Världen är så stor så stor...

Världen är så stor så stor,
Lasse, Lasse liten,
större än du någonsin tror
Lasse, Lasse liten


Känner ni igen låten? Osäker på mina döva och hörselskadade vänner om ni kan visan, men den sjöng jag mycket som liten med min mor, far och mina bröder. Visan skrevs av Alice Tegner, hon skrev många kända barn sånger som bland annat Bä bä vita lamm och många fler.  Varför jag tänker just på den här visan är att jag istället borde ändra visan lite till att det ska låta:

Världen är så liten så liten,
Lasse, Lasse liten,
mindre än du någonsin tror
Lasse, Lasse liten

Det var inte så länge sen jag tyckte att världen var så stor som Lasse Liten tyckte. För cirka 10 år sen eller lite mer så bodde man så långt från nära och kära och även om det var i Sverige så tyckte jag ändå att man bodde långt från familj och vänner som betyder mycket.

I dag har samhället förändrats i rasande fart och världen skrymper allt mer och mer. När jag bodde i USA så var det inte lätt att ha så nära kontakt med min familj och vänner. På den tiden var det fax som gällde eller att man tålamodigt skrev brev och skicka och sedan vänta på svar som ibland tog allt för lång tid. Jag minns på den tiden att jag var inte så bra på att svara eller så var jag så pass upptagen på att svara vänner och även till min egen familj. Min mor ringde ibland till skolans administration för att höra om allt var väl med mig och det kan jag förstå när en dotter bodde så långt borta från henne och tryggheten.

I dag är det så unik med internet och allt möjligheter vi har tillgång till. Mobil, dator och webcam. Jag har vänner världen runt och nu känner jag att världen är så liten så liten som Lasse liten egentligen ska tycka nu. Det är otroligt, jag har en blogg som jag tyvärr skriver på Svenska, men att jag snart ska fixa en sida så att mina vänner som bor på olika platser på vår vida jord också får ta en del av mina tankar, funderingar och hur jag har det med min familj. Ett sätt för mig att skaffa en sådan blogg är ju att hålla min Engelska vid liv så jag ska försöka få igång det så snart det går.

Den 30 september fick min kusin Nina Randone (Svebeck) en dotter som ska heta Elsa efter vår mormor/farmor och det var helt otroligt. Nina har en sida som hon skriver om sig och sin man Dave och hur de har det. Daves syster Dora tog över och skrev när Nina och Dave åkte in till bb och för varje timme skrev hon hur det gick för Nina, att hon sov, att hon är 2cm öppen till 10 cm öppen och nu ska krysta och att vi sedan fick se första bilden på Elsa och Nina tillsammans. Jag säger bara WOW!! Älskade kusinen Nina som bor i North Carolina i Staterna var miljontals mil borta från mig och släkten och ändå fick vi ta en del av kampen för Nina och Dave som var på BB för att bli föräldrar för första gången. Jag grät av lycka att man fick veta hur bra det gick för henne och visst håller ni med låten av Alice Tegner som lite ändrats nu till:

Världen är så liten så liten,
Lasse, Lasse liten,
mindre än du någonsin tror,
Lasse, Lasse liten


Kommentarer
Postat av: Pernilla W

Den sångtexten minns jag mycket väl. Den är så fin, mormor sjöng den för mig när jag var liten. När hon sjöng den så såg jag en liten pytteplutt (Lasse) framför mig i tankarna, och hela Kristianstad (där jag också bodde som liten) var så stor för honom:) *S* När man är liten är allting så mycket större eller hur? KRAMEN på dig!

2007-10-07 @ 09:51:36
Postat av: Anne-Maj

Gillar låten. Ibland känner jag mig som Lasse. Många kramar till dig.

2007-10-13 @ 08:49:22
Postat av: Nina

Hej kusin Addie!
Jag hittade din blogg av en slump idag och läste vad du skrivit när Elsa föddes. det var verkligen helt otroligt att alla så långt borta kunde vara så delaktiga tack vare dagens teknik. Hoppas vi kan ses snart. Jag ska föröka komma hem till Sverige i vår.
Kram, Nina

2007-12-17 @ 13:31:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0