Liten Notis

Sitter här nu och det är lördag och klockan är halv åtta på morgonen. Egentligen borde jag ligga i sängen och sova och hinna ikapp med all kraft som tog slut på mig i veckan. Det har varit intensiva dagar sen förra veckan och jag frågar mig själv hur jag orkar och hinner med allt när man har 4 barn att tänka på.

På jobbet har man haft besök från döva/hörande lärare f rån Kuba. Skolan har ett utbyttes projekt och i november åker 8 lärare från min skola ner till Kuba och stannar där i 2 veckor. Jag följer inte med för jag är inte med i projektgruppen och det tycker jag bara är skönt. Men jag har hjälpt till med att ta hand om 3 döva från Kuba tillsammans med R och C och vi åkte till Jönköping där det var dövas dag. Kul för Kubanerna och jag var överraskad över att jag pratade Engelska rätt bra till tolken som tecknar och talar spanska när kommunikationen inte fungerar mellan mig och döva på internationellt teckenspråk. Det var roligt att träffa flera gamla vänner som man så sällan ser och att Kubanerna fick uppleva dövas dag. Dagen var lång och man kom inte hem förrän halv ett på natten.

Ärligt talat känner man lite stress inombords det är så mycket man vill och ska hinna med. 24 timmar är alldeles för lite för man vill ha mer och hinna med mycket. Jag pluggar Engelska på distans och läser även körkortsteori och i oktober ska jag ha teori och hoppas att man lyckas. Det har tagit en sån tid för mig att ta körkort och jag har sagt i flera år att jag ska, men att det aldrig blivit av. Jag tror att det handlar om att man måste ha motivation eller att man liksom måste ha en deadline för att läsa och göra teori. Det var tack vare vännen Tine som lurade mig till att visa henne körkortstillståndet så att hon tog den och bokade tid åt mig, en sann vän som hon det är sådan man uppskattar att man har.

Sen har jag min kamp mot vikten att tänka på och jag tycker det fungerar rätt bra. Har gått ner 1kg och det är ju bättre än ingenting. Jag har märkt att man mår så bra av maten man äter och att man blir lite piggare för varje gång och gladare på något sätt. Jag är så imponerad över barnen som gärna äter maten jag lagar och det känns bara helt underbart.

Nu är det helg – en lördag och det är en dag då jag bara ska varva ner och ta vara på tiden och bara umgås med min härliga familj

Trevlig dag och helg mina kära blogg läsare

Kampen mot vikten

Kampen mot vikten – har förklarat krig mot min vikt och så här ser jag ut just nu. tjocka addie


Jag har länge försökt gå ner i vikt och har tappar räkningen på hur många försökt man gjort.
Jag har försökt med diet piller, gått till viktväktarna och försökt med strikt mat som gör att man går ner i vikt, men ingen av det har fungerat för mig.

Som ung var jag väldig aktiv och höll på med fotboll och basket och i senare ålder spelade jag innebandy och simmade en hel del. Man hinner inte göra så mycket som man vill när man har barnen att tänka på, men jag har nu förklarat strid mot min vikt för kurvan är nog allt för högt och jag börjar bli rätt kraftig nu. Enligt BMI så är jag överviktig och väger 20kg för mycket så jag har nu bestämt att försöka gå ner 15kg på 15 veckor.

Jag bestämde att prova med Aftonblandets viktkoll och jag tycker den verkar bra och man får en egen hemsida att skriva om sina tankar och vad man ska göra, äta rätt och få support från en läkare och en expert via brev och jag tycker det är kanon.

Idag har vi nästan inga sötsaker hemma hos oss. Vi har dragit ner med socker, vitt mjöl och mycket annat och godis är förbjudet hemma hos oss. Fullkorn är en höjdare hos oss nu och mycket grönsaker också. Vi äter nu mer GI mat och istället för godis och chips äter vi fruktsallad, hälsonötter i olika smak.

Jag är glad att mina barn gärna vågar prova mat som är nytt och för min del är det skönt att slippa laga mat för mig och barnen vardera. Barnen frågar ofta vad vi ska äta och om det är något nytt och gott och det känns bara toppen att de är nyfikna och inte klagar.

3 gånger i veckan tränar jag tillsammans med en jätte trevlig instruktör och det känns jätte bra. Det är toppen att man har motivation och jag hoppas att jag lyckas med att gå ner 15kg. Kommer att berätta lite då och då hur det går för mig.

Ha en skön helg alla läsare!

Addie

Utmaning från NordGold


Utmanad från NordGold


DAGENS:
Klädsel: Manchester kjol och vit tröja med smycke på mitten
frisyr: Håret är ner släppt - funderar på klippa!
låt: Gullar många låtar
tv: Desperate Housewives
vill ha: Höstlov med barnen - längtar till vecka 44!
tråkigaste: Just nu less på all val debatter
roligaste: Se mina änglar utvecklas

SENASTE PERSON SOM:
sov i din säng: Mina prinsar
såg dig gråta: Vännen C
fick dig att gråta: -
fick dig att börja skratta: barnen..
du gick på bio med: Minns inte..
du gick på stan med: Mina flickor
skickade ett e-mail till dig: En god vän
skickade ett sms till dig: Nettan

HAR DU NÅGONSIN:
sagt "Jag Älskar Dig" till en pojkvän och menat det: Ja klart!
bråkat med ditt husdjur: Nej...
drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: nej..

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för: Kriget och något som kan hända familjen
vill du gifta dig: Ja och då kyrklig bröllop så det är bara att drömma!
Vem hatar du verkligen: terrorister!
Varit kär: Japp..
Kör du bil: Titta inte på mig - försöker se oskyldig ut för de som vet!
Har du ett jobb: Ja som gymnasielärare
Gillar du att ha folk omkring dig: Ja ibland, men det kan vara skönt få vara ensam.
Är du ett hälsofreak: Ja just nu försöker jag med GI-mat
Är du ensam nu: Nej, har familjen runtomkring mig
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: inget just nu


FAVORIT:
Rum i huset: vardagsrummet
Typ av musik: -
Parfym: Calvin Klein Eternity
Månad: slutet av juli
Mat: Sushi
Dricka: vatten!
Godis: Äter inget och man kämpar. Naturgodis får bli just nu
Tidning: Mama tidning, Family living och PS
Film: Narnia - Den är underbar..
Skådis: -
Djur: Hundar och katter


Utmanad: DU som läser detta! Svara!! (annars…..)

Mr. and Mrs Törnblom

Mr. and Mrs TörnblomI helg fick man dela glädje för Mr and Mirs Törnblom som gifte sig. Det var en vacker bröllop och det är så sällan man får dela andras lycka.

Det bästa av allt blev brudparet vigda av vår förste dövpräst i Norden som själv är döv. Det var så vackert att se Johan Selin teckna och det är så otroligt att det var hans första debut, men han var en skicklig präst som var så lugn och ja helt enkelt härlig så inte konstigt att det kom tårar i vissa stunder.


Johan tecknar till paret Johan m törnblomsHär tänder Mr. and Mrs Törnblom ljus tänder ljusFin tårta och den var god skär tårtaTack Karina och Martin för att jag fick vittna och dela er glädje och ni var så vackra och solen sken över er.

Kram Addie

Stolt

Känner mig stolt över att vännen, Anne-Maj har uppmärksammats i aftonbladets blogg där skribent, Sigge Eklund skrev om henne och rekommenderade andra att läsa hennes blogg.

Kan bara hålla med Sigge, Anne-Maj är otrolig och hon har alltid något att berätta och man fastnar alltid för hennes skrivande. Anne-Maj är en unik person som vet vad hon vill, hon ser möjligheterna istället för hindren.

Läs hennes blogg: anne-maj.blogspot.com

Steve Irwin

Just nu känns det tungt att veta att Steve Irwin - Krokodiljägaren har lämnat oss. Jag älskade hans dokumentärer han var en otrolig och modig man.

Steve fick åtminstone dö för det han älskade mest - att ge oss kunskap om djuriket.

Mina tankar går till Terri och barnen.

Utan dig hade jag nog inte lärt mig så mycket om djur som du berättade och tog hand om.

-Addie

I lådan

Ikväll är det ovanligt lugnt och det är så sällan man kan få lite lugnt och ro hemma. Barnen sover och jag bestämde mig att gå igenom lådan som min mor gav mig förra veckan. Mycket känslor kom och det var brev som jag och mina föräldrar skrev till varandra när jag bodde i USA. Hon sparade alla brev och det var tillbaka från 1993 så det är som en bok att läsa. Det var många tankar och funderingar och vissa brev skrattade jag medan andra brev grät jag. Är glad att mor sparade det så det kommer till någon nytta vem vet.

Därefter tittade jag mer vad som fanns i lådan och jag hittade en bok där jag hade skrivit dikter och sånger. Minns inte att jag var så intresserad av att skriva sånger, men dikter minns jag att jag skrev. Några dikter och sånger var fina och jag försöker tänka på vad jag tänkte när jag skrev ner det.

En dikt kommer jag ihåg för det var omkring den tiden då jag insåg att jag förlorat hörseln.
Här kommer den och jag tror jag var mellan 12-13 år när jag skrev den:

Att förlora hörseln

Jag känner mig både ledsen och glad.
Att inte kunna höra gör mig ibland ledsen.
Jag hör inte som mina hörande vänner
mina vänner de hör ljud, musik, fåglar och allt som har
med ljud att göra.
Jag har inte samma hörsel som vännerna och
allt är så tyst runt omkring mig.
Glad är jag som kan alfabet och små tecken
Prata kan jag och avläsa mina vänner kan jag
Att känna musiken när det vibrerar, det gör mig glad
Att jag ser med mina ögon vad som händer runt omkring gör mig glad.
Mina hörande vänner och jag vi är precis lika, det är bara hörseln som
Skiljer oss åt.

RSS 2.0