Channies julkonsert

Channies julkonsertSå var det dags med stortösens julkonsert. Innan det var det mycket att göra hemma. Stryka lucialinnen och hjälpa tösen med håret och prata lite med henne. Det har varit en tuff vecka för henne med mycket träning och sena kvällar hem från Skolan. Dagarna är långa för mina flickor eftersom vi bor i Nora och att det är lite över 3 mil till Örebro. Flickorna måste ta buss tidig på morgonen för att komma i tid till skolan.

Den här veckan har varit extra jobbigt för Channie eftersom hon tränade dagen lång och kom hem sena kvällar. Bussar är inte det bästa efter kl 17.00 så det var krävande för henne. Trots det höll hon humöret uppe och var glad när hon åkte iväg.

Lillgrabbarna fick sova över hos sina halvsyskon som bor ca 20 minuter härifrån eftersom vi ska se konserten halv åtta på kvällen. När vi kom till Conventum så var det mycket folk och vi satt rätt bra och såg verkligen fram emot en timmes konsert.

Jag kan bara säga att det var så fint och de sjöng många klassiska sånger men också blandning av julrock och man fick se dansare, elever som sjöng solo och en väldig lång lucia tåg och det var så vackert.

Eftersom jag är döv och inte hör perfekt så hörde jag rätt bra och kände vibrationen från musiken och det var en härlig känsla. Som sagt är det alltid mysigt och trevligt att följa barnens konserter och nu längtar jag redan till vårkonsert.

Nu på morgonen så läste jag morgondagens tidning, Nerikes Allehanda om Julkonsertet och en stor bild på kören precis som ovanför nästan. Den ska jag klippa ur som tösen kan få läsa om några år eller många år senare som hon kan se tillbaka och minnas. Så här stod det:

Karl Johans skola fyllde Conventum

Hänförande när Karl Johans skolans elever tog plats på Conventums stora scen.

Trehundrafemtio sångare på scenen och 2 600 i publiken!
På lördagen fyllde Conventum i Örebro två gånger om när Karl Johans skola höll sin traditionella julkonsert.

Att skolan har en musikalisk profil behöver ingen tvivla på. Här handlade det alltså inte om någon terminsavslutningkonsert där unison allsång grasserade. I stället var det disciplinerad stämsång under ledning av dirigenterna Kerstin Moll och Susanne Kjellgren. Orkestern, även den bestående av elever vid skolan, leddes av pianisten Stefan Berglund, välkänd för alla rock- och jazzintresserade i Örebro.

Konserten inleddes med en mäktig version av nu tändas tusen juleljus. I övrigt var det en blandning av traditionella svenska julsånger, amerikanska christmas carols och visor som man mycket sällan hör i julkonserter. Solister, några redan redo för idol 2006, avlöste varandra och till många nummer förekom det också dans. Som mest var ett trettiotal unga dansare uppe på scenen.
Ett luciatåg med ett dussin lucior och mängder av tärnor och stjärngossar - säkert det största luciafölje i Örebro denna vinter - spred sig över salen.

Publiken var hänförd, vilket skulle kunna förklaras av att den till stor del bestod av släktingar till aktörerna. Men även åhörare utan den minsta lilla syssling på scenen blev imponerad. Självklart krävdes ett extranummer, väl inövat, där alla de 350 sjungande försvann från scenen, först upp bland publiken och sedan ut från konsertsalen.

Karl Johans skola julkonsert framförs av elever från de fyra sista årskurserna, från sexan till och med nian.
Vår ambition är att alla elever ska ha en roll i julkonserten och att alla ska känna sig delaktiga, säger Kjell Lund, rektor på skolan.

Stigbjörn Bergensten, NA

Kommentarer
Postat av: Anne-Maj

Det är roligt att se sina flickor sjunga. Man är stolt! Sen är det skönt att ha tolken med sig.
Kram

2005-12-19 @ 10:01:12
URL: http://www.annemaj.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0