Channie - idolfreak!

Channie har bara idol i skallen just nu och hon är så lycklig för att hon tillsammans med vänner åkte till Stockholm i veckan. De skulle shoppa, men Idol hotellet lockade ungdomarna för mycket att de tog chansen och stack dit.

Gissa om Channie kom hem glad och lycklig... bilder säger fler än tusen ord...

                                       

Bäst av allt var att hon fick träffa och stå nära de här personerna


Channie och Johan P


Kram kalas

                                 

Kul för tösen min och jag försöker komma ihåg hur jag var i hennes ålder. Minns att jag var tokig i några personer som var mina stora idoler på 80 talet och åkte till ställen o lyssnade när de spelade,  men hade nog inte så tur att bli plåtad med någon som Channie nu lyckades med. En liten avudsjuk mamma kan jag vara - det är väl naturligt!!.

/Addie


Har inte...

Har inte mycket att skriva om förutom att jag har så ont i halsen och i dag på jobbet frös jag så mkt att man kan ju undra om jag börjar bli sjuk. Får absolut inte bli sjuk för det har jag inte tid med. I morgon jobbar man som vanligt och sen är det personalfest och jag hoppas det blir en trevlig kväll med mina kollegor.

På tor och fre är man ledig och jag längtar, men tror inte jag kommer att vila ut för ni som känner mig vet ju hur svårt det är för mig att sitta still. Jag ska iallafall spendera mina dyrbara tider med mina barn och hoppas vi gör något trevligt tillsammans.

Nu ska jag sova och önskar eder alla en skön sömn

/Addie

Halloj!

Här skriver jag för att tala om att jag lever. Helgen var fint i Stocklholm ovh det var många härliga stunder med kära vänner. Dopet var jätte fint och Athina sjöng så fint.

Nu är det höstlov för flickorna så just nu har de besök av sina barndomsvänner, Martina och Moa och det är full rulle här hemma.

De skojar, spelar Galna Gunnar, sminkar sig, klär i Athinas kläder och leker modell/top model och en massa annat kul. De ska iväg till Gustavsvik imorgon och även spara runt i stan och ev gå på bio.

Jag jobbar fram till onsdag och sen har jag härliga dagar framför mig och längtar..

Skriver mer sen när tiden räcker till

Addie

Stockholm och dop



Nu i helg ska jag resa till kungliga huvudstaden tillsammans med mina söta flickor. De ska kolla runt lite i stan och sen ska vi sova hos min underbara vän, Kvisten m sin härliga familj.

På lördag ska vi få se söta Nicole döpas



Tösen Tina ska sjunga för Nicole och hennes familj och alla som kommer och hon ska sjunga: Det Vackraste  av Cecilia Wennesten. Ska bli härligt att få höra hennes röst och det närmar sig, men Tina är kolugn och inte ens nervös.

Hinner nog inte blogga förän på söndag så jag får önska er alla en riktig skön helg.

Glöm inte att ändra klockan natten lördag till söndag en timme bak!.

Kram Addie

Nu märks det...

Nu märks det att Channie nu engagerar sig inför gymnasievalet. I dag var det gymnasiemässa på Conventum i Örebro



När jag kom hem sa Channie

"mamma, jag funderar på It gymnasiet, John Bauer Gymnasiet, Karolinskaskolan, Virginska eller Risbergska."


"vad kul tösen min, att du nu tänker på dessa skolor och jag antar väl att vi måste besöka alla dessa skolor när de har öppet hus?"


"Ja det måste vi göra"


Kollade när det är öppet hus för samtliga skolor och ja  det blir nog en massa springande hit och dit.

Öppet hus:

15 Nov  - John Bauergymnasiet

18 Nov - Information och träff med olika gymnasieskolor på Karl Johanskolan

22 Nov - IT-Gymnasiet

22 nov - Virginskaskolan

27 Nov - Karolinska Skolan

4 Dec - Risbergskaskolan




Jag tycker det ska bli spännande att få följa Channies väg mot val av vilket program hon ska ta och det blir nog en massa surfande om information om skolorna och att läsa noga igenom allt innan hon ska skicka in ansökan den 26 jan 2009.

/ Addie

Inför gymnasiet

Kom hem nu sent och är jätte trött  och undrar hur jag ska orka med att få alla viktiga information man fått nu ikväll om gymnasiet. Det är otroligt mycket man ska ta reda på, att vara en stor stöd till Channie, att gå igenom alla gymnasieval som vi fått både från skolan och posten.

Det blir många möten och träffar, besök till gymnasieskolor som ska ha öppet hus och så mycket mer.

Att det är så mycket man ska tänka på inför gymnasiet

Det ska bli spännande att se vad Channie väljer och jag tror att det kommer gå bra för henne och jag tror på min tös mycket.

Puss på dig Channie

/Mamma

Rosor till....



Min älskade mor och far för att ni tog hand om pojkarna en hel vecka när jag var i Stockholm. Utan her hade det inte gått att kombinera allt som hänt på sista tiden. Ni  båda betyder så mycket för mig

/Er dotter Addie

Underbart..

Underbart att få vara med barnen nu efter en sån hetiskt tid. Kom hem från Uppsala idag och nu känns det BRA att det nu börjar lugna sig för min del.

Gossa med barnen o prata om allt är det bästa jag vet.

Härligt vara hemma, men suckar att jag ännu inte hittat en fin hatt hylla till hallen så är det någon av er som kan tipsa om en sida där man hittar något fint? måse  fixa det och det var ju ett tag sen vi tapserade hallen.

Har kollat på Ellos, Halens, Ikea och några till men ännu inte hittat det jag vill ha. Ni som kikar förbi kanske ni har några köpställen man kan kolla på?

/Trevlig söndag kväll - Addie

Ros till...



I dagarna har jag varit i Stockholm och  mycket har ju hänt med blandade känslor som både varit upp och ner.

Det senaste dagarna har jag träffat många underbara personer som jag verkligen uppskattar att de finns.

Jag vill ge ros till följande personer:

Ingela J och hennes härliga familj för att jag fick sova 2 nätter och att ni tog riktigt hand om mig.

Ullis A för den härliga stunden då vi fick tid att snacka om det du upplever, det jag upplevt och upplever just nu och det är dig jag kommer vända mig till för diskussioner kring CI även om du precis fått din nu, men jag kände att efter vår mysiga pratstund vet jag vart jag kan vända mig till.

 Ira C för att vi snabbt hittade tid och fick en härlig fikastund som du så fint gjort och att jag fick träffa prinsen, Mio - han var helt underbar.

Irene K och hennes goa karl J , en vän jag nu kännt i 20 år. Tack för gästvänligheten och en fin o härlig snack med mycket skratt. Att få dricka te med smält ost - din specialitet och ni andra som tycker det låter äckligt tyst med er, det är en speciell band som jag har med Kvisten - Te och smält ost, guda gott det är! .

Till CI teamet för att jag får det fina stöd och hjälp och att ni lyssnar på mig när jag funderar så
mycket kring min CI.

Stor ros går till mina barn, Channie, Athina, Colin och Yannick för att ni står ut med mig nu när jag är borta så mycket. Ni håller humöret uppe och säger att det jag gör är viktigt och snart kommer allt bli bra igen.  TACK för att ni står ut med mig.


Helgen är här och jag mår bra och känner mig bara så GLAD.

/Addiswa

Trevlig...



Önskar jag er, mina bloggläsare. 

Skönt vara hemma från Stockholm och man är verkligen trött och det var skönt att få sova i sin egen säng. I dag fredag är jag hemma från jobbet för jag orkade liksom inte och behöver fortfarande vänja mig vid all ljud som kommer åt alla håll.

Det blir en skön kväll och stund med min stora tös, Channie och vi ska mysa och kolla på någon film o tösen min får välja vad hon vill.

I morgonbitti åker jag till Uppsala där jag ska på Nationell Forums möte och det är hela dagen fram till söndag.  Ja jag vet, ni som tjatar på mig så - att jag ska ta det lugnt och inte stressa så, men snart är oktober månaden slut och det är först i november som man kan känna - aaahh nu är det äntligen lugn och inga massa resor eller möten som man har nu.

Så nu önskar jag er åter en skön och härlig helg och att solen skiner strålande hela helgen för er.

/Addiswa

Idag...

I dag torsdag (16/10) mår jag prima och på glad humör. Sitter åter på bibliotekets sjukhus och på fm har det gått prima. Har nu 1 1/2 timmes paus och ska snart iväg o äta  något snabbt sen är det sista uppgift att träffa Erik och gå igenom det tråkiga att läsa och lyssna, men jag ska ju LE för det är ju IDAG jag äntligen åker hem och då ska jag bara pussa ihjäl mina flickor och bara gossa med dem. Pojkarna får jag träffa på söndag och jag längtar så mkt att få se och krama dom.

Ha en fin dag!

/Addie

Blandade känslor

Just nu sitter jag på biblioteket och bloggar lite härifrån Huddinge sjukhus och ska snart träffa Erik och vi ska träna med min hörsel.I går (tisdag) fick man koppla av hela dagen, lyssna och allt det som är så nytt för min vänstra öra. Jag fick träffa vännen U  och att man fick prata och diskutera tankar kring CI. Vännen I serverade en god paj och vi alla pratade ditt och datt. När U hade åkt så var jag givetvis trött, men senare på em hade jag konstiga känslor, man ville liksom både gråta eller liksom skrika ut men jag höll det inombords och försökte släppa tankarna. Senare mot kvällen blev jag så trött och fick världens huvudvärk och jag försökte förstå mig själv vad som egentligen är och varför jag har det här känslorna. Vännen I märkte det men jag försökte hålla humöret uppe, men med kraften jag hade var det helt enkelt inte bra och jag la mig tidigt.

Nu på morgonen ( onsdag) vaknade jag med världens huvudvärk och jag var helt enkelt TRÖTT men var tvungen att åka till Huddinge. På bussen började jag små grina och undrade vad som pågick och jag kände mig så vilsen i allt. Fick prata ut med en på CI teamet och det kändes bättre efteråt. Jag minns inte riktigt hur jag mådde för 2 år sen när jag gjorde en CI operation, minns iallafall att jag inte var så nere som jag är nu. Men efter samtal så är det ju så att hjärnan är helt förvirrad av alla ljud man hör från båda håll och att man har 2 CI nu och det gör att man blir allt för trött efteråt och att allt är så nytt. Jag känner mig bättre just nu och jag hoppas att jag gör det i fortsättningen med och jag vet att jag får räkna med att det kan gå upp och ner för min del.

Det som är roligt är att jag hörseltestades m andra CI apparaten och man har 30db och det är kul. På min högra hade jag 36db för två år sen. Ska be om att få testa högra sidan om en månad.

Just nu mår jag bra och jag ska kämpa på-

/Addiswa

Så...



Tidig på morgonen åkte jag till Huddinge och besökte KS och CI teamet. Jag var nervös hela resan för jag vet ju inte om det blir bra med att få chippen och hur ljudet kommer att låta på det andra operationen jag gjort. Innan åt jag självklart min favorit rätt:



Sushi så klart och jag njöt bara av för stunden och nervositeten försvann.

Därefter fick jag träffa ingenjören M och vi testade ljud med chippen



Ljudet var annorlunda eller jag vet inte hur jag ska förklara det för er som aldrig hört eller för er som tycker det är svårt att jämföra om ni är hörselskadad. Jag hör bara ljusa ljud och det ä märkligt att man gör det för så hörde jag med min hörapparat innan. Ljudet är inte det bästa och jag är inte nöjd, men det kommer att ta tid och jag hoppas att jag får mer bas på ljudet sen.

Men att ha båda CI på mig så känns det att nu hör man från båda håll och att det är mer balanserat och det känns bra. Nu får vi se hur dagarna går och jag tycker det ska bli spännande.

/Addie

Hittade några bilder på Colin...

Hos min bror, Peter hittade jag några bilder på Colin när han var 1 år. Jag fattar nada hur tiden har gått, men så söt han var. Jag har sagt några gånger till brorsan att skicka  bilder men det blir aldrig av, så nästa gång jag åker till Malmö ska jag ta med min USB och ladda in alla bilder man hittar i hans dator.

Bilder på lillebror Nick hittade jag inte så mycket när han var liten, men jag kommer sätta in bilder på honom längre fram och hoppas det blir snart. Här kommer några bilder på Colin som precis fyllt 1 år och att jag då var gravid med Nick och att det var dagar kvar tills han föddes.


Här är Colin med kusin Rafael


Colin med mormor Inger


Här är jag med Colin och magen var ju en perfekt "stol" för honom.


Här är storsyrran Tina med Colin

Hur kan jag göra så att tiden går långtsammare? det går allt för fort ju....

/Addie

I Malmö...



Befinner mig just nu i Malmö så därför har jag inte skrivit något som jag annars brukar göra.

I dag har jag föreläst om Demokrati för Döva i Örebro och det blev bra och många kom med intressanta frågor.

Jag har med mina grabbar och de är lyckliga att få träffa kusiner för min bror bor nämligen i Malmö. Ja ja, jag är jätte dålig på att besöka brorsan och det borde jag egentligen göra lite oftare. Låta barnen få träffa kusiner och så har jag ju många vänner som bor i Malmö så på något sätt ska jag försöka komma hit igen och stanna lite längre.

Nu ikväll besökte jag Turning turso om det är så den heter som bilden ovan och jag är så imponerad hur aritikteken har gjort och det är ju fantastikt och det är ju en vacker område.

Nu är jag så trött att jag nu ska gå och lägga mig och hoppas bli piggare imorgon (söndag)

Trevlig sen kväll

/Addie

bakar...



Klockan är 23.00 och här sitter jag och har vaniljbullar i ugnen!!!..

Tösen Channie har musik cafe imorgon ( torsdag) och hon var smart nog som skickade sms o skrev att man behövde kanelbullar/vaniljbullar  mjölkfritt och då var klockan efter 15.00!!  Jag var redan upptagen och kom inte hem förän kl 21.00 så här sitter jag och väntar på att bullarna ska bli klara.

Imorgon bitti vaknar jag halv 6 för att gå till tvättstugan o tvätta kläder som ligger i stor hög. Det var fullbokad och det fanns ingen annan tid så man blir illa tvungen att sova  några timmar och sen stiga upp och fixa det man måste göra.

Ska till vårdcentralen imorgon och ta bort min stygn och det ser jag verkligen framemot för det kliar så mkt bakom örat.

God natti och nu är bullarna klara..

/Addie

Väckarklocka!



I morse vaknade jag inte av klockan och fick nästan chock över att klockan var nästan 7 på morgonen. Det blev ett himla liv att få iväg pojkarna till dagis och att hinna med bussen halv åtta  och jag hann med allt trots all stress..

Det är så sällan sånt händer, men på väg till jobbet så tänkte jag att dagligen kommer eleverna jätte sent till våra lektioner och allt de gör är att skylla på klockan.


"Klockan vibrerade inte"
"Sladden var löst"
"Fel tid på klockan"


Ja listan kan bli mycket lång hur eleverna beskriver om varför de inte vaknade av klockan.  Vi har sagt många gånger att vi lärare kommer tid till jobbet och vaknar alltid och att det är mycket sällan sånt händer så vi har svårt att förstå varför man alltid ska skylla på klockan.

Berättade för en elev att jag försov mig men hann med allt och kom till jobbet i tid och den eleven sa

"Men hur? hur hann du med allt?"

Hmmm

Planera...



Så är det just nu för min del - att tänka, planera och allt som jag måste hinna med. Tänka på mina barn och ja min almanacka blir knas pas lite för mycket. Jag undrar om jag verkligen hinner med så mycket och nu märker jag att min JA svar nu börjat ta över makten. Förut sa jag ja till allt och då var det så mycket att jag fallde ner till marken och var jätte trött/sliten i flera månader.

Nu försöker jag samarbeta med ordet NEJ och gör det så gott jag kan. Så här blir min schema framöver

8 okt - ljusparty
9 okt - Musik Cafe med Channies klass
10-12 okt till Malmö och föreläser
13-16okt i Stockholm för att få min processor och träna en hel del
(Då gäller det att planera för barnen, pojkarna hos mormor och morfar och flickorna på nåt sätt klara sig i några dagar med hjälp av vänner som kollar upp dem) Till och med planera vikarierare till mina elever så de inte drabbas.
18 okt i Uppsala
21 okt SVT debatt
25 okt på dop

Sen hoppas jag det blir lite lugnt för min del framöver och jag ska kämpa på med att säga NEJ så gott det går.

/Addie

Back to work...



Tillbaka o jobba det gjorde jag idag och det var härligt att se mina elever efter 2 veckors frånvaro från min sida.

Dagens händelse:

* Eleverna frågade varför jag ville ha en till CI
* Eleverna utryckte rädsla och oro inför framtiden och tror att specialskolorna försvinner
* Hur blir man döv - varför  födds man döv fick man frågor av andra eleverna
* Ofta drömmer man att man vill vara hörande för en dag sa en elev
* Eleverna undrade varför hörande ofta tror att vi är dumma eller konstiga
* Fick bra dialog med mina elever

* En elev sa  ärligt att han hatar CI och har ingen respekt för de som har det -- hmm jag är hans lärare!!
  med respekt och diskussion försökte jag föra dialog att han har hörapparat på sig och att CI är liksom
  ett hjälpmedel men nää det gick inte att få honom förstå.

* Härligt få sitta med kollegor när vi käkade lunch och snackade mellan himmel och jord

Det negativa

* Några elever kände frustration över min sjukskrivning och att vissa vikarierare inte fungerade
* Några lärare som undrade varför jag inte informerade alla att jag var sjukskriven 
  - vi har en samordnare det e han som  ska informera

På väg hem och väntade på bussen stod ungdomar och höll på med Hitler hälsningar  :/

Trots allt var dagen bra och det var skönt att för börja jobba

/Addie

Trots all...

Trots all smärta jag fick gå igenom så tittar jag tillbaka att det var värt smärtan när jag för snart 2 veckor sen gjorde min andra CI operation. Jag blickar tillbaka och visar bilder... En eller två bild kanske är känsligt att se, men det är så jag fick gå igenom.

 
På väg till Huddinge



Nu inne på CI-kliniken



Strax innan jag åkte in inför operationen



Öm är jag och så trött och jag var nog lite över doserad mot smärtan



Kunde knappast äta så det blev en äcklig grön soppa att äta, men bättre än ingenting. Sjukhus mat smakar ju öörrkk.
 


I veckan ska jag ta bort stygnet och så här ser det ut, Håret kortklippt en bit och den 13 okt är jag i Sthlm i 4 dagar för att få min processor och att lyssna, vänja mig vid ljud och allt och jag längtar till MAX. 2 år sen jag gjorde det på det första och det var spännande och trots allt är det lika spännande nu med. Jag har lärt mig att ha jätte LÅGA förväntningar för man vet aldrig hur det blir - blir det lyckat eller misslyckad??

/Addie

Nåt tips...

Ni alla känner till hur irriterande det är när



Försvinner och det är nog tröttsamt för mig. Jag försöker se till så att strumporna inte försvinner speciellt från pojkarna och flickorna men det verkar ändå som om strumpor har ben och försvinner som vinden. I aug var jag på Nora marknad och jag köpte en massa nya strumpor till barnen och mig men ÄNDÅ har hälften försvunnit, iallafall det ena och det andra är kvar.

Någon som har tips på hur man ska göra så att våra kära strumpor inte försvinner så fort som den gör?. Jag har lärt pojkarna att lägga strumporna på en plats om de vill ta av sig och vara barfota hemma. Men sen är det ju tvätten som också gör att de försvinner så det är inte alltid så lätt.

Ge mig tips tips tips så blir jag bara glad...

/Addie


Barnkalas och lite annat...

I dag blir det



För pojkarna. De ska hem till O som fyller 6 år och de längtar att få gå på kalaset som börjar kl 12 och slutar kl 15.

Det är söndag och man vill koppla av men ändå är det så mycket man vill fixa och trixa hemma så får se om jag gör det när jag kommer hem från kalaset.

Det regnar ute och det är grått ute så visst blir man lite deppig av vädret men men det är ju höst!!

/Ha en fin söndag - Addie

Stockholm och kurs..

God morgon mina kära bloggläsare...

Det är morgon den 4 oktober och jag är på besök i vår kungliga huvudstad



Det blevsnabba ryck för min del men sen kan man säga att det är typiskt lilla mig som flänger runt och reser och försöker planera så gott det går. Är i stockholm för att vara med på en kurs om babytecken och det är för Dövas Förenings räkning. Jag sitter som ledamot för Dövas Förening i Örebro Län/Kommun och vi fick bidrag föratt ordna kurs i babytecken. Kursen ska vända sig till hörande föräldrar med hörande barn och undervisa dom i enkla teckenord. Efter kursen ska jag lära upp den som vill undervisa babytecken åt vår förening och det hoppas jag att det blir snart,

Önskar er en skön lördag

/Addie

älskar mina prinsar...

Måste bara säga hur mycket jag älskar mina prinsar



De är söta, roliga, tokiga, bråkiga, familjens clowner och så mycket mer.

Töserna har jag  ofta sagt hur mycket jag älskar dom men mina grabbar behöver få lite uppmärksamhet från mig och det gör jag via min blogg.

Vet ni... Tösen Channie är mästare på att göra kladdkaka



Njöt av att bara äta den nu ikväll och här satt man och tittade på tv - tända ljus och bara säga mmmmm va gott!.

/Addie

Varför...



Vi är så bra på att klaga och gnälla - i går var det tolkdebatt på dövas förening i Örebro. Vi gjorde med all medel att informera om hur viktigt det är att göra sin röst hörd, vi skickade reklam om tolkdebatt, vi informerade på slingan, vi till och med tecknade på allmän mötet hur viktigt det är att komma till tolkdebatt afton som Dövas Förening arrangerade med 2 härliga representanter, Stefan och Ingabritt från tolkbrukarrådet.

Jag har klagat när jag inte fått tolk och jag har sett många som gnäller över hur tolk kvalitet är eller hur orättvis det är med prioriteringar när det gäller tillgänglig att få tolk.

Men bara 14 DÖVA/HSK kom till mötet och sen lika många tolkar. Man hade bjudit tolkceferna och SDRs Ragnar Veer och Suzanne Ahlbin. Örebro är bland det sämsta i landet som inte får tolk och det är så märkligt att vi som är så många som bor i Örebro Län eller i Hallsberg o Kumla och några fler inte ens kom för att lyssna och säga vad man tycker och ska.

Är vi så bra på att klaga på saker och thing men ändå inte agerar och visar det?

Varför är det så undrar jag ?

Kommentera gärna...

Hoppas...

Hade en hel del att göra hemma så ingen bloggande blev det på två dagar. Trots det så mår man ännu bättre och är mer piggare och jag börjar längta till den 13 oktober.

Nu är det oktober månad och den månaden är en speciell månad för många kvinnor som årligen drabbas av bröst cancer:



Jag hoppas att ni, mina kära bloggläsare stödjer rosa bandet, ni kanske har en vän, släkt eller någon ni hört som drabbats av cancer. Jag har några vänner som har eller har drabbats och det gör alltid ont  i själen när man får uppleva det med någon man känner.  Så var med och visa ert stöd och det betyder mycket för flera kvinnor som kämpar.


/Addie

RSS 2.0