Hallen blir ljusare!Det är så stökigt hemma för nu fixar vi hallen både övre och nedre planen. Det ska bli riktigt skönt att få ljusare hall. Det blir vita väggar med en fondvägg med långa blommor i lite grått och svart färg!. Visar resultat sen!

Jag blir gladI helg var jag i Stockholm över dagen och sen på kvällen träffade jag vänner. Vi åt och sen gick vi till pubafton och där träffade jag flera vänner. Jag  blir så glad över att träffa bekanta och goda vänner. Det blir prat, skratt och så mycket mer och jag uppskattar mycket att ni finns även om vi ses så sällan.

Ler fortfarande och är på bra humör!

Tack för en trevlig kväll tjejer :0)


Inte orkat..

Jag har helt enkelt inte orkat blogga för det är så mycket hemma just nu. Men jag har tagit mig samman för att fräscha upp mig, jag behöver det och barnen behöver en piggare mamma och jag gick till frissan och fixade håret och frisören var helt underbar så hon lär se mig framöver!.


Älskar Nicks...
Jag älskar Nicks positiva attityd kring hans hälsa. Min lilleman är en liten överviktig kille som kämpar på att äta rätt och han säger ofta att han älskar mat men måste tänka på att äta mindre och se till att äta mer frukt och grönsaker.

Förra sommaren gick han upp i vikt i rasande fart från att vara en smal liten kille till att bli en stor och lite kraftig kille. Det gick verkligen fort och han börjat äta allt mer och ville ständigt ha mat. Jag oroade mig för hans hälsa och jag vet att det inte är roligt att vara överviktig. Hans större bröder var överviktiga som små och jag minns att de inte mådde så bra av det då de ibland blev mobbad eller att de ofta var tvugna att ha mjukbyxor för att de inte kunde ha jeans. Jag minns deras miner och jag minns när en av bröderna sa att det var jobbigt och inte så roligt.

Jag tänkte på Nick och jag ville göra det bästa för honom. Jag bestämde mig att ta kontakt med skolsyster för att diskutera om Nicks problem och jag blev glad att hon tog tag i det. Fick råd och tips på vad man kan göra och det var en tid då vi skulle följa det och sen komma på återbesök efter 3 månader för att se om Nick gått ner. Vi har varit på återbesök och tyvärr så hade han gått upp ännu mer i vikt och då bestämde vi att Nick får äta en portion på skolan, en macka till mellis och sen hemma även en portion och till frukost ska han undvika fil med socker eller så.

I början gnällde Nick över det, men idag är han en glad kille som gärna äter grönsaker, frukt och annat gott som är bra för honom. Han säger ofta att han äter det för att må bättre och för att minska sin vikt. Jag är glad att han är så positiv.

Det är allt för många barn som är överviktiga och det är inte alla som tas på allvar och det tycker jag är sorgligt.

Nick är min ögonsten precis som mina 3 andra barn och jag vill att alla ska må bra och känna att de är värdefulla och attman stöter på hinder på livets stig, men att som föräldrer vara där för dom och vägleda dom är otroligt viktigt för mig som mamma.

lite jobb och så blir man teckenspråkslärare


Bild: Google

Valde bilden för att ikväll ska jag börja jobba som teckenspråkslärare hos Sensus. Det blir 8 kursträffar för de som anmält sig och det ska bli spännande att få lära ut mitt eget språ och teckenspråket är ju ett vackert språk så man är stolt över att få representera och lära andra vårt vackra språk. Ska bli intressant att se om någon av kursdeltagarna kan något så jag får se hur det blir.

Det är inte långt kvar tills jag slutar jobba som lärare, men i dag fick jag  veta att jag kan vikariera på måndagar fram till maj och sen så kommer jag stå på vikarierarlistan om någon lärare blir sjuk så det känns lite bra trots allt. Jag söker jobb för fullt och jag hoppas att jag hittar något jobb så att man kan klara sig. Jag oroar mig sjukt mycket för att ha stora problem med a-kassan igen - gud vad jag hatar dom för det finns ju ingen empati hos dom!. Håller tummarna att jag hittar något snart och jag som är så envis av mig borde göra det på något sätt.

Solen skiner och jag känner att våren är på väg och jag känner mig så glad just nu .0)

Förkyld

Bild: Google

 

Man är jätte förkyld och idag var man tvungen att stanna hemma. Känner mig bättre och hoppas jobba imorgon.

Nu är det mars och jag längtar till våren!


RSS 2.0