom hem halv fyra och steg upp halv sju för att fixa matsäck och allt och nu e det bara att le och hejja på Colin som har fotbollscup i Hallsberg!

Yeah jag är superpigg så nu ska man heja på Rynninge IK!

Ibland är det bra att få tips på enkla rätter!Peter tipsade om att man kan göra en enkel lunch till barnen och att det är ofta så att barnen älskar det. Även vi vuxna tycker om det och det gjorde jag när jag åt hos honom som enkel lunch. Har aldrig tänkt på att man kan ta en macka och göra hål och sen  steka med ägg i mitten och låta mackan stekas på båda sidorna och krydda med grillkrydda. (Använd olivolja för smaken blir bättre)
När det är klar så häller man ketchup och brer över mackan och jag lovar - det är gudomligt god. Killarna älskade det och Nick som älskar mat ville ha en fjärde, men jag sa nej och då fick man svar med sur min:


Du är världens dumaste mamma!


Det är så enkelt och det är så gott och det är bra att äta det till lunch eller kanske lite senare på kvällen som kvällsmål!. 

Jag lovar er att barnen kommer att älska mackan lika mycket som ni vuxna gör. 


Smaklig måltid!

På nätet kan man hitta en bästa vän!


Jag och Peter en härlig sommardag i Jättendal


Många av er vet att jag är en singelmamma med 4 härliga ungar. Jag trivs att vara singel och det ställer ingen krav på en, men sen kan det ju också finnas stunder då jag saknar att få krama någon och vet att någon är där för mig. Mina barn ger mig så mycket kärlek så jag är nöjd över det jag har och längtan efter en partner händer nog väldigt sällan.

Jag har iallafall gett mig in på olika dejtningsnät men ofta har man upplevt att man bara får kontakt med desperata män och några män har till och med visat lite för mycket att man tappat respekt för de som försöker kontakta mig så just nu så trivs jag med livet och är glad att jag har det bra trots allt. 

Det finns en underbar man som jag hållit kontakt med sen vi fick kontakt via dejtningsnät. Peter är en riktig gentleman och vi trivs i varandras sällskap som bästa vänner och jag frågar mig själv ofta varför han inte dök upp tidigare i mitt liv.  Några kan tycka att vi borde bli ett par, men vi känner inte så för varandra utan vi ser oss själva som bästa kompisar.

Jag har många tjejkompisar och få av dom är mina bästa tjejkompisar. I tjejsnack kan vi snacka om allt och på ett sätt som vi tjejer gör. Men med Peter så pratar man om allt på ett annorlunda sätt - jag tänker i kvinnors bana och han i männens bana men att vi på något sätt kombinerar ihop våra samtal på så bra sätt. Det känns bra när Peter säger rak på sak vad han tycker och det är annorlunda än vad mina tjejkompisar tänker och tycker.


Jag lärde känna Peter för över halv år sen via e-kontakt och jag är glad och skattar mig lycklig att på nätet kan man hitta sin bästa vän. Peter, tack för att du finns och förgyller mitt liv och du är helt enkelt bäst!

Gör frukost till det du vill ha!
Flera av er vet att jag följer LCHF meny och att det fungerar för mig. Några jag har pratat med säger att de även följer LCHF och tycker det fungerar bra, men att man tycker att frukost inte är någon höjdare. Man tröttnar på att äta bacon och äggröra och det kan jag hålla med. Det finns många recept på LCHF frukost, men sen kan man göra frukost som man VET vad man får äta och göra det till en rolig del än att bara äta bacon och äggröra. 

Jag har länge gjort så att jag gör min frukost till något extra och jag tycker det inte är tråkigt längre för om man har fantasi så fungerar det utmärkt. Nu på morgonen gjorde jag bacon med stekt ägg och svamp och lite bröd till och imorgon blir det nog att jag äter Ostbacon plättar med avocado och annat till. 

Gör det ni också - tänk och var kreativ och jag lovar - era frukost blir något man alltid ser framemot. Speciellt riktar jag mot er som ständigt äter bacon och äggröra till frukost och tror att man inte kan äta något annat!

2 olika bilder på mig, en förändring som sakta går åt rätt håll!

Jag går sakta mot mina mål och börjar nu se förändring hos mig, men jag ska ärligt säga att jag tycker det inte är lätt att kämpa på även om jag är positiv och peppad. I bland finns det stunder då jag tycker det är så orättvis när andra kan gå ner i vikt så lätt eller inte ens behöver tänka på vikten. Jag måste jämt tänka på min vikt och vad jag äter för jag har noll metabolisim som söndrar mitt fett o allt. Oavsett vad jag äter så går vågen upp på momangen, men om jag har koll och motionerar så går det bra.


Det är först nu som det verkligen funkar och jag kämpar på, men visst finns det stunder då jag önskade så att man slapp tänka på det här.Jag är stolt över mig och jag vill vara den jag är nu och jag vet att jag håller kvar och har en bit kvar att nå min viktmål!.


Det jag behöver träna på är att våga köpa mindre storlek och tyvärr är det så att jag inte klarar det för jag är rädd, jag är rädd att det inte ska passa mig eller köper jag det kanske jag bara kan använda plaggen en gång och sen inte kunna ha den igen. Ja, jag måste arbeta med min självkänsla och våga - våga köpa storlek M eller S. Mina mentorer säger att jag måste visa min figur och inte klä mig i tält som de kallar vissa av mina kläder som jag har på, men ja jag lovar arbeta på det och med tiden tror jag att det kommer att gå bra!

Före


Efter

Jobbcoach på teckenspråk!

Bild: Addiswa


Jag vet inte vilka som besöker min sida, men är du ung och bor i Örebro och varit arbetslös ett tag? Har du problem att söka jobb eller tycker du det är svårt att söka och behöver hjälp? ta då kontakt med Arbetsförmedlingen och be dom att få skriva in dig hos Competencia jobbcoach. Du får all stöd på teckenspråk och jag arbetar där för att hjälpa teckenspråkiga arbetssökande så välkommen dit. 


Känner du någon som är arbetssökande och som bor i Örebro? tipsa dom om det här och det är på tiden att teckenspråkiga arbetssökande får hjälp på sitt eget språk, teckenspråk!

Sommar lider mot hösten!

Bild: Addiswa Stenström


Nu lider sommaren mot hösten och alla barnen är hemma och snart kommer vardagens struktur och jag tycker det ska bli skönt. 

Sommaren har varit bra och jag har har nog för det mesta bara haft 5 lediga dagar och spenderade då i sommarstugan så det var en annorlunda sommar för mig som varit hemma hela sommaren med barnen de tidigare år som varit. 

Jag har jobbat i 3 veckor på Västanviks Folkhögskola i Leksand och det var härliga veckor med härliga barn.
Nu jobbar jag på ett företag som heter Competencia där man jobbar som jobbcoach och jag trivs och tycker det är ett sännande jobb. Ska jobba med det i höst och även med ASL undervisning på Tullängsskolan så det är lite man få göra som jag tycker är bra.


Snart närmar det sig till Channies myndighetsdag och ja- jag har ångest - vad hände egentligen? kan man trycka på knappen så att det blir den 31 aug 1993??.

RSS 2.0