Inte många dagar kvar

När jag vaknar på morgonen märker jag att jag sovit oroligt eller att jag vaknat flera gånger och är ofta så trött. När tiden närmar sig så blir jag allt mer nervös.

Det är 4 dagar kvar tills jag läggs in inför operationen. 4 dagar kvar att få använda min hörapparat jag har och som jag hör lite med. Det är många frågor och tankar kring mig och jag vet inte riktigt hur jag känner innombords. Vet att jag känner oro, ångest, vad som kommer hända och mycket mer.

Jag minns som liten då jag förlorade hörseln och att allt var så tyst runt omkring mig och att så mycket var nytt för mig och min familj. Jag minns den dagen då min mor visade mig hörapparaten som jag fick och jag var verkligen glad då. När jag satte på mig dem så fick jag en chock för jag tyckte ljudet var hemskt det var inte alls sådana ljud som normal hörande hör - ja normala ljud så som det ska låta för jag har starkt minne av hur ljudet är. Det var en period då man inte vill använda hörapparaten, dels för ljudet och dels för att man skämdes över att höra dåligt.

Genom åren har jag accepterat mig själv som jag är och gör det än idag. Att man de sista 10 åren funderat mycket på min hörsel och inte vågat operera mig var en enorm lång kamp för mig inombords. Jag var aktiv i dövrörelsen och man var motståndare till CI och i demokrati anda var jag tvungen att arbeta för dövrörelsens åsikter men inombords brottades jag med mina tankar att jag ville operera mig.

När dövrörelsen blivit mjukare och fått mer kunskap om CI så vill jag betona att det inte är orsaken för att jag bestämde att operera mig. Jag har lärt mig att inte tänka på andra och vad andra tycker utan vad JAG tycker och VILL och med den kraften har jag orkat att genomföra mina beslut utan att andra ska påverka mig. Flera har visat respekt och förstår och inte sagt emot utan att en har gjort det och accepterar inte att jag ska genomföra det. Men So What säger jag bara det är ju jag som bestämmer.

Nu när det bara är 4 dagar kvar så vet jag inte om operarionen blir lyckad, jag måste säga farväl till min hörapparat efter 24 år för den kommer jag aldrig kunna använda mer i mitt liv, jag måste även säga favfäl till de hörselrester jag har som jag kunnat höra. Jag har lärt mig att inte ha höga förväntningar för då kan man hantera situationen bättre om det blir lyckad eller ej.

Jag kommer skriva om utvecklingen här på blogg sen som ni läsare får ta del av.

Kommentarer
Postat av: Ingela

Vännnen... Förstår att tankarna surrar i ditt huvud o du oroas. Men du kommer inte att ångra dig!

Ses på söndag, miss u!

Pöss

2006-03-30 @ 20:21:31
Postat av: Anne-Maj

Ska tänka på dig nästa vecka! Massor med kramar!

2006-03-30 @ 22:29:37
URL: http://anne-maj.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag vill bara hålla tummarna för dig för en bra operation!

Lycka till!

Kram // Erika

2006-03-31 @ 01:04:22
Postat av: Camilla

Kan bara hålla med de förgångna talarna, ska tänka på dig och hålla tummarna för dig!
Stor styrkekram!

2006-03-31 @ 12:50:31
URL: http://rainred.blogg.se
Postat av: Tiny

U´ll always in my minds dear friend!! Du klarar det! :-)
Puzz

2006-03-31 @ 19:31:20
URL: http://cerine.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0