orättvis...

Just nu är jag trött på att höra ordet orättvis. Den dyker upp minst 20-30 gånger på en hel eftermiddag, kväll och säkert på morgonen.

Jag har en tonåring som är 13 och en tös på 10 år som definitivt är en tonåring redan nu.

Just nu är de klädtokiga, mycket kroppfixerad, mer medveten och mycket annat.

Köper en så blir det tjafs om att den andre borde få köpa också. Jag försöker hantera och diskutera med flickorna om att man inte alltid ska tycka saker och ting är orättvis eller att allt måste vara rättvis.

Tina som e 10 år har nu redan en hel del saker på gång som hon planerat. Hon har nu blivit frågad av sin bästa kompis syster om hon och B kan åka till Stockholm och fotografera i en studio och jag har sagt att det är okej då man haft kontakt med föräldrarna. Fler har sagt att Tina borde bli modell så jag är inte förvånnad.

Sen har en annan kompis till Tina fått gratis biljett av hennes mamma som köpte konsertbiljett till Beycones konsert i Stockholm som sker i vår. Att hennes mamma köper biljett till Tina utan att fråga mig är förvånnansvärt, men ska kolla upp med henne och jag tycker det är okej då mamman följer med.

Men det fick tösen Cina att se rött, hon har gnällt och bråkat med mig om hur orättvis det är att Tina för göra sånt här och att hon inte får göra någonting. Att jag som mamma ska ta henne till Stockholm och göra något skoj för hennes skull.

Visst förstår jag, men att kräva att man ska göra något för att det blir rättvis gör mig helt enkelt trött. Det handlar bara om rättvis och orättvis just nu för flickorna.

Jag som mamma försöker diskutera med dom att det finns mycket orättvisa och rättvisa i våra liv, men det att man inte ska bli allt för fixerad av det här på grund av sin syster eller så, utan man ska se det som om det är okej att någon gör det så kan man göra något annat som gör en glad.

Funderar på hur jag hade själv som liten, men är ju uppvuxen med två bröder så det kanske var svårt att se något som var orättvis --- måste fråga mina föräldrar och se hur jag och mina syskon var som små.

/Addie

Kommentarer
Postat av: Anne-Maj

Kors i taket.... Önskar att det var högt i taket så¨, men ... det handlar om millimeter rättvisa principen... Ibland blri det hemma hos oss. Men du verkar ha mycket klädfixerade flickor än jag har. DOm tänker bara på hästar och hästar!

2006-10-03 @ 12:42:24
URL: http://anne-maj.blogspot.com
Postat av: Ingela

Känner så väl igen det där när kidsen var små men inte nu. Tror nog för att jag har en kille i mitten så det märks inte på samma sätt.
Fast det märks ändå att jag har tonåringar i huset, puha...

Tåååålamod tååååålamod.....

2006-10-03 @ 20:47:49
Postat av: Ami

Haha, jag vet hur det e. Har upplevt det miljoner gånger. Det är bara att ha bra tålamod. Det går fort över ;) Trevlig helg.

P&K Ami

2006-10-06 @ 16:41:11
Postat av: Anna

urgghhhh.. det far jag nog uppleva nar pojkarna kommer in i tonaren... eller det ar skillnad mellan flickor och pojkar??? hmm..

2006-10-06 @ 18:26:13
URL: http://nordgold.blogg.se
Postat av: Tiny

Vet precis vad du menar! ... Phu - det tar tid... ;) Orättvisans tid...
Plus ang ert inlägg..
hahah - HÄRLIGT me så många Ronjor i skaran - då har jag GOA vänner piii!!!
Puzz

2006-10-07 @ 12:11:05
URL: http://cerine.blogg.se
Postat av: cokoris

hårda bud :) kraam

2006-10-07 @ 21:23:39
Postat av: osrob

vill sicka en hälsnig till dig hur mår du hör av dig om du har lust kram osrob

2006-10-14 @ 23:20:19
URL: http://osrob.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0