Alla ska få festa i Lund!

Så här stod det i Metro tidningen går när jag läste på väg till stan:



Alla ska få festa i Lund

Kalas. Om man ska dela ut inbjudningar till ett kalas i en skolklass ska alla bjudas. Det skriver Lunds kommun i ett svar till justitieombudsmannen som granskar ett omskrivet fall i Lund. En åttaårig pojke på en skola bjöd in alla klasskamraterna på födelsedagskalas - utom två. Då fick barnen lämna tillbaka inbjudningskorten.
   Pojkens pappa JO-anmälde skolan, som menade att detta var praxis och skolförvaltningen håller med. 
                                                                                                                                                                              Från Metro 22 aug 2008

Vad säger ni om det? är det rätt eller fel att göra så?. Jag minns denna händelse och läste tidigare om det i våras eller om det var under sommaren. Pojken bjöd alla förutom två pga att de två mobbade pojken och att han inte mår bra av att vara med dessa två.

Hur svårt är det att allt ska vara rättvis för alla?. Jag vet inte hur jag som mamma gör när det gäller kalas inbjudningar. Just nu är det inte så stora problem när mina killar går på dagis och att jag låter dem bestämma vilka som får komma på deras kalas.  Men vad händer  senare när de börjar i skolan och att man måste tänka på alla i klassen?.

I skolans värld är jag medveten om att i många olika situationer är det både negativt och positivt när det gäller kalas eller nåt som ska hända som är kul.

 det finns mobbare  på skolan som är någons plåganda - ska denne tvingas bjuda på kalas när man fyller år?

Det finns barn som aldrig blir bjudna på kalas och känner sig ensam.


tvingas man att bjuda alla så är det ofta så att man blir  tvungen att bjuda tillbaka men hur är det med dessa utsatta barn som med ekonomiska svårigheter hemma inte har råd att bjuda alla?

Positivt för att känna sig lika värde att man bjur bjuden på kalas

Det finns för och nackdelar i allt det här men vad säger ni blogg läsare om det här fallet i Lund?.

Jag har blandade kännslor och vet inte riktigt själv. Tycker det är viktigt att låta mina barn få bestämma själva vem de vill bjuda då blir deras kalas meningsfullt.

/Addie




Kommentarer
Postat av: maria bra

förstår det hur det känner. min barnens skolan och dagis´s lärare och fröknar som har bett till alla föräldrar att man ska inte ge inbjudningar-kort till barnen under skoltid och dagis utan man ska skicka inbjudningarkort med posten brev som gäller. kramm :)

2008-08-23 @ 15:46:10
Postat av: Fia

Hej. Ja, det är svårt när man ska bjuda på kalas. Edwins förra förskola såg till att vi inte gav ut inbjudningar på dagiset, om vi skulle göra det, så skulle alla vara bjudna. Så vi fick skicka via post.. jaa, jag tycker det är bäst så. Svårt det här..

2008-08-23 @ 20:48:41
URL: http://edwugo.bilddagboken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0