Hearts of Haromny:Körsång på teckenspråk

Kan man sjunga på teckenspråk?
Ja, det kan man. I lördags uppträde döva och hörselskadade tillsammans med hörande i en körkonsert  där texten tecknades på ett poetiskt och konstnärligt sätt. Så skrev dagens NA tidningen.

Jag har tillsammans med kulturskolan hjälpt till lite med översättning på Amerikanskt teckenspråk till en som tecknade till en sång på Engelska. Det var kul att få jobba och hjäpa till.
Men sen kom det här med att man glömde en sång som skulle även gestaltas på teckenspråk och där blev jag frågad och paniken kom. Det var ju nästan 15 år sen jag showade och sjöng låtar på teckenspråk och ja, jag kände att jag var helt dammig och inte var riktigt redo, men trots allt så tackade jag ja och ställde upp. Hade 24 timmar på mig att kunna texten utantill och jag tränade som galning.
På Lördagen var jag jätte nervös, men trots nervositeten så gick det jätte bra och jag är glad och tyckte det var kul.
Showen var så bra och det var en ära att få jobba nära med Dan Borenmark, han är en fantastiskt ledare och har gjort många bra framträdanden.
Jag är nöjd med helgen och jag är nöjd med våra fantastiska ungdomar som visade allt de kunde att allt är möjligt med teckenspråket och man såg hur hörande blev hänförda över föreställningen och det var jätte kul.

Barns tankar är så underbara

Bild: Google
I går ( söndag den 39 maj) promenerade Nick och jag och vi gick förbi gamla lägenheten där jag bodde med Chan, Tina och Colin. Samtalet började:
A: Här bodde jag med dina syskon
N: Men det gjorde jag ju med
A: Nej det gjorde du inte, men du låg i mammas mage då
N: Ja men då så, jag låg ju i din mage och du bodde ju där då har jag också bott där fast jag låg där inne ( pekade på min mage)
Älskar dig min söta Nick!

Spännande!

Jag har nog i mer än 20-25 år ägnat mig åt föreningsliv och jag minns hur ung jag var när jag började med elevrådet. Blev helt enkelt fast och jag har fått ett rikt liv med allt jag lärt, fått uppleva och gjort något bra.
För några veckor sen avgick jag från Dövas Förening och det var för att koncentrera mig på familjen, men också för att jag vill göra något annat. Jag är väldig intresserad av politik och jag sitter med i Socialdemokraternas S förening som vice ordförande och därav har jag visat intresse för att sitta med i någon nämnd för Socialdemokraterna.
Bild: Google
Jag är väldig kulturintresserad och som ung var jag aktiv med dans, sång och teater sen lade jag allt på hyllan och har nu på det sista tiden åter vaknat för intresset med kultur. Det glädjer mig att vissa kulturarrangemang teckentolkas, men vi behöver se mer av det. Inte alla som förstår hur viktigt det är att vi teckenspråkiga ska få ta en del av kultur.. När jag blev frågad om jag ville sitta i någon nämnd så valde jag självklart kultur och medborgarnämnden och idag såg jag mitt namn på nomineringslistan - det ska bli spännande att få se hur det kommer att gå så i höst får man veta om man sitter bland de andra ledamöterna. Jag är faktiskt GLAD :0) och till sist - det är så spännande!

Mina texter!

Har problem med mina texter och undrar varför jag inte kan skriva mellan i varje berättelse jag vill skriva om. Alla mina texter skrivs ihop och jag försöker med allt möjligt men inget funkar. Nån som vet varför det är så?

03.51

Bild: Google
Så mycket är klockan och jag har precis hjälpt Tina med de sista sakerna, bla gjort kycklingsallad och lite annat gott. Nu har hon åkt iväg till Prag med klassen och kommer hem den 1 juni så det blir tomt utan henne, men dock har hon nog roliga dagar med alla som går i nian.
Ja Tina, jag vet att du kommer att skicka detta bild till mig
Bild google
När du dricker en god dryck så tänk på mig!
Ha så kul och kommer att sakna dig
puss

I dag den 24 maj 2011

Athina 4 eller 5 år!
Kors i taket måste jag säga för i dag är det sista dagen som Athina går i grundskolan sen är det rolika aktiviteter för alla niorna. På torsdag åker alla i nian till Prag och är där i nästan en vecka därefter så är det mycket roligheter som händer. Hon ska ha sin sista bal och så blir det Lattjo Laban med alla klasserna och hon längtar.
Jag förstår inte riktigt att hon ska sluta på grundskolan men trots allt så är jag så stolt över henne. I höst blir det en ny stig som hon ska vandra och börja på gymnasiet och det ska bli spännande att få se hur hon kommer att utvecklas.
Jag önskar  bara att tiden åtminstone kan gå sakta för nu tycker jag det går för fort - ja allt för fort!

Jag förstår inte...


Bild: Google
Jag förstår inte på dagens politik och jag förstår inte att de inte har empati för personer som kämpar så.
Jag strider mot min a-kassa och jag fattar inte hur de tänker. Jag betalar troget till a-kassan varje månad och nu när man är arbetslös vad är då tacken till att man pungat ut pengar till kassan?
Jag får ingen a-kassa för att de tycker jag jobbat för mycket  - ja jag har vikarierat och hoppat in när lärare eller assistenter varit sjuka - att jobba är bättre än att sitta hemma och dessutom så spar ju a-kassan på pengar att slippa betala ut till mig så jag fattar NOLL hur de tänker.
De rekommenderade mig dessutom att vara arbetslös på heltid??????
Ska man inte uppmuntra personer som får deltidsjobb eller åtminstone har lite jobb några timmar i veckan? Ofta  leder det till att man får en viss anställning eller att det åtminstone leder till en tjänst!.
Nä jag förstår inte dagens politik och dess regering!!!

När jag...

Bild: Google
När jag är i Leksand så känner jag mig direkt hemma. Jag har inte varit här på 3 år och det är otroligt - förstår inte varför jag inte har vägarna hit.  Befinner mig här på personalutbildning och ska jobba i 3 veckor på Västanvik nu i sommar.
Härligt att vara här och nu ser jag framemot att få jobba här så jag längtar!

Årets vårruset 2011

I år var jasg med på vårruset. Jag sprang inte intensivt som flestas gjorde utan jag joggade i lugn tempo och power walkade - det blev om växling med de två i år och det funkade bra. Lät mina kollegor springa i väg för jag träffar ju dom sen får ju en trevlig pratstund sen. Vårruset är som en folkfest och det är så trevligt efteråt.
Eftersom jag power walkade och joggade i lugn takt så trodde jag att jag skulle komma in efter en timme och halv, men jag klarade mig på 43 minuter och det ska jag vara nöjd med. 
Bjuder bilder på mig som togs av Rosi Strandberg-Ljung och jag såg inte henne bland alla folk, men tack fina Rosi för bilderna och det var ju bra bilder så jag är nöjd.
Bilder: Rose-Marie Strandberg-Ljung

SPSM får Handbojor

Jag är stolt över min generation, en generation som jag tidigare var i och var aktiv som ung. Jag saknar tiden
då jag var aktiv hos Sveriges Dövas Ungdomsförbund. Jag är glad att de jobbar och kämpar för att bättra ungdomarnas rättigheter. SDU kommer alltid att vara en del av mig livet ut. I helg hade de förbundsstämma i Härnösand och man kunde se live från stämman och ja, jag saknade ärligt att få vara där och diskutera med ungdomarna. Ett stort tack till SDU som gjorde det möjligt för oss andra att titta och följa tämman.
Jag vill ge er dagens ros för att ni gjort något stort, att ni gav SDU's handbojor till SPSM och Greger Bååth
Bra jobbat och jag är stolt över er.

 

Generaldirektör Greger Bååth vid Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) får Handbojor av Sveriges Dövas Ungdomsförbund, SDU, med anledning av den kritik som framkommit efter Skolinspektionens tillsyn av specialskolorna.

SPSM säger sig i sitt presentationsmaterial att ”Alla har rätt att lära på egna villkor” och tillämpar devisen ”Likvärdig utbildning för alla, tillsammans gör vi det möjligt”. Vi har, tillsammans med andra organisationer som arbetar för döva och hörselskadade, påpekat brister och problem med specialskolorna under flera år utan att ha fått något större gehör. Vi anser med Skolinspektionens tillsyn under hösten 2010 och våren 2011 som grund att SPSM inte har uppfyllt våra medlemmars krav på en likvärdig utbildning på teckenspråk. Våra medlemmar vill ha tillgång till en genuin utbildning som alla andra och det ska ske obehindrat på vårt språk i en teckenspråksmiljö.

SPSM har också prioriterat bort möjligheten för skoleleverna att träffas och umgås med varandra, genom att lägga ner skolmästerskapen som vanligtvis pågår under en hel helg. Det ersätts numer med skolträffen som varar endast en dag. Elevantalet minskar på skolorna och då är elevernas behov av att träffa varandra ännu större och viktigare.

- Döva och hörselskadade barn och ungdomar vill ha en utbildning som alla andra i samhället. SPSM ska, utöver en god teckenspråksmiljö, ge eleverna rätt förutsättningar till en god måluppfyllelse. Men så är det inte idag, säger förbundsordförande Henrik Sundqvist. Nu måste SPSM komma till skott med en förändring för att specialskolorna ska bli konkurrenskraftiga och ett naturligt val för föräldrarna till döva och hörselskadade barn.

Under förbundets förbundsstämma den 6 till 8 maj 2011 väljer Sveriges Dövas Ungdomsförbund att märka SPSM genom att begära en överlämning av Handbojor till generaldirektör Greger Bååth.

 

 

För mer information, kontakta:Henrik Sundqvist, förbundsordförande, henrik.sundqvist@sdrf.se, 0735-307 207 sms
Jenny Ek, ombudsman, jenny.ek@sdrf.se, 0735-308 434 sms

Mer information om Skolinspektionens riktade tillsyn finns på www.skolinspektionen.se

Sveriges Dövas Ungdomsförbund, SDU, är en självständig ungdomsorganisation som verkar för döva och hörselskadade barn och ungdomar. SDU är politiskt och religiöst obunden. Vi jobbar för att döva och hörselskadade barn och ungdomar ska få samma möjligheter som alla andra ute i samhället. Handbojor ges vartannat år till verksamheter som bidrar till dövas utanförskap och hinder för deras individuella och kulturella självförverkligande.

 

Från: SDUs hemsida  www.s-d-u.se

Intressant!

Bild: Google
I dag var jag hos AF och jobbchansen och jag tyckte det var intressant. Jag sökte två tjänster som jag hoppas få
iallafall någon av de tjänsterna så man får se senare hur det blir.
Men det var en intressant dag för man var på jobbchansen där många arbetslösa samlades och salen var full. Olika företag presenterade vad de gjorde och sen efter det fick man träffa var och en utanför i ett rum. Det var flera
som sökte samma tjänst som jag och alla var döva och jag tyckte det var intressant, att se vilka som sökt, men det jag inte gillade var att man stod i samma rum för att gå fram till den man sökte och bredvid stod tolken. Vi andra fick vänta medan man pratade och ställde frågor, men hur bra är det egentligen? vi ser så lätt vad tolken säger och vi vill gärna sitta enskilt och inte att andra ska stå bakom och vänta. Det är något jag kommer att kommentera till AF.
Vad tycker ni själva om det? är det bekvämt att stå och vänta medan en sökande står med tolk och ställer frågor?

Att läsa det här betyder mycket

kram

Så ska man tänka! Man är en vanlig människa som gör sitt bästa!det är absolut DU! kramar


Du är en jättebra mamma, vad jag har sett. Ge inte upp och så som du är blir det bättre! KramDu är super morsa! Var stolt över detta!!!! Alla är inte perfekt! Alla har problem!!! Sänder en stooorrrr kram från mig i dc!!!


♥ Addie!! Du ÄR en riktig bra MAMMA till dina fina barn!! DU ÄR också en människa som man sätter vänskapen guld värd!! Lev livet som människa också Addie!! Det förtjänar du ABSOLUT!! Kramar!! ♥

Det är skönt...

Det är skönt att träffa familjer/anhöriga som har samma problem som jag när ens barn har det svårt. Det är skönt att få höra att det är trots allt inte mitt fel och att man ska ta vara och tänka framåt och säga att jag är en bra MAMMA!.


Älskade tösen min, här hittade jag en fin dikt som jag vill dela med dig
Text: Lilla fjärilen

Kära DFÖ medlemmar!

I kväll är det något speciellt som händer i Örebro. Jag kan tyvärr inte närvara på grund av att jag har viktig möte som jag prioriterar då det gäller min familj. Men jag har ett budskap till er, mina läsare som bor i ÖrebroKära DFÖ medlemmar - nu ligger ödet i era händer och jag hoppas att var och en förstår hur viktiga ni är för DFÖ. Jag hoppas att kvällens möte leder till något positiv - att viljan finns och att DFÖ åter klarar 100 år till!.

Unik teatersamarbete

Kultur & Nöje

Karlskoga- kurrien

Pojkarna längtar....

Att få fiska med morbror Peter och få stora gäddor och abborar!

Snart kommer sommaren!

Sommaren är härlig och det är något som vi alla väntar på. Jag är glad att våren äntligen är här, men ack och ve så lider jag och Channie av pollen och det är inte alls så kul. Man snuvar, nyser, får rinnande näsa och irriterande ögon och det är bara att kämpa på och vara tapper!.

Men jag ska drömma mig bort till sommaren och jag bjuder på en riktig sommarbild på kusinerna Colin och Rafael!
Bilder säger mer än tusen ord

Det märks...

jag är förmodligen inte ensam som inte bloggar så mycket som jag gjorde tidigare. Brukar besöka mina favorit bloggar, men det skrivs inte mycket numera. Kanske bloggandet inte är så popuilär längre?. Själv känner jag att blogga tar tid och jag måste alltid tänka på vad jag skriver. Just nu är det också en period då jag bara vill satsa på barnen. Det är så mycket som händer kring barnens liv och jag vill vara där för dom!.

Ha en skön söndag!

RSS 2.0