Gympass och besök hos Hedinos

Steg upp innan tuppen vaknar kl 7 och tog tidig morgonpromenad med


Fina BUSTER!


Tog min fina väska och packade gymgrejjor och vattenflaska för att vidare sticka till Friskis och Svettis!I bland tar jag med en tidning och läser medan jag powerwalkar på maskinen och det funkar utmärkt och det är avkopplande!Gör alltid två till tre olika styrketräning på olika maskiner!
Efter det så powerwalkade jag hem och tog snabb dusch och sen drog jag med mina pseudotvillingarna till Kumla och besökte
Kul bild på vännen, Tine och gissa vad hon säger. Hon säger alltså två ord på teckenspråk. Kul se hur många säger rätt och fel så gissa ni....

Vi behöver flera som JJ


LCHF Bacon Ostplättar

Bild: Addiswa

I dag testade jag Bacon Ostplättar som blev höjdare hos killarna mina. Det fanns ingen recept på det så jag testade och ja vad gott det var. 

Ett tips är att använda:  Jag tycker det blir fina former då. Innan gjorde jag med sked och då blev formerna lite olika i storlek och inte så fint, så testa ni.
Receptet är exakt samma som Ostplättarna och baconen steks tills det blir knapprigt sen lägger ni på papper så att fettet får rinna av lite och därefter häller ni i smetet och häller antigen med sked eller stekpanna med plättarna.
Smaklig måltid!

LCHF gudomliga Ostplättar

Bild från LCHF hemsida


Ostplättarna är otrolig goda och jag lovar att ni kommer att tycka om den som jag och barnen gör. 

Ostplättarna kan man äta till någon sort soppa eller just bre med creme, eller creme bonjour i olika smaker eller just äta som den är. Man kan också ta det istället för att äta kaka som inte är så helt nyttigt för oss som följer
LCHF kostråd. Det är lätt och enkelt att göra


Ingredienser:
2 st ägg
2 msk majonnäs
2 dl riven ost

Ev lite oregano 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Rör ihop ägg, majonnäs och riven ost.
3. Klicka ut ~8 msk på ett bakplåtspapper och strö eventuellt lite oregano över (valfritt).

Efter ca 7 min har du gyllenbruna, fluffiga ostplättar.

Serveringsförslag: De passar utmärkt som tilltugg till soppa, eller varför inte som mellanmål istället för kakor, wienerbröd eller annat. 

Också gott med crème fraiche och löjrom på.
Smaklig måltid!

Dagens bild!Colin törstig eftee att ha stått som målvakt!

Du Vet väl om att Du är VÄRDEFULL


Kuliga bilder på Rhianna och mig!
Man testar alltid...

Jag har tidigare skrivit om hur jag kämpar med min kropp och själ. Jag avundas er som inte ens behöver tänka på vad ni äter och inte ens behöver träna så hårt och jag avundas er för att ni har hög metabolisim för ibland önskade jag att jag hade det. 

Förut så gick min vikt upp och ner och det var ungefär som om jag jojo bantade, men i dag är jag glad att jag kan hålla det stadigt och vet vad som krävs för att må bra. Jag promenerar mycket och jag försöker träna så gott det går. Under våren har jag tyvärr inte tränat så mycket på grund av man ständigt var förkyld och sen hände så mycket inom familjen att jag helt inte orkade. Nu har allt lugnat sig och jag har tränings motivation och tränar så gott det går, men en sak har jag lärt mig att jag ska inte ha dålig samvete för att jag inte tränar så flitigt. Det viktigaste är att jag går mycket, jag går ut på långa promenader med Buster och ja jag rör mig och sitter inte och latar mig. Några vänner har pratat mycket om LCHF och hur mycket det har hjälpt dem och att man verkligen går ner i vikt, men också att man blir så pigg och orkar mer. Jag har länge sagt att det är inget för mig, men sen bestämde jag mig för att testa och ge det en chans. 

Bild: Google


Jag har i nästan 3 veckor fokuserat på att äta LCHF och de första dagarna måste jag erkänna att det var rent helvehete och började nästan ångra mig. Jag var så himla trött och jag ville bara sova och jag hade världens huvudvärk och sa till en kompis att det här var inget för mig, men vännen sa att det är för att kroppen är i chock och inte van med att man ändrat matkost och måste ge det en chans. Sakta började jag piggna och kroppen orkade mer och ja jag mår verkligen bra och känner stor lättnad och det bästa med allt är att jag gick ner hela 3kg på en vecka vilket förvånnade mig. 

En sak som jag gillar med LCHF är att det verkligen finns BRA recept på mat som barn och ungdomar tycker om. Jag har ofta upplevt att med GI och andra recepter för att följa och tänka på när man ska gå ner i vikt inte har anpassat sig till barnen så det har varit svårt att fixa det och man ger upp så lätt. LCHF har så många goda rätter att ungarna äter det med god aptit och för dom så kan de äta med potatis, pasta occh annat medan jag äter mycket sallad till. Jag känner mig mindre stressad också för jag slipper göra två olika rätter och det gör mig glad. 

Jag saknar inte att äta bröd man har ju ändå hittat olika typer av bröd att baka med LCHF och jag tycker dessutom det är godare att äta och det bästa av allt så är min mage nästan platt - inte helt platt men i mina ögon är magen så platt för annars brukar jag ha en stor mage och som ibland får folk att undra om jag väntar 5:e barn.
Bilden på mig tillsammans med tösen Athina gjorde att jag kände mig faktiskt fin och jag gillade vad jag såg allt hos mig och speciellt att min mage inte såg så stor ut som den annars brukar. Jag vågar också ha tajta kläder och andvänder det allt mer och min självförtroende har ökat och jag mår bra. 

Snart är klockan kvart i sju på morgonen och jag ska strax iväg och träna på gymmet och ja så pigg är jag och känner mig glad.
Ha en fin dag...

Ibland är det ok att vara barnslig med pojkarna minaMina Pseudotvillingar

Mina killar kallas pseudotvillingar, det är exakt 12 mån och 2 veckor mellan dem och båda fyller i juli. Jag googlade lite om pseudotvillingar och det sägs att syskon upp till 18 månader kallas pseudotvillingar och det var intressaant att läsa och även att läsa föräldrarnas erfarenheter med barn i så tätt ålder. 
Jag drömde aldrig som ung att ha två små barn i så nära ålder, men är så glad att de finns i mitt liv. De har mycket energi, de har sina egna personlighet och det är mycket man ska tänka på och anpassa för killarna mina.
Vissa dagar kan jag tycka de är superjobbiga, men sen får jag påminna mig att det är bara att härda ut och snart blir de lugna, stora och fina killar.

På sista tiden så gillar de samma typ av skor och de har samma storlek och för att slippas bråk om vems är vems så köper jag svart snöre och byter så att de kan se vems skor det är och ja - det funkar och jag slipper all tjafs när de ska sätta på sig skorna.

Jag tror att Colin blir en kort kille som säkert blir lite längre än mig eller så blir han en lång kille vem vet!.
Yannick som är yngst är väldig lång och till sommaren fyller han 7 år. Han får ofta höra att man tror han är 10 år och det har han lessnat på att han ofta får hämta mig och fråga mig hur gammal han är. Han är otrolig lång för sin ålder och se hur lång han är - nästan lika lång som mig??!!
Här ser man tydligt hur lång Nick är. Colin klagar inte över att han är kortare än sin lillebror, men säger alltid klart och tydligt till folk att han är storebror och att Nick är hans lillebror oavsett hur skilldnad det är mellan dem med längden.


Colin har sportsinne och spelar fotboll för Rynninge IK och drömmer om att bli en ny Zlatan Ibrahimovic sen vill han också bli musiker i framtiden och hoppas på Karl Johans Skola som hans systrar gått. Colin gillar all typ av sport och vill prova med allt sen är han en lugn kille som lyssnar men ibland kan bli lite vild av sig när lillebror är med i hörnet och busar!.


Yannick är en energi kille som inte kan sitta still och det är alltid fart på honom. Han är en dålig förlorare och tar saken på allvar när det gäller spel, förlorar han så blir han himla förbannad och det äe något jag måste arbeta med honom. Han är inte intresserad av sport eller någonting och man förösker uppmuntra honom så mycket det går.


Pseudotvillingarna är härliga och jag älskar dom så mycket och de ger så mycket i livet - de är busiga, roliga, besvärliga, tätta ihop och ger så mycket värme och skratt - älskar er mina killar.

AthinaPojkarnas skolavslutning

Torsdagen den 9 juni var det skolavslutning för pojkarna. Tänker mycket med det här med hett debatt om var man ska ha skolavslutning och så är det ju varje år. Jag tycker inte det är störande att killarna mina har sin skolavslutning i Filadelfia Kyrkan för jag tycker det är så mysigt och så trevligt. Pastorn har humor och predikade inte utan han trollade för barnen vilket var kul.
Bjuder på bilder
Athinas skolbal 8 juni 2011


Morgondagens bild


Det är roligt...

Bild: NA

Det är kul att se min stortös så taggad inför morgondagens kramp - mellan Risbergska och Karro.
Tummen ner för Karro och Grisarna ska krossa er.

Tösen min har jobbat hårt med planeringen tillsammans med elevrådet och andra inblandade inför Krampen.
Det är härligt att se att traditionen håller för jag minns ju själv hur det var när jag på den tiden tillsammans med Risbergska kämpade så. 

Märklig känsla att se tösen min göra samma sak för det var över 20 år sen jag gick på Risbergska!. Nu håller jag tummarna för er och ni är helt enkelt bäst!

....


Grattis Sverige - 6 juni - 2011


.....

¨
Bild: Google

The World Day of Signlanguages 20011


.....I dagarna......

Bild: Google

Nu har jag gjort ett beslut efter att ha funderat en lång tid. Jag kommer om ca en vecka att lösenskydda min blogg. Jag vet att jag har många läsare som läser min blogg. Ni får gärna kontakta mig om ni vill fortsätta följa min blogg och för min del känns det skönt att veta vilka som läser bloggen.


Jag har på sista tiden kännt att man inte vill skriva så mycket på grund av att visa personer besöker min blogg, men sen valde jag ju att ha det offentligt, men jag har kännt mig låst av olika anledningar.
Nu har jag öppet i en vecka och under tiden kan ni skicka mail till mig eller skriva här i gästboken - tror man kan skriva mailadressen utan att det syns offentligt. Annars kan ni skicka till: addiswa.stenstrom@sdrf.se

Ha en riktig skön lång helg

RSS 2.0