Supertisdagen - Presidentvalet!

image148

I dag smäller det  och jag tycker det är spännande. Vet inte om jag orkar kolla valet då 24 delstater ska rösta fram favoriterna hos Demokraterna och Republikanerna.

Jag tycker det är otroligt vilken stor stöd Amerikanska folket ger till sina favorit kandidater. I Sverige är det dött lopp anser jag för man ser inte så mycket supportar runt omkring och då är det väl inte så konstigt att många av oss är soffliggare eller helt enkelt inte vet så mycket hur det fungerar med valet.

När vi hade val och att Alliansen vann så tog jag upp det med mina elever men många av dem var helt ointresserade och visste inte så mycket om valet och det tycker jag är tråkigt.


I Dagens tidning stod det att Moderaterna och Socialdemokraterna röstar på Demokraterna precis som jag..

Nu åter till det Amerikanska valet - spännande och se vem som får flest röster:



image149     Hillary Clinton     VS


image150  Barack Obama


Eller


image151     VS


image152 John Mc Cain för Republikanerna

Kommentarer
Postat av: Nina

Hej Addie! Kul att du skriver om valet här i USA. Ja, jag håller med om att valkampanjerna här är definitivt annorlunda än i Sverige och allmänhetens diskussioner är väldigt passionerade. Samtidigt som svenskar, som du säger kan vara lite likgiltiga och tråkiga när det gäller politiken så tycker jag ofta att amerikanare kan vara lite väl argsinta och allt ska vara så svart och vitt. Kanske ar det för att man kommer från "landet Lagom" som det känns så. Vi är ju inte vana vid att man talar öppet om vem man vill rösta på som man gör här. Det tråkiga med USA är att det finns så mycket hat och det tror jag beror på att det bara finns två partier att rösta på. Jag hoppas också på att demokraterna vinner valet. Vet inte riktigt om Hillary Clinton är rätt som president dock. Jag tror USA behöver en demokratisk president för att förbättra sin ställning hos resten av världen.

2008-02-05 @ 21:09:38
URL: http://babyrandone.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0