Äntligen...

Det här kommer nog att förvånna många av er men idag fick jag äntligen ett brev där det står:

Vi har mottagit remiss från Audiologiska kliniken PPH och du kommer att kallas till Röst- och talvårdsenheten om cirka 3 månader.


Med vänlig hälsning
Röst- och talvårdsenheten


Ja ni läste rätt och jag vill faktiskt träna på att lyssna på ljud, träna att höra och uppfatta tal. Jag skrev för en tid sen att jag fick en kris dagarna efter jag fick min andra processor. Det var en massa känslor inombords mig och det var bland annat att jag kände att jag inte tränat tillräckligt med att lyssna, träna att höra tal och sånt som jag nog behöver, men att jag inte får den stimulans i vardagen.

Jag arbetar dagligen med döva och stortrivs och jag tror att det är det som gör att jag på något sätt inte får den stimulans att utveckla min hörsel med tal och ljud och kände därför att jag verkligem behöver få träna sånt. Tyvärr fanns det inte en sån möjlighet för en vuxen person som jag för det finns bara för barn på hörselvården. Så CI teamet och hörselvården här i Örebro har hjälpt mig mycket och det känns så skönt att få den fina stöd man får och att de verkligen lyssnar på mig. De tycker det var intressant att jag ville så mycket  som har med tal och hörsel att göra, för det är inte många vuxna med CI som frågar om sånt.

Jag tänker ju att det är självklart att inte många vuxna som har CI opererat frågar det för de flesta vuxna som opererat sig har ju hört en längre period än vad jag gjort, de opererar ju sig ganska fort efter de förlorat hörseln på så kort tid och då fungerar det bättre för dessa personer.

Kära mina teckenspråkiga vänner, döva och hörselskadade som hörande och CI - misstolka mig inte, jag ser självklart teckenspråk som en viktig del av mitt liv, men jag vill ha den stimulans att träna min hörsel och uppfatta ljud mer än vad jag gör idag. Det är nog en av de pusselbitar jag söker för att känna mig hel. Jag måste få följa mina känslor och gör jag det så vet jag att jag kommer att må bra.

/Teckenspråkig Addie

Kommentarer
Postat av: Ingela

Jättebra jue! Klart du ska göra det, för som du säger jobbar du i teckenspråkig miljö så stimulansen där räcker ju inte.

Jag är jätteglad att jag hade en envis talpedagog från förskolan ända upp till 8.e klass, då tyckte man det var pest och pina att gå dit en gång i veckan men nu idag tackar jag henne.

Kram kram o puss

2008-11-13 @ 21:02:46
Postat av: Ullisgrattis här med...;)du gör helt rätt tjejjen...viktigast är ju att man mår bra...sköt om dig..kramkram

2008-11-14 @ 11:35:31
Postat av: Iréne K

viktigt man följer det man vill göra själv och inte tänka på vad andra vill hela tiden. Lätt för mig att säga men man lär sig.Dessutom vet vi som känner dig att du lever i den värld du trivs bäst i och det är den teckenspråkiga. Men för dens skull har man också rätt ta till sig lite mer av livets smörgåsbord .GRATTIS på din dag förresten!!!!!!! Hurra hurra hurra! Sett mitt MMS????Pyss!

2008-11-14 @ 16:12:23
Postat av: Tine

Lugn tjejjen! Det är ditt liv och du får en great chans me tal/hörselträningen! Vad var syftet me Ci annars :p

Stolt över dej tjejjen!å du - STORT GRATTIS idag!!!Puss

2008-11-14 @ 17:08:26
URL: http://minds.blogg.se/
Postat av: maria bra

Kul att du fick brev :) Lycka till . berätta gärna hur det går .. Puss puss

2008-11-15 @ 17:22:30
Postat av: Cokoris

tack...kraam tack för härlig mms :-)

2008-11-16 @ 17:31:49
URL: http://misscokoris.blogg.se/
Postat av: Anna H

Håller med de övriga, du ska göra det som känns rätt för dig. Hoppas det går bra. / Anna

2008-11-17 @ 08:08:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0