2 sjuka ungar hemma!Channie skickade sms till mig och sa att hon inte mådde bra och att hon kommer hem och bad mig sjukanmäla henne. Det gjorde jag och nu ligger hon på soffan och är helt utslagen precis som lillebror Nick.Lider med Channie och Nick som båda ligger på soffan. Nu är det en tidsfråga om jag och de övriga också blir sjuka eller om vi blir skonad!. Colin var sjuk förra veckan och Tina var sjuk i 3 dagar så jag hoppas hon är immun mot sina syskon.

Vi är knappt sjuka här hemma så jag är inte van med en riktig sjukstuga här hemma som det är nu.

Ta hand om er där ute det är väldig många som är sjuka i dagarna!

Tekniken utvecklas!

När jag var på besök hos USÖ och fick mina nya CI apparater så var jag glad över det. Skönt med mindre och enklare att ha bakom örat. Dessutom behövs det bara 2 batterier istället för 3 som man hade på gamla. Fick 4 st nya laddningsbara batterier och det är ju toppen för jag får så dålig samvete av hur snabbt burken växer med alla batterier man andvänt. När jag tog på mig dom nya så blev man så yr och ljudet var så starkt att man fick justera om den liteHär justerar A och vi går igenom ljudet och jag fick testa fram för att känna och höra om ljudet är okej. Vi ändrade lite och sen blev jag nöjd.Allt det här ska man ta hem och så ska man läsa en massa information och det är mycket man ska lära sig. Bra tid nu när man kommer var hemma med lilleman i 2 dagar.Det gäller att träna och bli van och jag har en himla huvudvärk nu för nu har man upptäckt allt mer ljud som man inte riktigt höre med de gamla eller så är det så att den här är så pass ny att den tar upp onödiga ljud som jag egentligen inte behöver höra.Jag ska ägna dagen åt att läsa och lära mig dosan jag fått och jag tycker den är till stor hjälp och kommer använda dosan hela tiden vid behov.

Jag är GLAD och jag tycker det är underbart att tekniken har utvecklas och gör det än. Blev faktiskt förvånnad att det blev mycket bättre så nu har jag något att se fram emot och att utveckla mig och jag hoppas det kommer att gå bra för mig.Hann till USÖ och få mina nya CI apparater!

Lilleman Nick var riktigt dålig i flera omgångar under natten och jag var så trött att jag märkte inte när klockan ringde och vibrerade!. Jag vaknade av en konstig känsla och kollade klockan och det stod exakt: 7.45 och jag flög upp som en raket och bara blev lite galen! Skulle vara hos hörcentralen exakt den tiden så det blev riktigt bråttom, väcka Colin som fick skynda sig att klä på sig och sen äta fort och dra till skolan och jag gick eller ska man säga powerwalkade till sjukhuset. Innan sa jag till Nick att jag snart kommer och han märkte nog inte så som han sov - såg ju helt slut ut efter natten. Jag chansade för att gå till hörcentralen trots att Nick var hemma för annars så skulle man nog vänta flera veckor till för att få en ny tid.

Tack och lov så tar et bara 5 min att gå till USÖ och när jag promenerade i rask takt så tänkte jag att det är så skönt att man bor så centralt!

Fick mina nya hörapparater och har världens huvudvärk eftersom man hör bättre än de gamla så det tar tid att vänja mig. Valde svart färg och det var nog smart att lyssna på barnen att inte ta vita som jag tänkte från början.Min nya och så smalare, mindre och enklare och nu är jag så nöjd över det!.

Det glada nyheten är att jag behöver bara betala 1000kr för den andra som Buster bet sönder. et är tack vare att man har landstingets försäkring. Men ska ändå ringa min hemförsäkring för att höra med dom och dessutom sa Agneta att det är bra att kolla om min hemförsäkring verkligen täcker CI apparater för det är inte många försäkringsbolag som gör det. Man kanske ska ha en egen försäkring just för mina apparater så ska kolla upp det.

När jag kom hem så sov Nick så lugnt och han märkte nog aldrig att jag var borta i 2 timmar. Han var nog så trött efter natten och när han vaknade sa han att han visste jag var borta men att tv:n var på och att Buster vaktade honom. Gullepojke man har men ack så synd om honom.  


Rena rama sjukstuga hemma och nu är Nick sjuk!


Mina busiga killar!


Bild: Storasyster Johanna

Lyckans stund

Lyckans stund är att jag sitter med alla mina barn en lördag kväll med tända ljus och små gott att äta till.

Att det så sällan händer gör att denna stund är så värdefull för mig

Jag älskar er så mycket

Channie, Athina, Colin och Yannick

Under dagenFörst fick jag en egen tid med killarna mina, sen kom pojkarnas storasyster Johanna och mötte upp oss och spenderade dagen med oss. En härlig dag och det är mysigt att få vara med Johanna och jag är glad att vi ses och umgås . Vi gick och kollade och killarna köpte godisGodis är det viktigast när man får veckopeng! Passa på gjorde de på hindersmässan, de ville nästan bara köpa godis på varje ställe man fick syn på.

besök på Mc donalds var gott så mätt och belåten var man!

Därefter gick vi lite till och sen hem för att hämta Buster för att sedan gå till Johannas kompis och gå ut med hennes hundar och Buster och det var trevligt.

Nu är man hemma och nöjd med dagen och nu blir det lördags mys med tända ljus och gott att äta och bara få slappna av.

Ha en fin lördag!

Underbar dag med sönerna!Morgondagen började med att jag gick en runda med sönerna. Colin och Yannick på Hindersmässan. Solen sken strålande och man var på glad humör. Pojkarna var glada och spred så mycket glädje. Jag älskar er mina killar och ni betyder så mycket för mig.

Mor och son time på Hindersmässan!


Att det finns så okunniga folk - det är så kränkande!

Läste idag om Anna Stenson som är aktiv politiker och är fullmäktigeledamot i Lidingö kommun. Det som gör mig glad är att hon är hörselskadad eller i stort sett helt döv vilket gör att många har svårt att tro att hon ej hör trots att hon pratar bra.

Jag är glad att det finns fler och fler döva och hörselskadade som är aktiv politiker och att de vill bättra för oss teckenspråkiga. Själv är jag aktiv inom socialdemokraterna och har även tackat ja för att sitta på någon kommun nämnd här i Örebro, men nu när det är oklart kring valet och att man fortfarande inte vet om man ska ha ny val så måste jag vänta och se om man kommer in i Kultur och medborgar nämnden.

Åter till Anna, hon blev hånad via facebook och kallades för fejk- döv och det gör mig så förbannad att det finns okunniga folk som trampar ner en bara för att man tycker en är konstig när man inte hör eller har helt enkelt inte någon kunskap och tabbar sig bara för att man tror att man vet bäst. Lidingös kommunalråd, Paul Lindquist var en riktig ren krabba som drog ner Annas självförtroende - han var liksom det som man säger på Amerikanska - The crab theory  som gärna trampar ner utan att tänka sig för.

Läs aftonbladets artikel:

Hörselskadade miljöpartisten Anna Stenson pekades ut som fejkdöv och hånades på Facebook.

Mobbarna var moderata toppolitiker.

– Det är kränkande, säger hon.

Anna Stenson (MP) är fullmäktigeledamot i Lidingö kommun. Hon är allvarligt hörselskadad sedan födseln och är kliniskt sett döv. Men när hon talar är det svårt för en utomstående att förstå att hon faktiskt inte kan höra sig själv.

Lidingös kommunalråd Paul Lindquist (M) förstod det inte när de träffades i affären för ett tag sedan.

Anna plockades bort

– Jag hade skickat ett sms till mina barn, men de svarade inte. Då ringde jag upp och sa: Men svara nu då! Jag kan inte höra vad de säger, men jag ser att någon svarar och då pratar jag. Det är envägskommunikation, men det brukar funka,  sägerAnna Stenson. 

Kommunalrådet hälsade kort. Men så fort han kom hem tog han bort Anna från sin vänlista på Facebook. Därefter skrev han i statusfältet:

”Såg just vår nyvalda fullmäktigeledamot från Miljöpartiet, som har teckentolkning på sammanträdena på grund av hörselskada, tämligen obehindrat tala i mobiltelefon i mataffären ...”

Minuter senare haglade de elaka kommentarerna.

Flera av dem hånade både Anna och hörselskadade i allmänhet, och kom från bland annat en lokal moderat toppolitiker samt en moderat riksdagsledamot.

Aldrig mobbad tidigare

– Jag har aldrig tidigare blivit mobbad för att jag kan tala men inte höra, säger Anna Stenson.

Paul Lindquist menar att det hela är ett missförstånd.

– Jag är väldigt ledsen att hon uppenbarligen har tagit illa vid sig av det här, det var givetvis inte min mening.

Men hur tänkte du egentligen?

– Jag beskrev en händelse jag såg och det var inte avsett att vara elakt, utan en uppdatering av upplevelserna under dagen, säger han.

Kan du förstå att hon blev illa berörd?

– Jag beklagar verkligen det och ska be om ursäkt, säger Paul Lindquist.

”Upprörande”

Men för Anna var hånet mer än bara ett påhopp på hennes egen person.

– Det är upprörande att politiker på den nivån är så pass okunniga. Att man är döv betyder inte att man inte kan prata.

– Om Paul Lindquist vill ifrågasätta min hörsel kan han väl be om min hörselkurva, säger Anna Stenson.

(Från aftonbladet)


GRATTIS ÄLSKADE ATHINA PÅ 15 ÅRSDAGEN!Tänk att du är hela 15 år och så mycket som du hunnit  göra och uppleva de åren som kommit och gått. Du sprider så mycket  glädje och kärlek hos oss och många andra och vi älskar dig så mycket.

Ha riktig fin dag och snart får du åka med gudmor Maria och köpa det så länge du önskat dig.

Love you!


19 dagar...

Det har bara gått 19 dagar då man såg himmel med blixtrande och dunder för att välkomna år 2011.
Det snurrar i varje människas skalle om hopp och tro, löfte, framtid och mycket mer när årskiftet slår till.

för många har dagarna varit bra, andra mindre bra och vissa sämre eller så är det helt tvärtom att det gått toppen bra och rak upp som en raket.

19 dagar har för mig inte gått så perfekt som man hoppats på, men sen har jag fått en enorm styrka att kämpa på och min vilja är så stark och som mor är kärleken störst av allt för att barnen ska ha det bra.

I dag har jag fått ett bekräftelse som stärkt mig att tro att jag kommer att klara mig hela vägen upp till toppen och känna att det är värt all framtida kamp som jag nu måste jobba och kämpa för och ja, jag gör det för speciellt pojkarnas skull för de förtjänar att ha det bra och vet att de kommer ha en trygg framtid med mig och systrarna.


Träning och flirt!Som alla vet så tränar jag flitigt på friskis och svettis och i går fick jag äntligen tid åt att träna och det gjorde mig gott . Har varit lite lat över jul, eller man ska nog säga att alla blir ju så stressad i december då det är så mycket som ska planeras. Men det kanske inte är så bra att skylla på det  eller!!

Men för ett tag sen när jag tränade på gym tillsammans med Pepo så kände jag att någon iaktog mig och jag blev nog lite besvärad eller så har jag helt enkelt glömt hur det är att flirta. Men visst spanade vi varandra lite och det har hänt några gånger att man blivit iaktagen efter det när jag tränat flera gånger, men det kan ju vara så att jag bara inbillade mig.

I går när jag tränade på gym med Pepo så berättade hon att det fanns en insändarepå friskis pressen och kanske det var till mig eller kanske till någon anann - problemet var att denne hade inte skrivit från vilken stad han var i från :0(

Så här löd det:

Du är söt!

tjejen med det svarta håret, den mjölkchokladbruna hyn, och de ihållande blickarna. Jag ser dig ibland i gymmet ochvill bara säga att jag tycker du ser söt ut. Nu vet du det!


Redaktionen svarade:

Annonyme beundrare!

Du får en Friskispressen - T-shirt som du kan glänsa i lite extra inför henne nästa gång ni ses!Jag borde nog sticka och träna ofta för att se om det är han eller så är det en annan som har tur och inte jag!

Synd bara att han inte skrev från vilken stad!!!

Ingen är perfekt!Man är inte perfekt på allt, man gör sina misstag, misstag kan upprepas om och om igen, men vem är perfekt på vår vida jord? Jag är inte perfekt för skulle jag vara det så skulle nog flesta av er anse mig som tråkig! Men ni som ser mig som en dålig person, jag respekterar er, men försök att förstå mig och mina handlingar för som sagt är jag ingen perfekt människa!

...


Bild: Google

Njuter av stunden tystnad!. Inga barn hemma och det är bara Buster och jag. Det är väldigt sällan att man är ensam en hel dag utan barn. Jag ska ta vara på stunden och göra vad som behövs. Dock ska jag iväg och träna efter en tids uppehåll och det märks med kroppen min att jag varit på lata sidan.

Önskar er en fin dag!

Lördag

I dag har man varit lat för det mesta för jag har legat på latsidan och jag skyller det med att huvudvärken spökar så och det har den gjort hela dagen och gör det än :0(

Nu har vi en lugn kväll och Channie ska strax iväg för att träffa sina vänner. Colin är hos sin bästa kompis, Arvid och sover över där så det blir att umgås med Tina och Nick och vi kollar just nu på


Bild: google

och så fixade jag mer mys med atttända massa ljus och ävenSmått och gott för det är ju lördagsmys..

Önskar er alla en riktig fin lördagskväll!

....

Man är åter till vardagslivet och rutinerna börjar komma igång och det är skönt. Visst är det skönt att få vila och samla krafter, men är det nästan 3 veckor så blir man lite less mot slutet. så nu har man arbetat en hel vecka och det är mycket som hänt under de dagarna. Jag har nya elever som jag försöker lära känna så att man också ger dom rätt material. Det finns annat tråkigheter och roligheter som också dykt upp, men så är det ibland och det är bara att bita ihop och kämpa på!

Bröderna hos halvsyskonen i Hällefors!

Just nu är mina killar hos sina halvsyskon, Niklas, Daniel och Johanna i Hällefors. Jag är så glad att de är hos dom för killarna har speciellt saknat storebröderna. Dagarna innan de åkte dit så tjatade killarna ihjäl mig med hur många dagar, nätter och timmar är det tills de åker till sina syskon och jag blev nästan galen, men samtidigt så skönt att se att det betyder så mycket för dom.

De åkte i går (fredag) och är där fram till söndag och jag kollade lite hur det är och de har så roligt och nu ska vi skärpa oss så att killarna får träffa sina syskon då och då för jag vet hur mycket det betyder för dom. Sist de var hos dom var nog för 2 år sen tror jag eller lite mer så det ska vi ändra på oss.

Tack Eva för att du finns och att vi ändå har kontakt trots att det kan gå en lång tid mellan, men det får vi bättra på oss.

Jag ska passa på att göra lite nytta här hemma medan killarna är borta och på måndag börjar man åter jobba och jag längtar på något sätt för att få struktur i vardagen. Jobb har jag fram till mars och sen får jag se vad som händer med mig, men ja det är bara att tänka positiv men jag ser inte fram emot all tjafs med A-kassan igen för de suger!.

Ha en fin lördag!

 


....Älskar mina barn - utan er är jag ingenting

Jag vill ha vår och sommar nu!

Just nu har jag verkligen tröttnat på snönen - det har vräkt ner en massa snö hela dagen idag och så har det blåsgt mycket att det räcker nu.

Jagh får ta och drömma mig bort till våren och sommaren och det gör jag genom att se påd en här underbara bilden på min kära Colin

Håller ni inte med? saknar ni inte värmen?


Ett tungt sten fallde ner från min axel!


Bild: Addiswa

Det här är en bild på mina prinsar och på bilden så åker vi buss på väg hem från sommarstugan. Jag gillar bilden för att de leker som om de kör bussen och ja de leker som det är en  naturlig del av deras liv.

Barn är en gåva och de kommer på vår vida jord av olika anledningar, barn har rätt att få vara barn och att få ett trygg liv. Det är inte alla barn som får ett trygg liv, vissa barn får en tuff start i livet, andra barn får uppleva så mycket orättvisor, några barn får uppleva att bo i ett hem där det förekommer mycket våld, men flesta barn får ett bra liv.

Jag som mamma har jobbat och kämpat för att mina 4 barn ska få ett bra liv, gå i en bra skola och att känna sig älskad. Det har inte alltid varit lätt och det har funnit stunder då jag kännt mig totalt misslyckad som mamma, det finns stunder då jag fortfarande känner så, men jag kämpar på och gör så gott det går och jag vet att jag får ett fin stöd från min familj och min omgivning. Hade jag inte det stöden hade jag nog aldrig orkat.

Det senaste tiden har jag kännt en tung sten inom mig, stenen var först lätt, men sen blev den tyngre och tyngre ju mer jag väntade och hoppades på att saker och thing skulle gå bra. Det blev inte bättre då man såg allt mer hur killarna har det, de har det dock bra hos mig men reser de så känner jag alltid en oro inom mig. Hösten var värst för det var inte bra mellan mig och deras far och jag försökte så gott jag kunde, jag ville försöka för pojkarna har rätt att må bra både hos mor och far. Mot slutet av året så insåg jag att det håller inte och jag såg att pojkarna under hösten inte mådde så bra som de ska, de förtjänar att ha det bättre.

Det nya året så beslutade jag något som är tungt - att jag ska ha pojkarna på heltid. Så länge deras pappa inte mår bra så ska de inte vara i en sån miljö  - barn förtjänar inte att vara i en sån miljö som de har i olika samanhang och jag födde inte mina pojkar till en värld där de ska vara och få se mycket som är fel. Jag har lärt mina pojkar om vad som är rätt och fel, jag har lärt mina pojkar om hur och vad man ska göra för att ha ett bra liv - ja ett bra livskvalite och det är det jag vill att de ska ha hos mig.

Jag skriver öppet här för jag vet att det finns många som är i samma sitts som mig med sina barn. Det är vårt ansvar att skydda våra barn och det är det jag gör med mina prinsar - jag skyddar mina för de förtjänar det.

Ett tungt sten fallde ner från min axel och det känns så bra så bra!

Älskar er så mycket  Colin och Yannick!


Nyårscupen i Laxå den 3 jan 2011!

Colin la sig väldigt sent i går men trots det så var det inte så svårt att väcka honom. På morgonen började det med att vi båda vaknade kl 6 för att äta frukost och sen träffa de övriga spelarna för Colins lag kl 7 och därefter åkte vi till Laxå för att spela dagens nyårscup i fotboll mot Mariestad, Hova, Adolfsberg Forward Bk och Laxå.
Det var en spännande resa eftersom det är första gången man åkte längre bort och utanför Örebro. Killarna frågade hela tiden när man var framme!.

Rynninge IK gjorde bra för sig och de vann 2 matcher och förlorade 2 men det är vi jätte nöjda med och de gjorde ett bra jobb!

Colin med sin bästa fotboll kompis, Arvid

                                                  När Rynninge IK spelade mot Hova så vann laget med 3-0 och Colin blev matchens lirare och jag var så stolt över det. Colin är verkligen duktig i fotboll och han har utvecklats så mycket på sista tiden. Han är ju fotboll tokig och har flera gånger sagt att han vill bli en ny Zlatan och det är bra med en sådan mål.

Bra jobbat Rynninge IK!

Söndag den 2 jan!

Pojkarna firade jul och nyår hos sin pappa i Motala och det har varit sköna dagar, men mot slutet av veckan saknade man pojkarna mycket så det var härligt att få se dom. När de kom hem så fick de öppna julklapparna som låg kvar under julgranen och de blev så glada.

Det är härligt att man har alla barnen hemma och nu har vi en vecka kvar att umgås med varandra utan att behöva stressa eller så, så det blir en bra vecka!.


Nyår med Ira och Mio!

Innan vi skaffade Buster så var det bestämt att jag skulle fira med M och L med några familjer, men när tiden närmade sig och att man hade Buster hemma så var jag lite osäker om Buster skulle klara nyåret.  Vår tidigare hund, Donna var livrädd varje påsk och nyår och man led med henne för hon vägrade gå ut så fort hon hörde smällare. Gud vad man hatar sånt och det är så synd om de djur som blir så vettskrämda. Vill iallafall tacka M och L för att nu bjöd oss och jag hoppas vi firar någon gång i framtiden.

Jag bestämde att fira nyår med Ira och Mio alltså bara hon och jag och våra hundar. Channie och Athina firade med sina respektive kompisar. Det är bara att acceptera att de har blivit stora och jag antar att det blir så i framtiden, men jag hoppas vi firar ihop då och då.

Buster och jag åkte tåg till Stockholm och för honom var det så mycket nytt att han var orolig hela vägen till Stockholm. Väl framme så bekantade Mio och Buster varandra och man kramade Ira och då pratade vi allt mellan himmel och jord och vår heliga traditionella stund att äta Sushi och det var trevligt. Jag tyckte det var jätte skönt att få slappna av och bara vara jag och ha det trevligt med Ira. Bjuder lite bilder från vår nyårsfirande ihop.
En av våra dagliga promenader med Buster och Mio och det var hur trevligt som helst.


                             

Ibland så blandade man ihop Buster och Mio!
Till förrätten fixade jag en liten mini tappas och det var jätte gott!

                             

 

 

Till huvudrätt åt vi kryddig fläskfile med klyftpotatis i blandning av fetaost och timjan samt sallad och till efterätt åt vi chokladmousse med hallon och nötter vilket var jätte gott.Här skålar vi inför tolvslaget och man kunde se alla fyrverkerier från vardagsrummet. Våra hundar tog det med ro och det var skönt att se. Då vet man att man inte behöver oroa sig för framtida högtider då man har smällare och fyrverkeri.

Hoppas ni alla hade en fin nyår!

Kring jul och nyår!

Man har inte tid att skriva kring jul och nyår - tiden är dyrbar för att umgås med nära och kära och då är datorn inte så viktigt. Så jag har tagit mig tid åt att spendera speciellt med mina flickor  och innan det hann jag spendera med pojkarna också. Så nu ska jag blogga lite vad som hänt och senare i veckan ska jag hitta tid för att skriva årskrönika för 2010!.


Förresten - God fortsättning på nya året 2011 och hoppas det blir en bra år för er alla!


RSS 2.0