Anoretiker?

I dag vid middagsbordet sa min stortös att jag snart blir en anoretiker om jag ska äta så lite mat som jag gör nu. Jag tittade konstigt på henne och frågade om hon vet hur de som har anorexia har det och hur de gör med maten. Det vet hon, men hon tycker att min mat på talriken blir mindre och mindre för varje gång vi äter.

Jag kämpar mot vikten, men jag äter faktiskt rätt mycket - men tösen min kanske inte ser det för eftersom jag försöker gå ner i vikt äter jag många små mål om dagen. Med mat så ska jag ha mycket sallad i talriken, men sen har jag också märkt att jag inte orkar äta lika mycket.

Jag tror nog det är det som min tös menar för när jag inte kämpade mot vikten tidigare, så kunde jag äta hela tiden. Var jag proppmätt fortsatte jag äta eller så var min talrik helt fullt med så mycket mat på en gång. Jag minns även när jag lagade mat så smakade jag hela tiden eller tog bit för bit tills maten var klart och fortsatte äta så mycket. Åt jag klart och talriken tomt så tog jag ändå det som fanns på bordet utan att tänka på det.

Jag tycker iallafall att det är bra att jag nu har kontroll över vad jag äter och att jag ser till att man mår bra. Jag har märkt att jag känner mig gladare och att jag gillar att klä mig de kläder jag inte vågade med tidigare. Sen är det ju så att man nu bor ensam med barnen och trivs med livet och då är det liksom bara - Livet är härligt och jag kan le mot världen.

Jag tror inte min talrik med mat försvinner - jag äter bara en sundare mat och ser till att äta oftare så att jag kan nå det målet jag vill - att ha min ideal vikt och att just ha en bra hälsa.

 Så här glad känner jag mig i dagarna...  Annan bild på mig med glädje!


Kommentarer
Postat av: Åsa

Yeaaaaah.. du är så DUKTIGT.. kämpar kämpar vidare .. så man blir van till slut jag göra oxå själv.. massor
sallad lite mat så det funkar jätte bra... Så det är härligt att äta mindre och våga mer ta annan kläder som man inte
våga använda.. jag håller med dig så man blir mer glad och mår jättebra... SJälv tränar jag oxå.
Göra i fortsättning du!! adde!!! du är
visst duktigt!!!!Heja heja Adde adde.
Kraaaam

2007-09-19 @ 04:47:48
URL: http://smilesmile69.blogg.se
Postat av: Ingela

Förstår din tösa undrar, bra du förklarar för henne för just med tonåringar är det så himla känsligt om de börjar få för sig att de ska banta osv. Så det är en balansgång man får göra när man som förälder vill gå ner i vikt.
Men det grejjar du galant!
Krampöss

2007-09-19 @ 08:22:09
Postat av: Anne-Maj

Ja det är inte lätt när man har tonåringar i huset. Ät mycket du som vanligt men ta inte "vita" produkter. dom gör dig mätt och tjock i magen.

2007-09-19 @ 22:27:43
URL: http://www.anne-maj.se
Postat av: Jessie

Men vad fin du är på kortet! Kommer troligen bli en av dina bloggläsare för du skriver om bra saker. Nu får jag också passa på och säga att du har väldigt söta barn! Sen känner jag igen det där med allerign, min syster pojk har likadant. Dyrt och jobbigt. Men man vänjer sig, det är inte mycket man kan göra något åt precis. Må så gott!

2007-09-20 @ 19:10:54
URL: http://nosstunk.blogg.se
Postat av: Anonym

A duu, klart man ska äta nyttigt, men ät ordentligt för guds skull :]
Ha en skön kväll, KRAM!

2007-09-29 @ 21:21:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0