Ostbricksafton med mina prinsessor!


.....


Författaren Addie


Bild: Google

Sitter och skriver en bok som jag hoppas bli klar. I vår blir det varma träffar med bokförlaget och första delmålet är att skriva klart boken, se över, vad för bilder och att det ska bli klar i vår så att man kan trycka boken till Dövas Dag i Stockholm. Jag är motiverad och jag tror på mig själv!

Tack Döviana för att ni tror på mig och vill samarbeta med mig!

Njuter av julledighet!


Årskrönika 2011

Då var det dags att skriva årskrönika och jag förstår inte riktigt att  2011 lider mot sin slut. Vad har hänt? Varför har det gått så fort? Hur kan man stanna tiden? Det är många frågor, men trots det så är det inget man kan göra och jag ska berätta kort vad som hänt i år.


image description

Mina underbara döttrar har växt och blivit mina vackra prinsessor, de har ju alltid varit mina prinsessor sen de var små. Men en hel del har ju hänt det senaste åren att man hänger inte riktigt med. Jag tycker det är spännanse att få se dom utvecklas och att få prata med dom om tankar och funderingar kring, skola och framtiden.


 min stora tös blev myndig i år  och det är så otroligt att jag fattaer inte att min stora tös är hela 18 år?!. Vad hände?.  Det är mycket stor kliv på livet stig för tösen min. Nu är det inte långt tills hon tar student och jag bara suckar för jag vill att tiden ska gå sakta så sakta men det är ju ingen ide att säga det!.


Channie har hunnit med mycket i år och det har gått både bra och dåligt för henne, men så är det på livets stig man får gå igenom med medgång och motgång och det viktigaste är att jag kan stödja henne på det bästa sättet. Hon har hunnit resa utomlands två gånger med vänner och det förtjänar hon. Nu längtar hon verkligen till student och det mesta hon pratar om är balklänning och vad som ska göras och vad hon önskar och hur hennes student mottagning ska vara. Ni kan tänka er vad jag tänker på?!, men jag är så glad för hennes skull. Det ska bli en spännande vår men också vemodig tid då jag måste inse att min stora tös börjar verkligen bli S T O R!


image description För tösen Athina har det också hänt mycket på sista tiden detta år. Hon slutade i högstadiet och det har varit mycket diskussion kring vilken gymnasiet hon skulle välja. Det har varit spännande att följa och vägleda hennes val av kursprogram. Tösen gillar ju att sminka och är noga med sin stil och hon har hjälpt mig med hur jag ska klä mig vissa gånger och har till och med sminkat mig och måste bara säga att hon är otrolig duktig så jag borde anställa henne som min sminkös.


   Vacker var hon på avslutningsbalen för niorna och en vemodig känsla var det att inse att min andra tös nu gått ut högstadiet och har börjat på gymnasiet. Hon hann även med att åka till Prag med hela sin klass.


 Tina valde att gå på  och det är en bra skola för henne och hon trivs jätte bra och är en av toppelever på skolan så jag är jätte stolt över henne. Hennes mentor har berättat att Tina är så duktig att de ofta ber henne att hjälpa till vissa helger och när de har information för skolan och det är väldig sällan att första års elever får göra det.


 Colin går nu i andra klass och det är inte mycket som har hänt kring honom. Han är en sportig liten kille som drömmer om Zlatan och spelar för Rynninge IK
 
Det har han gjort i nästan tre år, men han har på sista tiden tröttnat på fotbollen och vill göra något annat så jag låter honom testa lite och i vår ska jag försöka anmäla honom till streetdance som han tjatat på rätt länge och sen finns det Zumba för kids som jag tror att han kommer att gilla så ska testa honom med det. Han har iallafall börjat med gosskör hos Olaus Petri kyrkan och trivs och nyligen hade han sin första julkonsert och tyckte det var roligt och spännande.


  Det går bra för grabben min så puss på dig


 Min lilleman, Yannick har haft bra år men också har det varit tufft för honom. Jag älskar honom mycket precis som jag älskar hans systrar och storebror. Jag kämpar extra för honom för det är mycket kring lillemans liv. Han är tyvärr inte intresserad av någon sport eller så och jag uppmuntrar honom att försöka våga och testa något han vill göra, men det vill han inte.  Yannick behöver mycket uppmuntran och behöver tro på sig själv. Han är en härlig kille och så var han jätte stolt den dagen då han skulle börja i årskurs 1


    Minns att jag bara sa till mig själv att det är otroligt vad tiden gått nyss var ju mina killar så små och som tvillingar. Det ska bli roligt att se och vägleda lilleman och även kämpa för hans rättighet att få den stöd han behöver. Som mor vet jag att Yannick är speciell och att han behöver extra stöd, men det är tufft när skolan inte lyssnar och gör det som behövs för Nicks bästa. Han är en fantastisk kille som också är duktig och kan mycket än vad han tror så jag kommer kämpa allt jag kan för att han ska få det bra och få den stöd han behöver.  Sedan han börjat skolan har han utvecklat sig så mycket och det gör mig stolt.


image description Vad har hänt med mig under detta år? Det är mycket som har hänt och det är mycket att tänka på som 4 barnsmor, men jag är ju trots allt en stålmorsa att jag klagar inte. Jag älskar mina barn så enormt mycket och de är mitt allt
Jag var arbetslös i mars och insåg hur tufft man hade som arbetslös och de konstiga lagar de har infört och så byråkratiskt att jag tyckte det var helt otroligt. Men jag klarade mig trots allt och jobbade hela sommaren. Flesta av er vet hur envis jag är och gör allt för att man ska klara sig.


I höst började jag jobba hos Riksteatern i Örebro Län och trivs som fisken och det är så spännande och roligt att jobba med det man tycker mycket om. Teatervärlden är otroligt och så är det en spännande projekt man jobbat med tillsammans med kollegorna Helena och Lena och får fortsätta jobba i vår vilket är fantastiskt.


image description

Jag arbetar med Fame visukalen och kommer få se nära när produktionen börjar i vår och det blir så spännande eftersom föreställningen är på både tal och teckenspråk och till och med en musikföreställning. Vi kommer jobba mycket med visukal veckorna med bla, teckenspråk, debatt, föreläsningar och så mycket mer - ni som läser här - missa det inte och ta chansen att se föreställningen och medverka gärna på visukal veckorna som vi kommer att ha i samband med Fame.


I år hade jag som mål att trappa ner alla aktiviteter som jag är med på och jag har slutat hos DFÖ styrelse och försökt med mer, men tror ni att det gick för mig? nej tyvärr jag var en lika upptagen kvinna som bla sitter med i socialdemokraterna, kulturgruppen och VM futsal som varit i Örebro. Jag hoppas åtminstone att jag kan låta bli att vara med på olika aktiviteter, men det är ju så svårt!.. 

I årskrönikan skrev man mest om mina barn och deras utveckling, men självklart har vi gjort mycket detta år. Vi tillbringade sommaren i sommarstugan, jag jobbade för det mesta, pojkarna tillbringade hos sin pappa i Motala, flickorna hade sommarjobb i hela 3 veckor sen har vi haft många olika och roliga aktiviteter som bla båtresa med familjen Lindroth och så mycket mer. Inlägget blir nog allt för långt om jag ska skriva varje detalj, men det här räcker nog kort och ni har ju läst lite i min blogg då man gjort olika saker under detta år!

Det har varit en hel del händelsrik år för mig och min familj. Och jag hoppas att 2012 blir lika händelsrik och jag vill till slut önska er en riktig riktigt GOTT NYTT ÅR! ta hand om er alla.Kram


Underbar och avkopplande Jul!

Lugn och mysig jul med mina flickor!


Fame Visukalen


Bra ha maskeradkläder hemma!

Ibland är det bra att killarna mina har maskeradkläder hemma och det är toppen att de aldrig tröttnar på det. I dag har killarna och Rhianna lekt för fullt och det är härligt att se dom tillsammans!

Tankvärda ord!


Så dansar vår Pippi Långstrump som är döv!

Morgondagens härliga händelse: Lilleman: Mamma kolla Börjar dansa Pippi dansen, försökte komma ihåg allt och det var nog rätt och när han visat klart sa han: Så dansar vår Pippi som är döv. Gav honom kram och log mot honom ♥

I Will always love u!

17 år har gått och alla de år som kommer och går så är du ofta i mina tankar. Tankarna är många, de glada minnen, sorgliga minnen, äventyrs minnen, våra hektiska diskussioner, våra lyx middags bjudningar, kroger och våra allvarliga diskussioner. Vi gjorde så mycket ihop. Jag skattar mig lycklig som fick vara en del av ditt liv. Saknar dig så otroligt mycket Danni.


Lussebak!


Underbar söndag!

Dagen började med ett möte hos M sen åkte jag och mina pojkar till Albin som fyllt 10 år och firade honom sen stannade vi resten av dagen hos Albin och hans familj. :-)Julkort!

Pojkarna jul pysslade på eftermiddagen och till min lycka fick jag deras kort. Tack mina prinsar och jag älskar er!


Bokrelease

Lördag den 3 december drog jag till stan med pojkarna mina. Det var bokrelease med boken "är du verkligen döv?" alla författarna var på plats och de signerade boken jag fått. Jag rekommenderar er att läsa den!


RSS 2.0