Kvällens bild!Albin Lindroth


Älskar mina barn!


Sportlovsvecka!

Jag har ägnat min tid åt att spendera mina dagar med barnen. Det har varit trevliga och sköna dagar med bland annat besök av mor och far. I morgon kallar jobb och skola och då är det åter vardagsliv för oss och jag tycker att veckan har gått fort.

Det bästa med lovet var att jag tog barnen på en båtkryssning och det var mycket trevligt och vi spenderade mycket med familjen Lindroth. Det blev mycket prat, skratt, lek och bus, shopping, disco och ja allt som hör roligheter till. Channie la en krona på ett spel och fick hela 80kr i vinst - lyckos hon. Vi försökte med samma spel men nix - ingen vinst blev det :0(  Bilder säger mer än tusen ord

                            

                                      

         

                    

                   

                       

                   Tänk att min söta gud dotter Thyra snart ska fylla år. Fattar inte riktigt att tiden gått så fort :0


...


Bild: Google

Det är tyst här hemma och jag njuter för stunden. Channie i biblioteket och pluggar med sina vänner och Athina hos sin bästa vän medan killarna är hemma hos Oskar och leker. Jag har tvättat kläder och fixat lite ditt och datt och jag gillar när barnen är borta för då är det inte så mycke tjafs, skrik och prat och ha tv:n på.

Ska passa på att koppla av och sen packa och fixa inför vår resa imorgon. Det blir en spännande resa och jag längtar att få spendera med barnen och med familjen Lindroth.

Ha en skön måndag kväll!


Svar till några ang min CINågra har undrat, frågat och skickat mail till mig och förvånnats över att jag fått nya Ci apparater. Flera av er som mailat berättade att ni fått er före mig och en sa att hon fick sin för 8 år sen, en annan för ca 10 år sen men ändå inte har fått byta till nya och modernare CI apparat.

Jag tog mig tid att fråga Agneta idag om varför jag fick mina så tidigt eftersom jag bara haft min på vänstra i ca 5 år och högra i 3 år.

Anledningen var att jag har en modernare teknik om man ska jämföra med er som opererat tidigare än mig. Alltså när jag opererades så var just den modellen som var helt ny och den anpassar sig mer till dagens nya teknik som blev bättre så det var därför jag fick mina nya CI apparater så snabbt.

Ni som har samma typ av model, men äldre än min kommer att få er nu senare i vår och till sommar, som då anpassas till er och Agneta vet att det är flera som mailat till henne och frågat och undrat över det här. Så ni som läser min blogg har med glädje att snart är det er tur och de jobbar på och med tiden blir ni kallad eller så kan ni kontakta hörselvården och komma överens om tid.

Hoppas ni blir nöjd med svaret och önskar er lycka till!


Måndagens agenda

Vaknade tidigt fast det är sportlov. Dagen började med återbesök hos hörselvården för att kolla upp problemet med mina batterier som tar hastigt slut på 2 timmar. Batterier kostar ju och på dom gamla cippen kunde jag ha batterierna i 3 dagar och nu funkar det bara i 2 timmar så jag kände mig frusterad och använde hela tiden laddningsbara för att slippa slösa på batterierna som inte alls är billiga att köpa.

Vi passade även på att ändra ljud och justera lite för det senaste tiden har jag haft huvudvärk och så tycker jag att ljudet var så stark att det var jobbigt. Vi ändrade och diskuterade och testade och jag blev nöjd till slut. Vi programerade två olika så att jag kan ändra och testa och sen se vilken typ av ljud jag klarar och är nöjd med.Vi ändrar lite och det röda är ljudnivå och det gröna är basljudet och man måste justera och ändra så att de kombinerar tillsammans.Här ser ni närmare på bilden och den gula som blinkar är ljudet som jag lyssnar på för att se om ljudet är okej för varje hörselnerv (mina hörsel har ersätts med snäcka som man opererat i och i den finns det stål som är som hörsenerv)


Det är mycket man ska hålla koll på så här är en liten fodral som jag har med allt, mina batterier, dosan och lite annat som hör till det jag behöver.Den här dosan är inte lätt att lära sig, men jag försöker och med tiden kommer jag att fatta hur det funkar. På visa möten eller i arbetsrummet har antigen någon på mötet eller en kollega sagt att något låter hos mig, det låter som det piper och jag var lite förvirrad över varför. Minns när jag hade mina hörapparat innan CI, de lät när man rörde en minsta med hörapparaten och sen när man fick sin CI så slapp man ljudet. Men nu var det något som störde och jag lärde mig sen att det var min dosa som lät. Den låter och meddelar när mina batterier är på väg att ta slut och för mig tycker jag det inte alls passar.

Pinsamt att ha ljudet när man åker eller är på möte eller så. Jag förstod att anledning att den låter och meddelar är ju föräldrarna som vill och behöver veta när batterierna tar slut. Barn med CI vet ju inte riktigt själva så det är ett hjälpande hand för föräldrarna.

På återbesöket idag frågade jag Agneta om man kan stänga av ljudet för jag vet ju ändå när batteriet är slut man hör ju det så hon fixade det så nu slipper jag tänka på det.

Efter besöket är jag relativ nöjd med ljudet jag har nu och jag tycker att all ljud omkring mig låter mer mjukare på något sätt och jag är nöjd. Nu hoppas jag få slippa huvudvärken framöver!.

Nästa besök blir då när vi ska testa min hörsel för det var ett tag sen och jag längtar faktiskt och tycker det ska bli spännande att se om det blivit något skillnad efter att jag testades för 2-3 år sen.

Första smycken!Det är söndag och solen sken strålande under dagen. Dock kände jag att halsen spökade och man känner sig förkyld. Jag proppar mig i halstabletter och sånt för att se till att inte bli sjuk så det är bara att hoppas.

Under dagen bestämde jag att testa och smyckra halsband. Jag har ju ingen fantasi, men försökte och blev faktiskt nöjd efreråt. En amatör som jag är kommer säkert utveckla mig och lära mig konsten att göra fina smycken någon dag.Tycker det blev fint på mig och är nöjd!

Ha en skön söndag!

Koda träff - skoj o buslandetI går var det skoj och buslandet som gällde och där fick pojkarna mina träffa andra Koda barn och de hade hur kul som helst med alla som var där.  Jag satt med mammor och pappor och pratade om allt mellan himmel och jord.


Pernilla och Sofia

Det bästa med att få sitta med föräldrar är att vi kan diskutera om våra erfarenheter med våra barn. Jag trivs att sitta med olika personer och att diskutera om sånt.

Dagen var fin och när vi kom hem så spenderade vi kvällen med att äta grillad kyckling med chips till. Låter konstigt, men det är gott och sen var det Melodifestivalen och Eric Saade rockar!

Kryssning


Bild: Google

Jag har länge kännt att jag inte gjort så mycket roligheter med barnen. Jobbet, föreningsliv och mycket annat har prioriteras och det finns stunder då jag har dålig samvete för det. Mina flickor får passa lillebröderna minst 2 gånger i veckan för att jag har möte och jag är dom evig tacksam för det.

Det har varit en ganska tuff höst och efter nyår så har mycket hänt och att jaag har mina älskade grabbar heltid hos mig. De har inte träffat sin pappa sen den 2 januari, men trots allt är de glada, så lugna och harmoniska av sig och det förtjänar de efter allt. De närmaste tiden kommer att bli tufft, men jag tänker positivt och jag gör det för mina barns skull.

Nu är det sportlov och när man har lov så är det en viktig stund då man kan var med barnen. Höstlov, Sportlov och p¨sklov har passerat genom åren som gått och jag har inte haft ork eller tid att fixa något roligt för barnen och jag har ofta dålig samvete för det, men barnen förstår och klagar inte. Påsken är viktig då jag alltid sett till att följa traditionen, men de övriga veckor då man har lov så har man inte gjort som flesta familjer som åker utomlands, sälen eller gör något annat som är roligt för hela familjen.

När vännen Johan berättade att han bokat båtkryssning med familjen och att det var så billigt så ville jag kolla vad det kostar för mig och barnen. Och ja det var så billigt att jag bokade resan och åker tillsammans med Johan och hans familj. Jag kände mig så glad efter att ha bokat och även att jag gjort något bra som mina älskade barn förtjänar. Vi behöver åka bort, koppla av, ha roligt och det kändes så bra.

När jag skulle berätta för ungarna så satt vi i vardagsrummet och ja, jag gestulerade vad vi ska göra och de fick gissa. Försökte vara en bra skådespelare och de lyckades teckna tåg och sen blev det lite stopp - är jag så kass på att visa min kropp hur en båt ser ut??.. Till slut sa jag att vi åker på kryssning och barnen blev glada och de tycker alla det ska bli spännande.

Colin och Yannick frågade hur många dagar det är till tisdag och jag antar att jag får höra den frågan nu de närmaste dagarna!.

Är så glad, så glad och liksom barnen längtar jag att tiden ska gå fort. :0)

....


Bild: Google

Skönt med sportlov nu och det är inte mycket som vi kommer göra, men en liten mini resa blir det med alla mina barn. Jag ska försöka städa och fixa här hemma i dagarna för det behövs och dessutom är det så mycket som behöver kastas.

Nu vill jag bara umgås med barnen och bara ta det lugnt!

Ni som har sportlov - ha sköna och lediga dagar med nära och kära!

Smyckekurs!

Förra veckan var jag på smyckekurs som Charlotte Johansson ansvarade för. Jag blev så glad för jag har länge velat lära mig hur man gör smycken och nu förstår man lite, men behöver lära mig mer så att man kan utveckla sig och göra fina smycken.

Bjuder på några bilder från kursen:


Bild: Elin Z


Sophia, Sofia och Sarah

Man hade trevlig umgänge och så fikade vi och koncentrerade på våra smycken!


Gjort klart och känner mig stolt!Så här fint blev det och jag är supernöjd!

Nu hoppas jag att jag får tid åt att göra egna smycken senare i vår eller åtminstone någon gång!


Ordet T O A S T

Ofta händer det roliga stunder när det gäller mina Coda barn som försöker lära mamma om ljud, kommunikation och hur det låter.


Bild: Google

För några dagar sen så ville mina killar ha Toast tidig på morgonen för att slippa äta frukost på fritids. Jag sa att man inte äter toast till frukost, men de envisade och ville ha och då sa jag OKEJ bara den här gången.  När jag vände mig för att gå ner till köket så kom

Colin och sa:Mamma, vet du att Yannick pratar bakom din rygg

Addie: Jasså och vad sa han då?

Colin: Mamma kan inte prata rätt svenska och inte utala sig ordet Toast

Addie: Nähä, hur säger man Toast kan du försöka förklara för mig hur man utalar det?

Colin tittar på mig och funderar och sa att han ska försöka lära mig hur man utalar det och började med att bokstavera och säga:

Man säger Toast

Addie: Toast

Colin: Nej inte så (försöker bokstavera för hur det ska låta och tecknar sen Tåast)

Addie: Tåast

Colin: nej nej (ser funderingsam ut och pratar för sig själv med att utala ordet för att sen bokstavera igen

Vi försöker och jag hinner med att säga

Tost, Tåast, to, toosspprrfftt  och åter Toast

Colin tittar med irriterande ögon min och säger:

Mamma jag är inte din tal lärare längre

Går hastigt ifrån och jag går ner och försöker fortsäta säga det ordet, men nä hur vet jag hur man uttalar det?! Jag ler och säger bara

Älskar min söta grabb för han är för rolig för rolig men ack så söt, så söt som försökte göra det bästa för mig!Vi är...

Friska och så är vardagen åter och det känns bra och jag är glad att få jobba för man blir så glad av att se eleverna.

Jag känner en stor lättnad nu när jag gjort en viktig sak som jag länge velat göra och som jag orkat ta i tag med och nu känns det bättre i själen. Vad som händer vet jag inte efteråt, men jag är redo att inte få det jag önskar och hoppas på, men så är det på livets stig och man kan leva vidare trots allt.

Nu är det en ny vecka och nya tag och jag önskar er alla en fin tisdag - solen skiner strålande och jag ler!


Addies goda mat!

Så Yannick på rubiken ovan. Jag testade något nytt med maten i dag och det blev en stor höjdare hos barnen.

Kul att Nick sa att recepten ska heta: Addies goda mat

Undrar vad de hittar på för namn nästa gång när jag provar något nytt!. Men delar med er av recepten och själv tycker jag det smakade gott.Addies goda mat (Taco pasta med kyckling, bacon och Chorizo korv)

Pasta snäckor
2-3 kyckling filer
1 pkt Bacon
2-3 st chorizo korv
250ml matlagning grädde
1pkt taco krydda


Skär kycklingfilerna i bitar och stek dom i wokpanna
Skär baconen lagom stora bitar och detsamma med Chorixo korven

När kycklingen är välstekt så lägger ni i baconen och korven och låt de steka tills de blir varma. Pastan ska vid det laget vara klar så häll ut all vatten och sen i kastrullen igen och häll i kyckling, bacon och korv i pastan. Se till att det är på låg värme och rör om och häll i matlagningsgrädde och blanda och till sist taco kryddan. Blanda allt tills det ser fint och slät ut och sen är det bara att servera!

Smaklig måltid :0)


Hugo och Buster - Bästa vänner!

Det är inte ofta att en kanin och en hund kan komma överens, men för Hugo och Buster blev det helt annat, de blev bästa kompisar kan man säga. De leker och busar och ligger och kopplar av bredvid varandra. De är så söta ihop så här ser ni några bilder på dom tillsammans.Hugo slappnar av i Busters säng och det har Buster inget emot.


RSS 2.0