Låt mig få presentera...

Låt mig få presentera den här tösen


Söta Elsa Madeleine Randone det är hennes speciella dagGrattis Elsa på 1 års dagen den 30 september.Du bor så långt från oss, ja i North Carolina, USA, men  jag minns den dagen då du föddes  och kusin Nina låg på BB. Släkt och vänner fick spännande följa din utveckling när du kom ut den 30 september. Jag var en nervak minns jag och kollade er blogg ofta och där skrev man att man bland annat kunde se ditt huvud och sen tiden när du äntligen kom till världen.

Det var liksom helt otroligt att vi här hemma kunde följa min älskade Kusin Nina och hennes man, Daves stora stund i livet att bli föräldrar. Jag rös och så långt borta som ni bor så måste jag bara säga att visst är det fantastikt med dagens teknologi.

Och glädjetårar blev till mer då Nina och Dave gav namnet Elsa efter vår älskade mormor/farmor.

Nu följer jag Elsas utveckling på familjens hemsida och man känner att vi bor så nära.

GRATTIS IGEN LILLA ELSA PÅ 1 ÅRSDAGEN - KRAM FRÅN ADDIE CHANNIE, ATHINA, COLIN OCH YANNICK

Härlig härlig...

Vilken härlig känsla att cykla med grabbarna till dagis och se fross ute och alla träd i vackra färger. Hösten är verkligen en av min favorit årstid.

Nu är jag hemma och pigg och glad och snart ska jag få besök av Tine och det ska bli en härlig förmiddag/em. Så sällan vi ses och längtar så...

/Addie

Teckenspråkig det är jag...

Fick en fråga  när denne blev så förvånnad över att jag gjort en andra CI operation. Man kunde se att personen inte riktigt gillade det eller hade liksom den där attityden mot CI, men vem vet om personen är så osäker kring vad CI skapar för oss. Det är många som är osäkra, rädda för framtiden och kanske trött på att allt fler CI opererar sig. Barn är den största gruppen som genomgår CI operation idag, men allt fler och fler äldre personer i min ålder eller äldre opererar sig av olika anledningar.

Jag fick en frågaVad har du nu för identitet när du nu har gjort en andra CI operation? i vilken värld hör du ihop?


Det är intressant att man får den frågan och det har jag nog fått många gånger genom året då jag varit hörande, hörselskadad och sen döv.

Enkelt är mitt svar:

Jag är TECKENSPRÅKIG


Så enkelt är det för jag är i en blandad värld i hörande, hörselskadad och dövas värld. Jag vill inte vara i någon fack utan jag vill vara där jag tillhör som gör mig lycklig.


Teckenspråkig är jag - så enkelt är det och det är jag stolt över.

Tack...

Tack för alla svar ni gjort i min blogg om vem ni är men säkert är ni fler som kikar in regelbundet - var inte rädd och svara gärna på min fråga det är bara så kul och få veta vem som besöker mig. Kända som okända spelar inget roll för mig.

/Addie

Nyfiken...Det är intressant att se besökarna och det blir fler och fler som kommer och läser min blogg. Vet du att jag är nyfiken:Tittar på dig nu med kanske osäkerhet, nyfikenhet, att lära känna någon jag ej träffat och så mycket mer så ställer några frågor till mina kära blogg läsare:

Vem är du?
Känner vi varandra?
Har vi träffats?
Hur hittade du min blogg?
Något speciellt du vill jag ska skriva om eller är det ok man skriver sina tankar som jag gör?


Tack för din medverkan det gör mig GLAD

Fnissar...

Sitter och fnissar som:Alfons Åberg. Sitter och tänker på en kul grej som hände när jag var hos CI-teamet i Huddinge och kan skratta åt det.

Min läkare Anders ville att jag skulle genomgå hörseltest på vänstra örat så gjorde det med audionom. Vi gick igenom och där satt jag och bara klickade och klickade och åter klickade och hon som ansvarade för testet var så förvånnad
" men vad bra du hör" 
"eh jag klickar ju så fort ljudet kommer så det är bara att klicka på"

Så fortsatte vi och jag klickade snabbt så fort jag hörde ett ljud. Hon frågade till och med om det var stark ljud, vibrerande ljud eller ljust och jag svarade rätt på allt.  Men sen kom vi ju på....

Jag har ju min CI på och då började vi skratta för tydligen var det ju så att jag hörde ju så bra pga att min CI tog ju helt över och vi fick göra om igen och så testade vi när jag hade stängt av min processor.

Visst - det visade ju att jag var  STEN DÖV och hörde ju knappast ljud från vänstra örat.  Så vi skrattade gott åt det,  så här sitter jag och fnissar för det är så sällan man gör bort sig.

/Addie

Believe it or not...

I dag hade jag:Japp - Baklucke-loppis trots att jag inte är 100% frisk än. Men vad ska man göra med lilla mig får ju miljoner myror att jag klarar inte vara stilla. Det var dock en lugn loppis och man kunde sitta och le för det mesta och folk köpte saker som jag ville bli av med. Cykel, bord, vinställare och lite annat så lite stålar drog man ju in ändå och saker försvann så mindre blir det ju i förråden så jag LER faktiskt.

Jag känner mig iallafall gladare och piggare idag och jag hoppas det blir bättre och bättre för varje dag.

Ska nu koppla av med mina grabbar och vi ska titta på film och äta lite gott.

/Addie

Ont...

Min lilla öra är så ööömmm


Frågar mig själv tusen gånger om det är värt den plåga som jag har just nu. Jag minns faktiskt inte om jag hade så ont för två år sen när jag CI opererade mig. Jag har nog den typen av smärta att jag lätt har så ont och jag kan tala om att ETT ENDA hårstrå man drar från mitt hår gör SKIT ONT!!!!..

Just nu är:min bästa kompis för den tar jag var 4:e timme  och jag blir gladare efter jag tagit tabletten.  Hoppas bara jag inte blir så beroende av den sen!!


Första gången jag CI opererade mig var på högra sidan och nu är det på vänstra och eftersom jag är vänsterhänd så kanske det är därför jag känner plågan ännu mer?! vem vet!!!..

Jag har svårt att sova och min ansikte ser ut som en alien nästan!! Skojar inte - den är svullen på vänstra sidan och jag klarar knappast se mig själv så ful som jag är!!!..

Trots allt biter jag ihop och vet att jag snart mår bra och inte känner av smärtan och istället ska tänka framåt och vet att jag snart blir den glada Addie igen.

Men vet ni --- det är så svårt att vara lugn - jag kan knappast sitta och jag vill göra saker o fixa o trixa så hur ska jag lyssna på mig själv?? Hemma i en vecka kommer jag vara från jobbet och hur tror ni att jag är mot mig själv? sitter och vara den snälla Addie eller den envisa Addie som vill fixa saker i hemmet?

Trots allt önskar jag er en trevlig helg!

Addie


Hemma..

Kom för en stund sen hem från Huddinge och är jätte trött. Skönt att få vara hemma för det var dö trist på sjukhuset. Gårdagen var jobbig och jag var som en zzzoommbbiiee som bara ville ha smärtstillande hela tiden. I dag piggare men ack så öm. Ska försöka vila mig nu riktigt och bara ta det lugnt de närmaste dagarna.

Vill tacka för alla sms meddelanden jag fått i går och idag och det värmde - det är skönt att veta man har vänner som bryr sig om en och det betyder mycket.

Skriver när jag orkar för just nu är jag så trött så trött. .

/Addie


Sitter här...

Sitter här på sjukhusets bibliotek och kollar lite info på internet och då vill man passa på att skriva lite kort här.

Det gick bra med dagens möte med läkaren A och sen göra hörseltest och lite annat. Nu har man fått ett eget rum och tv och jag ska försöka koppla av så gott det går. Tog med en hel del böcker och tidningar att läsa för hemma hinner man knappast göra det.

Tack för fina kommentarer jag fått och det behövs. I morgon åker jag in till operationsalen ca kl 08 och kommer att vakna som en zombie och alvedon kommer nog att vara min bästa vän de närmaste timmarna.

Solen skiner strålande ute och jag har gått på en lång promenad och fått chans att tänka och bara låta mina tankar snurra runtomkring mig. Det var en härlig höstpromenad och nu ska jag in och läsa och bara ta det lugnt.

På återseende när jag är frisk och pigg nog att skriva och blogga.

/Kram Addie

sova men andra tankar..

Klockan är mycket och det är midnatt och jag borde:Men det är så mycket i tankarna och jag försöker planera en hel del som jag måste göra innan jag åker tidigt iväg.

Många av er vet inte, men imorgon åker jag iväg till Huddinge Sjukhus och där ska jag träffa CI-teamet och på onsdag gör jag min andra CI operation.

Jag vet att jag får olika reaktioner från er men ni som känner mig förstår mig, men ni andra som undrar kan alltid fråga mig varför jag gör det.

Jag har lärt mig att följa min inre känsla - att följa det jag vill göra och genom det känner jag mig hel. Det är så viktigt att man följer det man vill göra för gör man inte det så mår man dålig - jag VET för förut följde jag aldrig min inre känsla på det jag vill göra och då mådde jag inte alls bra.

Jag är nervös - orolig - osäker och frågar mig ibland om jag är galen men jag följer ändå det beslut jag gjort.
När jag har tid och ork ska jag berätta varför och då kanske ni förstår mig bättre för er som vill förstå.

Får se om jag kan blogga från sjukhuset annars gör jag det när jag är hemma igen.

/Addie

Ny arbetsveckaNy arbetsvecka och nya tag och jag hoppas veckan kommer att gå bra. Är fortfarande trött efter helgen uppe i Norrland men ack så nöjd är man ändå.

Mycket att planera och få  i ordning på jobbet för imorgon är jag borta från jobbet i 2 veckor.

Ha en bra dag!

Addie

Nu...

Sitter nu på centralen och är dödströtttt!!! Det var trevligt i går och man träffade folk som kommer varstans i Sverige.

Västanviks Folkhögskolas tolkelever showade Grease och de var rätt bra.

Sen satt jag hela kvällen och babblade med olika folk och hade många intressanta diskussioner och till min chock var klockan 02.30 och gick raka vägen upp till sängen för att sova. En lång resa att tänka på och jag är ju inte så van att vara vaken så länge.

Det var trevligt i Piteå och jag ska skriva lite mer om helgens ombudskonferens sen.

Nu ska jag snart iväg och ta tåget till Örebro och bara krama om mina barn.

/Addie

Härlig dag..

På morgonen vaknade jag och tittade ut och:Tycker det ser fint ut och precis bakom är havet och solen tittade fram strålande.

Sen stack jag och vännen Tanja till Piteå och shoppade lite:En mysig stad och så mycket att seTack vännen Tanja för en fin dag och vi hade mysig och bara strossa runt i affärer och en fika på Waynnes Coffe

Om en stund ska jag iväg och ha fest och skoj med alla teckenspråkiga och det ser jag fram emot.Nu är jag redo och ni ska ana hur många gånger jag bytte kläder.. Men så här får det bli med kvällens klädsel.

Att ta bild på sig själv i toa är väl så tonåringar gör så ni kan nog märka att jag som tonårsmamma nu gör likadant

haha!

Ha en trevlig kväll kära bloggläsare

/Addiswa

Pitepalt var god!!

ombudskonferensen var intressant och man redovisade om tolkkampanjen som Sveriges Dövas Riksförbund (SDR) har arbetat hårt med. Nu ska de göra en ny kampanj:

Svenskt Teckenspråk - Ett av Sveriges språk


Jag är glad att de ska arbeta med just den kampanjen varför berättar jag mer senare.  På kvällen åkte jag och besökte Piteås dövas förening - en mysig och trevlig lokal mitt i stan. Där träffade man bekanta och även nya personer och man kan se trots att Sverige är liten så är vi så olika på många sätt när man träffar Norrläningar.

Kvällens mest höjda punkt för mig var att få smaka Pitepalt eller vad det nu heter:Det var jätte gott och jag vet att jag inte har lingonsylt som Norrlänningar säger att man ska HA. Kyparen kom till mig med min pitepalt och sa - Vad lustig du är som inte vill ha lingonsylt för det är så man ska ha.

Ja ja man är lustig men jag gillar ju inte lingonsylt så man kan ju ändå njuta och smaka.

Tycker det smakar ungefär som våran kroppkakor men upplever att kroppkakor har mer smak än Pitepalt. Smaken kanske är bättre med lingon - vad vet jag  men som sagt var det god!!.

/Addie


Det...

Det gick bra att åka upp till Piteå. Så det blir inga stora rubiker om lilla mig  som tog flyg från Arlanda till Luleå smile.

Just nu njuter jag att umgås med vännen Ylva som jag inte sett på länge och det är härligt att bara prata om allt mellan himmel och jord. Sen har hon en så söt dotter som heter Emmy en söt tös på 11 år.

I dag är det ombudskonferens och det ska bli spännande och att även få träffa alla teckenspråkiga som ska medverka.

Berättar mer sen

Addie

Kom på…

Veckan går rätt fort och det är onsdag och snart helg och jag tänker på helgen som kommer för då blir det en resa upp till vackra Norrland och ska få se Luleå och Piteå. Sverige är liten men tror inte jag besökt de här två städer eller har jag gjort det? Som 7 åring åkte jag med mina morföräldrar upp till Norrland och vi tog bilen upp och jag minns att vi stannade på många platser för att besöka släktingar som bodde varstans i Norrland. Jag minns att vi åkte ända upp till Haparanda och Kalix och jag minns att jag fick träffa mina sysslingar och att det var en vacker stol vi hämtade som en släkting hade gjort.


Tänkte att det var länge jag tog flyg och då kom jag på en sakMen jösses då jag ska ju ta flyg från Arlanda till Luleå och det är något extra jag måste tänka på
Jag har en CI inopererat bakom mitt öra och jag minns att CI teamet i Huddinge sa att det är viktigt att jag informerar kontrollanterna på flygplatsen innan jag ska passera säkerhetskontrollen att jag har CI och det kan orsaka alarm på grund av att jag har en magnet inopererat.Den här måste jag alltid ta med oavsett vart jag än åker. Att visa på flygplatser eller om något händer mig och jag hamnar på sjukhus är det otroligt viktigt att den som tar emot mig får information om att jag har CI.Hur kommer det att fungera för mig när jag ska visa min Id kort? Kommer jag ändå att passera säkerhetskontrollen eller får jag gå förbi den?

Det kommer nog att ordna sig hoppas jag och det blir en ny upplevelse för mig eller en rikare kunskap att ta med i bagaget och skriva något om och hur det kommer att fungera för mig med CI i just den här situationen som jag aldrig har upplevt än./Trevlig onsdag - AddieFörfattar tankar…


I många år har jag funderar om jag ska skriva en bok om mig själv - en bok som kan vara till intresse för många, för föräldrar, ungdomar och många fler.  


Men så fort jag tänker på att skriva en bok blir jag så osäker och jag tror nog det har med min svenska att göra eller att jag helt enkelt inte vet hur jag ska börja. Det är så mycket jag vill ge för jag har upplevt så mycket i mitt liv.


För antal år sen började jag skriva men sen vet jag inte riktigt vad som hände och jag ska försöka hitta min mapp som jag har förvarat och kanske ger den mappen en kick att få mig börja skriva på allvar? Vem vet.


Det är allt fler och fler som uppmuntrar mig att skriva en bok och i dag när jag hade samtal med mamma så frågade hon mig igen när jag ska börja skriva för hon tror att boken blir bra. Mamma är min stora supporter och hon har försökt uppmuntra mig att skriva i flera år och nu erbjöd hon att hjälpa mig med svenska och vara min bollplank - Tack mor för att du finns för mig.


Jag behöver bara hitta min motivation att börja skriva och sitta framför datorn och jag hoppas att jag hittar den snart.


/Addie


Lilleman Nick bestämde sig...

Lilleman Nick bestämde sig att cykla nu på morgonen utan stödhjul till dagis


(bilden togs från mobilkameran så det är inte en perfekt bild)

Och ni kan ana hur nervös jag var - han var bestämd och sa att han KAN och det fanns ingen snack om att vi måste träna först för enligt Nick sa han att storebror Colin  kunde cykla direkt en dag utan stöd.

Så envis som Nick var så gick det:rätt bra och bakom honom cyklar jag med häpnad över att han vips kan cykla utan stödhjul??!!!..

Här stöttar storebror Colin och säger:

Du kan och du är duktig så kämpa på


Lilleman hade rätt och nu är det bara att acceptera att min lillgrabb nu är stor och ännu mer självständig./Ha en fin arbetsdag/skoldag/vilo dag eller vad ni än gör mina kära bloggläsare

Vaknade

Klockan är 05.30 och sitter här med stor leende när jag ser min nya blogg. Är så nöjd så nöjd och nu har jag nog mer motivation att skriva i min kära  blogg.

/Ha en fin tisdag - Addie


STOR TACK TILL...

Jag har länge velat ändra min blogg men vad gör man när man är en NOLLA på kodning och sånt som hör dator till.

Har kännt mig så änslig länge och ålat med kroppen varje gång jag går in på min blogg och till slut gick det
inte längre att jag bestämde att jaga CEESTAR för man har sett på andras sidor och även hennes sida hur otrolig fin sidorna är.

Fick kontakt med CEESTAR till slut och allt gick så fort och hon kunde läsa mina tankar på hur jag ville ha och när hon visade mig kände jag bara WOW!!! Är så nöjd så jag måste bara skrika och ge den här bilden:Finare bild kunde jag inte hitta men so what för jag vill  visa ALLT VAD JAG KAN för att  TACKA dig för hjälpen och din härlig tålamod.

Nu blir jag nog en flitig besökare till min egen blogg för att bara förundra över min fina sida.

Vad tycker ni själva?

Förresten borde CEESTAR bilda ett litet eget  företag för att bygga bloggsidor åt andra och jag tror hon får många kunder eller hur?? visst håller ni med??.

Ha en skön sömn och nu kan jag lägga mig med ett leende på läpparna

Vad har hänt med dagens hemvägledning?
Sitter här och funderar lite om dagens hemvägledning. Vad jag menar med hemvägledning minns jag som liten att vi fick mycket hjälp när jag förlorade hörseln. Mina föräldrar fick bra hjälp, råd och tips om vad man ska göra och uppmuntran att läsa teckenspråk och rekommendation att låta mig börja i hörselklass i Örebro.


Det var många år sen, men jag minns att man fick bra hjälp och det betydde mycket för oss i familjen och utan hjälp från hörselvården och hemvägledning så hade vi nog haft en tuff tid med oro, osäkerhet och vad man ska göra så att det blir rätt för mig på livets stig.


Många av er vet att jag opererade CI för två år sen och några av er har antagligen läst om mig i Dövas tidning eller sett mig på inslag med Perspektiv.


Jag har börjat resa runt och föreläser om varför jag beslutade att CI operera mig. Ni som inte vet vad CI betyder gå in på www.cochleaimplantat.se, Jag berättar om min uppväxt och varför det tog så lång tid för mig att besluta att CI operera mig och min syn på teckenspråk. Jag har opererat mig och hör bättre än min hörapparat jag hade tidigare men trots det så ser jag teckenspråket som en viktig del av mitt vardagliga liv.


På mina föreläsningar har jag träffat föräldrar, lärare, hörselpedagoger, kuratorer och fler och det är alltid intressant att få höra vad de tycker. Jag ställer frågor som det är bra för många att tänka och fundera på. Men det som skrämmer mig är hur dålig dagens hemvägledning är om man ska jämföra hur det var på 70-80 talet. Flera föräldrar har berättat att man inte alltid får hjälp som man så önskar sig. Flera rekommenderar att använda tal istället för teckenspråk att låta barn med CI eller hörselskadade barn att gå i vanlig klass och det finns familjer som gärna vill lära sig teckenspråk men inte får den hjälp de behöver.


Jag tycker det är tråkigt eller ska jag säga sorgligt att det är så och man funderar mycket på om man ska forska om hur dagens hemvägledning fungerar och hur man ska göra det bättre som det var förr. Det är svårt men det är viktigt att man ska träffa dessa personer som jobbar med det och försöka förklara hur viktigt det är att familjer med barn som är döv, hörselskadad eller har CI ska få en bra vägledning för med en bra vägledning skapar det mindre oro och med en bra vägledning skapar det också trygghet i familjen.


Jag minns att en deltagare på min föreläsning sa:

  

Addiswa är vår ambassadör - en ambassadör som vet vad hon pratar om och att hon är CI opererad och betonar hur viktigt det är med teckenspråket, ja det är vad vi i dövrörelsen behöver.


Ambassadör låter fint men jag vill mer vara som en förebild för många - att barn med CI och föräldrar får träffa någon som jag för att tala ur från mitt hjärta vad jag tycker och tänker.


Vad gör man...

Efter dagens arbete kom man hem med olika känslor som det här:Vad gör man åt det här med att få hög telefonräkning??

Förra räkningen var högre och jag talade till rätta med flickorna om hur viktigt det är att inte ringa till mobilsamtal i timmar!!!!

Men nä det har nog inte hjälpt och nu har jag försökt få dom att förstå att det är onödigt  menar pi ONÖDIGT att ringa till mobiltelefoner när deras vänner har hemtelefon och att det är billigare att ringa på det sättet.

Funkar det inte efter nästa räkning är det väl enda valet att spärra mobilsamtal!!!..

/Det är tuff att vara en tonårsmamma


Imorgon..

Imorgon är det en ny arbetsvecka och jag ska jobba med block två så det är mycket man ska planera med undervisningenJag undervisar Teckenspråk, Samhällskunskap och Engelska och det är inte så lätt med tre ämnen, men än så länge har det gått bra sen eleverna kom tillbaka.

På torsdag drar jag upp till Piteå och jag tror nog att jag aldrig varit där så det ska bli spännande att få besöka en ny stad.
Fredag och resten av helgen är det Dövas Dag och då ska man lyssna och umgås med döva, hörselskadade eller ska man säga teckenspråkiga och få mer kunskap, träffa nya folk och just ha trevligt.

Jag hoppas att veckan går fort och mest av allt så hoppas jag att vi får bättre väder än förra veckan.

/Ha en bra arbetsvecka kära bloggläsare

Frågetecken...Så är det i min skalle just nu.

För tre månader sen flyttade vi till Örebro och när vi bodde i Nora så rensade jag mycket skräp. Tror i mina ögon att jag kastade bort mer än 50% men!!!

I dag fixade jag i förråden för jag tycker det är rörigt inne och ändå har jag så mycket skräp kvar!!!!

Jag fattar nada varför jag har så mycket onödiga saker och nu har jag lagt i massa saker som jag ska sälja på loppis om 2 veckor tillsammans med vänner och det blev hela 5 lådor???

Jag ska applådera åt mig själv att jag lyckats fixa så mycket och att jag vill få bort så mycket det går åt  men när jag för en stund sen gick ner till förråden så är det ändå så mycket som ska kastas.

Jag erkänner att jag är en äkta hamster och jag ska försöka så bort så mycket det går så att det blir mindre i förråden.

Har iallafall lärt mig att slänga saker som jag inte ens har till nytta och vet att jag inte kommer ha den flera månader eller år framöver.

Det är dags för mig att tänka extra noga på vad jag köper så att det inte blir en stor röra i förråden om några månader och år igen!!.

/Städfian Addie

Så är jag...

Så är man igång igen. I går lördag vilade jag mig och blev imponerad över hur lugn jag var och sov för det mesta.

Dagens morgon vaknade jag 05.45 och var igång med dagens planering för tvätttid har jag i tvättstugan kl 06-09.00.

För att inte bli allt för rastlöst bestämde jag mig att ta upp lite grejjer från förråden och börja ordna prylar så det blir ordning och reda i förråden för det är rena krigzon därinne och sen blir det nog väl som vanligt:


så städa kommer jag att göra och sen kanske försöka slappna av innan jag åker på klädparty. Så nu är jag full fart igen så tyvärr lyssnade jag nog bara på mig själv i går - så besvärlig kan jag vara!!. .

hmmm Addie

Ingen lugn dag blev det...

I går hade jag så ont i brösten och det gjorde så ont i helvehete om jag får svära. Men jag är alltid i förnekelse att jag behöver vård och det är typiskt mig.

Tidigare idag skrev jag på morgonen att jag ska försöka slappna av och ta det lugnt nu när grabbarna är hos pappa, men det blev inte som man tänkt för än hade jag den här smärtan från igår och ändå förnekade jag mig själv att åka in till akuten.

Min kära vän tvingade mig och åkte hit och hämtade mig och väl var jag på akuten sen

Där kollade man allt och allt var ok och läkaren tror att jag fått någon muskelspänning eller nåt liknande och ska ta det lugnt. Det har jag gjort resten av eftermiddagen och sovit för det mesta och jag borde faktiskt ge mig en stor ros för det för jag brukar annars vara i hög varv och fixa nåt trots man har ont någonstans.

Nu ska jag försöka ha en skön och mysig kväll med töserna min.

Ett stort tack till min kära vän J för din envishet och att du körde mig till akuten.  Jag ska försöka lyssna på mig bättre nästa gång och åka på en gång om nåt händer mig.

/Addie

Det är...

Det är lördag och små grabbarna är hos sin pappa och jag ska försöka koppla av om jag KAN. Jag vill alltid fixa och trixa här hemma men någon gång måste jag få vara lat och inte göra någonting. Ska försöka se om jag lyckas med det.

Solen skiner strålande och jag hoppas ni får en fin lördag.

/Addie

För några dagar sen..

För några dagar sen knackade det på vår dörr och min tös Tina öppnade dörren.

Det var en pojke som ville ha pengar och Tina kom till mig med stort frågetecken och sa

Det är en pojke utanför som frågar om vi har pengar så vad ska jag säga?

Jag var funderingsam och tänkte på mina pojkarAnledning att jag gjorde det var för att det är så mycket som har förändrat i vårt samhälle. Jag sa till Tina att inte ge något och sen frågade pojken om han kunde få glass men sa nej igen

Var jag taskig? eller?

Det jag menar är att det är otroligt att föräldrar kan utnyttja sina barn att de ska tigga pengar eller jobba hårt för att slita och att familjen ska få ihop pengar.  Jag ska inte stämpla alla invandrare som gör så och det gör de självklart inte men det finns några eller fler som gör så.

Jag har sett barn i unga åldrar som sliter och cyklar så med reklamtidningar bakom sig

Jag har sett barn som ger ut rosor och ser så oskyldiga ut och när folk ler och tar emot en ros så sträcker de vips en lapp där det står någonting sorgligt och att rosen kostar 20kr

Jag har sett barn tigga på vissa ställen

Jag måste samtidigt lära mig att inte döma någon för jag har ingen aning om varför de gör så och varför föräldrar säger till barnen vad de ska göra. Vi bor i Sverige och det är tråkigt att sånt förekommer och att barn är målet till att många familjer gör så mot dem.

Många av oss är så bra på att döma när något vi tycker är fel, men det vi måste lära oss är att förstå varandra och förstå varför det är så. Jag tänker på det som Björn Holm skrev:


" Det finns ett enda sätt att förstå en kultur och det är att leva som den, flytta in i den, lära sig språket och sederna. Förståelsen kommer senare och har inga ord, för samma ögonblick som man begriper hur det fungerar försvinner behovet till förklaringar "

~~* Björn Holm *~~


3 månader sen och saknar...

Det har gått tre månader nu sen vår älskade Donna lämnade jordelivet. Tänkte på henne och känner stor saknad - man saknar de tidiga morgon stunderna med henne och att ta ut henne på promenad oavsett vädrets makter, saknar att se henne skutta och hoppa av lycka när man kommer hem från jobbet, saknar värmen när hon sitter och ligger på min knä åh det är så mycket man saknar allt som har med Donna att göra.

Det har varit en ära att få ha Donna i hela 12 år och här är hon, vår älskade Donna:Det var en tuff beslut med sorg i hjärtan att avliva Donna - hon led och hade svårt att andas, svårt att gå och röra sig, hörde dåligt och blev stressad när små barn sprang runt omkring. Jag ville låta henne gå men samtidigt inte - känslor som stred inombords mig.
Men vi bestämde och den dagen vi skulle avliva henne kändes det när man såg på Donna att hon kände stor lättnad och hade den känslan att tacka mig för att låta henne gå.

Det var en märklig känsla men vi hade det där bandet om att nu måste vi skiljas oss åt och vet att en dag ses vi igen.

Jag sätter upp bilder som kan vara känsliga - men så är det på livet - livets mening, att möta döden och att känna att man sen får ro. Det var en känslosam process men efter allt kände jag en stilla ro i själen för jag vet att Donna har det bättre där hon nu är.
Barnen var med i hela processen och jag som mamma tycker det är viktigt att de får möta livets svåra stunder och att så är det mening med livet. Barnen gjorde en fin gravplats och vi valde en fin ställe och bestämde begrava henne i vår sommarstuga.
Tänker på Hasse Anderssons sång då han sjöng Englahund - men lite annorlunda tänker jag på sången om vår älskade Donna och har ändrat lite på texten.

Hej du speleman kan du svara på min fråga
Den e ärlig o jag menar varje ord
När vår herre släcker livets låga
och de e dags att lämna denna jord

Får älskade Donna komma upp till himeln
Hon är snäll och hon har vart en riktig vän
Hon e klok o fin o skatten e betald
Får man det du speleman då blir jag glad

Jag svarar lite enkelt som man gör
Du din hund kommer säkert till himlen 
när hon dör

Så i himlen där hon nu är så ska ni glädjas
över alla de år med Donna och se upp
i det blå och känn med glädje att

Nu skuttar Donna upp i det blå utan smärta
och där uppe kan hon känna sig fri, fri som
en fågel upp i det blå.

I dag lördag...

Jag och barnen bestämde att åka till Marieberg idag och besöka:Vi ska spana runt lite och kolla vad vi behöver i vårt hem. Dock ska vi nog inte köpa så mycket förutom det viktigaste vi behöver och det är hylla till hallen som vi nu inte har och att det är ganska irriterande att vi måste lägga våra jackor i respektive rum så hoppas vi hittar någon hylla som vi gillar.

Sen är det lite andra saker som behövs till hemmet:

              

Har man tonårsdöttrar behöver det ordning och reda i lådorna med all smink och allt som hör tonårstjej till. Någon av det här tre produktioner får vi ta och fundera på om vi ska köpa.


Sen är det lite annat:

Har fått en ide att köpa några stycken av det här och sen sätta upp på väggarna i badrummet där vi kan ha våra tandborstar och det som vi vill ha for oss jälva.


Sen:

  och          matta behöver vi som jag tidigare berättat och förvarningslådor behöver mina grabbar.

Vi ska nog ta runt och kolla och se men samtidigt ska jag se till att inte slösa för mycket. Vi har ingen bil så buss får det bli så det som är viktigast och lättast att bära får vi nog prioritera först.

Ha en skön lördag alla bloggläsare!..

Skönt men saknar..

Det är skönt att bo i mindre lägenhet än vad vi gjorde i Nora. Vi har nu börjat vänja oss vid all lyx man upplever nu.

Mindre stress för oss och nu känner vi oss mer friare då vi kan åka och planera som vi vill. När vi bodde i Nora var vi liksom mer fast att stanna hemma och inte åka runt så mycket som man vill. Flickorna var hemma för det mesta men nu när vi bor i Örebro är de mer borta och umgås med sina vänner och det behövs.

Men jag saknar Nora och vår gamla lägenhet - den var stor - mysig - i gamalt stil och så mycket mer. Här är några bilder på hur vi bodde i den vackra Pigslottet som den hette:

        

Tror nog det var den bästa lgh vi bott i och vi kommer bevara stället med minnen och att vi nu ser framåt och njuter av vår mysiga lägenhet vi har nu i Brickebacken.

/Ha en underbar dag  kära bloggläsare

min stora tös...

Min stora tös kom hem från skolan och gav mig den här viktiga information:Ni kan ana hur jag som mamma känner mig ----)  jag måste inse att min stora tös är stor och att det blir mycket för henne att läsa, fundera och planera över alla de program som finns i boken.  Jag Kommer att vara hennes stora stöd och stödja henne på livets nya stig till val av vilket program hon väljer.

Moderkänslan den är stor med så blandade känslor, men känslorna de är varma med stolthet över vad
jag som mamma gjort för henne.

Det ska bli spännande att se vilken stig hon tar och vandrar  till den utbildning hon väljer.

/stolt mamma

RSS 2.0