kort notis!

Här har det inte hänt så mycket förutom att man satsat mkt på plugget och att vara med barnen.

Det har varit en trist helg med regn men ska inte klaga på det har hunnit göra massor saker som jag länge velat göra men bara skjutit på tiden med det.

I går åkte jag till Motala för att hälsa på en vän och hämta pojkarnas kläder som de fått av sina kusiner och det är ju toppen och de fick mycket bra och praktiska kläder. Nu kan det bli tjockare i plånboken så man slipper köpa till dem på ett tag.

I dag (söndag) har grabbarna varit på kalas och firat lilla C som fyller 1 år idag och det var mysigt och trevligt att få träffa vänner samt att pojkarna lekte och busade med sina jämnåriga vänner.

När jag kom hem satte jag igång och sorterade kläder eftersom grabbarna fick så mycket från kusinerna så gick jag igenom de kläder som var för små och då fick jag plötsligt adrelain och sorterade leksaker som pojkarna ej leker med samt gå igenom deras garderob och jag hann med mycket så det känns toppen. Allt det ska gå åt en hel helg med loppis som jag och en vän ska ha i december så jag hoppas bli av med så mycket det går åt.

Nu är jag helt slutkörd och ska dricka te sen ska jag plugga inför ett prov imorgon.

Önskar eder alla en fin vecka med nya krafter och tag!.

Utmanad av Supermamman

Tio första:
Första bästa kompis: Helen Nordqvist och Katarina Gustavsson
Första bil: En cool bil av nästan guld som jag glömt märket på.
Första kärlek: Leiby
Första husdjur: Låt mig tänka.... Måste vara marsvin
Första semester: minns inte sorry
Första jobb: Eksjö golfklubb tror jag eller ledare för barn
Första köpta skiva: Abba
Första riktiga kärlek: Yolonzo Moore han var så speciell
Första piercing: I öronen när jag var 7 år tror jag
Första konsert: Gyllene Tider - det var ballt
Nio sista:
Sista alkoholdrycken: Cider
Sista bilfärden: Åkte hem från vännen C
Sista filmen du såg: Hinner knappast
Sista ringda telefonsamtal: Mamma
Sista bubbelbadet: Evigheter sen
Sista spelade cd: ehh glömt
Sista gången du grät: Förra veckan när jag såg en så bra film
Sista måltiden: Korvstroganoff med pasta

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej.
Blivit arresterad? Nej.
Blivit kär vid första ögonkastet? Ja.
Varit på tv? Japp, för några år sedan.
Fått ditt hjärta krossat? Ja.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej aldrig
Haft ett one night stand? Nope
Busringt till nån? Nää..


Sju saker du har på dig:
1. lila byxor
2. ljusblå topp
3. lila kofta
4. hjärtformade örhängen
5. tofs
6. armband
7. Vita Strumpor :)


Sex saker du gjort idag:
1. Jobbat
2. gett elever arbetsuppgift med tidtagning
3. Lämnat barnen på dagis
4. Lagat middag
5. Tittat på nyheterna
6. Jagat Yannick som ej ville ha blöja på!


Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):
1. Min dagbok
2. hårband
3. Plattången
4. Datorn
5. Alla doftljus som jag gärna tänder nu när kvällarna blivit mörka


Fyra personer du kan berätta allt för:
1. En vän
2. En vän
3. En vän
4. en vän


Tre val:
Svart eller vit? För det mesta är det vit just nu.
Sommar eller vinter? Sommar e bäst
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
1. Skriva en bok om mig själv
2. Resa så mycket det går med barnen

En sak du ångrar:
1. hmmm att man ångrar är något jag inte vill tänka på bäst att man accepterar det o försöka må bra av det. Alla e inte perfekta o alla gör sina misstag de ångrar över.

Jag utmanar er alla som läser det här..

Lite upptagen..

Ser att jag inte hinner skriva i min blogg. Har så mycket annat i tankarna. Pluggar o pluggar sen kämpar för att klara en grej som jag nu vill se till att fixa.

Åkte in till akuten i tisdags för jag hade så ont i min vänstra ben/vad och kände mig nästan svimfärdig och det visade sig att jag fått muskelinflammation och att det kommer ta tid att läkas. Läkaren rekomenderade mig att träffa sjukgymnast!! suck!!.

Barnen mår bra men mina prinsessor gör mig galen. Måste se o tänka om jag verkligen var likadan som tonåring.. Sminkade mig gjorde jag definitivt senare, läsa Elle o Veckorevyng gjorde jag nog i mycket senare ålder för Starlet var en höjdare för mig när jag var 12 år... Men Elle och Vecko Revyn???? Ocdh nu pratar Channie om Cosmopolitian?????.. Vad är det som händer med mina prinsessor??????

En förvirrad mamma!!.

Fin dag med min kära vän, Pernilla

När man vaknade var det en hemskt väder, ruskigt, regn och kallt och blåsigt. Tycker det är en konstig känsla när vädrets makter håller på så och ungefär just den väder brukar det vara i september och inte i oktober. Det är fortfarande grönt ute och jag börjar undra när man ska få uppleva de vackra höstbladen som sprider och skiner i vackra färger. Jag hoppas innerligen att inte hösten går allt för snabbt förbi som det gjorde förra året.

Under dagen blev vädret bättre och trevligare och jag fick besök av väninnan Pernilla och hennes lilla familj. Det var jätte mysigt att få vara med dom och just ha trevligt. Colin och Yannick var lyckliga för att de fick leka med Albin. Det är så sällan de ses nu när Pernilla med familj nu flyttat och bor i Malmö.

Bilder säger mer än tusen ord så här tänker jag bara ladda ner bilder så ni får se vad vi gjort för mys idag.

coa

poa


cola

båt

son

37740-45


orättvis...

Just nu är jag trött på att höra ordet orättvis. Den dyker upp minst 20-30 gånger på en hel eftermiddag, kväll och säkert på morgonen.

Jag har en tonåring som är 13 och en tös på 10 år som definitivt är en tonåring redan nu.

Just nu är de klädtokiga, mycket kroppfixerad, mer medveten och mycket annat.

Köper en så blir det tjafs om att den andre borde få köpa också. Jag försöker hantera och diskutera med flickorna om att man inte alltid ska tycka saker och ting är orättvis eller att allt måste vara rättvis.

Tina som e 10 år har nu redan en hel del saker på gång som hon planerat. Hon har nu blivit frågad av sin bästa kompis syster om hon och B kan åka till Stockholm och fotografera i en studio och jag har sagt att det är okej då man haft kontakt med föräldrarna. Fler har sagt att Tina borde bli modell så jag är inte förvånnad.

Sen har en annan kompis till Tina fått gratis biljett av hennes mamma som köpte konsertbiljett till Beycones konsert i Stockholm som sker i vår. Att hennes mamma köper biljett till Tina utan att fråga mig är förvånnansvärt, men ska kolla upp med henne och jag tycker det är okej då mamman följer med.

Men det fick tösen Cina att se rött, hon har gnällt och bråkat med mig om hur orättvis det är att Tina för göra sånt här och att hon inte får göra någonting. Att jag som mamma ska ta henne till Stockholm och göra något skoj för hennes skull.

Visst förstår jag, men att kräva att man ska göra något för att det blir rättvis gör mig helt enkelt trött. Det handlar bara om rättvis och orättvis just nu för flickorna.

Jag som mamma försöker diskutera med dom att det finns mycket orättvisa och rättvisa i våra liv, men det att man inte ska bli allt för fixerad av det här på grund av sin syster eller så, utan man ska se det som om det är okej att någon gör det så kan man göra något annat som gör en glad.

Funderar på hur jag hade själv som liten, men är ju uppvuxen med två bröder så det kanske var svårt att se något som var orättvis --- måste fråga mina föräldrar och se hur jag och mina syskon var som små.

/Addie

inget...

Inget speciellt hänt och helgen var lugn och tillbringade mycket tid med barnen.

Fått besök av vännen C och hennes prinsessor och min prins, Colin sa att han har några flickvänner men att prinsessan E är hans prinsessa och han e bara 3 år och vet vad han snackar om?? himmel!!. Det var härligt att få se C efter en så lång tid och vi måste ses oftare har vi bestämt. Det fungerade bra med hennes prinsessor och mina prinsar så tycker det var kul.

GI - metoden fungerar faktiskt för mig och jag har märkt att man blir gladare och lättare med kroppen och själen. Går och joggar med Channie som e min stora supporter är tacksam som har henne. Startade allt på allvar för 2 veckor sen och gått ner 2kg - sakta men bra och långtsamt ska det vara.

Veckan kommer att bestå av plugg till prov i Eng och intensiv plugg till teoriprov som jag har snart.

Ha en bra vecka kära vänner, nyfikna folk och trogna bloggläsare.

RSS 2.0