Kampen mot vikten

Kampen mot vikten – har förklarat krig mot min vikt och så här ser jag ut just nu. tjocka addie






Jag har länge försökt gå ner i vikt och har tappar räkningen på hur många försökt man gjort.
Jag har försökt med diet piller, gått till viktväktarna och försökt med strikt mat som gör att man går ner i vikt, men ingen av det har fungerat för mig.

Som ung var jag väldig aktiv och höll på med fotboll och basket och i senare ålder spelade jag innebandy och simmade en hel del. Man hinner inte göra så mycket som man vill när man har barnen att tänka på, men jag har nu förklarat strid mot min vikt för kurvan är nog allt för högt och jag börjar bli rätt kraftig nu. Enligt BMI så är jag överviktig och väger 20kg för mycket så jag har nu bestämt att försöka gå ner 15kg på 15 veckor.

Jag bestämde att prova med Aftonblandets viktkoll och jag tycker den verkar bra och man får en egen hemsida att skriva om sina tankar och vad man ska göra, äta rätt och få support från en läkare och en expert via brev och jag tycker det är kanon.

Idag har vi nästan inga sötsaker hemma hos oss. Vi har dragit ner med socker, vitt mjöl och mycket annat och godis är förbjudet hemma hos oss. Fullkorn är en höjdare hos oss nu och mycket grönsaker också. Vi äter nu mer GI mat och istället för godis och chips äter vi fruktsallad, hälsonötter i olika smak.

Jag är glad att mina barn gärna vågar prova mat som är nytt och för min del är det skönt att slippa laga mat för mig och barnen vardera. Barnen frågar ofta vad vi ska äta och om det är något nytt och gott och det känns bara toppen att de är nyfikna och inte klagar.

3 gånger i veckan tränar jag tillsammans med en jätte trevlig instruktör och det känns jätte bra. Det är toppen att man har motivation och jag hoppas att jag lyckas med att gå ner 15kg. Kommer att berätta lite då och då hur det går för mig.

Ha en skön helg alla läsare!

Addie

Kommentarer
Postat av: Anne-Maj

Heja! Det är svårt med vikten. Jag har mer svårt med vikten som lägger på låren, har läst att cykel är bra men ... jag inte förtjust i sånt. Jag är säker på att du lyckas den här gången.

2006-09-23 @ 08:55:30
URL: http://anne-maj.blogspot.com
Postat av: Anonym

Haha, jag svullade precis i mig ostbågar när jag läste ditt inlägg.. plötsligt smakar ostbågarna inte lika gott längre.. :) Lycka till med viktminskningen, precis som Annemaj så tror jag att du fixar det den här gången! Kram!

2006-09-23 @ 10:16:25
Postat av: Nettan

Du grejar nog, Addie!Stå på dig och kämpa på!
Har jag lyckats, så bör du kunna lyckas lika bra som jag lyckades med min viktnedgång på ca 26 kg..
Ju bättre sakta att gå ner än för fort....
Lycka till!
Tänker på dig, vännen!
Kramizz

2006-09-23 @ 11:32:46
Postat av: Ullis

Håller tummarna jag med...håller själv på å försöker gå ner i vikt..tar en dag i taget,,men sen april har det hänt saker iaf,,,borde det göra med 6 pass i veckan på gymmet å tänker på vad jag äter även om jag försöker äta som vanligt ändå fast mindre...!!

Sköt om dig!!

Kraaam Ullis

2006-09-24 @ 11:29:44
URL: http://aikullis.blogg.se
Postat av: ElinLeticia

Du missade inget från helgens konferans. Önskar att du kunde kommit. Kändes som jag hamnade mitt i ett pensionärsparty...något i den stilen iallafall

2006-09-24 @ 18:37:10
URL: http://elinleticia.blogg.se
Postat av: Ingela

Ger dig en lyckospark, det här kommer du att klara!

kram

2006-09-24 @ 19:07:51
Postat av: Anonym

J, håller med att det är svårt fast får hjälp så inget problem. Själv är jag förstagånsmorsan till barnet som är fyra månader gammalt. jag gick upp 31 kilo under graviditet. undra på hur jag ska gå ner i vikt. jag har en vacker skog därute som jag kan jogga men frågan är när jag ska göra det? vill nu men orka. jag håller tummar att du lyckas ner , det tror jag säkert!

p.s viktkontroll på aftonbladet tyckte jag var dåligt för jag glömde plötsligt o hade ingen tid att skriva in utan det finns i mitt skalle att tänka ut. d.s

Lycka till!

2006-09-25 @ 10:16:54
Postat av: Tiny

Det klarar du galant! ;)
Håller tummarna!

Pözzen

2006-09-25 @ 12:35:41
URL: http://cerine.blogg.se
Postat av: Anna

Bra addie.. jag borde ga ner i vikt ocksa!!! 10 kg for mkt har med... suck!!! svaaarrrttt!!! Jag borde val borja med att ga i en klubb och trana.. Smile... Kram..

2006-09-29 @ 05:40:32
URL: http://nordgold.blogg.se
Postat av: Tiny

Nu ska jag uppmuntra dej till max! SKulle ju säga det i onsdags när vi träffades men jag ,,,hm... NU säger jag det - Det synts att du gått ner i vikt lite piii! Du var så fint klädd! :)

Pözz på dej vännen

2006-09-29 @ 12:45:24
URL: http://cerine.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0