Rhiannas funderingar!

Det är onsdag den 30 november och det är plus grader ute och blött! Konstig väder vi har!. Gick med Rhianna till bussen för att lämna henne på dagis. På väg till kattungen sa hon: jag tycker det är tråkigt att så många kompisar pratar på dagis. Jag är döv och det är flera som är det fast de har likadan hörapparat som du. Men det är bara så ensamt att så många pratar och jag kan inte hjälpa att jag är döv och inte vet hur man pratar. Jag lider med Rhianna och det är nog många som känner så - snälla ni som ser och läser min blogg - ta vara på de barn som valt att inte operera sig, valt att inte ha hörapparat de är lika värda som de övriga barnen. De behöver alla teckenspråk oavsett hörselns grad!


Jag är rädd!

Blundar och drömmer mig bort från all oro och ångest! Det är gör mycket som händer i dagens samhälle. Jag känner stor frustration över många saker. Tolkfrågor - då jag sett så mycket i mitt jobb och ser att om det ska vara så här när det gäller tolk på jobbet så ser framtiden inte så ljust ut för oss döva/hsk som jobbar bland hörande och ensam är döva eller fåtal döva, möjligheter i arbetsmarknaden, bildtelefoni som tvistar mot ett företag som knappast vet om döva!! och nu om SDs förslag i region Skåne! Varför ska vi drabbas? Det är ju meningen att vi ska ha det bättre och inte sämre?? Hjärtat bankar och jag är rädd!!


Får bara ont i magen när jag läser detta!

Sverigedemokraternas budget slår mot funktionshindrade Sverigedemokraterna i Region Skåne presenterade torsdagen den 10 november sin budget för 2012 för press och allmänhet. Budgeten visade sig innehålla en mycket obehaglig överraskning för många skåningar med allvarliga funktionshinder och handikapp. Sverigedemokraterna föreslår nerskärningar av habiliterings- och hjälpmedelsnämndens verksamhetsområde med 35 miljoner med hänvisning till att tolkverksamheten är för dyr. Nämndens kostnader för tolkverksamheten var total ca 25 miljoner förra året. Kostnaden delas av Region Skåne och staten med 17,7 respektive 5,8 miljoner kronor. Ewa Pihl Krabbe (S), gruppledare för socialdemokraterna i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden, blev bestört när hon fick ta del av förslaget genom media under fredagen. – Människor med funktionshinder har faktiskt laglig rätt att ta del av samhället precis som andra. Region Skåne har i uppdrag att ge stöd till personer som fötts med eller drabbats av en funktionsnedsättning tidigt i livet så att även de kan få ett liv rikt liv med så få hinder som möjligt. Den besparing Sverigedemokraterna vill göra på tolkverksamheten innebär att vi skulle få lägga ner all vardagstolkning för döva, dövblinda och gravt hörselskadade i hela Region Skåne. säger Ewa Pihl Krabbe (S). – Jag har svårt att förstå varför ett parti angriper de absolut mest utsatta personerna i samhället. Är det verkligen deras mening att beröva människor med funktionshinder möjligheten att ta del av de aktiviteter i vardagslivet som kräver en tolk? Vi talar om människor som behöver hjälp att kommunicera vid läkarbesök, utvecklingssamtal vid barnens skola, bröllop och begravningar, säger Ewa Pihl Krabbe (S). – Sverigedemokraterna skriver att deras förslag handlar om språktolkning men det borde väl deras ledamöter i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden veta att det inte är kostnader som finns hos på habiliterings- och hjälpmedelsnämnden utan ligger ute på varje enskild förvaltning. Vid frågor eller för ytterligare kommentarer vänligen kontakta Ewa Pihl Krabbe 0705-17 37 47 Gruppledare (S) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Region Skåne

VM Futsal

En fin bild på några av mina fantastiska funktionärer. VM futsal i fotboll arrangerades i Örebro och det var intensiva och lärorika dagar! Tack ni alla som jobbade hårt ;-)


Colin lycklig!

Colin fick äntligen sin efterlängtade one piece och den ska han definitivt ha imorgon till skolan har han bestämt! Förstår mig inte på dagens barn och ungdomar!!! One piece till skolan???


<3<3<3


...

Jag lever! Det har bara varit för mycket de senaste veckorna. Jobbet och VM futsal som nu är över.. Otroligt att jag överlever och sitter här och skriver :-O men jag mår trots allt bra..

...


....


Jag beundrar Josette Bushell-Mingo

konstnärlig ledare hos Riksteaterns Tyst Teater. Hon är så fantastiskt och hon sprider så mycket glädje.!

Det är alltid

magiskt när man träffar någon viktig person. Att träffa kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth var jätte trevligt.

RSS 2.0